עזרה בבחירת חלופה מודרנית ל 55F8500 , מעבר ל 75 תקציב 10-14K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
בעקבות רצון לעבור לסט רמקולים של סונוס ולעבור למסך גדול יותר אני מחליף את סוס העבודה שעבד בלי שום בעיה מעל 7 שנים ועדין רואים בו מעולה ולא מראה סימני התעיפות

מתלבט מה לקנות, לצערי לא מצאתי משהו ש"כבש" אותי

הייתי שמח לטלויזיה עם השירות ומערכת ההפעלה של LG, מעבד התמונה של סוני והפיצ'רים של סמסונג
אבל כנראה שאין כאלו בנמצא :( אני חושב שאם LG היו הולכים עם פאנל VA היו להם הרבה יותר מכירות
אבל הם כנראה יודעים משהו שאנחנו לא..

לענינינו
מרחק צפייה 2.5 מטר, מקורות אפל טי וי 4K ו XBOX (שאני מניח ישודרג בשנה הקרובה ל )X
דרך האפל רואים יס+, אמזון פריים, ונטפליקס, בנוסף יש בלו רי מחובר.
סלון מואר, בגלל אופי הצפייה בבית והתקציב OLED לא רלוונטי,
אין צורך להתייחס לנתוני שירות מכיר את הסיפור ובינתיים יש לי סוני בת 14 נראה לי (סדרת W הזכורה לטובה) וסמסונג בת 7 שניהם לא הפסיקו לעבוד ליום אחד, אז אני מקווה לשמור על הרקורד הזה ולא להזדקק לאף אחד
למרות שיש לי תחושה שבחינת איכות בנייה כל דור כנראה פחות עמיד מקודמו...

רעיונות? אני מוכן לשקול לרדת ל 65 אם אפשר יהיה למצוא משהו שיהיה שווה את הירידה בגודל

eyal1506
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

Samsung q95t
אפשר להשיג ב 10500

אני הייתי מחפש oled של סוני 65 אינץ

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה @eyal1506

האמת שכבר ממש חשבתי ללכת על ה 95T ואז התחלתי לקרוא פה את התלונות וזה קצת הוריד לי
למרות שאני חיב לציין שקופסת החיבורים ממש קוסמת לי (מעבר לזה זו טלוזיה טובה מאד כמובן)

כמו שאמרתי OLED לא רלוונטי, הטלוזיה עובדת רוב היום , לפעמים כל הלילה (ילדים) ואני לא רוצה להתעורר
עם זכרון לכל החיים לסמי הכבאי עם הלוגו של הופ...ובנוסף המקום מואר מאד

eyal1506
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אם ככה האפשרות היחידה שיש לך
היא סוני XH9505

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

קצת מעצבן שהם לא שמו תמיכה ב 4K120 / VRR / ALLM

ובגם הנחות יש תמיכה...מוזר

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

@guyz6471
·דווקא סוני 90 מגיעה עם תמיכה טובה יותר בפיצ׳רים של HDMI 2.1 בהשוואה ל-95 אם זה חשוב לך.
לגבי OLED, יכול להבין את החדש מצריבה בלי להיכנס איתך לסיכוי שזה באמת יקרה. מה שכן אני אכנס אליו זה הנושא הזה של הסלון המואר. הOLED בהירה בהרבה מהמסך שיש לך כרגע אז אני באמת מתקשה להבין את החשש בגזרה הזאת.

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@Alon_Solo

תכלס מה שבאמת מפריע לי זה הצריבה, מן פחד כזה מושרש עמוק בגזע המוח :)
וגם כמובן המחיר ב 75 אינטש הוא קשה לבליעה...

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #8 

אם מחירה של טלוויזית OLED בגודל 77 חורג מהתקציב שלך אז ברור שזאת לא אופציה. זה גם טיעון שהוא לא בגדר ספקולציה אלא אמת אבסולוטית ולכן הופך את זה ל״לא״ קל.

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

בכל מקרה אני מבין שבגדול שבמשחק בין גודל מסך לבין איכות, ברמות מחיר הללו עדיף ללכת על 75 LED מאשר 65 OLED כשלוקחים בחשבון שה LED יהיה ברמה יחסית סבירה למשל 95T או הסוני 9505?

