כיול והגדרות תמונה OLED מצב SDR לעומת HDR

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

אז אחרי ששנים הייתי עם פלזמה שלא תמכה בHDR, והקונספט HDR בכלל היה זר עבורי, הכיול הראשוני של מצב SDR בLG CX היה די ברור והתמונה נראית מעולה.
בעיקר מכוון ל"נאנמונת" כמה שיותר קרובה לקולנוע כי היא משמשת בעיקר לסרטים בחדר מוחשך (ממ"ד שהוא מיני קולנוע ביתי). זה בא לידי ביטוי בWB של warm2, מצב סינמה, ביטול עיבודים שונים מיותרים עבורי וכו'

אבל אז ניגנתי סרט HDR וראיתי שכל הכיוונים לא השפיעו על המצב הזה.קראתי עוד על הטלוויזיה ושמתי לב שכל מי שפירט על כיולים שעשה (AVS FORUMS,RTINGS,CNET REVIEW וכו), התייחס לSDR ובHDR לא התייחס/לא נגע (אני לא מתכוון לכיול מקצועי עם CALMAN וכו' אלא להגדרות תמונה+כיול לפי עין בהתבסס על תבניות של WOW)

יותר מזה, לגבי אחת ההגדרות, הרבה אנשים מציינים שבHDR הOLED BRIGHTNESS עובר ל100 ועבורי בחדר חשוך זה פשוט בהיר מדי. ממש מעיק על העיניים.

מכאן השאלה, איך נכון בקטע הpurisit להתעסק עם HDR? האם עדיף לא לגעת בכלום? יש הגדרות מסוימות שאסור/מותר (כמו BFI וכו') להעתיק ממה שכיוונתי בSDR? האם החשכת ה OLED BRIGTHNESS פשוט תהרוג את כל אפקט הHDR? ובכלל אשמח לשמוע בהרחבה על התמודדות עם HDR בכלליות ובפרט בחדר חשוך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20182
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

@avirez
·
1. תתקין bias light.
2. ב-HDR אין מה לגעת, כל שינוי שלא בוצע כמו שצריך עם ציוד מדידה יכול רק להרוס את התמונה.
3. כיוונים של SDR לא קשורים ל-HDR. בנוסף, המסך תומך ב-3 פורמטים שונים של HDR, לכל אחד מהם ניתן לבצע כיוונים נפרדים, עבור כל כניסה נפרדת (גם הסמארט נחשב "כניסה").

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

TheCoolest כתב:@avirez
·
1. תתקין bias light.
2. ב-HDR אין מה לגעת, כל שינוי שלא בוצע כמו שצריך עם ציוד מדידה יכול רק להרוס את התמונה.
3. כיוונים של SDR לא קשורים ל-HDR. בנוסף, המסך תומך ב-3 פורמטים שונים של HDR, לכל אחד מהם ניתן לבצע כיוונים נפרדים, עבור כל כניסה נפרדת (גם הסמארט נחשב "כניסה").
...
·אז אתה ממליץ במקום להרוס את הסרט בחדר חשוך לגמרי ע"י הורדת הOLED BRIGHTNESS בסרט HDR, להאיר את החדר במידה מסוימת.

יש לך המלצה למוצר ספציפי? אולי מאמזון? רואה באמזון עשרות מוצרים תחת השם הזה שהם למעשה פס לד שנדבק מאחורי הטלוויזיה ומקבל חשמל מיציאת הUSB.
יש המלצה לWB עבורו? (מניח שצריך להיות דומה לwarm2 של הטלוויזיה)
ואיזו עוצמה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@avirez
·
תקן ה-HDR אומר שבחדר צריך להיות בערך 5 ניטים של אור, החדר לא אמור להיות חשוך לגמרי.
אני התקנתי bias light, ומרוצה. העניין הוא שמתקינים אותו מאחורי המסך, כך שהאור עצמו לא פוגע במסך ולא משתקף בו, הוא גם לא פוגע ישירות בעיניים.
הוא מוסיף תאורה לחדר, כך שהעישונים שלך מתאמצים פחות, בגלל שהחדר לא הופך להיות שחור לחלוטין.
לא שמתי לב להבדל משמעותי באיכות התמונה, אבל שמתי לב להפחתה במאמץ של העיניים.

