האונקיו מת... יחי המלך החדש?
-
ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
לפני כמעט 8 שנים החלפתי מגבר ימאהה מצוין, אבל בלי חיבורי HDMI עם אונקיו 626. הנ"ל צומד לרמקולים תוצרת מקסיקו של JBL, מדגם HSL620 שנרכשו לפני 25 בחנות המיתולוגית של J&R במנהטן, בתקופה שעבדתי באל-על ולפחות לא שילמתי על ה"משלוחה".
בכל מקרה הצימוד של האונקיו ל JBL היה מאוד מוצלח מבחינתי, אבל אין אהבות שמחות, או שהאהבות לא שורדות לנצח והאונקיו החל לגסוס (בקטנה). יציאת ה HDMI הראשית שלו חדלה לעבוד ואיתה ה OSD, אח"כ התחילה תחושה של איזה חוסר "קוהרנטיות" שלדעתי (אחרי מדידות חשמליות) נגרמת כתוצאה מעיוות ורעש במגבר ואח"כ גם גיליתי שמגן האבק על הוואפרים כבר מתפורר כי בכל זאת עברו 25 שנה מתוכן 10 שנים באי טרופי עם לחות הזויה שפשוט משמידה הכל.
אז חיפשתי יורש ראוי, אונקיו היו האופציה המועדפת, אבל כבר לא ניתן למצוא אותם על המדפים (לפחות לא בסינגפור). אז זרמתי לכיוון הימאהה ולסדרת ה Aventage. את ה 3080 עוד אפשר למצוא, אבל ביוקר, אבל מה שיותר רלוונטי לצרכים שלי סטייל 1080 כבר מזמן אין. הדגמים החדשים של יאמהה שיצאו לשוק לאחרונה (V4/ V6) לטעמי לא הביאו בשורה של ממש לא באיכות ולא בעיצוב.
הלכתי לשמוע את האנתם... זה לא חוכמה, במחיר שלו מצומד לרמקולים של B&W לא ציפיתי לפחות אבל זה לא היה תג המחיר שרציתי לשלם ובכל מקרה ה 720 היה אוברקיל, ה520 לא בתצוגה וזמן אספקה של חודש וחצי... WTF
אתר המסחר האלקטרוני הכי גדול בסינגפור נקרא לזאדה. המחירים מצויינים, הניהול סטייל אמזון ותוך 48 שעות המוצרים נוחתים אצלך בבית. באמת אפס תקלות.
ללזאדה סינגפור יש אח תאום שקוראים אותו לאזדה מלזיה... ומסתבר שדווקא שם מצאתי את אשר חיפשתי (בכל זאת האונקיו מיוצר במלזיה) אז הוזמן אונקיו חדש מסדרת RZ 840, אני לא יודע מתי יצאו דגמים חדשים של אונקיו (אם בכלל) ולא באמת חושב או מאמין שההבדל בין הדגמים של 2019 יהיו שונים מהותית מאלו של 2021. מה גם שמדובר במוצר ותיק בלי מחלות ילדות עם חוות דעת מצויינות.
למגבר צימדתי רמקולים חדשים של קליפש מסדרת הרפרנס שלהם RP280-F לא משהו יוצא דופן. 2 וואפרים של 8 אינטש וכמעט 30 קילו לרמקול... חוות דעת טובות, לדעתי... רע זה לא יכול להיות.
כל הסיפור הזה יצא מעט זול יותר מאנתם 720.
היות והגשר בין מלזיה לסינגפור כמעט ולא פעיל בגלל הקורונה, המשלוח עשוי לקחת שבוע פלוס... מבטיח לעדכן ולצלם לכשיגיע.
בכל מקרה הצימוד של האונקיו ל JBL היה מאוד מוצלח מבחינתי, אבל אין אהבות שמחות, או שהאהבות לא שורדות לנצח והאונקיו החל לגסוס (בקטנה). יציאת ה HDMI הראשית שלו חדלה לעבוד ואיתה ה OSD, אח"כ התחילה תחושה של איזה חוסר "קוהרנטיות" שלדעתי (אחרי מדידות חשמליות) נגרמת כתוצאה מעיוות ורעש במגבר ואח"כ גם גיליתי שמגן האבק על הוואפרים כבר מתפורר כי בכל זאת עברו 25 שנה מתוכן 10 שנים באי טרופי עם לחות הזויה שפשוט משמידה הכל.
אז חיפשתי יורש ראוי, אונקיו היו האופציה המועדפת, אבל כבר לא ניתן למצוא אותם על המדפים (לפחות לא בסינגפור). אז זרמתי לכיוון הימאהה ולסדרת ה Aventage. את ה 3080 עוד אפשר למצוא, אבל ביוקר, אבל מה שיותר רלוונטי לצרכים שלי סטייל 1080 כבר מזמן אין. הדגמים החדשים של יאמהה שיצאו לשוק לאחרונה (V4/ V6) לטעמי לא הביאו בשורה של ממש לא באיכות ולא בעיצוב.