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #10 

תשמע. תמיד אנשים אומרים שמסך הכי גדול שנכנס בתקציב הוא האופציה הנכונה. בגדול, זה נכון. אבל *לדעתי* אלמנט הכי חשוב בבחירת מסך, לאחר שוידאת שהוא איכותי זה מרחק הצפיה. אתה הולך לשבת 2.5 מטר מהמסך. במרחק כזה אתה חייב מסך גדול מאוד כדי שהשדרוג יהיה שווה את זה וכדי שאתה תהנה מה צפיה שזה פרמטר יותר חשוב מגודל או איכות לא?

במרחק כזה מסך 65 אינץ' יהיה ברף התחתון מבחינת מרחק (רחוק מדי). מסך 75 אינץ' יהיה פחות או יותר ב"sweet spot". לחוויה באמת מיוחדת אפשר גם לעלות ל80-85.

לדעתי לך על led ברמה הכי גבוהה ובגודל 75-85

הדגמים שהצעת הם לא יחסית סבירים, אלה הדגמים הכי טובים שיש לשוק ה led להציע.

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

סתם שאלה תאורטית האם יכול להיות

שבטלויזיה חדשה למשל 80T יראו פחות טוב מסמסונג F8500 הישנה תוכן 1080P (ללא HDR כמובן)?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #12 

guyz6471 כתב:סתם שאלה תאורטית האם יכול להיות

שבטלויזיה חדשה למשל 80T יראו פחות טוב מסמסונג F8500 הישנה תוכן 1080P (ללא HDR כמובן)?
...
·
לא הגיוני... למרות שלא ראיתי את שתייהן אחת ליד השניה.
ובכל מקרה... הטכנולוגיה התקדמה ובעידן ה 4k hdr השאלה לא ממש רלוונטית.
מכוון שאתה פוחד מ oled ובגלל שלא הייתי מתקרב לסמסונג בארץ בגלל השירות הקטסטרופאלי,
מה שנשאר לך זה הסוני.
שלושתן בשרשור הבא:

https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/65-inch

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #13 

@guyz6471
·
בתקציב שלך נכנסת סוני XH90 85" או סוני XH95 75"
שתיהן בחירות מעולות.

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

"מפחיד" אותי קצת 85 ל 2.5 מטר :)

eyal1506
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אתם מגזימים.
ל 2.5 מטר גם 65 זה מספיק.

אם אתה רוצה להתפרע קח 75
לגבי דגם אני הייתי הולך על q95t למרות האחריות
בגלל המחיר.
9505 אין hdmi 2.1 ואמרת שחשוב לך משחקים
והסוני 9096 בחדר מואר לא וואו כמו הסמסונג

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

guyz6471 כתב:"מפחיד" אותי קצת 85 ל 2.5 מטר :)
...
·

זה עשוי להיות קצת גדול לצפיה CASUAL.
אני מניח שמתרגלים. חבר שלי עשה מקרן בסלון על כל הקיר - בערך 120", למרחק של 3 מטר. זה ענק, אבל הוא התרגל.

אבל - אני מסכים שלא חייבים 85" ל-2.5 מטר, ולכן כנראה הייתי הולך על 75" מאוד איכותית.

לך על XH95 - אתה לא תתחרט.

היה לי סמסונגים רבים בעבר (אמנם לא את ה-Q95T) - אני בטוח שאיכות התמונה ב-Q95T תהיה טובה, אבל כטלוויזיה, הסוני פשוט הרבה יותר מפנקת עם האנדרויד והשלט האיכותי והשירות הטוב. אני לא חוזר לסמסונג יותר.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אני הזמנתי 65xh95 והמרחק צפיה עומד להיות באזור ה 2.1 מטר, אפילו אולי 2.05.

לך באמת על 75xh95. אני חושב שהמרחק כזה אתה תצטער אם תלך על פחות, מצד שני אם תלך על 85 תרגיש כאילו אתה שורה ראשונה בקולנוע. יש כאלה שאוהבים את זה ככה אבל הרוב לא. בנוסף הטלוויזיות לא תוכננו כדי לתפוס לנו את כל מרחב הצפיה.

guyz6471 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

נראה לי שבאמת 85 גדול עלי,
במיוחד שאני באמת מאלה שלא אוהב (יותר נכון להגיד בימינו, אהב) לשבת ב 3 שורות הראשונות

אז בעצם הבחירה כרגע נשארה בין ה 95T שיותר זול לפחות ממה שאני בדקתי וה XH9505

צריך לראות כמה אפשר להוריד את הסוני, את הסמסונג אפשר לקנות קרוב מאד ל 10K בימינו

אולי שווה לחכות שבועיים שלוש, אולי בכל זאת יהיה איזה מבצע

חייב לציין שעדיין לא מבין את ההגיון של סוני בלתת יכולות יותר מתקדמות לגיימרים רק בדגם הנחות...

