טלויזיוות סוני - שאלה על מערכת הפעלה
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני רואה שהטלויזיות של סוני מגיעות עם Android TV שזה מעולה. השאלה שלי היא, האם לטלויזיות יש עדכון מערכת הפעלה?
כלומר אם אני רואה דגם מסוים של סוני שכתוב שמגיע עם Android TV 7 (nougat) האם זו מע׳ ההפעלה שתישאר בטלויזיה או שאם אני קונה אותה היום אני אוכל מיד לעשות עדכון לגרסת אנדרואיד האחרונה?
וגם, האם מישהו מכיר את הדגם KD55XG8096BAEP ויש לו/לה משהו להגיד עליה? (מומלצת או לא)
ובאופן כללי אשמח להמלצות על טלויזיה 55 אינץ׳ בתקציב של 3000 שח
תודה!
כלומר אם אני רואה דגם מסוים של סוני שכתוב שמגיע עם Android TV 7 (nougat) האם זו מע׳ ההפעלה שתישאר בטלויזיה או שאם אני קונה אותה היום אני אוכל מיד לעשות עדכון לגרסת אנדרואיד האחרונה?
וגם, האם מישהו מכיר את הדגם KD55XG8096BAEP ויש לו/לה משהו להגיד עליה? (מומלצת או לא)
ובאופן כללי אשמח להמלצות על טלויזיה 55 אינץ׳ בתקציב של 3000 שח
תודה!
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

תיקון - ראיתי שיש את הדגם xh8096 גם בתקציב שלי ונראה שהיא מוצלחת יותר. אשמח לשמוע חוות דעת!
·curiosglaz כתב:תיקון - ראיתי שיש את הדגם xh8096 גם בתקציב שלי ונראה שהיא מוצלחת יותר. אשמח לשמוע חוות דעת!...
8096 זה דגמי הבסיס של סוני.
זהים ל-7096, פרט למערכת ההפעלה.
דגם בסיסי, אין מה להגיד עליו יותר מדי.
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@mdk_25
·
אז הם בסדר? או שהם לא מומלצים?
כלומר, האם במחיר דומה עדיף ללכת על nano80 או Q60T?
והאם אתה יודע לגבי מע ההפעלה? האם יש עדכוני גרסה של אנדרואיד, או שמה שמגיע עם הטלויזיה נשאר?
·
והאם אתה יודע לגבי מע ההפעלה? האם יש עדכוני גרסה של אנדרואיד, או שמה שמגיע עם הטלויזיה נשאר?
·curiosglaz כתב:@mdk_25
·
והאם אתה יודע לגבי מע ההפעלה? האם יש עדכוני גרסה של אנדרואיד, או שמה שמגיע עם הטלויזיה נשאר?...
הם בסדר, אבל לא יותר מזה.
מבחינת איכות תמונה נטו, עדיף nano80, ועוד יותר עדיף Q60T.
לפי דגמים ישנים קודמות: יש עדכוני מערכת הפעלה, אבל הם מפסיקים בערך אחרי שנה. כלומר לא עולים לגירסה מייג'ור הבאה של מערכת ההפעלה.
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
@curiosglaz
יש לי ניסיון של כמה שנים עם מסכי סוני.
מערכת הפעלה מתעדכנת מידי פעם. כל כמה חודשים יש עידכון קטן (למשל אבטחה) ופעם בשנה בממוצע מעבר משמעותי - כפי שהועברתי מ גרסה 7 ל 8 במסך הקודם שלי 75XE940
המסך החדש שלי הגיע כבר עם PIE - ממש יותר יציב עם GUI משובח
·
יש לי ניסיון של כמה שנים עם מסכי סוני.
מערכת הפעלה מתעדכנת מידי פעם. כל כמה חודשים יש עידכון קטן (למשל אבטחה) ופעם בשנה בממוצע מעבר משמעותי - כפי שהועברתי מ גרסה 7 ל 8 במסך הקודם שלי 75XE940
המסך החדש שלי הגיע כבר עם PIE - ממש יותר יציב עם GUI משובח
·
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@shiki
·
תקציב 3,000 (יכול לחרוג ממנו קצת)
מרחק צפיה 2.60 מ׳
שימושים ״רגילים״. סדרות, סרטים, ספורט, קצת פלייסטיישן. כרגע אני עם סלקום TV
הטלויזיה מחוברת לרסיבר ורמקולים, ככה שלא חשובה איכות הרמקולים
אשמח מאוד לכיוונים, תודה רבה!!
