Dolby Vision בטלויזיה Samsung
@dudis
·
אבדוק ביוטיוב אבל קראתי ביקורת שסמסונג מאכזבת כיוון שאינה תומכת בdolby vision בגלל שזה פוגע בצפיה בנטפילקס. מצד שני נטפליקס אומרת שתומכת בשני הקידודים. האם כל המדיות בנטפליקס מקודדים בשני הפורמטים?
https://help.netflix.com/he/node/42384
·
אבדוק ביוטיוב אבל קראתי ביקורת שסמסונג מאכזבת כיוון שאינה תומכת בdolby vision בגלל שזה פוגע בצפיה בנטפילקס. מצד שני נטפליקס אומרת שתומכת בשני הקידודים. האם כל המדיות בנטפליקס מקודדים בשני הפורמטים?
https://help.netflix.com/he/node/42384
·kukuriko כתב:נטפליקס משדרת את שידוריה ב Dolby Vision אך הטלוויזיה של סמסונג q80t אינה תומכת.
עד כמה זה קריטי? ויותר חשוב,האם ניגון התוכן ע״י נגן חיצוני כמו nvidia shield יפתור את הבעה?...
אם nvidia shield תומך ב-dolby vision אז כן.
·dudis כתב:לא הטלויזיה לא תומכת בDV ולא משנה באיזה סטרימר תשתמש,
האם יש הבדל ,תראה סרטונים ביוטיוב על השוואות , לא יותר מדיי,
סמסונג תומכת גם בHDR + אבל לרוב יש סדרות תומכות באמזון...
זה לא משנה אם הטלויזיה תומכת, כי הסטרימר עושה את הפענוח.
לכן מספיק שהסטרימר תומך.
באותה מידה שהטלויזיה לא יודעת לפענח למשל דיסק של בלוריי, אבל ברגע שתחבר נגן בלוריי לטלויזיה אז הסרט יתנגן בלי בעיה.
·kukuriko כתב:@dudis
·
https://help.netflix.com/he/node/42384...
רוב הדברים בנטפליקס הם ב-HDR ולא HDR+ (אני לא רוצה להגיד "כל" כי אולי יש כמה בודדים שכן תומכים).
אגב, רוב החברות כבר לא תומכות ב-DV הטלויזיות שלהם, כי זה עולה כסף ומייקר את הטלויזיות.
אגב, האם אתה יודע כמה DV משפר איכות תמונה מול HDR "רגיל"?
כי אם השיפור לא מורגש (או בקושי מורגש) אני לא בטוח שהוא שווה את כל ההתעסקות הזאת...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
כמה בלבול:
1- נכון, נטפליקס תומכים ב-Dolby Vision ויציגו את זה כאשר גם המקור וגם הטלויזיה (או אם המקור הוא האפליקציה על גבי הטלויזיה) תומכים בזה
2- סמסונג לא תומכים בזה
3- לכן סמסונג לא תציג DV גם אם המקור (אפלTV או Shield) כן תומכים בזה
4- יש הבדל בין DV לבין HDR10, לטובת הראשון.
5- הסיבה שסמסונג לא תומכת כנראה קשור לזה שהם לא רואים בזה מספיק ערך, הם יחסית מאמצים טכנולוגיות של דולבי מאוחר (ע"ע אטמוס)
6- HDR10+ לא מתחרה של DV, הוא מוסיף בגדול פיצ'ר אחד שחסר ל-HDR10 ושקיים מהיום הראשון ב-DV וזה שינוי מטאדטה דינמי
7- להבנתי נטפליקס ושאר השחקנים לא אימצו את HDR10+ ולכן הפער עדיין יחסית משמעותי ביחס ל-DV
8- לכן סמסונג מאפשרת הפעלת עיבוד תמונה על גבי HDR10 שאמור לשפר את המצב ולקרב אותם לרמה של HDR10+ ואכן בבדיקות מעשיות הפער בדורות האחרונים בין מה שניתן להשיג עם HDR10 ו-DV כבר קטן.
מקווה שזה סייע להבנה.
1- נכון, נטפליקס תומכים ב-Dolby Vision ויציגו את זה כאשר גם המקור וגם הטלויזיה (או אם המקור הוא האפליקציה על גבי הטלויזיה) תומכים בזה
2- סמסונג לא תומכים בזה
5- הסיבה שסמסונג לא תומכת כנראה קשור לזה שהם לא רואים בזה מספיק ערך, הם יחסית מאמצים טכנולוגיות של דולבי מאוחר (ע"ע אטמוס)
6- HDR10+ לא מתחרה של DV, הוא מוסיף בגדול פיצ'ר אחד שחסר ל-HDR10 ושקיים מהיום הראשון ב-DV וזה שינוי מטאדטה דינמי
7- להבנתי נטפליקס ושאר השחקנים לא אימצו את HDR10+ ולכן הפער עדיין יחסית משמעותי ביחס ל-DV
8- לכן סמסונג מאפשרת הפעלת עיבוד תמונה על גבי HDR10 שאמור לשפר את המצב ולקרב אותם לרמה של HDR10+ ואכן בבדיקות מעשיות הפער בדורות האחרונים בין מה שניתן להשיג עם HDR10 ו-DV כבר קטן.
מקווה שזה סייע להבנה.
