התייעצות לגבי Access Point

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אז ככה, יש לי ראוטר שיושב בסלון (Be של בזק) וה WIFI בחדר חלש, לקחתי ראוטר ישן, חיברתי אותו לרשת והוא משמש כ AP כרגע בחדר, הקליטה מעולה כמובן, רק שהמהירות היא מקסימום 30 Mbps, שזה לא רע, העניין הוא שאני מעוניין להגדיל אותה, עכשיו פה מתחילה הבעיה/שאלה/דילמה.
הראוטר הישן הוא Edimax br-6226n, מכשיר ישן מאוד (העדכון קושחה האחרון יצא ב 2012), ועדיין בתכונות שלו כתוב:
"Compatible with wireless 802.11n standard with data rate up to 150Mbps"
קישור למוצר
דהיינו אני אמור לקבל בטח יותר מ 30, השאלה שלי היא אם יש טעם לרכוש ראוטר חדש, האם הביצועים ישתפרו או שבעקבות העובדה שהוא משמש כ-AP הוא למעשה מוגבל, אני לא רוצה לקנות ראוטר חדש ב 200-300 ש"ח ולקבל את אותם ביצועים.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@Mindexpender
הנתבים מחוברים בינהם קווית ? מה המהירות שאתה מקבל דרך הנתב של be ? המהירויות שאתה מודד הן קוויות או אלחוטיות ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

sigamore כתב:@Mindexpender
הנתבים מחוברים בינהם קווית ? מה המהירות שאתה מקבל דרך הנתב של be ? המהירויות שאתה מודד הן קוויות או אלחוטיות ?
...
הנתב הישן מחובר לתשתית הביתית באופן קווי, המהירות שנמדדת היא אלחוטית כמובן, זאת המטרה, רשת אלחוטית חזקה יותר בחדר.
כשאני עובר לסלון ומתחבר לנתב של בזק אני מקבל בסביבות ה 60.
(בשתי הרשתות ה-Upload מקסימלי אם זה מועיל במשהו, בחיבור קווי למחשב הנייח אני מקבל 100 קבוע)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@Mindexpender
עצתי האישית - אל תשנה דבר...
במידה והעניין עקרוני לך אז אפשר לשקול נתב / AP בסיסי אחר.
יש פה בפורום המון המלצות על HUAWEI WiFi AX3.
https://www.hometheater.co.il/vt345150.html

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

עצתי האישית - אל תשנה דבר...
במידה והעניין עקרוני לך אז אפשר לשקול נתב / AP בסיסי אחר.
יש פה בפורום המון המלצות על HUAWEI WiFi AX3.
https://www.hometheater.co.il/vt345150.htm l
...
האמת? זו גם היתה הנטייה שלי...תודה רבה בכל אופן.

אם בכל זאת מישהו חושב שראוטר חדש ישפר את המהירות אני אשמח לדעת.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@Mindexpender
רק כדי להבהיר את הדברים -- נתב חדש ישפר את המהירות ... הנקודה שלי היא ש 30 זו מהירות מספקת לרוב הסיטואציות :D
כאמור , לשיקולך ...

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

רק כדי להבהיר את הדברים -- נתב חדש ישפר את המהירות ... הנקודה שלי היא ש 30 זו מהירות מספקת לרוב הסיטואציות :D
כאמור , לשיקולך ...
...
אוקיי, כי זה לא ממש היה ברור מהתגובה, אתה אומר את זה באופן חד משמעי? לפי מה? הנתב הקיים גם אמור לספק מהירות גבוהה מ 30 מגה, למה שנתב חדש יספק מהירות גבוהה יותר?
אני הולך להשתמש בטלוויזיה חכמה שתשדר סטרימינג ב-4K, יש לי לפטופ שיתחבר לרשת הזו, סלולרי, 30 זה לא רע אבל העדיפות היא ליותר מכך, שכן הכל יחובר באופן אלחוטי ל AP הזו.

