שלום רב,
מסתבר שאחד הדיסקים הפנימיים קרס במחשב המדיה סנטר.
אני מעוניין להזמין חדש, אך אני חושש לרכוש דיסק שלא יתאים לחומרה.
מדובר בדיסק מתוצרת סמסונג, וזה המידע שהצלחתי לגלות ממנהל ההתקנים.
sigamore תודה רבה,
האם SATA III. הינו הנתון היחיד שעליי להקפיד עליו?
האמת שיש לי ניסיון די גרוע עם דיסקים של סיגייט ,וסמסונג.
כנראה שעדיף WD, אני רק יודע שיש מספר סוגים בצבעים שונים.
למיטב ידיעתי הסדרה הכחולה נחשבת לנחותה ביותר, בעוד שהשחורה היא האמינה ביותר.
האם זה נכון?
השחורה מיועדת אכן לעיבוד מהיר של מידע, ואמרה להיות אמינה ביותר עם אחריות ל-5 שנים.
לשרתים משתמשים לרוב באדומה. לדעתי לשימוש בייתי של מדיה סנטר הכחולה ואפילו הירוקה הן יותר ממספיקות.
תודה רבה.
הצצתי באתר של אייבורי, וגילתי שקיימים סדרות נוספות ל-WD שכלל לא ידעתי עליהם:
אדומה, סגולה, וזהובה.
איך אפשר לדרג אותם?
איזה מהם נחשב לאמין ביותר?
@bariko
·
זה לא בדיוק לדרג, זה לשימושים שונים:
אדום - לשרתים
סגול - למצלמות (כתיבה מהירה יחסית ברשת)
זהב - שרתי איחסון גדולים
שחור - ביצועים
בגדול, הסדרה הכחולה מיועדת לשימוש ביתי וגם הירוקה תהיה אחלה (מסתובבת לאט יותר ולכן שקטה יותר, פחות טובה למערכת הפעלה).
מבחינת אמינות, לי יש קשיחים מהסדרה הירוקה שמשמשים לאחסון סרטים והם בני יותר מ-7 שנים עם אפס תקלות. יש עניין של מזל כמובן, אבל הקשיחים שלהם (להבדיל מסיגיט) מאד אמינים מהניסיון שלי.
Nemesis כתב:זהירות, יש לא מעט דיסקים בסדרות שהם SMR עם ביצועי כתיבה מזעזעים למי שזה רלוונטי.
...
·
תודה,
האם הכוונה לכל הסדרות?
אגב אני מתלבט אם למשוך את העניין את הבלאק פרידיי, שאז בדרך כלל יש הנחות משמעתיות על דיסקים קשיחים.
(יש מבצעים נהדרים גם באתרים מחו"ל, אך אני מעדיף חנויות בארץ, למקרה שצריך לממש אחריות)
@bariko
היות ומדובר בדיסק קטן יחסית (להבנתי 1-2 טרה), הנחות / מבצעי בלאק פריידי יהיו כנראה זניחים מבחינת מחיר.
כמובן שאם הצורך אינו דחוף אז אין פסול בלחכות מספר שבועות.
אחרת - הייתי רוכש דיסק (כמומלץ) מהסדרה הירוקה או הכחולה באחת הרשתות הקרובה אליך.
@ra
·
אני לא ממש מסכים. תלוי מאד מה אתה קונה, לאיזו מטרה וממי.
ברוב המקרים דיסקים יכשלו בחודשים הראשונים. אחוז הכשלים של דיסקים וותיקים יחסית נמוך. ואם דיסק וותיק עבד בצורה תקינה כמה שנים, סביר להניח שהוא ימשיך לעבוד ללא בעיות.
ל-NAS חדש שהרכבתי, 5 מתוך 8 דיסקים שקניתי היו בשימוש כ-7 חודשים. והכל עובד בינתיים כבר 8 חודשים.
עד כה נדפק אחד הזכרונות במחשב (הוא ישן), אבל הדיסקים בינתיים פועלים ללא רבב. זה אפשר לי לחסוך בסביבות ה-50% ממחיר הדיסק.
מה שכן, אם אתה קונה דיסק יחיד, שעולה 200 שקל, אז ברור שעדיף לקנות חדש.
