מבקש המלצה למדפיים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני מניע את ה LS50 שלי עם מגבר שנחשב לחלש, אז לא הייתי שולל אותם על הסף בגלל זה. מאידך, הצליל שהם מפיקים הוא לא בהכרח לטעמם של כל אחד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Bright_Star
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Re: LS50 יד שניה
@Bright_Star
·נסה ב audiogon. לפעמים יש גם בלוחות למכירה כאן באתר ובכלל גם ביד2
·נסה ב audiogon. לפעמים יש גם בלוחות למכירה כאן באתר ובכלל גם ביד2
זו הבחנה שנכונה לרוב הרמקולים המדפיים. הם לא ממש חזקים בנמוכים.Roy_LF כתב:עם כל חיבתי ל- Kef LS50 (היו לי כאלה ונהניתי מהם)- שים לב שאלו לא רמקולים שמתאימים למלא סלון בעצמם ללא סאב (לדעתי).
אם מדובר בחלל האזנה קטן (מדסקטופ ועד חדר עבודה +/-) - מצטרף להמלצה....
לא לגמרי מסכים עם זה, כי זה לא רק עניין של נמוכים. היו לי כמה וכמה רמקולים מדפיים שלא ירדו מתחת ל- 50 הרץ, אבל נתנו צליל ענק שממלא סלון בקלות, ותפיסתית לא נשמעו כאילו חסר משהו. זה תלוי כמובן גם בסלון ובאקוסטיקה שלו וכו'. ה- LS50 בהחלט לא היו בקבוצה הזו.
נמוכים אמיתיים זה סיפור אחר. YMMV.
נמוכים אמיתיים זה סיפור אחר. YMMV.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

החסרון הבולט ביותר של ה LS50 זה שהם מצטיינים במתן צליל אדיר ובמה רחבה בכמה מצבים ונכשלים במצבים אחרים. הכשלון לרוב קורה בהשמעת מוזיקה שמערבת הרבה כלי נגינה, כמו למשל בתזמורת סימפונית שם הם די מאכזבים. בזה החיסרון הגדול שלהם: אי אפשר לבקש מהם למלא חלל חדר כדי לתת תחושה שאתה יושב באולם קונצרטים.
לעומת זאת במוזיקה ווקאלית או כשיש מיעוט כלים שקצת רחוקים אחד מהשני - הם אדירים. כשהם משמשים להאזנה מטווח קרוב, הם עוד יותר טובים כי הם מצליחים לתת חוויה של במה רחבה ועמוקה באופן פנומנלי.
אני לא הייתי מחליף את ה LS50 שלי בחדר העבודה אבל הם בפירוש לא מסוגלים להתמודד עם ה Trio15 Classic שלי בסלון.
לעומת זאת במוזיקה ווקאלית או כשיש מיעוט כלים שקצת רחוקים אחד מהשני - הם אדירים. כשהם משמשים להאזנה מטווח קרוב, הם עוד יותר טובים כי הם מצליחים לתת חוויה של במה רחבה ועמוקה באופן פנומנלי.
אני לא הייתי מחליף את ה LS50 שלי בחדר העבודה אבל הם בפירוש לא מסוגלים להתמודד עם ה Trio15 Classic שלי בסלון.
Neat Ultimatum XLS (רמקול איזובארי עם אלמנט נוסף בתוך התיבה. נשמע כמעט כמו רצפתי)Avi_Dagan כתב:@Roy_LF
איזה רמקולים אלו היו?
צודק שזה לא רק עניין של נמוכים אלה גם עם יכולות להגיע לSPL גבוה בלי להתפרק....
Morel Octave Signature (לא ייאמן מה הם מוציאים מ- 5.25''. שילוב של אלמנט עם מהלך (Excursion) ארוך מאוד ותיבה חסרת דיפון)
Harbeth Compact 7
Merlin TSM (רק בתנאי שהם קרובים לקיר אחורי)
PMC TB2i (כנ"ל)
Focal 906
Von Schweikert VR1
היו עוד בטוח... זה מה שעולה לי ככה בשלוף שהיו אצלי לפחות כמה חודשים