מחפש תוכנה לכיווץ קבצי וידאו
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מעוניין בהמלצה על כלי טוב (תוכנה - חינמית או בתשלום) להקטנת נפח של סרטי וידאו. הכוונה לקבצים מסוג MPEG שנוצרו באמצעות תוכנה פשוטה ביתית שעשתה אותם ענקיים - לדוגמה כל שעה של וידאו יצאה איזה 2 או 2.5 גיגה, וזה לא באיכות גבוהה (גם לא נדרשת איכות גבוהה).
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אני משתמש ב- winX HD video converter
מכווץ סרטונים שצולמו בסמרטפון.
מכווץ סרטונים שצולמו בסמרטפון.
השתמשתי ב handbrake המון להמרת ווידאו בייתי ישנים ל MKV ועל הדרך לכווץ אותם.מספיקלי כתב:https://handbrake.fr/...
גם להמיר סרטי קולנוע MPEG שהיו לי במבנה של DVD ל MKV. כיווץ מ 4.3 ג'יגה ל 1.5 ג'יגה עם אותה איכות בערך.
גם אני ממליץ. לא יודע עם התוכנה כבר תומכת ב H.265 לכיווץ נוסף.
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
לא יודע לגבי התוכנות באחרות, ולא יודע כמה קסצים כאלה יש לך ואיזו מהירות העלאה (יכול להיות די מתסכל אם אין לך סיב אופוי ומאות סרטים שכאלה).
בכל אופן - עם ffmpeg, שזה הbackend של handbrake, אתה יכול בשורת פקודה אחת להמיר ולכווץ את הכל (אם הם באותה הספרייה).
בכל אופן - עם ffmpeg, שזה הbackend של handbrake, אתה יכול בשורת פקודה אחת להמיר ולכווץ את הכל (אם הם באותה הספרייה).
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

בהמשך לנושא הנ"ל, יש לי DVD's מוקלטים באופן ביתי מלפני שנים, שאני רוצה להמיר לקבצים. השתמשתי ב-Handbrake שעושה עבודה לא רעה, אבל התעוררה שאלה לגבי הנושא של גודל/יחס המסך:
ה-DVD הוקלטו במקור על טלויזיה ישנה של 3:4. אם אני מקרין אותם באמצעות נגן DVD על טלויזיה מודרנית, היא מציגה אותם ב-16:9 היטב, כלומר ללא עיוות שמפריע לצפייה.
אך לאחר המרה לקובץ בתוכנה הנ"ל, הטלויזיה מציגה את הקובץ רק ביחס המקורי 3:4, כלומר עם 2 פסים שחורים בצדדים. לא מצאתי דרך לשנות את זה ליחס 16:9, לא בתוכנה ולא בטלויזיה. ניסיתי גם תוכנה אחרת שנקראת Prism Video וגם שם התוצאה היתה דומה.
זה אפשרי? מישהו יודע איך לעשות את זה?
ה-DVD הוקלטו במקור על טלויזיה ישנה של 3:4. אם אני מקרין אותם באמצעות נגן DVD על טלויזיה מודרנית, היא מציגה אותם ב-16:9 היטב, כלומר ללא עיוות שמפריע לצפייה.
אך לאחר המרה לקובץ בתוכנה הנ"ל, הטלויזיה מציגה את הקובץ רק ביחס המקורי 3:4, כלומר עם 2 פסים שחורים בצדדים. לא מצאתי דרך לשנות את זה ליחס 16:9, לא בתוכנה ולא בטלויזיה. ניסיתי גם תוכנה אחרת שנקראת Prism Video וגם שם התוצאה היתה דומה.
זה אפשרי? מישהו יודע איך לעשות את זה?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
תוודא שה- output בתוכנה הוא גם 4/3, ולא 16/9.
אם הוא על 16/9, התוכנה מוסיפה את הפסים השחורים, והטלויזיה מקבלת סרט 16/9 ומציגה אותו כמו שהוא.
אם הוא על 16/9, התוכנה מוסיפה את הפסים השחורים, והטלויזיה מקבלת סרט 16/9 ומציגה אותו כמו שהוא.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
יחס העלות לנפח הוא מאוד נמוך,
הייתי נמנע מקידוד מחדש ככל הניתן
אני שומר קלטות VHS שהומרו ל 5 גיגה לשעה... ויש לי כמה עשרות שכאלו
למי אכפת הנפח? הדיסקים זולים וגם 2T בגוגל כגיבוי לא יקר
הייתי נמנע מקידוד מחדש ככל הניתן
אני שומר קלטות VHS שהומרו ל 5 גיגה לשעה... ויש לי כמה עשרות שכאלו
למי אכפת הנפח? הדיסקים זולים וגם 2T בגוגל כגיבוי לא יקר
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

בינתיים לא מצאתי הגדרה כזו בתוכנות.10/06/2021 1:04Amir64 כתב: תוודא שה- output בתוכנה הוא גם 4/3, ולא 16/9.
אם הוא על 16/9, התוכנה מוסיפה את הפסים השחורים, והטלויזיה מקבלת סרט 16/9 ומציגה אותו כמו שהוא....
כן, לזה התכוונתי. בכל המרה שהיא לא passthrough יש פגיעה איזושהי במקור.11/06/2021 4:13ahersko כתב: אין הפחתת נפח בלי פגיעה באיכות
אתה מתכוון שהפגיעה קטנה עד לא ניתנת לאבחנה...
הקידוד של DV (אם אני זוכר נכון) זה MPEG-2 שהוא בכיווץ מאוד לא יעיל בהשוואה להיום, לכן הכיווץ לא מורגש.
אני עוד שמרן בנושא והגדרתי ב handbrake פרמטרים מאוד קמצניים בכיווץ.
יש שם הגדרות איזה אינטנסיביות של כיווץ אתה רוצה.
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2785
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
חומר SD אין הגיון לנפח מעבר למה שפרקטי.
תוכנה מתקדמת להמרה https://xmedia-recode.de/en/index.php
*יש גרסת פורטבל.
תוכנה מתקדמת להמרה https://xmedia-recode.de/en/index.php
*יש גרסת פורטבל.