יש כל מני קיטים. אבל משהו שמאד מומלץ, ומאד איכותי הוא קיט כזה:
https://www.biaslighting.com/products/m ... s-lighting
הבעיה העיקרית שנתקלתי בה איתו היא שקשה לתפוס אותו במלאי באמזון. אבל נראה שאפשר לקנות ישירות מהאתר, למרות שטיפה יותר יקר.
יש להם אפילו טבלה שלפיה אתה יכול לדעת בדיוק מה האורך שאתה צריך.

בתור ניסיון אם יש לך פנס לד, תנסה לשים אותו מאחורי הטלוויזיה ותכוון אותו לקיר שמאחוריה ותראה אם אתה מרגיש שיפור מבחינת נוחות צפייה.

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@TheCoolest
·תודה רבה על העזרה! אעשה את הבדיקה ואם ימצא חן בעיני, אזמין אותו.

Yaronzi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

יכול לשתף את הכיול שעשית בשביל SDR ? (השתמשת בסוף בתוכנה שהורדת ? )
אני עדיין לא סגור על עצמי אם להכנס לזה, בדרך כלל התוכן שאני צופה בSDR זה תוכניות יום יומיות, סרטים הם בדרך כלל מנטפליקס.
אבל אם כן אצפה בסרט SDR זה יהיה במצב חשוך אז אני כן חושב אולי לשחק עם זה.
באיזה מצב תמונה כיילת ? Expert mode (dark room) ?

הסתכלתי גם על הקיט המומלץ bias light
ממש אהבתי, אבל אם אני מסתכל על האורך שאני צריך (בשביל גודל 65 אינץ) זה יוצא השקעה של מעל אלף שקל. מבאס.

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Yaronzi כתב:יכול לשתף את הכיול שעשית בשביל SDR ? (השתמשת בסוף בתוכנה שהורדת ? )
אני עדיין לא סגור על עצמי אם להכנס לזה, בדרך כלל התוכן שאני צופה בSDR זה תוכניות יום יומיות, סרטים הם בדרך כלל מנטפליקס.
אבל אם כן אצפה בסרט SDR זה יהיה במצב חשוך אז אני כן חושב אולי לשחק עם זה.
באיזה מצב תמונה כיילת ? Expert mode (dark room) ?

הסתכלתי גם על הקיט המומלץ bias light
ממש אהבתי, אבל אם אני מסתכל על האורך שאני צריך (בשביל גודל 65 אינץ) זה יוצא השקעה של מעל אלף שקל. מבאס.
...
·למה מעל 1000 ש"ח?

אם יש משהו מתחת למסך (ממיר/רמקול סנטר וכו) אז אתה צריך תצורה של 3 צלעות.
אני אחמיר בהנחה שלי ונגיד ויש לך טלוויזיה תלויה אז אתה רוצה 4 צלעות.
4 צלעות לגודל 65' לפי הטבלה = 5 מטרים.
אני בוחר באופתיה של 5 מטרים ורואה שהמחיר הוא 89.95$
תמשיך בתהליך הרכישה ובגלל שזו קניה ראשונה תזין קופון SAVE20 שמקנה 20% הנחה.

אתה ב72$ ומתחת לתקרת המס (מתחת ל75). תוסיף משלוח (בערך 13$)
סה"כ = 85$ שזה 290 ש"ח

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כתבתי איך שאני הגדרתי SDR, שזה תפור נטו לטעמי האישי רק עבור סרטים ובחדר שלי. יכול להיות שברגע שאשתמש בתאורה אשנה:

https://imgur.com/cai5D3P

כל הדברים של AI וECO ביטלתי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

bias light היא טכניקה מקובלת וידועה וכל ה-ambilight של פיליפס מבוסס על הטכניקה הזו שאני מכיר אותה כבר 15-20 שנה.

Yaronzi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

avirez כתב:
...
...
·למה מעל 1000 ש"ח?

אם יש משהו מתחת למסך (ממיר/רמקול סנטר וכו) אז אתה צריך תצורה של 3 צלעות.
אני אחמיר בהנחה שלי ונגיד ויש לך טלוויזיה תלויה אז אתה רוצה 4 צלעות.
4 צלעות לגודל 65' לפי הטבלה = 5 מטרים.
אני בוחר באופתיה של 5 מטרים ורואה שהמחיר הוא 89.95$
תמשיך בתהליך הרכישה ובגלל שזו קניה ראשונה תזין קופון SAVE20 שמקנה 20% הנחה.

