עזרה בבחירת מכונת קפה
שלום,
אשמח לעזרה מניסיונכם.
כיום יש לנו מכונת קפה one touch, אנחנו שוקלים לעבור למכונה כזו - Sage Appliances SES880
מה דעתכם ? אם יש לכם המלצות על מכונות אחרות אשמח לשמוע ?
חשוב לנו שהקפה יהיה איכותי בניחוח ארומה ותהייה לו נוכחות(טעם מורגש של הקפה), בדגם הנוכחי שלנו, רק לאחר ניקיון מרגישים את הטעם ולאחר ימים ספורים הופך לתפל.
עניין ההקצפה אינו הכרחי - יש לנו מקציף בנפרד.
חשוב שתהייה אפשרות ל-double espresso, אפשרות לקבוע את כמות המים של הקפה היוצא(להתאים לכוס/ספל), ואם אפשר לתכנת מס' אפשרויות.
תודה,
אשמח לעזרה מניסיונכם.
כיום יש לנו מכונת קפה one touch, אנחנו שוקלים לעבור למכונה כזו - Sage Appliances SES880
מה דעתכם ? אם יש לכם המלצות על מכונות אחרות אשמח לשמוע ?
חשוב לנו שהקפה יהיה איכותי בניחוח ארומה ותהייה לו נוכחות(טעם מורגש של הקפה), בדגם הנוכחי שלנו, רק לאחר ניקיון מרגישים את הטעם ולאחר ימים ספורים הופך לתפל.
עניין ההקצפה אינו הכרחי - יש לנו מקציף בנפרד.
חשוב שתהייה אפשרות ל-double espresso, אפשרות לקבוע את כמות המים של הקפה היוצא(להתאים לכוס/ספל), ואם אפשר לתכנת מס' אפשרויות.
תודה,
·matrix23 כתב: חשוב לנו שהקפה יהיה איכותי בניחוח ארומה ותהייה לו נוכחות(טעם מורגש של הקפה), בדגם הנוכחי שלנו, רק לאחר ניקיון מרגישים את הטעם ולאחר ימים ספורים הופך לתפל.
...
המכונה לא יכולה לגרום לקפה להיות תפל לאחר מספר ימים.
אתם משתמשים בקפה טחון מראש? פולים מסויימים? אם זה פולים, האם הם יושבים על המכונה למעלה?
בגדול הבריסטה טאצ' שצירפת אליה קישור תתן לך את מה שאתה מבקש אבל היא לא אוטומטית. תצטרך להתאים את רמת הטחינה בהתאם לקפה, לטמפר אותו בידית ואז לחלוט. זוהי מכונה ידנית במסווה של אוטומטית.
אם אין לך בעיה עם טחינה לידית וטמפור, יש מכונות טובות ממנה (בלי מטחנה אינטגרלית ועם מטחנה אינטגרלית).
אם אתה מחפש משהו אוטומטי לגמרי באותו הסגנון יש את הORACLE של SAGE/BREVILLE שגם מטפררת לך.
@WolfM
·
@Ohrf02
·
תודה על התגובות.
באופן כללי אין לי בעיה ללמוד את המכונה כל עוד זה מסתכם בוויסות טמפרטורה וקביעת רמת הטחינה, אני מניח שזה משהו חד פעמים שעושים לפי סוג הקפה, כלומר אם החלפתי סוג קפה אז אני צריך לתכנן מחדש.
בנוגע לעבודה ידנית, זה לא נשמע לי הרבה עבודה לשחק עם הידנית מצד לצד.
השאלה אם יש עוד דברים שרצוי שאדע מראש למה אני נכנס ?
אשמח לשמוע על דגמים נוספים באותו סגנון עבודה ורמת מחיר, במיוחד אם יותר טובות ומומלצות ?
אגב, המכונה הנוכחית שלי היא של seaco והיא טוחנת פולים, וכן הפולים מאוכסנים במתקן העליו של המכונה.
אני דואג לשפוך לשם כ-100 גרם פולים ולא ממלא בכדי לשמור על הטריות.
את השקית של הפולים אני סוגר עם גומי חזק ומאחסן בארון מטבח.
תודה,
·
@Ohrf02
·
תודה על התגובות.
באופן כללי אין לי בעיה ללמוד את המכונה כל עוד זה מסתכם בוויסות טמפרטורה וקביעת רמת הטחינה, אני מניח שזה משהו חד פעמים שעושים לפי סוג הקפה, כלומר אם החלפתי סוג קפה אז אני צריך לתכנן מחדש.
