קניית כבל HDMI חדש - המלצה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #1 

מידי פעם אני קורא בפורום על חברים שמחפשים כבל HDMI איכותי ולא יקר ולכן רציתי לשתף. הזמנתי מעליאקספרס את הכבל של Vention הזה - https://www.aliexpress.com/item/4000452218622.html , הוא הגיע תוך שבועיים והוא ממש מצויין.
עם הכבל החדש יש שיפור נראה לעין באיכות התמונה (והיו לי כבלים איכותיים) ואיכות האודיו מצויינת בחיבור arc לרסיבר.
הכבל בגרסה 2.1 תומך עד 8k 60hz (לא שבדקתי :-)). נבדק אצלי ב- 4k hdr 60hz והתמונה פנטסטית.

ממליץ למי שצריך.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

gvid כתב:מידי פעם אני קורא בפורום על חברים שמחפשים כבל HDMI איכותי ולא יקר ולכן רציתי לשתף. הזמנתי מעליאקספרס את הכבל של Vention הזה - https://www.aliexpress.com/item/4000452218622.html , הוא הגיע תוך שבועיים והוא ממש מצויין.
עם הכבל החדש יש שיפור נראה לעין באיכות התמונה (והיו לי כבלים איכותיים) ואיכות האודיו מצויינת בחיבור arc לרסיבר.
הכבל בגרסה 2.1 תומך עד 8k 60hz (לא שבדקתי :-)). נבדק אצלי ב- 4k hdr 60hz והתמונה פנטסטית.

ממליץ למי שצריך.
...
·
אתה יכול להקליט סרטון עם הטלפון שמדגים את איכות התמונה עם הכאבל האיכותי הקודם ועם זה?

אני לא קונה את סיפורי ה"איכות תמונה" בכאבלים דיגיטליים, אלא אם יש תקלה של ממש.

כאבל HDMI מעביר אות דיגיטלי. יש בגדול שלוש אפשרויות:

1. הוא לא תומך בפרוטוקול מסוים ולא מעביר אותו - במקרה הזה בהחלט יהיה הבדל, אבל זה פשוט כי השתמשת בכאבל לא מתאים.

2. הוא כן תומך בפרוטוקול - ואתה מקבל את מה שאתה צריך. ואז אין הבדל בין 20 כאבלים שונים שתומכים בפרוטוקול ואין להם תקלה.

3. הוא תומך בפרוטוקול, אבל הוא תקול ו/או ככ גרוע שמלכתחילה התמיכה שלו לא אמיתית - ואז יהיה ERRORים בשידור. במצב הזה אכן תהיה בעיית איכות, אבל מדובר בבעיית איכות קשה - קפיצות, תקיעות, פיקסלים שלא מתעדכנים, וכו' - כי יש PACKET ERROR על השידור.

אני פשוט מתקשה להבין את ההבדל באיכות התמונה, לשני שידורי 4K 60HZ HDMI שעוברים על כאבל תקין. שכן השידור משדר רצף של ביטים, שמגיעים לצד השני כרצף של ביטים. זה כמו שתגיד שעם כאבל רשת איכותי השידור שלך מנטפליקס יהיה באיכות גבוהה יותר.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@gvid
·
ולמפקפקים - יש פה כתבה שמסבירה בדיוק את זה
הכל מבוסס שידור דיגיטלי עם תיקון שגיאות. או שהדאטה מגיע, או שהוא לא.

https://www.cnet.com/news/why-all-hdmi- ... o%20signal.

gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #4 

@slarti
·
לצלם סרטון שמדגים את ההבדל דורש ממני לפרק את הכבל שעובר בקיר כך שזה לא יקרה כנראה. לא אומר שיש הבדל של שמיים וארץ. עם הכבל הקודם היו מידי פעם שגיאות שנראו על המסך שרק חדי העין היו שמים לב אליהם. יכול להיות שהכבל הקודם לא היה 100% תקין ואכן העביר מידע עם שגיאות כי כמו שאתה אומר, אני יודע שמידע דיגיטלי אם מגיע תקין לא אמור להיות הבדל בין כבלים.
יש עדיין את נושא איכות ההרכבה של הכבל, קשיחותו וסיכוך הרעשים שיכול להשפיע ואולי גם מכאן יש הבדל.

בכל מקרה, הכבל חצי מחיר ממה שמוכרים כאן בארץ והוא בנוי היטב ורק בגלל זה שווה את הקנייה.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

gvid כתב:@slarti
·
לצלם סרטון שמדגים את ההבדל דורש ממני לפרק את הכבל שעובר בקיר כך שזה לא יקרה כנראה. לא אומר שיש הבדל של שמיים וארץ. עם הכבל הקודם היו מידי פעם שגיאות שנראו על המסך שרק חדי העין היו שמים לב אליהם. יכול להיות שהכבל הקודם לא היה 100% תקין ואכן העביר מידע עם שגיאות כי כמו שאתה אומר, אני יודע שמידע דיגיטלי אם מגיע תקין לא אמור להיות הבדל בין כבלים.
יש עדיין את נושא איכות ההרכבה של הכבל, קשיחותו וסיכוך הרעשים שיכול להשפיע ואולי גם מכאן יש הבדל.

בכל מקרה, הכבל חצי מחיר ממה שמוכרים כאן בארץ והוא בנוי היטב ורק בגלל זה שווה את הקנייה.
...
·
אוקיי - אם היו שגיאות אז בהחלט אפשר לקבל "שלג" על המסך.
בכל מקרה - אחלה לדעת שאפשר לקנות כאבל טוב במחיר אטרקטיבי :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”