רכשתי Sony XF9005 לפני שנה בערך, ויש כמה דברים שמציקים לי, בעיקר בשימוש עם נטפליקס (השימוש העיקרי של הטלויזיה) - אני בעיקר מעוניין לדעת האם אין מה לעשות ופשוט זו הטלויזיה, או שכיול / שינוי הגדרות יפתור את הבעיה.
1. למי שמשתמש בדגם הזה - אשמח אם תשתפו באילו הגדרות / כיול אתם משתמשים.
ניסיתי את ההגדרות של Rtings אבל זה היה נראה לא טוב (בעיקר ה- white balance), וחזרתי לברירת המחדל.
2. תכני Dolby Vision בנטפליקס נראים כהים מאוד (עיקר השימוש הוא בנטפליקס, ויש יותר ויותר תכני DV). האם יש מה לעשות בקשר לזה? (בחדר חשוך זה עוד בסדר, אבל אם האור בסלון דולק זה כבר מציק).
3. בעוד תכני DV מאוד כהים, הכתוביות עצמן מאוד בהירות, ברמה שהתמונה פחות נעימה לעין. האם יש מה לעשות בקשר לזה? (הבעיה היא בגלל הטלויזיה או בגלל נטפליקס?).
4. מתקשר לנקודות 2 ו-3: כאשר התמונה כהה, סביב הכתוביות המאוד בהירות יש מלבן בהיר יותר (אם הרקע כמעט שחור, אז המלבן אפור בהיר משמעותית).
סליחה שאני לא מתמצא במושגים / טכנולוגיות, אבל האם זו תופעת הבלומינג בטלויזיות FALD?
בכל מקרה, כאשר יש כתוביות יש מלבן בהיר יותר, וכאשר אין כתוביות האיזור כהה כמו שאר התמונה, ובעצם נוצר מעין "הבהוב" של איזור הכתוביות וזה מאוד מציק.
בינתיים "פתרתי" את זה ע"י כיבוי ה- local dimming, אבל אני מרגיש שאני "מפספס" את ה- FALD ומקבל איכות תמונה נחותה יותר.
האם זה משהו שאפשר לפתור / לצמצם ע"י הגדרות נכונות יותר?
האם גם אתם חווים "הבהובים" כאלה ואיזור בהיר סביב הכתוביות? איך אתם מתמודדים עם זה?
5. מכיוון שהבעיות הנ"ל קורות בעיקר בדולבי ויז'ן, שקלתי "לכבות" את התמיכה, אבל לא מצאתי אפשרות לעשות את זה (לא בטלויזיה ולא באפליקצית נטפליקס) - האם ניתן לכבות את התמיכה ב- DV ?
סליחה על הפוסט הארוך, תודה לכל מי שטרח וקרא, וכמובן תודה מראש לכל מי שינסה לעזור