הלכתי לשמוע את האנתם... זה לא חוכמה, במחיר שלו מצומד לרמקולים של B&W לא ציפיתי לפחות אבל זה לא היה תג המחיר שרציתי לשלם ובכל מקרה ה 720 היה אוברקיל, ה520 לא בתצוגה וזמן אספקה של חודש וחצי... WTF
אתר המסחר האלקטרוני הכי גדול בסינגפור נקרא לזאדה. המחירים מצויינים, הניהול סטייל אמזון ותוך 48 שעות המוצרים נוחתים אצלך בבית. באמת אפס תקלות.
ללזאדה סינגפור יש אח תאום שקוראים אותו לאזדה מלזיה... ומסתבר שדווקא שם מצאתי את אשר חיפשתי (בכל זאת האונקיו מיוצר במלזיה) אז הוזמן אונקיו חדש מסדרת RZ 840, אני לא יודע מתי יצאו דגמים חדשים של אונקיו (אם בכלל) ולא באמת חושב או מאמין שההבדל בין הדגמים של 2019 יהיו שונים מהותית מאלו של 2021. מה גם שמדובר במוצר ותיק בלי מחלות ילדות עם חוות דעת מצויינות.
למגבר צימדתי רמקולים חדשים של קליפש מסדרת הרפרנס שלהם RP280-F לא משהו יוצא דופן. 2 וואפרים של 8 אינטש וכמעט 30 קילו לרמקול... חוות דעת טובות, לדעתי... רע זה לא יכול להיות.
כל הסיפור הזה יצא מעט זול יותר מאנתם 720.
היות והגשר בין מלזיה לסינגפור כמעט ולא פעיל בגלל הקורונה, המשלוח עשוי לקחת שבוע פלוס... מבטיח לעדכן ולצלם לכשיגיע.
-
- בתמונה הזאת אפשר לראות אות הכניסה - סינוס יפה תואר
ואת אות המוצא... סינוס מלוכלך.
-
- כיסוי האבק במרכז הוואפר שנאכל עם השנים והמצב הכללי הגרוע של רמקול בן 25.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
תתחדש ותהנה
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש ותהנה 
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
תתחדש... שבוע זה ממש בקטנה.
הייתי בטוח יהיה ימהה בסוף אחרי כל המחקר שעשית לאחרונה אבל אם יש לך סוס מנצח - רוץ איתו.
הייתי בטוח יהיה ימהה בסוף אחרי כל המחקר שעשית לאחרונה אבל אם יש לך סוס מנצח - רוץ איתו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

התוכנית שלי היא לתקן את ה JBL ולנסות לתקן את האונקיו - לדעתי הצ'יפ שאחראי על יציאת ה HDMI הראשית פשוט זקוק להלחמה מחדש
את הסט הזה אני מיעד לחדר הגברים שאני מתכנן למרתף כשאחזור לארץ...
יש פה איזה סיני קשיש שמתקן רמקולים, כבר נעזרתי בשרותיו בעבר.
לא בנאדם נחמד, אבל עושה עבודה טובה ולא יקרן.
את הסט הזה אני מיעד לחדר הגברים שאני מתכנן למרתף כשאחזור לארץ...
יש פה איזה סיני קשיש שמתקן רמקולים, כבר נעזרתי בשרותיו בעבר.
לא בנאדם נחמד, אבל עושה עבודה טובה ולא יקרן.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אחלה סיפור,נהנתי,
תתחדש ותהנה
תתחדש ותהנה
כיף חיים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 487 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
תתחדשahersko כתב: יש פה איזה סיני קשיש שמתקן רמקולים, כבר נעזרתי בשרותיו בעבר.
לא בנאדם נחמד, אבל עושה עבודה טובה ולא יקרן....
זה מזכיר לי את בעל החנות הסיני שמכר את גיזמו החמוד ב"גרמלינס"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@ahersko
·בחירה מצויינת, תתחדש!
·בחירה מצויינת, תתחדש!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

תודה על הפרגון של כולם.
הספקים המלאזים היו פשוט זריזים (אמרתי לכם 48 שעות ופיקוח קפדני על המוכרים) טו מייק הלונג סטורי...
הרמקולים נשלחו עוד באותו היום למחסן שאמור להעביר אותם אלי והמגבר הגיע הבוקר למחסן.
בגלל הקורונה וכל השיט, למחסן יקח עד 5 ימי עבודה לקלוט אותם... (WTF) ואז רק להעביר אותם את הגשר, עניין של עוד כמה ימים.
בינתיים אני מתנחם בתמונות ששלח לי אחד הספקים.
הספקים המלאזים היו פשוט זריזים (אמרתי לכם 48 שעות ופיקוח קפדני על המוכרים) טו מייק הלונג סטורי...
הרמקולים נשלחו עוד באותו היום למחסן שאמור להעביר אותם אלי והמגבר הגיע הבוקר למחסן.
בגלל הקורונה וכל השיט, למחסן יקח עד 5 ימי עבודה לקלוט אותם... (WTF) ואז רק להעביר אותם את הגשר, עניין של עוד כמה ימים.
