התחכמות לנטפליקס
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
מה שהטלויזיה שלך עושה באופן כללי במסגרת ה upscale זה לקחת את כל הפיקסלים שמסופקים במסגרת השידור המקורים, לצורך העיניין 1920/1080 ומפזרת אותם בצורה מיטבית על כל הפקסלים שבמסך שלך (פי 4 פיקסלים), כך שבעצם כל פיקסל מהתוכן המקורי מחולק ל4 פיקסלים על המסך שלך.
לעומת שידור מקורי של 4K שבו כל פיקסל והצבע המקורי שלו אמורים לשבת על אותו הפיקסל על המסך שלך.
כך שבכל מקרה שידור מקורי של 4K יראה טוב ואיכותי יותר על המסך שלך.
אבל כמו שציינו קודם, אם מצב upscale מספיק טוב בשבילך, אז הכל סבבה.
לעומת שידור מקורי של 4K שבו כל פיקסל והצבע המקורי שלו אמורים לשבת על אותו הפיקסל על המסך שלך.
כך שבכל מקרה שידור מקורי של 4K יראה טוב ואיכותי יותר על המסך שלך.
אבל כמו שציינו קודם, אם מצב upscale מספיק טוב בשבילך, אז הכל סבבה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
כל מסך כמעט יודע לעשות UPSCALING מ SD ל FHD או 4K.
אבל, כאן האבל ממש גדול, יש הבדלים בין מסכים , יש מסכים שפשוט משכפלים פיקסלים ויש איזה פילטר בתמונה שמחליק את המעבר בין בפיקסלים (שלא יראו קוביות) ואז האיכות בסדר אבל לא משהו...
יש מסכים יותר חכמים שעושים אינטרפולציה , שזה בעצם חישוב של ערכי ביניים בין הפיקסלים, ובמקרה של אינטרפולציה מקור של SD נראה יותר טוב על המסך, כאשר רוכשים מסך 4K מומלץ לבדוק גם תכנים של SD ולראות את איכות התמונה לפני רכישת המסך !
אבל, כאן האבל ממש גדול, יש הבדלים בין מסכים , יש מסכים שפשוט משכפלים פיקסלים ויש איזה פילטר בתמונה שמחליק את המעבר בין בפיקסלים (שלא יראו קוביות) ואז האיכות בסדר אבל לא משהו...
יש מסכים יותר חכמים שעושים אינטרפולציה , שזה בעצם חישוב של ערכי ביניים בין הפיקסלים, ובמקרה של אינטרפולציה מקור של SD נראה יותר טוב על המסך, כאשר רוכשים מסך 4K מומלץ לבדוק גם תכנים של SD ולראות את איכות התמונה לפני רכישת המסך !
·1UVIB כתב:במידה ואני עושה מנוי בסיסי, באיכות SD, האם הטלוויזיה שלי, שעושה UPSCALING לתכנים שאינם HD, יכולה לעשות את זה גם עם תכני נטפליקס, או שהם חשבו על ההתחכמות הזו?...
אני אענה לך בצורה יצירתית - תחשוב על הפנים המפוקסלים שמראים לעיתים בטלווזיה. שום שרות אפסקייל, וגם שום שרות שבכ - לא יכול להחזיר להם את הרזולוציה המקורית.
במילים אחרות - בניגוד למה שכתבו לך חלק מהחברים מעלי, שום מסך, וגם אם הוא המסך הכי יוקרתי, לא יודע לשחזר את התמונה המקורית. המסך עושה על מני חישובים מתמטיים. הוא לא יודע מה באמת מוצג שם - הר, נוף, פרח, פנים - והתוצאות בהתאם.
תשלם עוד 20 שקל לנטפליקס.
·arix כתב:כל מסך כמעט יודע לעשות UPSCALING מ SD ל FHD או 4K.
יש מסכים יותר חכמים שעושים אינטרפולציה , שזה בעצם חישוב של ערכי ביניים בין הפיקסלים, ובמקרה של אינטרפולציה מקור של SD נראה יותר טוב על המסך, כאשר רוכשים מסך 4K מומלץ לבדוק גם תכנים של SD ולראות את איכות התמונה לפני רכישת המסך !...
מסך SD יראה תמונת SD יותר טוב ממסף 4K, גם אם זה מסך מהאיכות הגבוהה ביותר.
לא יודע לגבי מסכי 4K כי לא בדקתי , אם כי יתכן ושיש מסכי 4K שעושים UPSCALING באינטפולציה בצורה טובה,nir11 כתב:
·......
מסך SD יראה תמונת SD יותר טוב ממסף 4K, גם אם זה מסך מהאיכות הגבוהה ביותר....
מה שכן, יש לי מסך איכותי FHD גדול ׁשל פנאסוניק (פלסמה) וה UPSCALING והאניטרפולציה מדהימים עד כי לפעמים לא ניתן להאמין שהמקור היה SD ואין מסך SD בעולם שיתן את אותה התוצאה !!
מה שאכן נכון שאינטפולציה ל FHD יותר קלה ויותר מדוייקת מאינטפולציה מ SD ל 4K
לגבי נטפליקס, מסכים שעדיף לשלם עוד כמה שקלים למסלול סטנדרד ולקבל לפחות 1080p