מסך חדש, האם זה קביל מבחינת בדיקת האפור 5%?
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
אם זה המציאות כמו בתמונה (התמונה יכלה לפעמים להטעות, להחמיר או לשפר מצב אמיתי), אז לדעתי זה לא תקין בכלל...
חוץ מחוסר האחידות יש שני פסים אנכיים בולטים!!
תן למסך תקופת הרצה של כמה ימים, יש מצב שזה יסתדר. אם לא שבוע הבא תפעיל אחריות
חוץ מחוסר האחידות יש שני פסים אנכיים בולטים!!
תן למסך תקופת הרצה של כמה ימים, יש מצב שזה יסתדר. אם לא שבוע הבא תפעיל אחריות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@avirez
·
מסך חדש. תשתמש רגיל שבוע שבועיים ותראה אם זה משהו שבכלל שמים לב אליו בצפייה רגילה.
אם זה נשאר ככה אחרי שלמסך יש כ-20-30 שעות עבודה, וזה מפריע לך בצפייה רגילה, תפנה לשירות.
·
מסך חדש. תשתמש רגיל שבוע שבועיים ותראה אם זה משהו שבכלל שמים לב אליו בצפייה רגילה.
אם זה נשאר ככה אחרי שלמסך יש כ-20-30 שעות עבודה, וזה מפריע לך בצפייה רגילה, תפנה לשירות.
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
למה לחכות לא מבין, לפנות ליבואן ASAP.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
אני בטוח שהתמונה מחמירה פי כמה את המצב האמיתי.
הוא קיבל את המסך הרגע. אפילו עוד לא הריץ פיקסל ריפרש.
אם הבעיה נעלמת או לא מורגשת בתוכן אמיתי אז למה לטרוח עם תהליך ההחלפה?
אין פאנל מושלם. צריך לתאם את הציפיות גם כשקונים OLED.
הוא קיבל את המסך הרגע. אפילו עוד לא הריץ פיקסל ריפרש.
אם הבעיה נעלמת או לא מורגשת בתוכן אמיתי אז למה לטרוח עם תהליך ההחלפה?
אין פאנל מושלם. צריך לתאם את הציפיות גם כשקונים OLED.
תודה על העצות.
מריץ את גלריית התמונות כדי לצבור ~10 שעות לפאנל ואז אריץ פיקסל ריפרשר.
אח"כ אבדוק שוב.
ממה שאני קורא, הבעיה הזו נפוצה מאוד ואני עלול לקבל עוד מסך בעייתי. אני רוצה למצות את האפשרויות לפני הטירחה בהחלפה.
מריץ את גלריית התמונות כדי לצבור ~10 שעות לפאנל ואז אריץ פיקסל ריפרשר.
אח"כ אבדוק שוב.
ממה שאני קורא, הבעיה הזו נפוצה מאוד ואני עלול לקבל עוד מסך בעייתי. אני רוצה למצות את האפשרויות לפני הטירחה בהחלפה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@avirez
·
אל תעשה כלום, פשוט תשתמש במסך בצורה רגילה שבועיים ותבדוק שוב.
אל תריץ את pixel refresher סתם ככה, כי לא לזה הוא מיועד, וזה סתם גורם לשחיקה מיותרת של הפאנל.
·
אל תריץ את pixel refresher סתם ככה, כי לא לזה הוא מיועד, וזה סתם גורם לשחיקה מיותרת של הפאנל.
·עם הילדים בבית אין לי שום אפשרות להשתמש במסך באופן רגיל. אני חייב להאיץ את השימוש כדי להבין את גודל הבעיה. בינתיים הוא עובד בחדר עם האפליקציית גלרייה שלהם וצובר שעות.TheCoolest כתב:@avirez
·
אל תריץ את pixel refresher סתם ככה, כי לא לזה הוא מיועד, וזה סתם גורם לשחיקה מיותרת של הפאנל....
משהו מוזר עם הpixel refresher,אשמח להבהרה: בחרתי שיפעל מידיית, עלתה הודעה לאשר כיבוי טלוויזיה, אישרתי. הטלוויזיה כבתה ואז עברה שעה כשהמסך כבוי ואין שום דבר עליו. חשבתי שיהיה איזה פס לבן רץ או משהו בסגנון ובמקום זה חושך מוחלט. בתום השעה היא נדלקה.
האם תקין? או שיש פה בעיה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
פיקסל ריפרשר רק יגרום לך ירידה בעוצמת המסך. לא רעיון טוב.
