התחכמות לנטפליקס

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
1UVIB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

במידה ואני עושה מנוי בסיסי, באיכות SD, האם הטלוויזיה שלי, שעושה UPSCALING לתכנים שאינם HD, יכולה לעשות את זה גם עם תכני נטפליקס, או שהם חשבו על ההתחכמות הזו?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@1UVIB
המסך ימשיך לעשות upscaling ... אין דאגה (Y)
בנוגע להתחכמות -- אתה בטוח שהקונספט של upscaling ברור לך ??
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

1UVIB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

אשמח לדעת מה אני לא מבין ומה אני מפספס. אבל אם המסך עושה UPSCALE בכל מקרה, איזו משמעות יש לשוני בין החבילות של נטפליקס?. גם אם לא אקבל 4K מקורי, עדיין אקבל איכות 720/1080P לתכני SD. תקן אותי אם אני טועה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #4 

אפסקיילינג לא באמת מגיע לאיכות של 1080p במקור.
וחוץ מזה, אין פה שום התחכמות אז אם התמונה איכותית מספיק בשבילך - לך על זה.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #5 

UPSCALING לוקח את המקור SD וממיר אותו לרזולוצייה של 4K לדוגמא (או FULL HD, מה שתרצה)
בכל מקרה, התוכן נשאר SD, רזולוציית התצגובה משתנה, לא רזולוציית המקור
מה שבפועל אומר ש SD יישאר SD למראית העין שלך

רמי

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #6 

מה שהטלויזיה שלך עושה באופן כללי במסגרת ה upscale זה לקחת את כל הפיקסלים שמסופקים במסגרת השידור המקורים, לצורך העיניין 1920/1080 ומפזרת אותם בצורה מיטבית על כל הפקסלים שבמסך שלך (פי 4 פיקסלים), כך שבעצם כל פיקסל מהתוכן המקורי מחולק ל4 פיקסלים על המסך שלך.
לעומת שידור מקורי של 4K שבו כל פיקסל והצבע המקורי שלו אמורים לשבת על אותו הפיקסל על המסך שלך.
כך שבכל מקרה שידור מקורי של 4K יראה טוב ואיכותי יותר על המסך שלך.
אבל כמו שציינו קודם, אם מצב upscale מספיק טוב בשבילך, אז הכל סבבה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

כל מסך כמעט יודע לעשות UPSCALING מ SD ל FHD או 4K.
אבל, כאן האבל ממש גדול, יש הבדלים בין מסכים , יש מסכים שפשוט משכפלים פיקסלים ויש איזה פילטר בתמונה שמחליק את המעבר בין בפיקסלים (שלא יראו קוביות) ואז האיכות בסדר אבל לא משהו...
יש מסכים יותר חכמים שעושים אינטרפולציה , שזה בעצם חישוב של ערכי ביניים בין הפיקסלים, ובמקרה של אינטרפולציה מקור של SD נראה יותר טוב על המסך, כאשר רוכשים מסך 4K מומלץ לבדוק גם תכנים של SD ולראות את איכות התמונה לפני רכישת המסך !

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #8 

1UVIB כתב:במידה ואני עושה מנוי בסיסי, באיכות SD, האם הטלוויזיה שלי, שעושה UPSCALING לתכנים שאינם HD, יכולה לעשות את זה גם עם תכני נטפליקס, או שהם חשבו על ההתחכמות הזו?
...
·

אני אענה לך בצורה יצירתית - תחשוב על הפנים המפוקסלים שמראים לעיתים בטלווזיה. שום שרות אפסקייל, וגם שום שרות שבכ - לא יכול להחזיר להם את הרזולוציה המקורית.
במילים אחרות - בניגוד למה שכתבו לך חלק מהחברים מעלי, שום מסך, וגם אם הוא המסך הכי יוקרתי, לא יודע לשחזר את התמונה המקורית. המסך עושה על מני חישובים מתמטיים. הוא לא יודע מה באמת מוצג שם - הר, נוף, פרח, פנים - והתוצאות בהתאם.
תשלם עוד 20 שקל לנטפליקס.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #9 

arix כתב:כל מסך כמעט יודע לעשות UPSCALING מ SD ל FHD או 4K.
אבל, כאן האבל ממש גדול, יש הבדלים בין מסכים , יש מסכים שפשוט משכפלים פיקסלים ויש איזה פילטר בתמונה שמחליק את המעבר בין בפיקסלים (שלא יראו קוביות) ואז האיכות בסדר אבל לא משהו...
יש מסכים יותר חכמים שעושים אינטרפולציה , שזה בעצם חישוב של ערכי ביניים בין הפיקסלים, ובמקרה של אינטרפולציה מקור של SD נראה יותר טוב על המסך, כאשר רוכשים מסך 4K מומלץ לבדוק גם תכנים של SD ולראות את איכות התמונה לפני רכישת המסך !
...
·
מסך SD יראה תמונת SD יותר טוב ממסף 4K, גם אם זה מסך מהאיכות הגבוהה ביותר.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

nir11 כתב:

...
...
·
מסך SD יראה תמונת SD יותר טוב ממסף 4K, גם אם זה מסך מהאיכות הגבוהה ביותר.
...
לא יודע לגבי מסכי 4K כי לא בדקתי , אם כי יתכן ושיש מסכי 4K שעושים UPSCALING באינטפולציה בצורה טובה,
מה שכן, יש לי מסך איכותי FHD גדול ׁשל פנאסוניק (פלסמה) וה UPSCALING והאניטרפולציה מדהימים עד כי לפעמים לא ניתן להאמין שהמקור היה SD ואין מסך SD בעולם שיתן את אותה התוצאה !!
מה שאכן נכון שאינטפולציה ל FHD יותר קלה ויותר מדוייקת מאינטפולציה מ SD ל 4K
לגבי נטפליקס, מסכים שעדיף לשלם עוד כמה שקלים למסלול סטנדרד ולקבל לפחות 1080p

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”