לגביי תליית מסך , האם יש באמת משמעות ל"גודל מקסימלי" של המתלה?
יש לי זרוע ברקן חדשה זרוק בארון שלא השתמשתי בה, שכתוב עליה עד 65", אך מצד שני היא יכולה לשאת משקל של עד 40 ק"ג, כאשר המסך שלי שהוא 75" שוקל 38.1 ק"ג, האם אפשר להשתמש בה בבטחה?
זאת הזרוע
https://www.barkanmounts.com/products/TV-Mounts/3300
תודה
זאת הזרוע
תודה
·yuvalsap כתב:יש לי זרוע ברקן חדשה זרוק בארון שלא השתמשתי בה, שכתוב עליה עד 65", אך מצד שני היא יכולה לשאת משקל של עד 40 ק"ג, כאשר המסך שלי שהוא 75" שוקל 38.1 ק"ג, האם אפשר להשתמש בה בבטחה?
זאת הזרוע
תודה...
בגדול אם המשקל מתאים וגודל החורים מתאימים אז אין באמת משמעות לגודל
*אבל*
לפי מה שאתה כותב פה, המשקל לא באמת מתאים. כלומר זה נכון שטכנית 38.1 קילו זה פחות מ-40, אבל אני (ורבים אחרים) תמיד ממליצים שיהיה ספייר משמעותי יותר בין המספר של היצרן לבין המשקל בפועל. יש עוד אלמנטים כמו חוזק הברגים, ובלאי לאורך זמן. מעבר לזה לא מדובר במתלה צמוד קיר אלא בזרוע שיוצאת מהקיר ולכן המומנט שפועל עליה גדול יותר. מספיק שילד קצת מושך או נשען ואתה כבר הרבה מעבר לדירוג שלה.
אישית אני מתקשה לראות למה שתרצה לסכן טלוויזיה של הרבה אלפי שקלים בשביל לחסוך כמה מאות שקלים על זרוע מתאימה.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אני אישית לא הייתי חושב פעמיים. כמה כבר פותחים זרוע. 40 קילו אמור להיות למצב פתוח. במצב סגור זה יכול להחזיק 100 קילו עם בורג פשוט.
שים לב גם למה שרשום בלינק שצירפת:
Also compatible for larger screen sizes, where their specifications comply to the mount.
שים לב גם למה שרשום בלינק שצירפת:
Also compatible for larger screen sizes, where their specifications comply to the mount.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1603
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
האם בכלל כדאי לתלות??
הבן שלי, כשהיה סטודנט קיבל מחבר מסך שהתחיל "לעשות בעיות" והחליטו לתת אותו.
הסתבר שמנגנון התליה יצר נזק באלקטרוניקה. כנראה שכח המשיכה יצר עקמומיות בלוח האלקטרוני שזו בהמשך יצרה סדקים בפרינט ולכן נוצרו תקלות.
ייתכן בהחלט שמדובר במקרה ספציפי של דגם מסוים שבנוי "לא נכון" והתקלה הזו היא מקרה מיוחד
אבל אותי זה הרתיע מלתלות מכשיר.
אני תוהה עד כמה הדבר נפוץ והאם מישהו אי פעם עשה סקר או מבחן
לגבי אורך החיים (ה-MTBF) בין מכשירם עומדים לבין מכשירים תלויים.
ג'יימס
הסתבר שמנגנון התליה יצר נזק באלקטרוניקה. כנראה שכח המשיכה יצר עקמומיות בלוח האלקטרוני שזו בהמשך יצרה סדקים בפרינט ולכן נוצרו תקלות.
ייתכן בהחלט שמדובר במקרה ספציפי של דגם מסוים שבנוי "לא נכון" והתקלה הזו היא מקרה מיוחד
אבל אותי זה הרתיע מלתלות מכשיר.
אני תוהה עד כמה הדבר נפוץ והאם מישהו אי פעם עשה סקר או מבחן
לגבי אורך החיים (ה-MTBF) בין מכשירם עומדים לבין מכשירים תלויים.
ג'יימס
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
Re: האם בכלל כדאי לתלות??
@JamesStone
·זאת שאלה מורכבת כי זה תלוי בתכנון של המסך.
ראשית מסך מתוכנן להיות תלוי אבל תמיד יתכן לירוי בתכנון.
שנית לא בהכרח שיש הבדל מבחינת האלקטרוניקה מה מחזיק את הפלטה האחורית. אפילו הגיוני שאין.
לכן לדעתי במסכים מחברות עם ניסיון לא אמור להיות הבדל. אז למה בכל זאת יש בעיות (והיו כאן מקרים נוספים) עם תלייה? ממה שהתרשמתי זה הידוק יתר של הברגים עם מברגות חשמליות ו/או ברגים לא מתאימים באורך שאכן יוצרים לחץ קונסטרוקטיבי על האלקטרוניקה.
·זאת שאלה מורכבת כי זה תלוי בתכנון של המסך.
ראשית מסך מתוכנן להיות תלוי אבל תמיד יתכן לירוי בתכנון.
שנית לא בהכרח שיש הבדל מבחינת האלקטרוניקה מה מחזיק את הפלטה האחורית. אפילו הגיוני שאין.
לכן לדעתי במסכים מחברות עם ניסיון לא אמור להיות הבדל. אז למה בכל זאת יש בעיות (והיו כאן מקרים נוספים) עם תלייה? ממה שהתרשמתי זה הידוק יתר של הברגים עם מברגות חשמליות ו/או ברגים לא מתאימים באורך שאכן יוצרים לחץ קונסטרוקטיבי על האלקטרוניקה.