שלום חברים,
אני מחר מחליף שרת חשבשבת ללקוח (מבוסס מחשב חלונות 10 פרו - לא שרת פרופר), ומתוך נסיון העבר, חשבשבת מקטינים ראש ולא ממש עוזרים בנושא הגיבוי ומפילים את האחריות לגיבוי ידני שאמור להיות מבוצע ע"י הלקוח.
מאחר וללקוח הספציפי הזה יש תוכנת SQL בתשלום ולא הגרסה החינמית כי הוא עבר לפני כשנתיים את מגבלת ה-10 ג'יגה של הגרסה החינמית, רציתי לבקש מהם שיגדירו גיבוי לילי לכונן פנימי של נתוני ה SQL.
במידה וזה לא ייתאפשר מסיבה מצוצה כלשהיא, אשמח להמלצה של תוכנה לגיבוי SQL באופן מקומי, ומה עלי לבקש ממי שמתקין את שרת ה SQL של חשבשבת (שם/סיסמה לגישה לבסיס הנתונים או לתוכנת ה SQL), על מנת שאוכל להגדיר בעצמי גבוי בתוכנת צד שלישי.
בנוסף אני משתמש בשירות גיבוי בענן של CRASHPLAN, כך שאוכל להעלות את הקבצים שנוצרים לענן לצורך גבוי - דבר שמאוד חשוב לי.
תודה לעוזרים.
המלצה לגיבוי SQL של חשבשבת
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בכדי לגבות את שרת SQL, אתה צריך בשביל התחלה את מערכת גיבוי שיש לה בכלל שיהיה לך Agent מתאים, שבמקרה זה, הוא: Agent for Microsoft SQL Server. מהתוכנות הגיבוי הנפוצות יש למשל את Backup Exec . זה הקישור לחלק הרלוונטי:
https://www.veritas.com/support/en_US/d ... 2-99535599
אופצייה נוספת, היא מערכת גיבוי VEEAM, שגם בשבילה יש Agent מתאים. זה הקישור:
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... ml?ver=100
רק מה, בכדי לעלות את הגיבויים של נפחים כאלה ל"ענן" נדרש חיבור אינטרנט אמתי ולא חיבור ביתי של כמה מגה רוחב פס עולה, שדרכו ייקח לך שבועות בכדי לגבות יום אחד.
https://www.veritas.com/support/en_US/d ... 2-99535599
אופצייה נוספת, היא מערכת גיבוי VEEAM, שגם בשבילה יש Agent מתאים. זה הקישור:
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... ml?ver=100
רק מה, בכדי לעלות את הגיבויים של נפחים כאלה ל"ענן" נדרש חיבור אינטרנט אמתי ולא חיבור ביתי של כמה מגה רוחב פס עולה, שדרכו ייקח לך שבועות בכדי לגבות יום אחד.
בתור התחלה לפני שאתה מתחיל לתעסק עם המערכת שכבר עובדת
תעשה גיבוי אימג' לכל המערכת הפעלה כולל כל ההגדרות
לדוגמה עם מכריום או אקרוניס
דבר שני אולי שווה ללקוח שלך לדבר עם חשבשבת ולעבור לעבוד אם חשבשבת
בענן שלהם,יש להם גרסה של חשבשבת שעובדת ישירות מהדפדפן וכל משצריך כדי
לעבוד עם חשבשבת זה חיבור לאינטרנט ודפדפן בלבד.
זה חוסך את העניין של שרת פיזי באתר לקוח.
כל הנתונים של הלקוח נשמרים במערכות של חשבשבת.
יש לנו כמה לקוחות שכבר מזמן עברו לעבוד עם חשבשבת דרך דפדפן
תעשה גיבוי אימג' לכל המערכת הפעלה כולל כל ההגדרות
לדוגמה עם מכריום או אקרוניס
דבר שני אולי שווה ללקוח שלך לדבר עם חשבשבת ולעבור לעבוד אם חשבשבת
בענן שלהם,יש להם גרסה של חשבשבת שעובדת ישירות מהדפדפן וכל משצריך כדי
לעבוד עם חשבשבת זה חיבור לאינטרנט ודפדפן בלבד.
זה חוסך את העניין של שרת פיזי באתר לקוח.
כל הנתונים של הלקוח נשמרים במערכות של חשבשבת.
יש לנו כמה לקוחות שכבר מזמן עברו לעבוד עם חשבשבת דרך דפדפן
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@MrYair
·ראשית.תודה רבה לשניכם על התשובות. רק כעת התפניתי לקרוא.
ראשית אני עושה גבוי יומי עם EASEUS TODO BACKUP כבר שנים רבות, הוא אמין, קליל ולא מאכזב.הגרסה החינמית אמנם לא מיועדת ל SQL, אבל מספר פעמים היא אפשרה לי לשחזר קבצים גם של חשבשבת (MDB LDF).
