אחד מהפורטים של הראוטר לא עובד+רשת אחת על שני ראוטרים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי את הראוטר החדש של שיאומי וחיברתי אליו את כבלי התקשורת . אחד מחיבורי ה- LAN לא פועל .
האם למי יש מושג מה הגורם לכך שהוא לא עובד? איך אפשר לתקן או להחיות את החיבור?
תודה
נערך לאחרונה על ידי mmnsmmns ב 25/09/2020 21:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אתה יכול לפתוח אותו, לבדוק שהכל מולחם כמו שצריך, לבצע reverse engineering עבור מעגל מודפס (אפשר להיעזר בdatasheets של רכיבים, בד"כ מה שמצוייר שם זה הסכמה של המכשיר). בנוסף שווה לבדוק את הרכיבים - שהם באמת עושים את מה שהם אמורים לעשות, כלומר תקינים.

שווה להתחיל מבדיקה של ספק באזור שלא עובד (אם יש לו הספקת מתח פרטית).
בטח יסתכם בהחלפת גיוק שאחראי על switch המובנה, הייתי מתחיל ממנו אם ויזואלית הכל בסדר.

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הראוטר סגורררררר . קצת הסתבכתי עם ההסבר שלך...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

לדעתי כל מה ש- s3t כתב מיותר, אלא אם אתה ממש חובב תיקוני אלקטרוניקה.

1. בדקת שבאמת הפורט היחיד הזה לא תקין, ע"י חיבור כבל שעובד תקין בפורט אחר, לפורט הזה?
2. אם באמת הפורט הזה לא עובד עם כבל ומכשיר שעובדים בפורט אחר, תבדוק ש- 8 הפינים בפורט ישרים ולא מעוקמים או שבורים.

מעבר לזה, יש לך 2 אפשרויות, אם אינך חובב חיפושי תקלות באלקטרוניקה.
1. יש אחריות לראוטר? ממש אותה.
2. אם אתה לא רוצה להתחיל עם שליחה והחלפה באחריות, ואתה חייב עוד פורט, אתה תמיד יכול לקנות סווי'ץ קטן, ולהשתמש בו.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

קרה לי מקרה דומה בנתב של אסוס - ניתוק מהחשמל לכמה דק פתר את הבעיה (אני יודע שזה נשמע פשוט מדי אבל זה היה הפתרון)

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אוקיי, הצלחתי להיכנס לראוטר המשני וביצעתי את הפעולות הבאות .
אני רוצה לעשות בבית רשת ביתית שתפעל על אותו שם ושהמעבר יהיה חלק ביניהם מבלי שאצטרך להתחבר מחדש:
1. הראוטר המשני מחובר ב LAN לראוטר הראשי
2. הראוטר המשני הוגדר כפונקציה של AP (יש עוד פונקציות כמו ראוטר ורפיטר)
3. הגדרתי ערוצים שונים ל 2.4 ול 5 גם בראוטר הראשי וגם במשני
4. נתתי את אותו שם רשת לשני הראוטרים גם ב 2.4 וגם ב 5 ונתתי את אותה סיסמה לשני הערוצים בשני הראוטרים
5. ביטלתי את ה DHCP בראוטר המשני על מנת שהראוטר הראשי יהיה זה שיחלק את הכתובות לכל הצרכנים
6. איחדתי את שני הערוצים , 2.4 ו 5 לערוץ אחד על מנת שהראוטר יבחר מה לתת לאותו צרכן בהתאם למיקומו (BAND STEARING)
7. בראוטר הראשי מצאתי את ה אייפי של הראוטר המשני , אבל לא שיניתי בשום צורה ואופן את האייפי של הראוטר המשני , השארתי אותו כמו שהוא , למרות שמומלץ תמיד לתת אייפי שהוא מסתיים בספרה אחת מעל הראוטר הראשי ...איני יודע מה האייפי של הראשי ולכן אני לא יודע איך לתת את האייפי החדש לראוטר המשני . מה גם שאני לא רוצה להסתבך עם הגייט והדיפולט למיניהם . האם פה הטעות שלי בכל התהליך ???
8. אחרי כל תהליך לחצתי על SAVE , אבל לא ביצעתי REBOOT , האם חייבים לעשות REBOOT בדי שהשינויים ייכנסו לתוקף?

אודה אם מישהו יחווה דעתו על כל מה שעשיתי ומה שהייתי אמור לעשות , כי כרגע אני לא חווה מעבר חלק בין הראוטרים , אלא לוקח לו קצת זמן לעשות את זה .
תודה מראש

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”