הפסים נראים לי חלק מה test pattern. לא ממש ניתן לשפוט כמה זה בעייתי בצילום - בתור אחד שמצלם לא מעט מסכים ממש קשה לייצר תמונה שמייצגת את המציאות.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להאיץ, שים 100ire pattern בלילה.
הפסים נראים לי חלק מה test pattern. לא ממש ניתן לשפוט כמה זה בעייתי בצילום - בתור אחד שמצלם לא מעט מסכים ממש קשה לייצר תמונה שמייצגת את המציאות.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להאיץ, שים 100ire pattern בלילה.
·לצערי לא מדובר ב test pattern, התמונה המקורית חלקה ללא פסים. אלו אזורים של חוסר אחידות.oferlaor כתב:פיקסל ריפרשר רק יגרום לך ירידה בעוצמת המסך. לא רעיון טוב.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להאיץ, שים 100ire pattern בלילה....
כדי להאיץ אעשה כהמלצתך, אריץ סרטון של 100ire
אבל לא מוזר שהpixel refresher לא מציג כלום על המסך? שעה של חושך מוחלט, זה הגיוני?
- oferlaor
- מנהל

·כמו שאני אוהב להגיד "I don't think that word means what you think it means".avirez כתב:·לצערי לא מדובר ב test pattern, התמונה המקורית חלקה ללא פסים. אלו אזורים של חוסר אחידות.......
כדי להאיץ אעשה כהמלצתך, אריץ סרטון של 100ire
אבל לא מוזר שהpixel refresher לא מציג כלום על המסך? שעה של חושך מוחלט, זה הגיוני?...
הפונקציה הזו לעיתים מאוד רחוקות עושה white wipe. מה שהיא בתאכלס עושה זה מבררת כמה אור יצא מכל פיקסל ובונה מחדש LUT לכל פיקסל שמנורמל ביחס לאחים שלו. כלומר, אם יש פיקסל שהיה יותר בהיר למשך יותר זמן, המערכת נותנת לו ציון שאמור לחזק אותו מתוך הבנה שהוא היה יותר בשימוש.
בגלל הנירמול הזה, תמיד זה יוריד באופן הדרגתי את עוצמות האור. זה נעשה באופן קבוע כל כמה אלפי שעות על המסך.
זה מעדן את הצריבה ואמור לאורך זמן למתן אותה מאוד. אבל זה בוודאות לא ישפר מצב uniformity ב-5%.
·מחפש סרט/תמונה שאפשר להריץ שעות באופן אחיד על המסך כדי לצבור mileage מבלי להסתכן בצריבה.oferlaor כתב:·כמו שאני אוהב להגיד "I don't think that word means what you think it means".......
הפונקציה הזו לעיתים מאוד רחוקות עושה white wipe. מה שהיא בתאכלס עושה זה מבררת כמה אור יצא מכל פיקסל ובונה מחדש LUT לכל פיקסל שמנורמל ביחס לאחים שלו. כלומר, אם יש פיקסל שהיה יותר בהיר למשך יותר זמן, המערכת נותנת לו ציון שאמור לחזק אותו מתוך הבנה שהוא היה יותר בשימוש.
בגלל הנירמול הזה, תמיד זה יוריד באופן הדרגתי את עוצמות האור. זה נעשה באופן קבוע כל כמה אלפי שעות על המסך.
זה מעדן את הצריבה ואמור לאורך זמן למתן אותה מאוד. אבל זה בוודאות לא ישפר מצב uniformity ב-5%....
אתה ממליץ על תמונה סטטית של 100IRE? או שהתכוונת לסוויפ מ-0. יש מקור אמין? כי מצאתי פה https://www.w6rz.net/
100 IRE Field 1920x1080
אבל אם זה לא רזולוצית native של המסך, חושש שזה לא כיסוי אמין ועלול לעשות בלאי לא אחיד
- oferlaor
- מנהל

@oferlaor
סיבוב שני, זו תמונה עדכנית אחרי 12 שעות הרצה עם גלריית התמונות.
וגם כמו שכתבתי, עשיתי פיקסל ריפרשר לפני שהומלץ שלא..אבל נעשה.
צולם בחדר מוחשך כמעט לגמרי (ממ"ד עם דלת סגורה) בחשיפה ארוכה אחרי שהורדתי את הבהירות לרמה שבה אני צופה בסרטים בחושך בממ"ד.אני חושב שזה משקף די בנאמנות את התמונה כמו שנראית בעין בתנאים האלו.