בינתיים אני מתנחם בתמונות ששלח לי אחד הספקים.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

אומרים שנסתרות הן דרכי האל. דווקא בעת המאתגרת הזאת נסתרות הן דרכי הדואר. נסיעה של שלוש וחצי שעות מקואלה לומפור לסינגפור, לקחה לדואר סינגפור המהולל 12 יום. לזכותם יאמר שההפצה בתוך סינגפור היא מיידית.
הרמקולים והמגבר חצו את הדש אתמול בערב והיום בתשע בבוקר אני מקבל וואטסאפ על 2 ארגזים ענקיים שממתינים להובלה אלי. איפה השלישי אני שואל? אבל אף אחד לא עונה. שעה וחצי אח"כ מגיע השליח עם 2 ארגזים ע-נ-ק-י-ם של 34 קילו.
הנחנו אותם בצד ויצאתי ל"עיר" לסידורים. את הרמקולים נפרוק מאוחר יותר. כשחזרתי מהסידורים אצתי רצתי לפרק ולהרכיב. תהליך "שליפת" הרמקול לוקח זמן (אלא אם תחליטו לקרוע את הקרטון, מה שלא רציתי לעשות). האריזה מצוינת ומאוד מגינה. חששתי שהרמקול יחטוף איזה מכה בדרך, אבל לשמחתי הוא הגיע שלם ובטוח.
השלב השני היה להרכיב את הרגלית, שהיא סוג של פלטה ואח"כ לדחוף את הרמקול למקומו. הרגליות מגיעות עם גומי שמאוד מקשה "לדחוף" או "להחליק" את הרמקולים, כך שלהכניס אותם למקומם... היתה משימה שנראית פשוטה, אבל דרשה מאמץ.
החלטתי בשלב זה להפעיל את המגבר הישן ולראות (או לשמוע) את השינוי בלי לכייל כלום, כי תוך כדי הרכבה קיבלתי הודעת טקסט שהמגבר בדרך ויגיע בשעות הערב...
מכירים את התחושה שאתה נוהג על BMW, מרגיש מלך העולם ומשוכנע שזה הדבר הכי טוב שאפשר לבקש? ככה היה לי עם ה JBL הישנים. הם היו טובים, אפילו טובים מאוד לדרישותי. עובדה שנהנתי מהם 25 שנה. אבל הקליפש... זה רולס-רויס (או טסלה).
בלי לכייל ובלי נעלי פילה, במילה אחת פאקינג וואווו
עם אותו מגבר, אותו כיול וזה פשוט עולם אחר, נפלה לי הלסת מהנאה.
בינתיים כמה תמונות ראשוניות של הרמקולים.
מחר נרכיב את המגבר ונכייל
הרמקולים והמגבר חצו את הדש אתמול בערב והיום בתשע בבוקר אני מקבל וואטסאפ על 2 ארגזים ענקיים שממתינים להובלה אלי. איפה השלישי אני שואל? אבל אף אחד לא עונה. שעה וחצי אח"כ מגיע השליח עם 2 ארגזים ע-נ-ק-י-ם של 34 קילו.
הנחנו אותם בצד ויצאתי ל"עיר" לסידורים. את הרמקולים נפרוק מאוחר יותר. כשחזרתי מהסידורים אצתי רצתי לפרק ולהרכיב. תהליך "שליפת" הרמקול לוקח זמן (אלא אם תחליטו לקרוע את הקרטון, מה שלא רציתי לעשות). האריזה מצוינת ומאוד מגינה. חששתי שהרמקול יחטוף איזה מכה בדרך, אבל לשמחתי הוא הגיע שלם ובטוח.
השלב השני היה להרכיב את הרגלית, שהיא סוג של פלטה ואח"כ לדחוף את הרמקול למקומו. הרגליות מגיעות עם גומי שמאוד מקשה "לדחוף" או "להחליק" את הרמקולים, כך שלהכניס אותם למקומם... היתה משימה שנראית פשוטה, אבל דרשה מאמץ.
החלטתי בשלב זה להפעיל את המגבר הישן ולראות (או לשמוע) את השינוי בלי לכייל כלום, כי תוך כדי הרכבה קיבלתי הודעת טקסט שהמגבר בדרך ויגיע בשעות הערב...
מכירים את התחושה שאתה נוהג על BMW, מרגיש מלך העולם ומשוכנע שזה הדבר הכי טוב שאפשר לבקש? ככה היה לי עם ה JBL הישנים. הם היו טובים, אפילו טובים מאוד לדרישותי. עובדה שנהנתי מהם 25 שנה. אבל הקליפש... זה רולס-רויס (או טסלה).
בלי לכייל ובלי נעלי פילה, במילה אחת פאקינג וואווו
עם אותו מגבר, אותו כיול וזה פשוט עולם אחר, נפלה לי הלסת מהנאה.
בינתיים כמה תמונות ראשוניות של הרמקולים.
מחר נרכיב את המגבר ונכייל