מהירות נמוכה בחיבור קווי בראוטר technicolor tg789של פרטנר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
ראשית אני מתנצל מראש אם אני עובר על כללי הקבוצה, לא מצאתי שאלה דומה לשלי בפורום.
אני מחובר לסיבים האופטיים של פרטנר למהירות עד 1000 מגה הורדה ומשתמש בראוטר הנ"ל ( מגיע עם מתאם לסיב), בחיבור קווי( נבדק בשני לפטופים חדשים של דל) אני מקבל 350 הורדה גג.. הטכנאי של פרטנר התחבר והראה לי שהוא מקבל 930 מגה הורדה הוא חיבר למוצר שאני בספק אם יש לו כרטיס רשת, זה היה מעין אייפד של אפל שמחובר למקלדת, התחבר עם כבל rj45 מסוג cat5e עם מתאם לusb3 שמתחבר למחשב עם usb type c ועשה בדיקת מהירות באפליקציה של speed test , אני חיברתי לשני מחשבים ניידים את אותו כבל וקיבלתי את המהירות שתיארתי, בדף אינטרנט של speed test, באפליקציה אפילו קיבלתי פחות. מה שעוד מוזר זה שאני מקבל בחיבור אלחוטי מהירות הורדה גבוהה מזו שבחיבור קווי. הפינג נמוך ותקין (2-3) האינטרנט די סימטרי (מהירות העלאה מצוינת). מה יכול לגרום לפערים בתוצאות החיבור הקווי בין הבדיקה שלי לטכנאי?? הטכנאי בדק גם את ההגדרות בכרטיס רשת שלי וראה שאין עליהם שום מגבלה. אמור לתמוך עד 1000 לפחות.
שאלה נוספת, בממ''ד המרוחק כ 4-5 מטרים מהראוטר שבסלון אני מקבל, גם כשדלת פתוחה, 15-20 מגה הורדה והעלאה כ40.. האם אכן זה מה שאני אמור לקבל בעקבות העובדה שמדובר בממ''ד??
חשוב לציין במהלך הבדיקה של הטכנאי חיברנו את הראוטר המתקדם יותר של פרטנר אליו מחובר ישירות הסיב (המכונה 4*4 - dga 2232), עימו הwifi בקרבת הראוטר היה טיפה יותר מהיר (מהירות הורדה גבוהה ב10%) אך בחיבור קווי אותם תוצאות.
תודה מראש לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי moshe1310 ב 01/10/2020 15:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@moshe1310
ברוך הבא (f)

על פניו יש לך שם תקלת תשתית (אתה מתאר תוצאות נמוכות בעליל בשני נתבים שונים...)
בהנחה שאתה מחובר ב dhcp (רוב לקוחות פרטנר פייבר מחוברים כך להבנתי) אז למעשה אתה יכול לעשות בדיקה ישירות מהמתאם למחשב נייד. נסה ודווח על התוצאה.

במקביל דרוש טיפול מיידי. פרטנר מחוייבים לשלוח טכנאי כדי לאבחן ולפתור את הבעייה. למעט אירועים ״חריגים״ אין סיבה לקבל פחות מ 800-900 בחיבור כמו שלך.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

התחברתי ישירות למתאם קיבלתי פינג 2 הורדה 596 העלאה 114..זאת המהירות הכי גבוהה שאני בחיבור עצמאי ראיתי באחד המכשירים שלי , יותר טוב כאמור מהחיבור הקווי לראוטר עצמו ..

איך אתה מסביר את זה שמולי הטכנאי הראה לי שהוא מתחבר מהראוטר שלי עם כבל וקיבל 930 ?

היו אצלי 2 טכנאים כבר ,אחד לא מקצועי בעליל , השני (האחרון )נראה יותר מבין עניין אך לא שינה את המצב , אמר שיש הגבלות למיניהם על המחשבים הניידים בבית ( נשמע הזוי , לא ראינו כל הגבלה בקונפיגורציה של הכרטיס רשת , מדובר על מחשבים dell latitude 5590 ו -dell inspirion 5379 , בדקתי את הספספיקציה שלהם ולשניהם יש כרטיס רשת תומך . עוד דבר מוזר ותמוה , בחיבור קווי לאפל טי וי שלי (דגם a1625) אני קיבלתי 94 הורדה והעלאה , בחיבור אלחוטי 447 הורדה !! ( איך אפשר להסביר את זה ??? ) לא הצלחתי לבדוק את המהירות שאני מקבל לטלוויזיה החכמה שלי ( Samsung ) יש באג באפלקיציה של הבדיקת מהירות .. חשוב לציין שאני מחובר כחודש לסיבים של פרטנר ( עברתי לבניין חדש בו יש פריסה ) והאינטרנט יציב ותקין ללא כל ניתוקים ואת כל התכנים של אני צורך דרך האינטרנט , אין לי יס או הוט , אבל עדיין עניין המהירות תמוה לחלוטין...

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #4 

@moshe1310
האפל TV תומך עד 100 מגה בקווי

תנסה הורדה של קובץ ולא בדיקת מהירות
כנראה משהו בניידים שלך מגביל
ויכול להיות הרבה דברים כמו דרייבר בעייתי וכו'

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

vic1234 כתב:@moshe1310

...
הורדתי עכשיו קובץ של 9 ג'יגה מהדרייב שלי .. מהירות הורדה הכי גבוהה שראיתי עד כה 32.2 מגה לשנייה. ממוצע 25 ככה.

אגב , חשוב לציין שביצעתי את בדיקות המהירות גם עם הדף אינטרנט של speed test וגם עם האפליקציה שלהם לwindows 64bit . התוצאות שונות.