(אגב על הסוני נדלקתי כי היא רצה על אנדרואיד ונראה לי יותר נחמד שלא צריך עוד שלט של סטרימר ואפשר לעשות הכל עם השלט של הטלויזיה).
האמת שיש לי עוד שאלה, האם יש טלויזיות ששולטות בעוצמת הווליום היוצא? כלומר כמו שהיום אני שולט בווליום דרך הסטרימר (שיאומי), ולא צריך את השלט של הרסיבר כדי להגביר/להנמיך, האם יש טלויזיות שעושות את אותה הפונקציה?
מקווה שהייתי ברור
·
תקציב 3,000 (יכול לחרוג ממנו קצת)
מרחק צפיה 2.60 מ׳
שימושים ״רגילים״. סדרות, סרטים, ספורט, קצת פלייסטיישן. כרגע אני עם סלקום TV
הטלויזיה מחוברת לרסיבר ורמקולים, ככה שלא חשובה איכות הרמקולים
אשמח מאוד לכיוונים, תודה רבה!!
(אגב על הסוני נדלקתי כי היא רצה על אנדרואיד ונראה לי יותר נחמד שלא צריך עוד שלט של סטרימר ואפשר לעשות הכל עם השלט של הטלויזיה).
האמת שיש לי עוד שאלה, האם יש טלויזיות ששולטות בעוצמת הווליום היוצא? כלומר כמו שהיום אני שולט בווליום דרך הסטרימר (שיאומי), ולא צריך את השלט של הרסיבר כדי להגביר/להנמיך, האם יש טלויזיות שעושות את אותה הפונקציה?
מקווה שהייתי ברור
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
@curiosglaz
·
טוב אז למרחק של 2.6 מ׳ בתקציב של 3000 ש״ח האופציות שלך די מצומצמות... פחות או יותר מה שכתבת בפוסט המקורי שלך. מבין האפשרויות שציינת אם הצלחת להשיג ב 3000 ש״ח את ה 55xh8096ֿ אני הייתי הולך עליו, גם יש עליו ביקורת לא רעה בrtings (וגילוי נאות - יש לאחי בבית את ה 55xg8096 והוא מאוד מרוצה אז אני מניח שהחוויה בדגם החדש תהיה אף מוצלחת יותר)
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800h
אם ידך משגת ואתה מעוניין להשקיע סכום גבוה יותר תשקול אם שווה לך למתוח את התקציב ולרכוש מסך מהסדרה הגבוהה של סוני (סדרה 9) למשל:
ה 55xg9505 הוא מסך עם LOCAL DIMMING ומעבד תמונה הטוב ביותר שיש לחברה כיום. (מסדרה של 2019 ולכן ניתן להשיגו במחיר נמוך יחסית לסדרות של 2020)
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g
ה 55xh9096 הוא מסך חדש של סוני עם LOCAL DIMMING שמיועד בעיקר לקהילת הגיימרים, אבל עם מעבד פחות טוב מה 9505
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
בהצלחה בבחירה.
·
טוב אז למרחק של 2.6 מ׳ בתקציב של 3000 ש״ח האופציות שלך די מצומצמות... פחות או יותר מה שכתבת בפוסט המקורי שלך. מבין האפשרויות שציינת אם הצלחת להשיג ב 3000 ש״ח את ה 55xh8096ֿ אני הייתי הולך עליו, גם יש עליו ביקורת לא רעה בrtings (וגילוי נאות - יש לאחי בבית את ה 55xg8096 והוא מאוד מרוצה אז אני מניח שהחוויה בדגם החדש תהיה אף מוצלחת יותר)
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800h
אם ידך משגת ואתה מעוניין להשקיע סכום גבוה יותר תשקול אם שווה לך למתוח את התקציב ולרכוש מסך מהסדרה הגבוהה של סוני (סדרה 9) למשל:
ה 55xg9505 הוא מסך עם LOCAL DIMMING ומעבד תמונה הטוב ביותר שיש לחברה כיום. (מסדרה של 2019 ולכן ניתן להשיגו במחיר נמוך יחסית לסדרות של 2020)
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g
ה 55xh9096 הוא מסך חדש של סוני עם LOCAL DIMMING שמיועד בעיקר לקהילת הגיימרים, אבל עם מעבד פחות טוב מה 9505
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
בהצלחה בבחירה.
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@hm32hm
·
תודה על המידע. אתה יודע אם השלט של הסוני גם יודע לשלוט על עוצמת הווליום שיוצאת מהחיבור האופטי?
