דגמים של Rocket ו La-Pavoni

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Ori_stiglitz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי.
אני שוקל מכונה ידנית יד שנייה ויש לי קצת סלט עם הדגמים של החברות הנ"ל.
לא עקבתי אחרי השוק באדיקות כמה שנים ונראה שדגמי צ'ליני וג'יוטו של רוקט כבר לא קיימים ובמקומם יש כעת דגמים כמו אפרמנטו מוזאפיאטו ועוד...
מצד שני אני רואה שכעת La-Pavoni מציעים דגם של Giotto ו Cellini שמאוד דומים לדגמים של רוקט בזמנו.
מישהו יודע להסביר לי מה העניין? או אולי להפנות אותי לפוסט/סרטון שקצת מסביר על ההבדלים ועל השינויים בדגמי רוקט של אז אל מול היום?

אני רואה שרוקט מאוד פופולריות בארץ. איך הן בשוק היד 2? אני מדבר על אמינות ובלאי נמוך בהנחה כמובן שהבעלים של המכונה לא עשה נזקים מכוונים/בלתי מכוונים.

שאלה נוספת היא על ECM. ה Synchronica ממש מעבר לתקציב לצערי אבל ה Slim ממש מפתה. יש עליה כל מיני מבצעים נחמדים בחלק מהחנויות. קצת עשיתי חיפוש בפורום וראיתי סהכ חוות דעת טובות עליה. מישהו כאן בעלים של Slim ורוצה לשתף מהחוויה האישית שלו?

חג שמח ובריאות לכולם :)

YDF
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

ברשותי Slim מזה כחצי שנה. מבחינת איכות החליטה וההקצפה אני מרוצה ביותר. מעבר לכך מחיר ואחריות אטרקטיבים, צרה מה שמקל על סוגיית הנדל"ן. המכונה נדלקת מוקדם ונכבית מאוחר, חולטת בין 3 ל10 פעמים ביום, יותר קפוצ'ינו מאספרסו.
החסרונות מבחינתי הם בעיקר בגזרת הנוחיות- מיכל עודפים שיש לרוקן כל יום(מן הסתם אשפצר מתישהו עם צינור ניקוז), ברזי קיטור (סטיקים עדיף) ומיכל מיים שיש למלא אחת ליום מקס' יומיים, וסטימר שמאלי (מבחינתי עדיף ימני- זה יחסית נדיר) . יש דגם יקר יותר שפותר מרבית סוגיות אלו - Mechanika Profi iv הכולל משאבה רוטורית וחיבור כפול- ישיר/מיכל. תובפת המחיר אז והיום היו קצת גבוהים לטעמי.
שורה תחתונה- מכונה מצויינת, בנויה היטב עם כמה חסרונות בתחום הנוחות

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #3 

@Ori_stiglitz
·

ה Slim מכונה פגז. אם היא בתקציב לך על זה.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #4 

כבר נכתב על זה בפורום לדעתי.
ECM בעבר הייתה חברה איטלקית שנסגרה (היו לה מפעלים בגרמניה ואיטליה). כחלק מניסיון להשאיר את החברה מעל המיים , מכרו חלקים ממנה ליצרניות אחרות במהלך פשיטת הרגל.
מפעל ECM גרמניה הפך להיות ECM HEIDELBERG ובהמשך עם מפעלים בגרמניה ואיטליה וקו מכונות עצמאי משלה.
רוקט קנו את הIP של כל המכונות לשוק הביתי שECM יצרה והחלו בייצור רוקט גיוטו וצ'ליני לאחר מכן גירסאות האוולוציונה המצוינות.
לה פאבוני (יותר נכון חברת האם יוניווסט) קנו את הIP של הליין המסחרי של ECM איטליה שנה לאחר מכן.
לאחר דיונים משפטיים בין רוקט ליוניווסט ופסיקה של ביה"מ האילטקי, רוקט זנחה את השמות המקוריים של ECM ועברה לפתח תתי מותג חדשים משלה. כיום לה פאבוני מייצרת מכונות שנשענות עיצובית על דגמי גיוטו וצ'ליני (פנימית הן מבוססות על מכונות ISOMAC - מותג נוסף תחת UNIVEST).