אז מה דעתכם? זה בעייתי?
סיבוב שני, זו תמונה עדכנית אחרי 12 שעות הרצה עם גלריית התמונות.
וגם כמו שכתבתי, עשיתי פיקסל ריפרשר לפני שהומלץ שלא..אבל נעשה.
צולם בחדר מוחשך כמעט לגמרי (ממ"ד עם דלת סגורה) בחשיפה ארוכה אחרי שהורדתי את הבהירות לרמה שבה אני צופה בסרטים בחושך בממ"ד.אני חושב שזה משקף די בנאמנות את התמונה כמו שנראית בעין בתנאים האלו.
אז מה דעתכם? זה בעייתי?
- oferlaor
- מנהל

כמה דברים:
1. נתחיל בזה שזה נורמלי. גם במסכי OLED וגם במסכי LED יש בעיות uniformity. ב-LED זה יותר חזק דווקא בעוצמות אור גבוהות. ב-OLED זה יותר סביב 5%.
2. זה קורה כי מאוד קשה להביא את ה-OLED לרמה של אפור כהה, קל להביא אותו למצב שבו הוא או דלוק או כבוי, אבל כהה מאוד זה קשוח.
3. בדורות קודמים, היו כמה בעיות - גם tint וגם מסך "מלוכלך" ב-5-10%. זה שופר, אבל זה לא מושלם.
4. זה עדיין כנראה הכי טוב שיש כרגע בשוק, כי כאמור אין שום מתחרה שיש לו יכולת אחידות מושלמת. אם הייתי צריך לבחור אם להתפשר על בעיה כזו בעוצמות אור נמוכות או גבוהות, כנראה שנמוכות לוקח כי יש מעט מאוד תוכן שחי באיזור ה-5% והוא לרוב מפוזר ולכן למעט ב-test patterns זו לא בעיה שבאמת ניתן לראות בתמונה נורמלית. לעומת זאת, אור חזק יש הרבה פעמים בתוכן באזורים נרחבים יותר, ובנוסף, אם זה קבוע, אז רואים את זה יותר.
בקיצור, לדעתי יש כאן הרבה עניין על משהו שהוא לא באמת משמעותי מחוץ לעולם הבדיקות.
1. נתחיל בזה שזה נורמלי. גם במסכי OLED וגם במסכי LED יש בעיות uniformity. ב-LED זה יותר חזק דווקא בעוצמות אור גבוהות. ב-OLED זה יותר סביב 5%.
2. זה קורה כי מאוד קשה להביא את ה-OLED לרמה של אפור כהה, קל להביא אותו למצב שבו הוא או דלוק או כבוי, אבל כהה מאוד זה קשוח.
3. בדורות קודמים, היו כמה בעיות - גם tint וגם מסך "מלוכלך" ב-5-10%. זה שופר, אבל זה לא מושלם.
4. זה עדיין כנראה הכי טוב שיש כרגע בשוק, כי כאמור אין שום מתחרה שיש לו יכולת אחידות מושלמת. אם הייתי צריך לבחור אם להתפשר על בעיה כזו בעוצמות אור נמוכות או גבוהות, כנראה שנמוכות לוקח כי יש מעט מאוד תוכן שחי באיזור ה-5% והוא לרוב מפוזר ולכן למעט ב-test patterns זו לא בעיה שבאמת ניתן לראות בתמונה נורמלית. לעומת זאת, אור חזק יש הרבה פעמים בתוכן באזורים נרחבים יותר, ובנוסף, אם זה קבוע, אז רואים את זה יותר.
בקיצור, לדעתי יש כאן הרבה עניין על משהו שהוא לא באמת משמעותי מחוץ לעולם הבדיקות.
יש דיון ב avs על Uniformity באולד עם 500 עמודים. לא פעם פורסמו שם תמונות 5% של לפני ואחרי ריפרש ולעיתים קרובות התוצאות הם שמיים וארץ. במיוחד patches שחורים שנעלמו מהמסך וכו'.
עופר, אני לא הכרתי את זה שהריפרש אצל LG יכול להזיק למסך, אם יש לך קישור שמעמיק בנושא, אשמח.
עופר, אני לא הכרתי את זה שהריפרש אצל LG יכול להזיק למסך, אם יש לך קישור שמעמיק בנושא, אשמח.