מבקש המלצה לרסיבר
אהלן,
לכבוד מעבר דירה משדרג משמעותית את מערכת האודיו של הסלון (שקודם התבססה על מגבר סטריאו ישן וזוג KEF C30 ישנים עוד יותר) למערכת 5.1 כאשר הרמקולים הקדמיים והסנטר הם KEF T301 והאחוריים KEF T101 (עבר אישור של האישה בלי בעיה) והסאב הוא SB2000 שנרכש במבצע הנוכחי. מה שנשאר זה הרסיבר...
מדובר בסלון סטנדרטי 4 מר' רוחב כך שאני לא רואה סיכוי שזה יגדל מתישהו ל- 7.1. כל התוכן נצרך באמצעות מחשב בסלון המחובר לטלוויזיה, אין צורך ב- Zone 2. נראה לי שמה שחשוב זה יכולות כיול טובות.
לא יודע האם יש משמעות לתקציב כי נראה שהדרישות לא גבוהות כל כך, אולי אני טועה...
לכבוד מעבר דירה משדרג משמעותית את מערכת האודיו של הסלון (שקודם התבססה על מגבר סטריאו ישן וזוג KEF C30 ישנים עוד יותר) למערכת 5.1 כאשר הרמקולים הקדמיים והסנטר הם KEF T301 והאחוריים KEF T101 (עבר אישור של האישה בלי בעיה) והסאב הוא SB2000 שנרכש במבצע הנוכחי. מה שנשאר זה הרסיבר...
מדובר בסלון סטנדרטי 4 מר' רוחב כך שאני לא רואה סיכוי שזה יגדל מתישהו ל- 7.1. כל התוכן נצרך באמצעות מחשב בסלון המחובר לטלוויזיה, אין צורך ב- Zone 2. נראה לי שמה שחשוב זה יכולות כיול טובות.
לא יודע האם יש משמעות לתקציב כי נראה שהדרישות לא גבוהות כל כך, אולי אני טועה...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
לתקציב משמעות גדולה
אני מרסיבר שעלה בארץ מעל 10K (ימאהה) עברתי לרסיבר שעלה 3500 ש"ח ברכישה בחו"ל (דנון 3600) עקב תקלה בימאהה
מערכת הכיול של דנון/מרנץ טובה יותר מזו של ימאהה אולם מערכת הכיול המשודרגת בדנון מתחילה בדגם 3700
התקציב הוא נקודת המוצא להתנעת התהליך
אני מרסיבר שעלה בארץ מעל 10K (ימאהה) עברתי לרסיבר שעלה 3500 ש"ח ברכישה בחו"ל (דנון 3600) עקב תקלה בימאהה
מערכת הכיול של דנון/מרנץ טובה יותר מזו של ימאהה אולם מערכת הכיול המשודרגת בדנון מתחילה בדגם 3700
התקציב הוא נקודת המוצא להתנעת התהליך
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
רק חסר "לדעתי" במה שכתבת.mescaline כתב:זה הדבר הכי לא חשוב......
הכי חשוב שישמעו טוב, ואתה יכול לקחת רסיבר עם מערכת כיול שאפילו זו טעות לנסות להשתמש בה וישמעו טוב יותר מהרסיבר עם המערכת כיול הכי טובה שיש...
כי בכל זאת, זו רק דעתך, וזו דעת מיעוט.
@BarryG
יש עדיפות לקנייה בארץ? רק חדש או גם יד שנייה?
הבנתי שלאידיגו יש איזה קופון לDenon AVR-X2700H ביבוא מחו"ל ב2800 ש"ח עד הבית. אין לי פרטים, יש פה חבר ששוקל לקנות.
זה אבל 7.2, אולי יותר ממה שאתה צריך כרגע.
הבנתי שלאידיגו יש איזה קופון לDenon AVR-X2700H ביבוא מחו"ל ב2800 ש"ח עד הבית. אין לי פרטים, יש פה חבר ששוקל לקנות.
זה אבל 7.2, אולי יותר ממה שאתה צריך כרגע.
@BarryG
אין בעיה. הצעתי אותו כי הוא קרוב לתקציב, דגם 2020, נותן אפשרויות לשדרוג וזול משמעותית מבארץ.