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

vic1234 כתב:@moshe1310

...
·האם יש כלי דיאגנוסטי שיעזור לי לנטר מה מגביל לי את המהירות במחשבים הניידים ?

MSLEVIN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: shay levin
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

הייתה לי את אותה בעיה אבל בכרטיס הרשת האלחוטי במחשב נייד של לנובו, הפתרון היה עדכון דרייבר שהורדתי מאתר הייצרן
נערך לאחרונה על ידי MSLEVIN ב 01/10/2020 12:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

moshe1310 כתב:שלום לכולם,
ראשית אני מתנצל מראש אם אני עובר על כללי הקבוצה, לא מצאתי שאלה דומה לשלי בפורום.
אני מחובר לסיבים האופטיים של פרטנר למהירות עד 1000 מגה הורדה ומשתמש בראוטר הנ"ל ( מגיע עם מתאם לסיב), בחיבור קווי( נבדק בשני לפטופים חדשים של דל) אני מקבל 350 הורדה גג.. הטכנאי של פרטנר התחבר והראה לי שהוא מקבל 930 מגה הורדה הוא חיבר למוצר שאני בספק אם יש לו כרטיס רשת, זה היה מעין אייפד של אפל שמחובר למקלדת, התחבר עם כבל rj45 מסוג cat5e עם מתאם לusb3 ועשה בדיקת מהירות באפליקציה של speed test , אני חיברתי לשני מחשבים ניידים את אותו כבל וקיבלתי את המהירות שתיארתי בדף אינטרנט של speed test, באפליקציה אפילו קיבלתי פחות. מה שעוד מוזר זה שאני מקבל בחיבור אלחוטי מהירות הורדה גבוהה מזו שבחיבור קווי. הפינג נמוך ותקין (2-3) האינטרנט די סימטרי (מהירות העלאה מצוינת). מה יכול לגרום לפערים בתוצאות החיבור הקווי בין הבדיקה שלי לטכנאי?? הטכנאי בדק גם את ההגדרות בכרטיס רשת שלי וראה שאין עליהם שום מגבלה. אמור לתמוך עד 1000 לפחות.
שאלה נוספת, בממ''ד המרוחק כ 4-5 מטרים מהראוטר שבסלון אני מקבל, גם כשדלת פתוחה, 15-20 מגה הורדה והעלאה כ40.. האם אכן זה מה שאני אמור לקבל בעקבות העובדה שמדובר בממ''ד??
חשוב לציין במהלך הבדיקה של הטכנאי חיברנו את הראוטר המתקדם יותר של פרטנר אליו מחובר ישירות הסיב (המכונה 4*4 - dga 2232), עימו הwifi בקרבת הראוטר היה טיפה יותר מהיר (מהירות הורדה גבוהה ב10%) אך בחיבור קווי אותם תוצאות.
תודה מראש לעוזרים
...
·
תעדכן את הדרייברים של כרטיס הרשת - דרריבר לא מעודכן מאוד פוגע במהירות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

NetCHEIF כתב:

...
...
·
תעדכן את הדרייברים של כרטיס הרשת - דרריבר לא מעודכן מאוד פוגע במהירות.
...
·מתוך הנ"ל , מה נראה לכם רלוונטי ?

פרט לכך , ראיתי מדריך ברשת:

https://windowsreport.com/fix-slow-lan-speed-pc/

אשמח לחוות דעתכם האם מומלץ לבצעו
דרייברים מוצעים לעדכון
 דרייברים מוצעים לעדכון

MSLEVIN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: shay levin
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #10 

דרייברים מורידים רק מאתר היצרן של המחשב ע״פ הדגם המדוייק של המחשב שלך
תתחיל בעדכון של כרטיס הרשת ואז תעשה בדיקה ותבדוק האם נפתרה התקלה במידה ולא תעדן את הדרייבר של הלוח

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

MSLEVIN כתב:דרייברים מורידים רק מאתר היצרן של המחשב ע״פ הדגם המדוייק של המחשב שלך
תתחיל בעדכון של כרטיס הרשת ואז תעשה בדיקה ותבדוק האם נפתרה התקלה במידה ולא תעדן את הדרייבר של הלוח
...
·התמונה המצ"ב היא מהאתר של היצרן לפי הservice tag של המחשב, אעשה את מה שאתה מנחה ואעדכן

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #12 

כאמור -- הורד דרייברים עדכניים מאתר היצרן.
אישית קשה לי להאמין שזו הבעייה (שני מחשבים ..? ) אבל בהחלט שווה לנסות.
זכור לי גם שרשור דומה אחר פה בפורום בו האשם היה ... כבל רשת תקול .. ! נסה גם את זה.
עוד הייתי ממליץ לך לנסות להשאיל מחשב נייד משכן או בן משפחה - רק לצורך בדיקה מהירה. אם שוב תקבל מהירות נמוכה אז מן הסתם אופציית הדרייברים די יורדת מהפרק ...
נערך לאחרונה על ידי sigamore ב 01/10/2020 14:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

moshe1310 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@Sigamore

עדכנתי את כל הדרייברים הרלוונטים מאתר היצרן של Dell , בנתיים בדקתי ממצאים על מחשב נייד אחד, יש שיפור בתוצאות הן קווית והן אלחוטי.

מצ"ב .

לגבי סוגית כבל רשת , עם אותו כבל רשת בדיוק שהטכנאי בדק והראה לי שהוא מקבל 930 קווי ביצעתי את הבדיקות שלי , מדובר על כבל רשת סטנדרטי cat5e
חיבור קווי
 חיבור קווי
wifi מרחק 2-1 מטר מהראוטר
 wifi מרחק 2-1 מטר מהראוטר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”