שלושתן חברות טובות, כל אחד והעדפותיו הוא.
פופלריות של מכונות בארץ הן תלות ביבואן או בחשיפה למכונות/יצרן ברשת ולאו דווקא מעידות על טיבן או על החברות עצמן. אנחנו שוק מאוד מאוד קטן על מנת שהוא יעיד על משהו.

jackson
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 4 פעמים

המלצה

שליחה #5 

היי
הסבר מעניין וטוב לדעת על החברות
המלצה על Rocet R58
או Syncrinica מבית ECM
תודה

Ori_stiglitz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

תודה לכולם:)

brown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
נתן תודות: 0

שליחה #7 

משתמש בR58 כמעט 4 שנים, צורכים כקילו בשבוע. אוכל לשתף מבחינת אמינות- גוף חימום מקצר (אחרי כשנתיים, כ700 ש"ח), שסתום בטיחות (אחרי כשלוש שנים, 200 ש"ח) ומשאבה (ממש לאחרונה, 900 ש"ח). בהזדמנות גם אשאל, מדובר בבלאי נורמלי ? המחירים של התיקון סבירים? מכונה ידנית ראשונה (שדרוג בקרוב). תודה

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

@brown
·

אין לי נסיון עם הרבה מכונות, רק לא מזמן החלפתי את המכונה הראשונה שלי (אוקסר 2), והיו לי איתה אפס תקלות במשך 3 שנים. אז לדעתי זו נשמעת כמו מכונה שהייתי נמנע מקניה שלה, בייחוד מטריד הקטע של החלפת המשאבה, לא משהו שהייתי מצפה ממשאבה רוטורית. אבל יכול שספציפית קיבלת מה שנקרא Lemon.

לגבי עלות תיקונים אין לי מושג.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מה נתת למכונה לשתות? סיד? איך שסתום בטיחות הולך?
נשמע יותר מדי תקלות לתקופה כזאת אלא אם באמת נפלת על מכונה נאחס. (לא הדגם בכללי).
לגבי המחירים, אם זה כולל עבודה ואחריות עליה לכמה חודשים אז נשמע סביר. אם אתה יודע לתקן לבד, החלפים עצמם זולים בלפחות 50% מהמחיר שרשמת.

brown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

מים מינירליים (זה מה שאוהבים). השסתום כנראה היה רק סממן למשאבה הגוססת. לימון זה כאשר אי אפשר כלל להשתמש במכונה והיא מושבתת כל שני וחמישי, תקלה פעם בכמה שנים נראה לי נורמלי.
אם כבר שרשור דגמים והמלצות, יש כאן למישהו מרזוקו סטראדה במקרה?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

brown כתב:מים מינירליים (זה מה שאוהבים)
...

חבל על המכונה, אתה רק תמשיך לספק עבודה לטכנאי שלך עד שיום אחד התיקון יהיה שווה ערך למכונה חדשה

brown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בגלל זה מתכנן להשתדרג למכונה בלי reservoir, לא תהיה ברירה :)

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #13 

@brown
·
חום יקר.

התקלות בגלל המים המינרלים כנראה...זה לא מתאים למכונות כאלה. ממש לא מומלץ.
ולא משנה באיזה מכונה תבחר. עם מיכל פנימי או חיבור ישיר.

צריך להשתמש עבור המים בפילטר resin, או הפתרון שאני משתמש בו - פילטר בריטה מקצועי תת כיורי, שמתחבר למכונה בחיבור ישיר.

תתחיל מזה, דחוף!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

brown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@boazj
·
תודה אראה מה לעשות. התכוונתי שבמכונה ללא reservoir אין ברירה אלא לחבר בחיבור ישיר..
איך טעם המים עם הבריטה?

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #15 

@brown
·

עד שתדאג לחיבור ישיר, מציע לך לפחות להשתמש במים מקנקן בריטה ושקית רזין במיכל, למרות שעדיף קנקן של peak water, ובאופן תדיר לדגום את המים שהמכונה שלך מקבלת עם ערכת GH ו-KG (מוכרים את זה בכל חנות עם ציוד לאקוואריומים).

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”