בשביל לדעת מה מתאים לך צריך לדעת למה תשתמש בו. למשל, אתה רואה סרטים מ4K UHD BD? או רק סטרימינג וערוצי תוכן מקומיים? יש לך סטרימר? יש לך טלויזיה 4K? עם ARC או eARC?
יש באתר הבא אפשרות לטעון מכשירים שונים אחד מול השני והוא עושה לך השוואה בין התכונות שלהן:
https://www.zkelectronics.com/receivers/
בתטווח המחירים שציינת בדרך כלל קונים דנון, מרנץ או יאמהה. יש גם אונקיו, פיוניר, סוני, אבל מערכות הכיול שלהם כרגע לא מהטובות.
לגבי רמקולים, אני לא מכיר את הדגמים שציינת אבל לא בטוח שחייבים להחליף אותם אם אתה מרוצה מהסאונד. רמקול שמור בלי אלמנטים בעייתיים, טוב גם ל30-40 שנה. KEF חברה טובה מאוד, אבל כמו כל חברה יש לה דגמים זולים יותר/טובים פחות ויקרים/טובים יותר.
כמו כן, מגבר סטריאו ישן היום זה מצרך מבוקש. כמובן תלוי בחברה/דגם וכו. לא אומר לך להשאר איתו, אבל יכול להיות ששווה משהו במכירה.
אין בעיה. הצעתי אותו כי הוא קרוב לתקציב, דגם 2020, נותן אפשרויות לשדרוג וזול משמעותית מבארץ.
בשביל לדעת מה מתאים לך צריך לדעת למה תשתמש בו. למשל, אתה רואה סרטים מ4K UHD BD? או רק סטרימינג וערוצי תוכן מקומיים? יש לך סטרימר? יש לך טלויזיה 4K? עם ARC או eARC?
יש באתר הבא אפשרות לטעון מכשירים שונים אחד מול השני והוא עושה לך השוואה בין התכונות שלהן:
https://www.zkelectronics.com/receivers/
בתטווח המחירים שציינת בדרך כלל קונים דנון, מרנץ או יאמהה. יש גם אונקיו, פיוניר, סוני, אבל מערכות הכיול שלהם כרגע לא מהטובות.
לגבי רמקולים, אני לא מכיר את הדגמים שציינת אבל לא בטוח שחייבים להחליף אותם אם אתה מרוצה מהסאונד. רמקול שמור בלי אלמנטים בעייתיים, טוב גם ל30-40 שנה. KEF חברה טובה מאוד, אבל כמו כל חברה יש לה דגמים זולים יותר/טובים פחות ויקרים/טובים יותר.
כמו כן, מגבר סטריאו ישן היום זה מצרך מבוקש. כמובן תלוי בחברה/דגם וכו. לא אומר לך להשאר איתו, אבל יכול להיות ששווה משהו במכירה.
תהיה טלוויזיה 4K אז בהחלט סרטים ב- 4K בהזרמה ממחשב מדיה בסלון. חוץ מסרטים רואים לפעמים כל מיני סדרות אבל פה הסאונד פחות משמעותי.
לגבי הרמקולים הנוכחיים, הם אמנם בני 30 ונשמעים בסדר אבל הם קוביות בגובה חצי מטר, לא עובר את האישה בסלון החדש, ה- T301 כבר הוזמנו.
המגבר הקיים הוא yamaha rx496 שנרכש באיזה 400 ש"ח לפני כ10 שנים, לא משהו להתלהב ממנו
לגבי הרמקולים הנוכחיים, הם אמנם בני 30 ונשמעים בסדר אבל הם קוביות בגובה חצי מטר, לא עובר את האישה בסלון החדש, ה- T301 כבר הוזמנו.
המגבר הקיים הוא yamaha rx496 שנרכש באיזה 400 ש"ח לפני כ10 שנים, לא משהו להתלהב ממנו
הבנתי אותך, הכל טובBarryG כתב:תהיה טלוויזיה 4K אז בהחלט סרטים ב- 4K בהזרמה ממחשב מדיה בסלון. חוץ מסרטים רואים לפעמים כל מיני סדרות אבל פה הסאונד פחות משמעותי.
המגבר הקיים הוא yamaha rx496 שנרכש באיזה 400 ש"ח לפני כ10 שנים, לא משהו להתלהב ממנו...