בנוגע לעבודה ידנית, זה לא נשמע לי הרבה עבודה לשחק עם הידנית מצד לצד.
השאלה אם יש עוד דברים שרצוי שאדע מראש למה אני נכנס ?
אשמח לשמוע על דגמים נוספים באותו סגנון עבודה ורמת מחיר, במיוחד אם יותר טובות ומומלצות ?
אגב, המכונה הנוכחית שלי היא של seaco והיא טוחנת פולים, וכן הפולים מאוכסנים במתקן העליו של המכונה.
אני דואג לשפוך לשם כ-100 גרם פולים ולא ממלא בכדי לשמור על הטריות.
את השקית של הפולים אני סוגר עם גומי חזק ומאחסן בארון מטבח.
תודה,
@matrix23
·
באספרסו "אמיתי" (בלי מגביר קרמה \ מכונה אוטומטית) כל טעות קטנה \ שינוי בפרמטרים יגרום לאספרסו להיות בטעם של מיץ לימון, מצד שני התגמול הוא הרבה יותר גדול - האספרסו מדהים ואי אפשר להשוות בכלל למכונה אוטומטית.
השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע (ושים לב שזה מלכלך לא כמו במכונה אוטומטית).
·
באספרסו "אמיתי" (בלי מגביר קרמה \ מכונה אוטומטית) כל טעות קטנה \ שינוי בפרמטרים יגרום לאספרסו להיות בטעם של מיץ לימון, מצד שני התגמול הוא הרבה יותר גדול - האספרסו מדהים ואי אפשר להשוות בכלל למכונה אוטומטית.
השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע (ושים לב שזה מלכלך לא כמו במכונה אוטומטית).
@Ohrf02
·
כשאתה מתכוון להשקיע, למעשה בהגדרות הראשוניות, אם הבנתי נכון, לאחר שקבעת את הפרמטרים אין צורך לחזור עליהם בכל פעם מחדש? - כל עוד זה משתלם במחבן התוצאה אז ממש אין בעיה.
מבחינת הליכלוך, לא נוראה מבחינתי.
איזה עוד דגמים מומצלים ?
·
כשאתה מתכוון להשקיע, למעשה בהגדרות הראשוניות, אם הבנתי נכון, לאחר שקבעת את הפרמטרים אין צורך לחזור עליהם בכל פעם מחדש? - כל עוד זה משתלם במחבן התוצאה אז ממש אין בעיה.
מבחינת הליכלוך, לא נוראה מבחינתי.
איזה עוד דגמים מומצלים ?
@matrix23
·
לגבי ההשקעה: אין לזה סוף, זה מרדף תמידי לשיפור. וזה לא לכוון הגדרות ראשוניות וזהו, זה תהליך שלם (חבר בפורום @coffeeavi כתב מדריך קפה שיכול לעשות לך קצת סדר בדברים).
יש הרבה מכונות אספרסו ידניות בשוק, הרוב הגדול בלי מטחנה משולבת (ככה שצריך לקנות מטחנה בנפרד).
יש עוד אפשרות לקנות מכונת אספרסו שיש לה מגביר קרמה ואז רמת הטחינה וכל שאר הפרמטרים פחות חשובים, אבל התוצאה פחות טובה.
שווה לך לבדוק את gaggia classic (הדגם החדש יותר מ2019) ואת rancilio silvia, ושווה לבדוק אם יש כאלו למכירה משומשות.
·
לגבי ההשקעה: אין לזה סוף, זה מרדף תמידי לשיפור. וזה לא לכוון הגדרות ראשוניות וזהו, זה תהליך שלם (חבר בפורום @coffeeavi כתב מדריך קפה שיכול לעשות לך קצת סדר בדברים).
יש הרבה מכונות אספרסו ידניות בשוק, הרוב הגדול בלי מטחנה משולבת (ככה שצריך לקנות מטחנה בנפרד).
יש עוד אפשרות לקנות מכונת אספרסו שיש לה מגביר קרמה ואז רמת הטחינה וכל שאר הפרמטרים פחות חשובים, אבל התוצאה פחות טובה.
שווה לך לבדוק את gaggia classic (הדגם החדש יותר מ2019) ואת rancilio silvia, ושווה לבדוק אם יש כאלו למכירה משומשות.