גובה הטלויזיה - מה עדיף?
אני מנסה לתכנן את הגובה צפיה לפני שאני קונה סט חדש.
אני קונה 65" כך שגובה הטלויזיה יהיה בערך 83 ס"מ. גובה הישיבה סטנדרטי כ44 ס"מ.
בחישוב גובה המעמד ושתי הכונניות שאני שוקל, הגובה של תחתית הטלויזיה מהרצפה יכול להיות 67 ס"מ או לחילופין 62 ס"מ.
אני יודע שזה רק 5 ס"מ הבדל אבל אני דווקא מאוד שם לב לדברים האלה.
מרחק הצפיה יהיה 2 מטר, 10 ס"מ לכאן או לכאן.
אני קונה 65" כך שגובה הטלויזיה יהיה בערך 83 ס"מ. גובה הישיבה סטנדרטי כ44 ס"מ.
בחישוב גובה המעמד ושתי הכונניות שאני שוקל, הגובה של תחתית הטלויזיה מהרצפה יכול להיות 67 ס"מ או לחילופין 62 ס"מ.
אני יודע שזה רק 5 ס"מ הבדל אבל אני דווקא מאוד שם לב לדברים האלה.
מרחק הצפיה יהיה 2 מטר, 10 ס"מ לכאן או לכאן.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
הרוב עושים את השיקול האסטטי תחת המגבלות הפיסיות ותולים את הטלוויזיה שיראה יפה או איך שאפשר וזה בסדר גמור כל עוד זה לא קיצוני.
אתה שואל מה אופטימלי? אז אופטימלי זה צפיה ב-90 מעלות עם מרכז המסך.
אתה שואל מה אופטימלי? אז אופטימלי זה צפיה ב-90 מעלות עם מרכז המסך.
@Alon_Solo
·שזה בעצם נמוך מאד ביחס לאיך שרוב האנשים ממקמים טלויזיות?
למרות שכשאני חושב על זה כשהטלויזיה 43" שלי עמדה על בסטה של איקאה האמצע שלה היה בערך בגובה העיניים. אבל בכל מקרה הבסטה שידה נמוכה יחסית ו-43" זה טלויזיה קטנה, שלא נדבר על זה שאם תולים על הקיר אז כבר הגובה עולה.
אז המסקנה שאם תולים טלויזיה, ברוב המקרים אני ארצה לתלות אותה הכי נמוך שאפשר כי זה בכל מקרה יהיה מעל הגובה האידאלי?
·שזה בעצם נמוך מאד ביחס לאיך שרוב האנשים ממקמים טלויזיות?
למרות שכשאני חושב על זה כשהטלויזיה 43" שלי עמדה על בסטה של איקאה האמצע שלה היה בערך בגובה העיניים. אבל בכל מקרה הבסטה שידה נמוכה יחסית ו-43" זה טלויזיה קטנה, שלא נדבר על זה שאם תולים על הקיר אז כבר הגובה עולה.
אז המסקנה שאם תולים טלויזיה, ברוב המקרים אני ארצה לתלות אותה הכי נמוך שאפשר כי זה בכל מקרה יהיה מעל הגובה האידאלי?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
יש תחום שבו אין לזווית השפעה ניכרת ולכן סטייה מהאופטימום לחלוטין אפשרית ובסלון שבו יש עוד שיקולים למיקום הטלוויזיה זה בדרך כלל גם בלתי נמנע.
זווית הצפיה היא גם חלק מהמבחן שעושים לטלויזיות בכל מיני אתרי דירוג.
ראיתי גם בהרבה חדרי שינה כל מיני טלוויזיות שנטלו בצמוד לתקרה. כל עוד זה נעשה עם הטייה אז רק מפסידים את במרחק הנוסף אבל ללא הטייה הצפיה כבר בזווית שכן יכולה לגרום לירידת איכות מורגשת.
לכן כל עוד זה לא קיצוני, זה לחלוטין לא נורא. אבל מי שעושה חדר קולנוע ייעודי בהחלט יקפיד שהמסך והרמקולים ימוקמו כמה שיותר נכון. מי שעושה את זה בסלון כנראה יחיה עם טוב מספיק.
זווית הצפיה היא גם חלק מהמבחן שעושים לטלויזיות בכל מיני אתרי דירוג.
ראיתי גם בהרבה חדרי שינה כל מיני טלוויזיות שנטלו בצמוד לתקרה. כל עוד זה נעשה עם הטייה אז רק מפסידים את במרחק הנוסף אבל ללא הטייה הצפיה כבר בזווית שכן יכולה לגרום לירידת איכות מורגשת.
לכן כל עוד זה לא קיצוני, זה לחלוטין לא נורא. אבל מי שעושה חדר קולנוע ייעודי בהחלט יקפיד שהמסך והרמקולים ימוקמו כמה שיותר נכון. מי שעושה את זה בסלון כנראה יחיה עם טוב מספיק.
@Yuvalfrr
·
יכול להעריך את הרצון שלך לדייק בדברים האלו מנסיון אישי.
אני מכוון למצב בו העיניים "נחות", כלומר במקום שבו אתה מרגיש שאין מאמץ מבחינתן בגובה התמונה שמוצגת על המסך, ואצלי זה ב 60-66% העליונים:
[img2=600x337][imgurpng]krQzHrM[/imgurpng][/img2]
שחור = מרכז מסך.
אדום = 66% עליונים.
·
יכול להעריך את הרצון שלך לדייק בדברים האלו מנסיון אישי.
אני מכוון למצב בו העיניים "נחות", כלומר במקום שבו אתה מרגיש שאין מאמץ מבחינתן בגובה התמונה שמוצגת על המסך, ואצלי זה ב 60-66% העליונים:
[img2=600x337][imgurpng]krQzHrM[/imgurpng][/img2]
שחור = מרכז מסך.
אדום = 66% עליונים.