מנסה להבין האם המחשב שלי חלש מדיי בשביל להריץ סרטי BlueRay
הורדתי בזמן האחרון כמה סרטי Blueray TrueHD במטרה לחבר לטלויזיה החדשה.
יש לי לפטופ ASUS N501VW , מעבד - 6700HQ -I7 , זיכרון 16GB, כ.מסך NVDA GTX 960X שתומך ב 4K, כונן SSD..
ואני פשוט לא מצליח להריץ את הסרטים...תקיעות כל חצי שניה. איפה בחומרה שלי טמונה הבעיה?
תודה
יש לי לפטופ ASUS N501VW , מעבד - 6700HQ -I7 , זיכרון 16GB, כ.מסך NVDA GTX 960X שתומך ב 4K, כונן SSD..
ואני פשוט לא מצליח להריץ את הסרטים...תקיעות כל חצי שניה. איפה בחומרה שלי טמונה הבעיה?
תודה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
איך הוא מחובר ? HDMI ? באיזה נגן ?
על פניו לא אמורה להיות בעיה
על פניו לא אמורה להיות בעיה
אני אפילו לא מדבר על איך זה רץ בטלויזיה, כשאני מריץ את הסרטים סתם ככה על המחשב זה נראה כמו שאמרתי..תקיעות כל רבע שניה..אבל כן כשאני מחבר לטלויזיה זה עם HDMI.ChinggisKhan כתב:איך הוא מחובר ? HDMI ? באיזה נגן ?
על פניו לא אמורה להיות בעיה...
לגביי נגן ניסיתי עם ווינדוס מדיה פלייר, VLC ועוד איזה אחד שאני לא זוכר את השם שלו. בכולם המצב גרוע באותה מידה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

הנחה שזה בכל הסרטים:
תעדכן את vlc, תוודא שבאםשרויות מסומן ״האצת חומרה״ (לא זוכר איך בדיוק זה נקרא בעברית).
אני גם ממליץ על potplayer.
כמו כן, תוודא שלא התקנת מקודדים חיצונים כלשהם בחבילה או לא בחבילה.
תעדכן את vlc, תוודא שבאםשרויות מסומן ״האצת חומרה״ (לא זוכר איך בדיוק זה נקרא בעברית).
כמו כן, תוודא שלא התקנת מקודדים חיצונים כלשהם בחבילה או לא בחבילה.
·VLC ניסיתי הכל וזה זוועה. POT המצב כרגע הרבה הרבה יותר טוב, אבל עדיין ממש לא חלק והרבה פעמים נאבד הסנכרון בין הסאונד לתמונה..לא מצב שבאמת אפשר לראות בו סרט, בנוסף כשאני מחבר אותו לסאונד בר הוא מזהה רק dolby sourround ולא ATMOS כמו שלמשל הווינדוס מדיה פלייר מסתבר יודע להוציא והבר מזהה מיד.ChinggisKhan כתב:הנחה שזה בכל הסרטים:
כמו כן, תוודא שלא התקנת מקודדים חיצונים כלשהם בחבילה או לא בחבילה....
יש לי תחושה שזה כן קשור לחומרה כי כבר עברתי כמה נגנים..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@yuvalsap
·
GTX 960 למחשבים ניידים לא תומך בפענוח בחומרה של HEVC.
והמעבד שלך כנראה לא מספיק מהיר לפענוח בתוכנה. תנסה אולי עם MPC-HC (או MPC-BE), הקודקים של LAV מאד יעילים.
מעבר לזה אין לך הרבה מה לעשות, ו-HDR לא תוכל לקבל.
·
GTX 960 למחשבים ניידים לא תומך בפענוח בחומרה של HEVC.
והמעבד שלך כנראה לא מספיק מהיר לפענוח בתוכנה. תנסה אולי עם MPC-HC (או MPC-BE), הקודקים של LAV מאד יעילים.
מעבר לזה אין לך הרבה מה לעשות, ו-HDR לא תוכל לקבל.
·חח סורי כן מדובר בסרטים 4K TRUEHD HDR .. בכל מקרה "נשברתי" וקניתי את השילד פרו. גם ככה לא בא לי כל פעם לחבר את הלפטופ לטלויזיה מחדש.Avi_Dagan כתב:@yuvalsap
אה..הית צריך להגיד שהבעיה ב4K, כתבת רק בלוריי. TheCoolest היה חכם מספיק להבין את זה מזה שציינת שהמסך 4K
TrueHD זה סוג של דולבי אודיו. מניח שהתכוונת לUHD או HDR?...
@yuvalsap
הכל טוב. עשית בשכל. הזמנת את הרגיל או את הפרו? ברגיל אין USB, יש לו מפרט טכני טיפה יותר חלש (לא קריטי במיוחד), אני חושב שהוא מריץ רק אפליקציות ב x86 ונראה כמו צינור.
Dolby TrueHD Atmos זה רק פורמט אודיו, יש UHD גם עם DTS.
הכל טוב. עשית בשכל. הזמנת את הרגיל או את הפרו? ברגיל אין USB, יש לו מפרט טכני טיפה יותר חלש (לא קריטי במיוחד), אני חושב שהוא מריץ רק אפליקציות ב x86 ונראה כמו צינור.
Dolby TrueHD Atmos זה רק פורמט אודיו, יש UHD גם עם DTS.
·הזמנתי את הפרו (היקר להחריד חח )Avi_Dagan כתב:@yuvalsap
Dolby TrueHD Atmos זה רק פורמט אודיו, יש UHD גם עם DTS....
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

קודם כל בהצלחה עם השילד.
אכן קצת הטעת עם הסרטים, אבל לא נורא. אני ממליץ לך לעבור על בפורום על השרשור הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt350373.html
יכול להיות שהזה יספוק לך וזה יוצא זול משמעותית משילד (קצת כאב ראש לשלוח לארץ).
אכן קצת הטעת עם הסרטים, אבל לא נורא. אני ממליץ לך לעבור על בפורום על השרשור הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt350373.html
יכול להיות שהזה יספוק לך וזה יוצא זול משמעותית משילד (קצת כאב ראש לשלוח לארץ).