·צודק , נראה לי שתמתין לתשובה יותר מקצועית אבל לדעתי כמו שכתבתי אם לטלויזיה אין תמיכה בDV זה לא משנה באיזה סטרימר תשתמש הטלויזיה לא תעבוד עם הקידוד של DV , הסטרימר אוטומטית יוציא HDR שהטלויזיה כן תומכתkukuriko כתב:@mdk_25
@dudis
בלבלתם אותי כיוון שעניתם תשובות סותרות....
@oferlaor
·
תודה על ההסבר. מרגיש שיש מלחמה תמידית בעניין הקידודים עוד מאז רשית שידורי הטלוויזיה. באופן סובייקטיבי, לו היית רוכש היום טלוויזיה ובהנחה שצפיה בסרטים וסדרות הנה דרך נטפליקס האם היית רוכש טלוויזיה עם תמיכה בdv?
·
תודה על ההסבר. מרגיש שיש מלחמה תמידית בעניין הקידודים עוד מאז רשית שידורי הטלוויזיה. באופן סובייקטיבי, לו היית רוכש היום טלוויזיה ובהנחה שצפיה בסרטים וסדרות הנה דרך נטפליקס האם היית רוכש טלוויזיה עם תמיכה בdv?
- oferlaor
- מנהל

אם זה ההבדל היחיד אז כמובן שעדיף שיהיה DV.
לרוב יש הבדלים יותר משמעותיים שזה לא אמור להיות הדבר היחיד שיקבע לך.
לרוב יש הבדלים יותר משמעותיים שזה לא אמור להיות הדבר היחיד שיקבע לך.
·oferlaor כתב:כמה בלבול:
2- סמסונג לא תומכים בזה
מקווה שזה סייע להבנה....
קודם כל תודה על ההבהרה - כנראה שלא הבנתי נכון את מהות ה-DV.
שאלה לגבי 8:
איך בדיוק סמסונג מאפשרים את זה?
זה משהו שקורה אוטומטית כשצופים בתוכן HDR10 בסמסונג?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mdk_25
·
זה נקרא automatic tone mapping.
הטלוויזיה מתעלמת מערכי ה-HDR הקבועים שמגיעים מהמטאדטה בתוכן, ומבצעת ניתוח של התמונה ע"מ "לייצר" מטאדטה דינאמי on-the-fly, ובכך מקרבת את התמונה למה שהיה מתקבל ב-HDR10+.
טלוויזיות של LG עם תמיכה ב-DV כוללות את היכולות הזו כבר מספר דורות (החל מסדרת 2017, אולי 2016) עבור תכני HDR10, זו אחת הסיבות ש-LG לא תומכים ב-HDR10+, פשוט אין בזה צורך.
כנ"ל סוני.
·
זה נקרא automatic tone mapping.
הטלוויזיה מתעלמת מערכי ה-HDR הקבועים שמגיעים מהמטאדטה בתוכן, ומבצעת ניתוח של התמונה ע"מ "לייצר" מטאדטה דינאמי on-the-fly, ובכך מקרבת את התמונה למה שהיה מתקבל ב-HDR10+.
טלוויזיות של LG עם תמיכה ב-DV כוללות את היכולות הזו כבר מספר דורות (החל מסדרת 2017, אולי 2016) עבור תכני HDR10, זו אחת הסיבות ש-LG לא תומכים ב-HDR10+, פשוט אין בזה צורך.
כנ"ל סוני.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4784
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
@mdk_25
אני חושב שבמילים פשוטות שיעזרו להבין אז יש לדעת שלא מדובר בקידוד שמצריך פענוח אלא באלגוריתם של ערכים של יצירת התמונה.
אני בטוח שאני לא מדייק לגמרי (TheCoolest@ , אולי אני טועה ומטעה ?) אבל זה עוזר להבין את ההבדל.
אגב, אני יכול להגיד שבכל מקום שקראתי, כולל במקורות של קבוצות קידוד כולם מעודדים DV, אבל אצלי בפועל התמונה באמזון טובה לפחות בשתי רמות מהתמונה מנטפליקס. כמובן שזה קשור לעוד המון גורמים.
·
אני חושב שבמילים פשוטות שיעזרו להבין אז יש לדעת שלא מדובר בקידוד שמצריך פענוח אלא באלגוריתם של ערכים של יצירת התמונה.
אני בטוח שאני לא מדייק לגמרי (TheCoolest@ , אולי אני טועה ומטעה ?) אבל זה עוזר להבין את ההבדל.
אגב, אני יכול להגיד שבכל מקום שקראתי, כולל במקורות של קבוצות קידוד כולם מעודדים DV, אבל אצלי בפועל התמונה באמזון טובה לפחות בשתי רמות מהתמונה מנטפליקס. כמובן שזה קשור לעוד המון גורמים.
·
- oferlaor
- מנהל

זה תלוי ברוחב פס ועוד לא מעט פרמטרים. תוודא בנטפליקס שאתה באמת בתוכנית שמאפשרת את מלוא רוחב הפס.ChinggisKhan כתב:@mdk_25
·...
בזמנו היו ברשת קבצי מקור של Goliath כשהשירות לא היה זמין בישראל וה-peak bandwidth שלהם עבר 100M. אמאזון רציניים...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4784
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
אני בחבילת 4k, מחובר עם מתאם רשת ל-usb ומקבל כ-270 בבדיקות מהירות..