אז תבדוק את החברות שציינתי. אם ה2700 יותר ממה שאתה צריך תבדוק דגם של 5.1/5.2 של החברות שציינתי. אולי ביד שניה. תוודא שיש לך מספיק מקום להניח אותם עם אוורור, רובם די גבוהים (נדמה לי משהו כמו 17 ס"מ).
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
מערכת הכיול של דנון 2700 שונה מזו של ה-3700 והדגמים היקרים יותר של דנון. ככל שהבנתי יש מערכות כיול טובות משל הדנטו/מרנץ כמו באנטם אבל מדובר ברמות מחיר אחרתAvi_Dagan כתב:@BarryG
זה אבל 7.2, אולי יותר ממה שאתה צריך כרגע....
@carmonle
כן ב1600 ו2700 זה XT וב3X-4X-6X וכו זה XT32. ה1600 אבל הוא 7.2, אני לא סגור מה החליף אותו (אולי לא הוחלף) ומה יש להם ב5.2. נראה שרוב/כל דגמי 2020 הם 7.2 ומעלה?
יש את הYamaha RX-V4A שהוא 5.2 ודגמי 2018 שלהם עם 5.2. לא יודע מחירים אבל.
כן ב1600 ו2700 זה XT וב3X-4X-6X וכו זה XT32. ה1600 אבל הוא 7.2, אני לא סגור מה החליף אותו (אולי לא הוחלף) ומה יש להם ב5.2. נראה שרוב/כל דגמי 2020 הם 7.2 ומעלה?
יש את הYamaha RX-V4A שהוא 5.2 ודגמי 2018 שלהם עם 5.2. לא יודע מחירים אבל.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
·BarryG כתב:מבחינת תקציב השאיפה להתכנס עד 2500...
מרנץ בגירסאות ה-slim משנת 2018-19 מתאימים לדרישות ולתקציב. אני מתכוון למרנץ nr-160x או nr-150x
הראשונים הם 7.2 (עם תמיכה באטמוס ו-DTS:X) והשני הוא לתצורת 5.2
160x דומה לאחיו הגדולים sr-501x בהבדל שהמגבר פחות חזק.
אני מחזיק כבר שנה את הרסיבר nr-1609. כרגע בתצורת 5.1 ולא מרגיש שחסר לו כוח והשמע המוסקילי מעולה.
@בור_ועם_הספר
אני מחבב את אלו. הם נוחים למיקום במיוחד לאור זה שהרבה יצרני רהיטים לא ממש מתכננים את הרהיטים שלהם לאחסון נוח.
ההסתייגות המרכזית שיש לי מהם היא שיש להם את האודיסי הכי בסיסי ודגמי 2019 הם בלי eARC. דגמי 2020 כבר עם eARC אבל עדיין עם אודיסי בסיסי. הם גם נוטים לעלות כמו דגמים מתקדמים יותר של דנון.
אני מחבב את אלו. הם נוחים למיקום במיוחד לאור זה שהרבה יצרני רהיטים לא ממש מתכננים את הרהיטים שלהם לאחסון נוח.
ההסתייגות המרכזית שיש לי מהם היא שיש להם את האודיסי הכי בסיסי ודגמי 2019 הם בלי eARC. דגמי 2020 כבר עם eARC אבל עדיין עם אודיסי בסיסי. הם גם נוטים לעלות כמו דגמים מתקדמים יותר של דנון.
רק מחדד, זה לא שאני מתעקש על 5.1/5.2, אבל אם ללכת על 7.1 אז לא בגלל התוספת של 2 ערוצים אלא בגלל תוספת של תכונות משמעותיות אחרות...
אגב, מה רע בדנון X1600? כמעט לא רואה הבדלים בהשוואה שלו ל- 2600 ו2700...
לגבי המרנץ, כנראה שאלה שנובעת מחוסר ידיעה, 50W לערוץ זה מספיק?
ותהיה נוספת, הכוונה כרגע היא לקנות את KEF T101 כאחוריים, אבל זה ידרוש להעביר כבלים בתוך הקירות, משמע לחצוב את הקירות... אני רואה שלדנון/מרנץ יש את HEOS, אז יש בעצם אפשרות לקנות זוג Denon Home 150 במקום ה- KEF ולהימנע מהכבלים? ההבדל במחיר הוא 70 יורו, בוודאי זול ביחס לעבודה הנדרשת...