רק אוסיף שבנאס הישן היו לי 6 דיסקים כמו שנכשל אצל bariko, ועוד שניים של 1TB מסדרה שונה, עם 7200RPM. והם עבדו 5.5 שנים ללא שום בעיה ב-NAS עד שהוצאתי אותם לגמלאות. היה צורך לעדכן קושחה בסדרה הזו של ה-1.5TB וה-2TB.
הניסיון שלי עם דיסקים של סמסונג הוא מעולה. במחשב יש לי כונן 2TB של סמסונג שקניתי ב-2012 או משהו כזה, עדיין עובד מצוין.
שאלה שלא העלתם בדיון היא , האם אתם מנטרים את מצב הדיסקים.
הרי מה שיפה בציוד אלקטרוני שלעיתים בבוקר הוא עובד אבל בערב מת.
ניטור תקופתי אני עושה עם Hard Disk Sentinel
** השבוע גיליתי שדיסק WD שחור שיצא אצלי מהמערכת לפני 3 שנים ומשמש מאז רק לגיבויים, לא מזוהה נכון בחלונות10ואין גישה לקבצים בחלק מהמחיצות. (הפעם האחרונה שחיברתי אותו היתה ביוני)
עשיתי בוט ל10PE הרצתי בדיקת שטח עם מיניטול והיא מצאה 13 סקטורים בעייתיים. אני לא חושב שזו הבעיה אבל מייד רצתי וקניתי דיסק אחר (סיגייט, הכי זול) ניסיתי לבצע העתקת מחיצות אבל רק חלק הצליחו.
את שאר המחיצות העתקתי ידנית. בסוף יצא שהעתקתי 100% מהקבצים הרלוונטיים. ברמת תקינות גבוהה. לאחר בדיקה עם WINMERGE וכלים אחרים.
*** אני לא חושב שהWDהשחור מת. אני יעשה לו WIPE ואשתמש בו.
מספר הערות:
1. באופן כללי אני נגד קניות יד שנייה, כי מדובר בסוג של הימור.
לעולם אתה לא יכול לדעת עד כמה הבעלים הקודם "התעלל" במוצר.
בדיסקים קשיחים זה עוד אפילו יותר גרוע.
2. למען האמת, אינני יודע בדיוק אם מדובר בצורך דחוף.
את זה אולי יכולים להגיד מומחי החומרה כאן.
במחשב הזה מותקנים שלושה דיסקים קשיחים:
SSD שמחזיק את מערכת ההפעלה, ועוד שניים מכאניים, שאחד מהם נפל (הסמסונג)
השאלה אם דיסק תקול כזה עלול לגרום לכשל כללי במחשב?
3. אין לי מנוי פריים באמזון, ובכל מקרה ההעדפה לרכישה בארץ, כאמור בגלל מימוש אחריות.
4.
Hard Disk Sentinel מותקן אצלי בשני המחשבים (עם רישיון חוקי)
לפני מספר חודשים הייתה בעיה עם הדיסק הזה, שלא זוהה.
דיברתי עם המפתח של התוכנה, ותחת הדרכתו ביצעתי בדיקה הכוללת אופציית תיקון.
בסיום ההליך, הסקטורים הבעייתיים תוקנו, והדיסק לכאורה חזר לתיפקוד מלא..
בדיעבד מסתבר שהכול היה לשווא, חרטא ברטא.
אם יש בעיה בדיסק, עדיף להחליף אותו מיידית וזהו.
תודה,
האם הכוונה לכל הסדרות?
אגב אני מתלבט אם למשוך את העניין את הבלאק פרידיי, שאז בדרך כלל יש הנחות משמעתיות על דיסקים קשיחים.
(יש מבצעים נהדרים גם באתרים מחו"ל, אך אני מעדיף חנויות בארץ, למקרה שצריך לממש אחריות)
...
·
לא כל הסדרות. לדעתי בירוק וכחול יש skr, בשחור לא. אדום היה חלק smr עד שהיתה מהומה ברשת ואמרו שיפסיקו. יש הרבה שינויים, צריך לבדוק ספציפית.
@bariko
·
דיסק תקול לא אמור לגרום לכשל במחשב. אם הדיסק מת לגמרי, פשוט תנתק אותו אם אתה דואג.
אם הוא עדיין עובד, ויש עליו מידע חשוב, תעתיק אותו ואז תנתק אותו.