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

guyz6471 כתב:נראה לי שבאמת 85 גדול עלי,
במיוחד שאני באמת מאלה שלא אוהב (יותר נכון להגיד בימינו, אהב) לשבת ב 3 שורות הראשונות

אז בעצם הבחירה כרגע נשארה בין ה 95T שיותר זול לפחות ממה שאני בדקתי וה XH9505

צריך לראות כמה אפשר להוריד את הסוני, את הסמסונג אפשר לקנות קרוב מאד ל 10K בימינו

אולי שווה לחכות שבועיים שלוש, אולי בכל זאת יהיה איזה מבצע

חייב לציין שעדיין לא מבין את ההגיון של סוני בלתת יכולות יותר מתקדמות לגיימרים רק בדגם הנחות...
...
·

קודם כל לא הייתי קורא לו "נחות". ה-XH90 אחלה טלוויזיה לכל מטרה ועניין והפער בינה לבין ה-XH95 קטן. אני אגב הייתי לגמרי שוקל לקנות אותה, במיוחד אם גיימינג חשוב לך. היא טובה, ואפשר לקבל אותה בפחות מ-9K ב-75". ה-VFM פה בלתי מתפשר לחלוטין.

לגבי ההגיון - הוא פשוט. ה-XH95 הוא למעשה XG95 עם שידרוגים מינוריים. זו טלוויזיה קיימת, ולכן לא נעשה בה שינוי גדול. יש פה עניין של ניהול מוצר, ניהול קו ייצור, וניהול SUPPLY CHAIN. להחליף לרכיב HDMI אחר זה שינוי שיש סביבו עלויות. כנראה שסוני רוצים לשמור קו ייצור של מוצר מסוים לשנתיים ולא לשנה. יכלו באותה מידה גם פשוט להמשיך לייצר את ה-XG95, אבל כנראה שהיו כמה שיפורים שנעשו ולכן שינו את שם הדגם. ה-XH90 לעומת זאת זה דגם חדש. ב-2019 לא היה XG90, אלא הם המשיכו למכור את הדגם של השנה הקודמת (XF90) ולכן עכשיו הוציאו דגם חדש. מוציאים חדש - כבר יש בו את כל הטכנולוגיה החדשה.

פשוט :)

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

תשמע אני לא מבין הרבה בהשוואת מחירים כי זאפ בימינו מפשל, אבל בהתחשב בכך שאני השגתי 65 ב6700 אני מניח שניתן למצוא את ה75 ב10,000, אולי לכיוון 11-12. פשוט צריך לדבר עם חנויות שמוכרות סוני ועובדות עם ישפאר. אל תתייחס לזאפ.

באשר לגיימינג עברתי את אותו סיפור. הסמסונג 95t הוא האמת יותר יקר מה סוני ושקלתי להוסיף את הפרמיה כי הביצועים של הסמסונג "כביכול" יותר טובים (סתם נתונים, לא במציאות) וכמובן עניין הגיימינג , 2.חרטא hdmi וכל זה. אפילו שקלתי לספוג נפילה משמעותית באיכות התמונה ולקחת xh90.

ואז חשבתי רגע...כמה שיחקתי בשנים האחרונות? 0. פעם הייתי על ps3 והגראפיקה שלו קסמה לי. האם אני מתכנן לשחק בגלל הדור הבא? כנראה. האם אני הולך לשחק משחקים סופר מהירים שוטרים וכדומה? לא. והכי הכי חשוב - האם יש משחקים שמנצלים 120 הרץ ב4k? לא. האם יהיו? אולי, אי אפשר לדעת. אולי עוד שנים.

אז לדעתי תבחר טלויזיה אך ורק לפי איכות תמונה וביצועים, איכות חוויית משתמש (אנדרואיד ופיצ'רים), שירות ואחריות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”