·
תודה על המידע. אתה יודע אם השלט של הסוני גם יודע לשלוט על עוצמת הווליום שיוצאת מהחיבור האופטי?
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@shiki
·
תודה רבה על התשובה המפורטת!!
ראיתי את ה-9505 וממש נדלקתי עליו אחרי כל הביקורות, אבל לצערי המחיר יקר לי מדי.
כרגע אחרי הרבה צמצומים אני מתלבט בין
xh8096
nano80
Q60T
אני נוטה ללכת באמת על ה-xh8096, רק מתלבט אם איכות התמונה נמוכה משמעותית מהדגמים של LG וסמסונג שרשמתי כאן למעלה.
·
תודה רבה על התשובה המפורטת!!
ראיתי את ה-9505 וממש נדלקתי עליו אחרי כל הביקורות, אבל לצערי המחיר יקר לי מדי.
כרגע אחרי הרבה צמצומים אני מתלבט בין
xh8096
nano80
Q60T
אני נוטה ללכת באמת על ה-xh8096, רק מתלבט אם איכות התמונה נמוכה משמעותית מהדגמים של LG וסמסונג שרשמתי כאן למעלה.
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

·curiosglaz כתב:@hm32hm
·
תודה על המידע. אתה יודע אם השלט של הסוני גם יודע לשלוט על עוצמת הווליום שיוצאת מהחיבור האופטי?...
לא משתמש באופטי כבר הרבה זמן
כל הרכיבים אצלי ב HDMI ומשתמש ב EARC להחזיר קול לרסיבר מאפליקציות במסך
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@hm32hm
·
אני לא כ״כ מבין בזה, האם זה אומר שאתה יכול לשלוט על הווליום שיוצא מהטלויזיה לרסיבר? או שכשאתה רוצה להגביר/להנמיך אתה צריך לעשות את זה עם השלט של הרסיבר?
·
אני לא כ״כ מבין בזה, האם זה אומר שאתה יכול לשלוט על הווליום שיוצא מהטלויזיה לרסיבר? או שכשאתה רוצה להגביר/להנמיך אתה צריך לעשות את זה עם השלט של הרסיבר?
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

·curiosglaz כתב:@hm32hm
·
אני לא כ״כ מבין בזה, האם זה אומר שאתה יכול לשלוט על הווליום שיוצא מהטלויזיה לרסיבר? או שכשאתה רוצה להגביר/להנמיך אתה צריך לעשות את זה עם השלט של הרסיבר?...
אפשר לשלוט בווליום בשלט של המסך וגם בשלט הרסיבר
הרסיבר ידלק אוטומטית בהדלקת המסך אם ה CEC מאופשר
עשו פה סלט,
יש CEC, שזה שליטה בסיסית על מכשירים דרך כבל ה-HDMI. כמעט כל מכשיר תומך בזה. תמיכה בשליטה על הדלקה\כיבוי הדדית, ווליום, שליטה בחצים, OK, BACK וכו' עם השלט של הטלויזה. צריך כמובן לאפשר את ה-CEC בהגדרות בכל מכשיר שמחובר לטלויזיה וגם בטלויזיה עצמה. בנוסף המכשיר יכול להדליק\לכבות את הטלויזה כשמדליקים\מכבים אותו. לרוב משאירים רק אתה הדלקה ומנטרלים את הכיבוי. כיבוי שימושי רק אם יש מכשיר אחד מחובר.
ו-ARC אשר נועד להעביר את הסאונד מהסמארט (לדוגמה KODI) או הטיונר (השימוש נפוץ ברוב העולם המערבי וחוסך ממיר) של הטלויזיה, לרסיבר וכך לנצל את הצליל ההיקפי שאתה מנגן בטלויזיה.
הסוני יודעת לשלוט על הווליום שמועבר לרסיבר. זה קיים כבר כמעט עשור בכל הטלויזיות, לא רק אצל סוני.
ה-eARC חדש יחסית, מעביר גם סאונד HD מהטלויזיה לרסיבר, כגון ATMOS ו-DTS HD. במידה ויש לך רסיבר עם eARC שווה לבדוק האם הטלויזיה תומכת. לא בטוח שדגם הכניסה של סוני תומך.
בטלויזיות ישנה כניסת HDMI אחת ויחידה התומכת ב-ARC\eARC. קל לזהות, רשום על הטלויזיה ליד כניסת ה-HDMI.
