עזרה בקביעת שווי של שני מקרנים ובחירה ביניהם.
-
asaf85
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
שלום,
עקב חוסר ידע בעניין אין באפשרותי להחליט בין שני מקרנים אשר הוצעו לי, אשמח לעזרה:
הערה קטנה - שני המקרנים עם מנורה חדשה לגמרי.
המקרן הראשון הוא:
http://www.projectorcentral.com/InFocus-LP350.htm
יתרונותיו:
שלט רחוק
גודל פיזי
שקט מאוד
כניסה דיגיטלית
חסרונות
אין כניסת VGA
גודל ההקרנה קטן (משני מטר בערך 30-35 אינטש)
והמקרן השני הוא:
http://www.projectorcentral.com/Hitachi-CP-X958.htm
יתרונותיו:
גודל הקרנה עצום (בין 50-55 אינטש משני מטר)
איכות תמונה טובה יותר מהקודם בRCA (רוב השימוש שלי יהיה דרך RCA לבינתיים)
חסרונותיו:
אין שלט
גדול פי שניים מהקודם
רועש יותר
אין כניסה דיגיטלית
אז מה דעתכם חברים כמה כדאי לשלם על אחד מהמקרנים האלו והאם יש פיבוריט ביניהם, אל תשכחו שיש להם מנורה חדשה (הבנתי שלעיתים מחיר המנורה אף עובר את שווי המקרן)???
בברכה,
אסף אבנעים
עקב חוסר ידע בעניין אין באפשרותי להחליט בין שני מקרנים אשר הוצעו לי, אשמח לעזרה:
הערה קטנה - שני המקרנים עם מנורה חדשה לגמרי.
המקרן הראשון הוא:
http://www.projectorcentral.com/InFocus-LP350.htm
יתרונותיו:
שלט רחוק
גודל פיזי
שקט מאוד
כניסה דיגיטלית
חסרונות
אין כניסת VGA
גודל ההקרנה קטן (משני מטר בערך 30-35 אינטש)
והמקרן השני הוא:
http://www.projectorcentral.com/Hitachi-CP-X958.htm
יתרונותיו:
גודל הקרנה עצום (בין 50-55 אינטש משני מטר)
איכות תמונה טובה יותר מהקודם בRCA (רוב השימוש שלי יהיה דרך RCA לבינתיים)
חסרונותיו:
אין שלט
גדול פי שניים מהקודם
רועש יותר
אין כניסה דיגיטלית
אז מה דעתכם חברים כמה כדאי לשלם על אחד מהמקרנים האלו והאם יש פיבוריט ביניהם, אל תשכחו שיש להם מנורה חדשה (הבנתי שלעיתים מחיר המנורה אף עובר את שווי המקרן)???
בברכה,
אסף אבנעים
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
שלום אסף וברוך הבא.
1. מה התקציב?
2. על הנייר האינפוקוס טוב יותר.
3. שניהם מקרני פרזנטציות ישנים, עם נתונים על הנייר נחותים מאוד, ככה שסביר להניח שבמציאות זה אף גרוע מזה.
4. מה המשימוש של המקרן יהיה?
5. 55" ממרחק של שני מטרים זה לא משהו חריג.
6. מכיון שאלו מקרני פרזנטציות ואתה הולך להאכיל אותם באות קומפוזיט (זהו החיבור הכי נחות שקיים) סביר להניח שהתמונה תהיה גרועה שכן, עיבוד תמונה הוא לא החלק החזק של מקרני פרזנטציות, כל שכן מקרנים מהדור הנ"ל.
7. שלט הוא לא משהו שאתה משתמש בו בצורה תכופה. בעיקר לצורך כיוון וכיול, אבל אח"כ לא ממש משתמשים בזה.
1. מה התקציב?
3. שניהם מקרני פרזנטציות ישנים, עם נתונים על הנייר נחותים מאוד, ככה שסביר להניח שבמציאות זה אף גרוע מזה.
6. מכיון שאלו מקרני פרזנטציות ואתה הולך להאכיל אותם באות קומפוזיט (זהו החיבור הכי נחות שקיים) סביר להניח שהתמונה תהיה גרועה שכן, עיבוד תמונה הוא לא החלק החזק של מקרני פרזנטציות, כל שכן מקרנים מהדור הנ"ל.
7. שלט הוא לא משהו שאתה משתמש בו בצורה תכופה. בעיקר לצורך כיוון וכיול, אבל אח"כ לא ממש משתמשים בזה.
- noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
כשהתחלתי להתעניין במקרנים דיגיטליים, בערך לפני 7-8 שנים, ה LP350 של Infocus וה LT150 של NEC, היו שני המקרנים הפופולאריים ביותר. באותה תקופה רוב האנשים התלהבו שניתן לקבל תמונה כ"כ גדולה וסבירה ממקרנים כ"כ קטנים (כלומר לא מקרני CRT). מאז עברו הרבה מים בנהר, התקדמנו דורות רבים של מקרנים, ואני חושב שהרוב המוחלט של האנשים כיום יעדיף לצפות בטלויזיה רגילה, מאשר במוצרים הנחותים הללו.
בוא נגיד שאם מציעים לך את ה- LP350 ב 500 ש"ח (במקרן השני אל תעז לגעת), אז קח אותו כדי לראות איך ההרגשה של תמונה גדולה בסלון, אבל אם תאהב את הרעיון, קנה מקרן בן ימנו. עם זאת, אני מניח שלא מציעים לך את ה LP350 בפחות מכמה אלפי שקלים טובים, ולכן ההמלצה שלי היא לוותר.
בוא נגיד שאם מציעים לך את ה- LP350 ב 500 ש"ח (במקרן השני אל תעז לגעת), אז קח אותו כדי לראות איך ההרגשה של תמונה גדולה בסלון, אבל אם תאהב את הרעיון, קנה מקרן בן ימנו. עם זאת, אני מניח שלא מציעים לך את ה LP350 בפחות מכמה אלפי שקלים טובים, ולכן ההמלצה שלי היא לוותר.
- RoyF
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
הLP350 מקרן מעולה היה לי אותו 7-8 שנים בלי תקלות
התמונה שלו טובה מאוד אני לא יודע למה רושמים פה שהתמונה לא משהו
אמנם לא ראיתי בו סרטי HD אבל מהDVD וDIVIX מהמחש ראיתי מלא פעמים
אם תקנה אותו ותצטרך מנורה נוספת דבר איתי נשאר לי מנורה שלא השתמשתי בה
אני עד 1000 שקל הייתי קונה אותו זה בערך המחיר של המנורה
יש לו כניסת VGA יש כבל מיוחד שהגיע איתו
התמונה שלו טובה מאוד אני לא יודע למה רושמים פה שהתמונה לא משהו
אמנם לא ראיתי בו סרטי HD אבל מהDVD וDIVIX מהמחש ראיתי מלא פעמים
אם תקנה אותו ותצטרך מנורה נוספת דבר איתי נשאר לי מנורה שלא השתמשתי בה
אני עד 1000 שקל הייתי קונה אותו זה בערך המחיר של המנורה
יש לו כניסת VGA יש כבל מיוחד שהגיע איתו
נערך לאחרונה על ידי RoyF ב 21/07/2007 18:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- RoyF
-
- חבר שרק התחיל

