איני יכול להיכנס לראוטר שמחובר לראוטר הראשי ב LAN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מנסה להיכנס דרך המחשב ה PC לכתובת שיש לי ברשימת המכשירים שמחוברים לראוטר הראשי בכדי להגדיר את הראוטר המשני . אני לא מצליח להיכנס אליו גם לאחר שעשיתי לו ריסט .
אני מנסה להיכנס דרך האייפי המקורי של הראוטר וזה לא מצליח .
אני מנתק אותו מחיבור ה LAN לראוטר הראשי וזה לא מצליח .
יש לי ראוטר טנדה AC2100 .
יש דרך אחרת להיכנס?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

גם לא תצליח
רק בחיבור ישירות אליו והגדרת ip ידנית במחשב (ככל שסגרת בו dhcp) תצליח

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

@mmnsmmns
לא ברור מה אתה מנסה לעשות.. אם אתה אותה להתחבר לנתב המשני כדי להגדירו לעבודה מאחורי הנתב הראשי אז נתק את המחשב מהחיבור אל הרשת הקיימת (קווי או אלחוטי), ואז חבר את המחשב באופן קווי את הנתב המשני (לאחד משקעי ה LAN). כתובת ה IP ודאי מצויינת בתיעוד הנתב (בדר״כ תהיה 192.168.1.1 או משהו דומה).
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני מנסה להגדיר את הנתב המשני כאקסס פוינט ושיהיה על אותו שם של רשת כמו הראוטר הראשי .
אז מה שאתה בעצם אומר זה לנתק את ה LAN של הראוטר המשני מהחיבור שלו לראוטר הראשי , להתחבר עם לפטופ ישירות לראוטר המשני ואז אני אוכל לעשות את כל הקונפיגורצייה ?
מה שמבלבל אותי זה שאני רואה את ההאייפי שנתן הראוטר הראשי לראטור המשני ולפי זה להיכנס לראוטר המשני .
עוד משהו ,
אחרי שהגדרתי את המשני כאקסס פוינט עם אותו שם , אני כמובן מבטל את ה DHCP בו , וזהו? שני הראוטרים יעבדו בבית על אותן שם רשת ואני לא ארגיש את המעבר ביניהם?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

אם הם תומכים בזה
אחרת והיה לך ניתוק וחיבור חדש

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

mmnsmmns כתב:אני מנסה להגדיר את הנתב המשני כאקסס פוינט ושיהיה על אותו שם של רשת כמו הראוטר הראשי .
אז מה שאתה בעצם אומר זה לנתק את ה LAN של הראוטר המשני מהחיבור שלו לראוטר הראשי , להתחבר עם לפטופ ישירות לראוטר המשני ואז אני אוכל לעשות את כל הקונפיגורצייה ?
מה שמבלבל אותי זה שאני רואה את ההאייפי שנתן הראוטר הראשי לראטור המשני ולפי זה להיכנס לראוטר המשני .
...
משהו לא מסתדר לי. בראוטרים ביתיים אתה קובע את הכתובת הפנימית של ראוטר ידנית, אני עוד לא נתקלתי באפשרות שממשק ה-LAN יקבל כתובת מה-DHCP.

ההימור שלי שחיברת את ה-WAN של הראוטר השני ולכן אתה רואה שהראוטר הראשי נתן לו כתובת. האופציה השניה היא שזה בכלל מכשיר אחר. ככה או ככה לא תצליח להכנס לממשק של הראוטר השני דרך הכתובת הזאת.

דבר ראשון תוודא שאתה מחבר מפורט LAN של הראוטר המישני לפורט LAN של הראוטר הראשי.

בהנחה שאתה יודע על איזה כתובת פנימית הראוטר המישני מוגדר (ואין התנגשות לדוגמא עם הכתובת של הראוטר הראשי), אין צורך לנתק שום דבר או להתחבר ישירות לראוטר המישני. אתה יכול פשוט להכנס לכתובת הזאת ממחשב כלשהו ברשת המקומית. שם לב שאם הכתובת הזאת מחוץ ל-subnet שהמחשב קיבל לא תצליח להכנס, אז יתכן שזמנית תצטרך להגדיר במחשב כתובת קבועה מאותו ה-subnet של הראוטר המישני (לא יהיה אינטרנט אבל תוכל להכנס לממשק של הראוטר המישני ולתקן את ההגדרות שלו - ראה המשך).

