אני פותח שרשור חדש שקשור לטיפים של למערכת מיקרוטיק.
אני משתמש מיקרוטיק משהו כמו 7-8 שנים ולא מזמן עברתי לubiquiti, עדיין נתב הישן עובד אצלי כמו מתג ונקודה גישה (AP) עם כל יכולת של מערכת הזא. יש לי כמה סקריפטים שאני השתמשתי ואני מוכן להשתתף איתכם.
כמה מילים איך מתחברים
[spoiler]
אפשר להתחבר דרך דפדפן לכתובת IP של נתב
WinBox - gui לוונדאוס. יודע לחפש ברשת נתבים שלהם ולהתחבר ישירות לפי כתובת MAC, גם אם שכתובת IP לא ידוע או לא מרחב כתובות של רשת הזו!
מערכת ההפעלה שלהם זה RouterOS מבוססת על לינוקס והם התחילו דווקא מחברת תוכנה ורק אחר כך התחילו לנבות נתבים חומרתים שלהם. CLI שלהם זה לא shell רגיל של לינוקס עם פקודות נוסופות לכן אין שם פקודת סתנדרטיות של לינוקס - רק פקודות שלהם. כמעט לכל פקודה יש תפריט בGUI. בפורומים סקריפטים קינפוגים מפרסמים בצורה של CLI כי ככה יותר קל להעתיק
בבחינת יכולת של נתבים שלהם. יש להם הרבה דברים שאני לא מכיר ברשתות. אולי דוגמה הבא יתן לכם אשפרות להבין עד כמה הם חזקים - בנתבים חדשים יש מושג - Metarouter. Metarouter נותן אפשרות למשתמש להריץ נתב משנה מתחת המערכת שלהם. דוגמה יש גריסה OpenWRT שיכולה לרוץ כמו metarouter
חיבור ראשוני הכי פשוט זה להשתמש ווינדוס, לפחות לחיבור ראשוני
לפני חיבור ממליץ להוריד ולהתקין WINBOX
WINBOX יודע לחפש ולהתחבר לנבים דרך כתובות MAC שלהם.
לפני חיבור ראשון בוקים מה username/password ראשוני חשוב: כשה בוחרים עם עכבר צריך להצביע לכתובת MAC
קודם כל צריך לזכור שלפי הגדרת של מיקרוטיק וויזארד (wizard) אצלם זה "Quick Set"
דבר שני צריך להכיר מודים (modes) של עבודה.
למצב עבודה רגילה כמו נתב עם/בלי תמיכה WiFi ציריך לבחור Home AP או Home Ap Dual (שני תדרים WiFi)
אחר כך מאוד קל להגדיר.
אני שימנתי בצבעים אזורים קונפיגורציה
mescaline כתב:בשביל להגדיר נתב עם רשת אלחוטית וVLANים, יש סיבר להשתמש בתכנה או שאפשר לעשות זאת עם הWEB?
או המילים אחרות , למה להתקין את התכנה ולא לעשות דברים נפוצים עם ה WEB?
...
·
אני יותר אוהב שת תוכנה, אבל זה ממש אותו דבר ממשק וובי ותוכנה!!
מה שכן אמרו שבCLI יש יותר אפשרות, אבל עד היום לא נתקעתי בזה.
דבר יחיד נוח שאם שיחקתי עם הגדרות ואיבדתי את כתובת IP - אני מתחבר דרך MAC
מדהים השרשור שלך בנושא Mikrotik, חומרה מעולה במחיר פצצה. תודה רבה על השרשור מאוד מעניין ומקצועי. אפשר לשאול שאלה לגבי קונפיגורציה? לא מצאתי בשום מקום. ואחרי הרבה ניסיונות נתקעתי בהגדרות.
הציוד נתב מסוג: Mikrotik Hex S - RB760iGS מחובר בסיב אופטי של פרטנר ישירות עם מודול GBIC לכניסה ה- SFP עובד מעולה בחיבור קווי. אני לא מומחה גדול לרשתות אבל באמת שהחיבור במקרה שלי היה ממש Plug and Play, פרטנר הגדירו אותי בחיבור DHCP ובחרתי בהגדרת האוטומטית של החיבור בממשק הנתב והכל עובד פיקס בחיבור קווי בתצורת DHCP. השאלה איך אני מגדיר נתב ישן של Edimax דגם edimax br-6428ns או נתב ישן של D-Link דגם: DSL 6740U שישמשו כחיבור של Wi-Fi כי ה Mikrotik Hex S תומך רק בחיבור רשת קווי. מה בדיוק צריך להגדיר בשביל לחבר את הנתב הישן לMikrotik לחיבור של Wi-Fi בלבד . תודה מראש על העזרה.
מסתבר שכבתי סקריפט יותר פשוט ויותר מהר שעובד כבר שנה אצלנו בבניין (מצלמות). במקום להוריד קובץ דרך http סקריפט הזה עושה dns resolve לHOST של opendns עם dns a שלהם.
לא זוכר מאיפה קבלתי מידע הזאת, אפשר לשנות הסקפריט דרך gui:
system-> scripts-> checkIP
שלום רב
יש כאן אולי מישהו שיכול לעזור בהגדרות מודם סלולרי של מיקרוטיק , אני מנסה הכל מוגדר אבל אין לי דאטה דרך ה LTE
אשמח לעזרה
0544429886 עמית קרפמן
תודה לכולם