*בדקתי עכשיו חיבור קווי מהמחשב לנתב שמשמש כ AP בחדר, מהמירות מקסימלית, זה נתב שעל פניו, לפחות עד שתגיע אלי תשתית סיבים אמור לעשות את העבודה*

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@Mindexpender
למען האמת אני לא מכיר את הנתב הספציפי הזה למעט העובדה שלהבנתי / זיכרוני החברה אינה נחשבת לפאר היצירה...
נושא ביצועי האלחוט הוא תמיד מאתגר (גם בדגמים של נתבים חדשים) לכן הצעתי לך להסתפק בקיים.
אם מהירות של 30 אינה מספקת (שיקול לגיטימי ) אז נסה נתב אחר.
חד משמעיות קשה לתת לך... אבל לוגית אין סיבה לחשוב שנתב חדש שקווית מקבל ~100 (לדבריך) לא יוציא מספר דומה לזה באלחוט.

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

למען האמת אני לא מכיר את הנתב הספציפי הזה למעט העובדה שלהבנתי / זיכרוני החברה אינה נחשבת לפאר היצירה...
נושא ביצועי האלחוט הוא תמיד מאתגר (גם בדגמים של נתבים חדשים) לכן הצעתי לך להסתפק בקיים.
אם מהירות של 30 אינה מספקת (שיקול לגיטימי ) אז נסה נתב אחר.
חד משמעיות קשה לתת לך... אבל לוגית אין סיבה לחשוב שנתב חדש שקווית מקבל ~100 (לדבריך) לא יוציא מספר דומה לזה באלחוט.
...
בוודאי שהיא לא נחשבת לפאר היצירה כי אין צורך בפאר שכזה...
זה נתב שאם זכרוני אינו מטעני נקנה בזמנו בסביבות ה - 150 ש"ח, אבל הבנתי את הנקודה בגדול, לוגית אני מסכים איתך שנתב חדש אמור לספק ביצועים מוצלחים יותר אבל אני לא מתכוון לרכוש נתב חדש ב 200-300 ש"ח בלי שאני יודע באופן וודאי שאני אקבל מהירות של יותר מ 30 Mbps.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@Mindexpender
אם לא תנסה לא תדע ...:D
על כל פנים הייתי נדרש כאמור לסוגיה עם המעבר לטכנולוגית סיבים (מקווה שיגיעו אליך במהרה).
בנימה אישית - אני מחובר דרך סיב (פרטנר במהירות 1000) וכמובן שנהנה מכל רגע ! אבל .....מבחינתי ההקלה האמיתית מתבטאת בשרותי הטלוויזיה והסטרימינג (שדי קרטעו בעבר) או באופן כללי בכל מה שמחובר אצלי קווית. מבחינת הלקוחות האלחוטיים קשה לי לומר שמורגש הבדל משמעותי...
שוב - כמובן שהכל רץ ובוודאי שלא הייתי חוזר אחורה ... הנקודה היא שאין באמת הבדל בחוויה.
למשל האייפד שעליו אני כותב כעת מקבל 400-500 מול 50-60 בעבר ....
האמן לי שלא תרגיש בהבדל.