[img2=432x288]https://icdn3.digitaltrends.com/image/d ... 32x288.png[/img2]
[img2=439x292]https://icdn4.digitaltrends.com/image/d ... 39x292.png[/img2]
יש CEC, שזה שליטה בסיסית על מכשירים דרך כבל ה-HDMI. כמעט כל מכשיר תומך בזה. תמיכה בשליטה על הדלקה\כיבוי הדדית, ווליום, שליטה בחצים, OK, BACK וכו' עם השלט של הטלויזה. צריך כמובן לאפשר את ה-CEC בהגדרות בכל מכשיר שמחובר לטלויזיה וגם בטלויזיה עצמה. בנוסף המכשיר יכול להדליק\לכבות את הטלויזה כשמדליקים\מכבים אותו. לרוב משאירים רק אתה הדלקה ומנטרלים את הכיבוי. כיבוי שימושי רק אם יש מכשיר אחד מחובר.
ו-ARC אשר נועד להעביר את הסאונד מהסמארט (לדוגמה KODI) או הטיונר (השימוש נפוץ ברוב העולם המערבי וחוסך ממיר) של הטלויזיה, לרסיבר וכך לנצל את הצליל ההיקפי שאתה מנגן בטלויזיה.
הסוני יודעת לשלוט על הווליום שמועבר לרסיבר. זה קיים כבר כמעט עשור בכל הטלויזיות, לא רק אצל סוני.
ה-eARC חדש יחסית, מעביר גם סאונד HD מהטלויזיה לרסיבר, כגון ATMOS ו-DTS HD. במידה ויש לך רסיבר עם eARC שווה לבדוק האם הטלויזיה תומכת. לא בטוח שדגם הכניסה של סוני תומך.
בטלויזיות ישנה כניסת HDMI אחת ויחידה התומכת ב-ARC\eARC. קל לזהות, רשום על הטלויזיה ליד כניסת ה-HDMI.
[img2=432x288]https://icdn3.digitaltrends.com/image/d ... 32x288.png[/img2]
[img2=439x292]https://icdn4.digitaltrends.com/image/d ... 39x292.png[/img2]
-
curiosglaz
-
- חבר שרק התחיל

@minime
·
תודה על התשובה המפורטת מאוד!
אבל האמת שאצלי המצב שונה. לרסיבר שלי אין כניסת HDMI. אז בעצם הממיר/סטרימר/פלייסטיישן מחוברים לטלויזיה עם HDMI והטלויזיה מחוברת לרסיבר עם כבל אופטי.
לפי כל התשובות שקיבלתי פה נראה שעדיין אוכל לשלוט על הוולויום דרך הטלויזיה.
אגב החלטתי למתוח את התקציב וללכת בסוף על ה- xg9505.
מקווה שיהיה שווה את הכסף ושלא אתחרט שלא לקחתי סמסונג או LG במחיר דומה.
לפי ההשוואות של tvfinder נראה שזו טלויזיה מעולה.
אם למישהו יש השגות על הדגם הזה אשמח לשמוע לפני שאני מזמין (בשעות הקרובות)
·
תודה על התשובה המפורטת מאוד!
אבל האמת שאצלי המצב שונה. לרסיבר שלי אין כניסת HDMI. אז בעצם הממיר/סטרימר/פלייסטיישן מחוברים לטלויזיה עם HDMI והטלויזיה מחוברת לרסיבר עם כבל אופטי.
לפי כל התשובות שקיבלתי פה נראה שעדיין אוכל לשלוט על הוולויום דרך הטלויזיה.
אגב החלטתי למתוח את התקציב וללכת בסוף על ה- xg9505.
מקווה שיהיה שווה את הכסף ושלא אתחרט שלא לקחתי סמסונג או LG במחיר דומה.
לפי ההשוואות של tvfinder נראה שזו טלויזיה מעולה.
אם למישהו יש השגות על הדגם הזה אשמח לשמוע לפני שאני מזמין (בשעות הקרובות)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@curiosglaz
·
אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הטלוויזיה בצורה כזו. הסאונד עובר בצורה דיגיטלית אל הרסיבר שלך, הוא זה שמבצע את הפענוח ושולט על הווליום ברמקולים.
בחיבור ע"י ARC, הטלוויזיה יכולה להעביר פקודות בסיסיות אל הרסיבר, בחיבור אופטי רגיל, אי אפשר.
·
אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הטלוויזיה בצורה כזו. הסאונד עובר בצורה דיגיטלית אל הרסיבר שלך, הוא זה שמבצע את הפענוח ושולט על הווליום ברמקולים.
בחיבור ע"י ARC, הטלוויזיה יכולה להעביר פקודות בסיסיות אל הרסיבר, בחיבור אופטי רגיל, אי אפשר.