ותהיה נוספת, הכוונה כרגע היא לקנות את KEF T101 כאחוריים, אבל זה ידרוש להעביר כבלים בתוך הקירות, משמע לחצוב את הקירות... אני רואה שלדנון/מרנץ יש את HEOS, אז יש בעצם אפשרות לקנות זוג Denon Home 150 במקום ה- KEF ולהימנע מהכבלים? ההבדל במחיר הוא 70 יורו, בוודאי זול ביחס לעבודה הנדרשת...
ה1600 בסדר, אבל מאחר שאתה לא צריך 7.1 אז אולי יש משהו של 5.1 במחיר טוב יותר.BarryG כתב:רק מחדד, זה לא שאני מתעקש על 5.1/5.2, אבל אם ללכת על 7.1 אז לא בגלל התוספת של 2 ערוצים אלא בגלל תוספת של תכונות משמעותיות אחרות...
ותהיה נוספת, הכוונה כרגע היא לקנות את KEF T101 כאחוריים, אבל זה ידרוש להעביר כבלים בתוך הקירות, משמע לחצוב את הקירות... אני רואה שלדנון/מרנץ יש את HEOS, אז יש בעצם אפשרות לקנות זוג Denon Home 150 במקום ה- KEF ולהימנע מהכבלים? ההבדל במחיר הוא 70 יורו, בוודאי זול ביחס לעבודה הנדרשת......
המרנץ גם בסדר ובטח עולה כמו ה1600 או יותר.
Heos זה יותר לסטרימינג משרותי סטרימינג ככל הידוע לי. לא בטוח שזה מה פתרון למה שאתה מחפש. לא מאוד התעמקתי בזה.
ה-301 כוללים דרייבר מיד נוסף, בעצם 2 דרייברים מיד וטוויטר, בעוד ש- 101 זה דרייבר מיד אחד וטוויטר.
KEF ייצרו את הרמקולים האלה כדי להיות מערכת 5.1 ויש להם 3 "חבילות"- הכל 301, הכל 101, או קדמיים וסנטר 301 ואחוריים 101, זה התכנון המקורי שלי.
כשאני משווה באתר שהפנית אליו בין ה- 1600 לימאהה שהומלץ פה,נראה שה1600 לוקח והמחיר דומה.
KEF ייצרו את הרמקולים האלה כדי להיות מערכת 5.1 ויש להם 3 "חבילות"- הכל 301, הכל 101, או קדמיים וסנטר 301 ואחוריים 101, זה התכנון המקורי שלי.
כשאני משווה באתר שהפנית אליו בין ה- 1600 לימאהה שהומלץ פה,נראה שה1600 לוקח והמחיר דומה.
@BarryG
כן יש משהו מוזר באתרים של KEF עם המידות והתמונות. אבל הבנתי בינתיים.
אז תלך על ה1600 אם הוא מתאים במחיר. היאמהה מ2020 כולל גם תמיכה ראשונית ל8K אבל אני בספק אם למישהו יש צורך בזה בשנים הקרובות. אולי לגיימרים זה משנה קצת.
כן יש משהו מוזר באתרים של KEF עם המידות והתמונות. אבל הבנתי בינתיים.
אז תלך על ה1600 אם הוא מתאים במחיר. היאמהה מ2020 כולל גם תמיכה ראשונית ל8K אבל אני בספק אם למישהו יש צורך בזה בשנים הקרובות. אולי לגיימרים זה משנה קצת.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
·BarryG כתב:לגבי המרנץ, כנראה שאלה שנובעת מחוסר ידיעה, 50W לערוץ זה מספיק?...
מניסיון עם nr-1609 כן.
בטח אם חלל החדר במידות רגילות,
פעמיים בטח אם יש לך סאב (הצלילים הנמוכים הם צרכני ההספק הגדולים ביותר ואלה נחסכים מהרסיבר)
הקדמיים שלך עם נצילות 87 db/w/m מה שאומר שאם אתה רוצה לשבת במרחק 3-4 מטר ולשמוע מוסיקה/סרט בעוצמה ממוצעת של 80 db (שזה חזק למדי לאורך זמן), תצטרך הספק הגברה של 10-20W