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אם לא תנסה לא תדע ...:D
על כל פנים הייתי נדרש כאמור לסוגיה עם המעבר לטכנולוגית סיבים (מקווה שיגיעו אליך במהרה).
בנימה אישית - אני מחובר דרך סיב (פרטנר במהירות 1000) וכמובן שנהנה מכל רגע ! אבל .....מבחינתי ההקלה האמיתית מתבטאת בשרותי הטלוויזיה והסטרימינג (שדי קרטעו בעבר) או באופן כללי בכל מה שמחובר אצלי קווית. מבחינת הלקוחות האלחוטיים קשה לי לומר שמורגש הבדל משמעותי...
שוב - כמובן שהכל רץ ובוודאי שלא הייתי חוזר אחורה ... הנקודה היא שאין באמת הבדל בחוויה.
למשל האייפד שעליו אני כותב כעת מקבל 400-500 מול 50-60 בעבר ....
האמן לי שלא תרגיש בהבדל.
...
בוודאי שלא ארגיש בשום הבדל בגלישה שגרתית או כל דבר שלא מצריך שיתוף קבצים ו/או סטרימינג, אני מודע לכך, אבל סתם לדוגמא, אלה הדרישות לצפייה ב 4K בנטפליקס : צפייה ב-Netflix באיכות Ultra HD.
"חיבור יציב לאינטרנט במהירות של 25 מגה-ביט לשנייה ומעלה".
לשימוש שגרתי ברשת גם 10 מגה בייט יספיקו, אבל לצריכת האינטרנט שאני בונה עליה 30 זה מעט גבולי, אין ספק שכאשר יגיעו הסיבים (ובדקתי ולצערי לא אנלימיטד, לא סלקום ולא פרטנר הגיעו לאיזור שלי :() דברים יראו אחרת.

שוב, אני לא מתכוון לרכוש ראוטר חדש בשביל לבדוק אם כן או לא על אף שאני משוכנע שכן.
תודה רבה על ההתייחסות שלך בכל מקרה!

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@Mindexpender
נטפליקס לא משתמשת ביותר מ 15Mbps גם בתכניה הכבדים יותר (כאמור דרישה לחוד וצריכה בפועל לחוד).
ד״א -- למה אתה לא מחבר את הסטרימר / מסך באופן קווי?

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

נטפליקס לא משתמשת ביותר מ 15Mbps גם בתכניה הכבדים יותר (כאמור דרישה לחוד וצריכה בפועל לחוד).
ד״א -- למה אתה לא מחבר את הסטרימר / מסך באופן קווי?
...
אוקיי..טוב לשמוע, לגבי החיבור, תראה בתאוריה אני גם יכול להשאיר RJ45 מחובר בצד של הנתב וחופשי בצד השני וכל פעם שאני ארצה לגלוש בלפטופ לחבר אותו, ככה אני יקבל 100 תמיד, השאיפה היא למה שפחות חיבורים קוויים.
8)

dmoses
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 214
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #14 

מאוד פשוט.
כבל אטרנט RJ45 , שאתה מכניס ל access point ה"מקרטע", תכניס ל switch חדש שתקנה.
תשתדל לקנות מתג תומך במהירות גיגה (עד 150 ש"ח, לא חייב הכי משוכלל)
מתוך המתג, יציאה אחת לטלויזיה/סטרימר, יציאה נוספת ל access point הקיים, ויש לך עוד יציאות פנויות ללפטופ.
חיבור קווי עבור טלויזיה תמיד יציב ועדיף.
בהצלחה.

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

dmoses כתב:מאוד פשוט.
כבל אטרנט RJ45 , שאתה מכניס ל access point ה"מקרטע", תכניס ל switch חדש שתקנה.
תשתדל לקנות מתג תומך במהירות גיגה (עד 150 ש"ח, לא חייב הכי משוכלל)
מתוך המתג, יציאה אחת לטלויזיה/סטרימר, יציאה נוספת ל access point הקיים, ויש לך עוד יציאות פנויות ללפטופ.
חיבור קווי עבור טלויזיה תמיד יציב ועדיף.
בהצלחה.
...
תודה, אבל אני חושב שלא הסברתי את עצמי טוב כנראה...
אני מעוניין בכמה שפחות חיבורים ומכשירים, אז לא רק שאתה ממליץ לי על חיבור קווי שאני לא מעוניין בו אתה עוד מוסיף לי סוויץ', אני פחות מעוניין, מה גם ששוב, בחיבור קווי אני מקבל 100 יציב מה AP, אני יכול פשוט לחבר את הטלוויזיה אליו, אבל שוב, המטרה היא כמה שפחות חיבורים קוויים.
אני לא רוצה שהחדר יראה כמו מרכז בקרה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”