איך אתה מדליק ומכבה את המקרן אם הוא תלוי על התקרה בלי שלט??MartinHSabag כתב:שלום אסף וברוך הבא.
1. מה התקציב?
7. שלט הוא לא משהו שאתה משתמש בו בצורה תכופה. בעיקר לצורך כיוון וכיול, אבל אח"כ לא ממש משתמשים בזה....
- noam23
-
- חבר ותיק

אני מניח שתמיד יהיו אנשים שיהיו מרוצים מהכל, וזה מצב אידיאלי, אבל תשווה אותו למקרן DLP בן ימנו ותבין...הLP350 מקרן מעולה היה לי אותו 7-8 שנים בלי תקלות
התמונה שלו טובה מאוד אני לא יודע למה רושמים פה שהתמונה לא משהו...
- RoyF
-
- חבר שרק התחיל

אני משווה אותו למקרן בין ימינוnoam23 כתב:אני מניח שתמיד יהיו אנשים שיהיו מרוצים מהכל, וזה מצב אידיאלי, אבל תשווה אותו למקרן DLP בן ימנו ותבין.........
HD1100 שקניתי ואם המקרן שלי לא היה מתקלל אני לא הייתי מחליף אותו
ראו בו טוב מאוד מהמרחק שאני צפיתי 92" ממרחק של 4 מטר
הדבר היחיד שחסר בו זה תמיכה בHD
- noam23
-
- חבר ותיק

אם אתה מסוגל להשוות מקרן DLP בטכנולוגיה של לפני 7-8 שנים, למקרן עכשווי, ולהגיד שאין הבדלים משמעותיים (פרט לחוסר התמיכה ב HD), אז אתה במיעוט.אני משווה אותו למקרן בין ימינו
הדבר היחיד שחסר בו זה תמיכה בHD...
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
אתה יכול לשים מתג על כבל המתח שלו למשל או להשתמש במטאטא...איך אתה מדליק ומכבה את המקרן אם הוא תלוי על התקרה בלי שלט??...
סתם, אפשר לקנות שלט אוניברסלי.
אם אתה לא רואה הבדלים ברמת השחורים והקונטראסט בין המקרנים, אז אתה בטח צופה עם תאורה בחדר, נכון ?אני משווה אותו למקרן בין ימינו
הדבר היחיד שחסר בו זה תמיכה בHD...
- RoyF
-
- חבר שרק התחיל

אני לא רואה בחושך מוחלט ורואים מעולה
גם בחונות שראיתי כמה מקרנים לא רואים הבדלים עצומים בינהם אפילו שהשוויתי לסוני PERL שהיה באותה חנות
אני לא חושב שצופה פשוט יראה הבדלים
לכן צריך ללכת לחנות ולראות מה מבין הזולים מספק אותך
גם בחונות שראיתי כמה מקרנים לא רואים הבדלים עצומים בינהם אפילו שהשוויתי לסוני PERL שהיה באותה חנות
אני לא חושב שצופה פשוט יראה הבדלים
לכן צריך ללכת לחנות ולראות מה מבין הזולים מספק אותך
- noam23
-
- חבר ותיק

בחנות לפחות ראית בחושך מוחלט ?
אם אתה צופה באור חלקי, אז אני יכול להבין מדוע קשה לך להבחין בהבדלים משמעותיים בין מקרן בן 8 שנים, לבין מקרנים חדשים.
אם אתה צופה באור חלקי, אז אני יכול להבין מדוע קשה לך להבחין בהבדלים משמעותיים בין מקרן בן 8 שנים, לבין מקרנים חדשים.