אופציה שניה, כנראה יותר פשוטה ולכן המליצו עליה לעיל, היא להתחבר עם המחשב ישירות לראוטר המישני (ליתר ביטחון ללא שום חיבור אחר לראוטר המישני). בתקווה שה-DHCP שלו כרגע פועל תקבל ממנו כתובת, ואם אתה לא יודע את הכתובת של הממשק שלו אתה יכול למצוא אותה תחת default gateway בפלט של ipconfig (להריץ מחלון cmd). אם ה-DHCP שלו כבר מכובה ואתה לא יודע מה הכתובת שלו תצטרך לאפס אותו עם כפתור ה-reset שבתקווה יש (כרגיל דורש סיכה או משהו ללחוץ עליו).

כשאתה מצליח להכנס לממשק ניהול: תכבה את ה-DHCP, ותגדיר כתובת פנימית מאותו ה-subnet של הרשת הראשית אבל מחוץ לטווח שה-DHCP הראשי מחלק (וכמובן שונה מכל מכשיר עם כתובת קבועה עם יש כאלה). אחרי שההגדרות האילו נכנסות לתוקף אתה יכול להחזיר הכל למצב הרגיל, ותוכל להכנס לממשק שלו מכל מחשב ברשת הפנימית.
mmnsmmns כתב: אחרי שהגדרתי את המשני כאקסס פוינט עם אותו שם , אני כמובן מבטל את ה DHCP בו , וזהו? שני הראוטרים יעבדו בבית על אותן שם רשת ואני לא ארגיש את המעבר ביניהם?
...
·

זה כבר עדיין של roaming. בציוד ביתי, מעבר חלק בין APs כרגיל משווק תחת השם mesh ואני מנחש שבמקרה שלך אין את זה. עדיין יתכן שתמצא את המעבר בין ה-APs מספיק טוב (זה תלוי בעיקר בציוד הקצה וקצת במזל, איך הקליטה מכל AP בנקודות שחשוב לך המעבר ביניהם ודברים כאלה). אם זה לא מספק אותך, תשנה ל-SSIDים שונים בכל AP ותעבור ידנית ו/או בעזרת תוכנות כמו swifi.

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ערן תודה על תשובתך המפורטת , אבל כמה הבהרות :
1. המשני הוגדר כ AP (יש עוד אופציות:ראוטר,רפיטר) ולכן כל האופציות של הכיוונונים הידניים לא מתאפשרים .
2. האם הייתי אמור להגדיר את המשני כראוטר ולא כ AP? ואם כן , אז אתה אומר שאני צריך לתת לו אייפי שהוא מחוצ לתחום שמחלק הראשי , ולפי בדיקה זה- בין 5 ל ל 250 . למה לתת לו מחוצ לתחום? מה הסיבה?
3.האייפי העכשווי של המשני מסתיים ב 240 , משמע שהוא בתחום . ושאני מנסה להיכנס אליו אני באמת מקליד את האייפי כפי שמופיע ברשימת הקליינטים של הראשי ומתחבר אליו.
4. יש 2 לשוניות בראשי - LAN SETTINGS ו NETWORK SETTINGS , בשניהם מופיעים איי פי שונה - בלשונית הLAN מופיע אייפי שממתחיל ב 192..... ובלשונית ה NETWORK מופיע אייפי שמתחיל ב 176..... , אז לפי מה לפעול בכדי להקצות את האייפי מחוצ לתחום של המשני? אגב , האייפי של הראשיתחיל ב 192..... . אז למה ההבדלים בין האייפי בשתי הלשוניות ולפי מה לקבוע את האייפי של המשני?
5. ברגע שקבעתי אייפי למשני , אני צריך לקבוע לו גם גייטוואיי ודיפולט ו DNS עם שני סוגים של DNS , אז היכן למצוא אותם? ...אגב , מצאתי אותם דווקא בלשונית של ה NETWORK עם האייפי שמתחיל ב 176 .

והנה מה שעשיתי עד כה:
הגדרתי ערוצים שונים ל 2.4 ול 5 גם בראוטר הראשי וגם במשני
נתתי את אותו שם רשת לשני הראוטרים גם ב 2.4 וגם ב 5 ונתתי את אותה סיסמה לשני הערוצים בשני הראוטרים
ביטלתי את ה DHCP בראוטר המשני על מנת שהראוטר הראשי יהיה זה שיחלק את הכתובות לכל הצרכנים
איחדתי את שני הערוצים , 2.4 ו 5 לערוץ אחד על מנת שהראוטר יבחר מה לתת לאותו צרכן בהתאם למיקומו (BAND STEARING)

ערן ידידי ,
סליחה שכתבתי הרבה , אבל נתתי לך את כל האינפומצייה בכדי שתוכל לעזור לי . אם תרצה אוכל לצרף גם צילומי מסך .