אתה ב72$ ומתחת לתקרת המס (מתחת ל75). תוסיף משלוח (בערך 13$)
סה"כ = 85$ שזה 290 ש"ח
...
טעות שלי, לא ראיתי שיש להם סטריפים של 5 מטר, הייתי בטוח שיש להם רק של 2 מטר ואני צריך פשוט לקנות כמה כאלה :roll:
·

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #11 

יש גם סטריפים זולים עם שלט בעלי אקספרס. לא יודע מה בדיוק פערי האיכות וכמה נושא דיוק טמפרטורת הצבע ל-6500 מעלות קלווין הוא קריטי אבל זה מה שאני קניתי והדבקתי מאחורי המסך וזה לגמרי עושה את העבודה.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #12 

@Alon_Solo
- אינדקס של צבע (טווח דינאמי)
- הקבלה בין טמפרטורת צבע של מסך והסטריפ בזמן אמת.

אגב, עד כמה שאני מבין יש הבדל בין ״ambient lighting״ של פיליפס שם מדובר ב׳תאורת אווירה׳ לבין bias lighting שתכליתו למנוע מצב עייפות של העין ואפילו כאבי ראש.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

@mordsxx
·לא הבנתי אותך ואני לא בטוח שאתה הבנת את המוצר. המוצר אמור לתת צבע לבן טהור ומדויק שהוא הסטנדרט לכיול לבן במסכי טלוויזיה. לכן אני לא מבין מה הכוונה שלך בטווח דינאמי עבור מקור אור בצבע קבוע. מה שכן, אין שום הקבלה בזמן אמת כי למוצר אין (אלא אם פספסתי את זה) חיבור HDMI אלא חיבור מתח בלבד ולכן זה טכנית לא בר ביצוע (ושוב, גם לא מורת המוצר).
אתה מבין נכון - יש דימיון מסויים בין זה לבין מה שפיליפס עושה אבל כפי שאמרת המטרות הסופיות שונות. פיליפס זה פן יותר בידורי בעוד שbias זה לטובת שיפור הצפיה ולא רק בקע של העייפות אלא גם השחורים וההילות למיניהן.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

@Alon_Solo
·
הכוונה שלו הייתה ל-CRI של הלדים. זה אינדקס הצבע של ה-LED.
הסטריפים של מדיהלייט בעלי CRI 98, שזה קרוב מאד ל-6500K הרצוי בתאורת ביאס, בנוסף גם כל הלדים קרובים מאד מבחינת עוצמת התאורה של כל לד נפרד.
לדים שאתה קונה באליאקספרס בהרבה פחות, גם יהיו הרבה פחות איכותיים, הרבה פחות מדויקים, הרבה פחות אחידים, וכו' וכו'.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

@TheCoolest
·את הdata sheet ראיתי וכתבתי שאני מבין אותו אבל לא יודע לומר מה הפער באיכות ועד כמה זה באמת משנה. בסוף המסכים של רובנו ממילא לא מכויילים לפי 6500 ומדובר בתאורה לא ישירה. אז אם בסוף מתקבל 5800 והלדים עם שונות אבל בסוף מגיע אור לא ישיר שבממוצע די אחיד אז איפה כאן באמת הפער המוחשי. לתחושתי זה בטל בשישים.
אני התרשמתי מהתשובה שיש בלבול עם מנגנונים שאמורים להתנהג כמו האמבילייט של פיליפיס ודורשים חיבור HDMI.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #16 

@Alon_Solo
אמנם לא הייתי צריך לרשום בסוגרים ״טווח דינאמי״, אולם הכוונה לכיוונון המסך כאשר יש לך אור וידאו לבן מדויק מאחורה. כאן לדעתי היתרון, היכולת לכוון את הצבע/קונטרסט/בהירות לצבע עור נייטראלי ללא נטייה לכחול, מג’נטה או כתום. אתה צודק כי רוב מסכי הטלויזיה לא מגיעים מכוילים על ה 6500k בדיוק, ויותר בטווח בין 6000 ל 6500. לכן הדרך האופטימלית לכיוונון מדויק היא באמצעות כיול מקצועי, אבל באמצעות תאורה אחורית מדויקת אפשר גם להגיע קרוב לכך עם הכלים העומדים לרשותך בכיוונון המסך - אם כי גם כאן זה תלוי בדרגת החופש שהיצרן מאפשר לך המשתמש לכוון את הקונטרס/רוויה וכו׳

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”