שנית - מסתבר שהותקן ללקוח SQL EXPRESS ולא המלא. טעיתי בינו לבין לקוח אחר ששדרג כי אני כמעט ולא מטפל בשרתים.
לגבי חשבשבת בענן - הבנתי ממה שקראתי באתר חשבשבת שיש עלות של שימוש/תעבורה שלא ממש בשליטת הלקוח ואני לא חושב שזה נבון בשלב זה עבור הלקוח הזה לעבור לשרות הזה. הבנתי שגם הממשק שונה והלקוח מבוגר ומאוד שמרן ושונא מאוד שינויים.
גם שוחחתי עם אחד התומכים של חשבשבת שאמר שלא כל המודולים עובדים וסיכמנו שבגדול כדאי לחכות עם זה עוד לפחות חצי שנה-שנה.
בסוף התקנתי את השרת בהצלחה והכל עבר חלק למעט "שדרוג חברות" שנתקע על חברה 300 מתוך 400 חברות שלקח כ-15 שעות, אבל הנושא טופל והכל נראה יציב.
התקנתי את תוכנת SQL BACKUP AND FTP אתמול ואני מבצע 2 גיבויים למיקומים פיזיים שונים בגישה ישירה ל SQL עצמו. כל גיבוי כזה לוקח כחצי שעה וגודלו כ-45GB.
אני גם מעלה לענן גיבויים יומיים שאני יוצר באמצעות CRASHPLAN, רק כמו שאמר SYS ADMIN, הבעיה היא רוחב הפס להעלאת הקבצים (יש לו UPLOAD של 5 מגהביט, לפחות זה).
יש איזה פטנט שאני משתמש בו - אני מחבר טיימר דיגיטלי שנותן מתח לדיסק קשיח במארז חיצוני (עם סוויץ' פיזי - כי אחרת לא יעבוד), ומכוון את הטיימר להידלק לשעת הגיבוי פעם ביום ואז לכבות את הדיסק, כך יש לי גיבוי שלא מחובר פיזית לרשת כל הזמן.
בכל מקרה תודה על העזרה ואני ממשיך לפקח על יציבות השרת/גבויים/גבוי ענן.
·ראשית.תודה רבה לשניכם על התשובות. רק כעת התפניתי לקרוא.
ראשית אני עושה גבוי יומי עם EASEUS TODO BACKUP כבר שנים רבות, הוא אמין, קליל ולא מאכזב.הגרסה החינמית אמנם לא מיועדת ל SQL, אבל מספר פעמים היא אפשרה לי לשחזר קבצים גם של חשבשבת (MDB LDF).
שנית - מסתבר שהותקן ללקוח SQL EXPRESS ולא המלא. טעיתי בינו לבין לקוח אחר ששדרג כי אני כמעט ולא מטפל בשרתים.
לגבי חשבשבת בענן - הבנתי ממה שקראתי באתר חשבשבת שיש עלות של שימוש/תעבורה שלא ממש בשליטת הלקוח ואני לא חושב שזה נבון בשלב זה עבור הלקוח הזה לעבור לשרות הזה. הבנתי שגם הממשק שונה והלקוח מבוגר ומאוד שמרן ושונא מאוד שינויים.
גם שוחחתי עם אחד התומכים של חשבשבת שאמר שלא כל המודולים עובדים וסיכמנו שבגדול כדאי לחכות עם זה עוד לפחות חצי שנה-שנה.
בסוף התקנתי את השרת בהצלחה והכל עבר חלק למעט "שדרוג חברות" שנתקע על חברה 300 מתוך 400 חברות שלקח כ-15 שעות, אבל הנושא טופל והכל נראה יציב.
התקנתי את תוכנת SQL BACKUP AND FTP אתמול ואני מבצע 2 גיבויים למיקומים פיזיים שונים בגישה ישירה ל SQL עצמו. כל גיבוי כזה לוקח כחצי שעה וגודלו כ-45GB.
אני גם מעלה לענן גיבויים יומיים שאני יוצר באמצעות CRASHPLAN, רק כמו שאמר SYS ADMIN, הבעיה היא רוחב הפס להעלאת הקבצים (יש לו UPLOAD של 5 מגהביט, לפחות זה).
יש איזה פטנט שאני משתמש בו - אני מחבר טיימר דיגיטלי שנותן מתח לדיסק קשיח במארז חיצוני (עם סוויץ' פיזי - כי אחרת לא יעבוד), ומכוון את הטיימר להידלק לשעת הגיבוי פעם ביום ואז לכבות את הדיסק, כך יש לי גיבוי שלא מחובר פיזית לרשת כל הזמן.
בכל מקרה תודה על העזרה ואני ממשיך לפקח על יציבות השרת/גבויים/גבוי ענן.