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #8 

קשה להבין בלי צילומי מסך, ערן ענה לך, אני רק אקצר לך את זה לפרוצדורה פשוטה שתמיד תעבוד:

-נתק את הראוטר המשני מכל דבר חוץ מהחשמל.
- אפס אותו להגדרות יצרן לפי הוראות ההפעלה שלו - בדרך כלל לחיצה ארוכה על כפתור כלשהו, או סיכה
- ברר מהו IP הגדרות יצרן שלו. יופיע במדריך שלו. את המדריך תוכל למצוא ברשת אם תחפש לי שם הדגם. ברר גם מהן הרשאות ממשק הניהול שלו, לעיתים קרובות זה admin admin.
- קח מחשב כלשהו, כבה בו את ה ווי פייי.
- חבר את המחשב לאחת מיציאות ה LAN של המישני באמצעות כבל רשת
- בחלון CMD במחשב תריץ פקודת ipconfig
- בדוק מהו ה default gateway
- זו הכתובת של הראוטר
- פתח דפדפן וגש לכתובת הזו, הכנס את שם המשתמש והססמא שמצאת קודם.
- בממשק הניהול של המישני, אתה צריך לעשות ***רק*** את זה:

לבטל את שרות ה DHCP
לתת SSID לרשת וססמאת גישה

אתה לא צריך לקבוע אותו כאקסס פוינט או כראוטר, אתה לא צריך לשנות לו את כתובת IP, אלא אם כן הכתובת הזו (שמגיע מהיצרן), הנה בתחום הכתובות שהראוטר הראשי מחלק. אם הכתובת של הראשי היא 192.16.8.1.1 לדוגמא, והכתובת של המשני היא 192.168.0.1, גם כדוגמא, אתה לא צריך לשנות כלום. רק לשמור ולצאת.

עכשיו נתק את המחשב מהמשני, חבר את המשני לראשי באמצעות יציאת LAN בכל אחד מהם.
עכשיו תוכל להתחבר ל ווי פיי של המשני.

הדבר היחידי שלא תוכל לעשות זה להתחבר לממשק הניהול שלו. על מנת לעשות זאת תצטרך שוב לכבות את ה ווי פי במחשב, להתחבר בכבל למשני, ולתת למחשב באופן ידני כתובת IP מהסאבנט של המשני, למשל 192.168.0.2.

הפרוצדורה הזו אולי לא פשוטה, אבל היא בטוח תעבוד, ולא תלויה בשום דבר שמוגדר לך ברשת. אם תלך בצורה מדויקת לפיה - הכל יעבוד.

[/list]

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@mmnsmmns
·

א. אני לא מכיר את ה-tenda (אם זה באמת המכשיר המדובר), פירטתי את מה שאני מכיר בראוטרים ביתיים "רגילים" (וניר חזר על זה עם ההבדל של לתת ל-AP כתובת בטווח שונה מהרשת הראשי שלדעתי לא מומלץ, בדוגמא שלו היה עדיף לתת ל-AP כתובת כגון 192.168.1.2 או 192.168.1.254 ולוודא שהכתובת מחוץ לטווח של ה-DHCP הראשי ואז אפשר לגשת ישירות לממשק ניהול של ה-AP מכל מכשיר ברשת המקומית).

יתכן שב-tenda החליטו "להקל" על המשתמש וברגע שאתה מעביר למצב AP הוא מקבל כתובת מהראוטר הראשי. תעקוב אחרי הוראות היצרן ו/או מה שאומרים ברשת לגבי הציוד הספציפי. לגבי גישה לממשק ניהול של ה-AP (כלומר לראוטר tenda כשהוא במצב AP) אין לי מושג, אולי הם לא תומכים בזה (ציוד סיני זול...).

בתקווה שאתה יכול להתחבר דרך ה-AP ולקבל כתובת של הרשת הראשית + לגלוש ו/או לגשת למכשירים ברשת הראשית ללא בעיות לא הייתי מייחס לזה חשיבות.

ב. "בין השורות" אני מבין שאתה מאמין שעם הגדרות נכונות ב-APs (כלומר בראוטר הראשי + בראוטר שהגדרת כ-AP) הם ידאגו "להעביר" מכשירים ביניהם ובין התדרים השונים. wifi לא עובד ככה, וההחלטה לאיזה תדר ולאיזה AP להתחבר ומתי לעבור ביניהם היא של מכשיר הקצה.

לגבי band steering ראה לדוגמא כאן:
https://www.networkcomputing.com/wirele ... ring-myths

לגבי roaming ראה לדוגמא כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2943524#2943524

אני חוזר על מה שכתבתי קודם:
eran405 כתב:זה כבר עדיין של roaming. בציוד ביתי, מעבר חלק בין APs כרגיל משווק תחת השם mesh ואני מנחש שבמקרה שלך אין את זה. עדיין יתכן שתמצא את המעבר בין ה-APs מספיק טוב (זה תלוי בעיקר בציוד הקצה וקצת במזל, איך הקליטה מכל AP בנקודות שחשוב לך המעבר ביניהם ודברים כאלה). אם זה לא מספק אותך, תשנה ל-SSIDים שונים בכל AP ותעבור ידנית ו/או בעזרת תוכנות כמו swifi.
...
·ומוסיף שגם לגבי band steering תבדוק באיזה הגדרות זה עובד לך יותר טוב במעשי.

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה על התשובות .
האם בכל זאת ישנה אפשרות לתת למשני אייפי , מחוצ לתחום ה DHCP שמחלק הראשי , וזאת למרות שהראשי כבר קבע שהוא יקבל את האייפי הספציפי שהוא הראשי קבע לו? זאת אומרת - הראשי קבע שהוא ייתן למשני 192.85.15.112 , ואז אני בא ורוצה לתת למשני את האייפי מחוצ לתחום של הראשי , 192.85.15.310 , אני יכול להכריח את המשני לקבל את האייפי הזה למרות שהראשי הוא ה"בוס" והוא קובע איזה אייפי לתת לו ?
תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@mmnsmmns
·

זה עניין של הגדרות בממשק ניהול של המכשיר הספציפי ואני לא מכיר את הטנדה, כמו שכבר כתבתי בכל הראוטרים שאני נתקלתי אין בכלל אופציה לקבל כתובת מה-DHCP אלא רק לקבוע כתובת ידנית.

בהנחה שהטנדה מקבל כתובת מה-DHCP בראוטר הראשי, הייתי דווקא זורם עם זה ומגדיר לו כתובת קבועה (ומחוץ לטווח שה-DHCP מחלק) בהגדרות DHCP בראוטר הראשי. זה כרגיל מופיע תחת IP reservation או static IP וכו'. איך בדיוק זה נקרא ואיך מגדירים את זה תלוי בציוד הספציפי והממשק ניהול שלו, אבל חוץ מההוטבוקס לא נתקלתי בציוד שאין בו את האופציה הבסיסית הזאת.

אם אין את האופציה ל-IP reservation בראוטר הראשי ואין את האופציה לקבוע כתובת קבועה בראוטר המישני אני לא רואה פתרון (חוץ מאשר לחיות עם זה שאתה מקבל כתובת "לא קבועה" מהטווח שה-DHCP מחלק, בתקווה לאור זה שהראוטר מישני כנראה פועל 24/7 הכתובת שלו לא תשנה או לפחות תשנה רק לעיתים מאד רחוקות).

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

mmnsmmns כתב:... ייתן למשני 192.85.15.112 , ואז אני בא ורוצה לתת למשני את האייפי מחוצ לתחום של הראשי , 192.85.15.310 ...
...
מאיפה הבאת את הכתובת האילו, אני מקווה שאילו לא המספרים שאתה מנסה להשתמש בהם:

א. כתובת ה-IPv4 מחולקת ל-4 מספרים שכרגיל ה-3 הראשונים מגדירים את ה-subnet (לדוגמא 192.168.1.0) והרביעי את הכתובת של המכשיר בתוך ה-subnet (לדוגמא 192.168.1.17). כל מספר הינו בתחום 0-255 (ולכן 192.85.15.310 אינה כתובת IPv4). בנוסף הכתובת הראשונה ב-subnet, כמו לדוגמא 192.168.1.0, שמורה כזיהוי של הרשת. הכתובת האחרונה ב-subnet, לדוגמא 192.168.1.255, שמורה ל-broadcast של הרשת. אל תנסה להשתמש באף אחת מהכתובות האילו ככתובת של מכשיר.

ב. חשוב מאד לבחור לרשת הפנימית subnet שאינו בשימוש באינטרנט:
https://en.wikipedia.org/wiki/IPv4#Private_networks
שם לב שלדוגמא 192.85.15.112 הינה כתובת אינטרנט תיקנית שרשומה כך:
https://whois.domaintools.com/192.85.15.112
ברגע שהרשת הפנימית משתמשת ב-subnet הזה לא תוכל לגשת לכתובת באינטרנט עם כתובות מה-subnet הזה.

בלינק לעיל של wikipedia או ממקורות אחרים ברשת אתה יכול לקרוא עוד על כתובת IP.

אמ;לק בשביל הרשת הפנימית תשתמש בכתובות מהצורה:

קוד: בחירת הכל

192.168.x.y
כאשר ה-x קבוע מהטווח 0-255 ומגדיר את כתובת הרשת שלך (מומלץ להמנע מ x=1 בגלל שזה הברירת מחדל של רב הראוטרים; לדוגמא תבחר 192.168.2.0). ה-y מספר מהטווח 1-254 ומזהה את המכשיר הספציפי בתוך הרשת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”