התקנת מקרן מהתקרה/מדף

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
julian2003 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
לאחר חודש של חקירת הנושא, אנחנו דיי סגורים על רכישת optoma h31/h30a.
אנחנו עוברים לבית חדש שאין בו תשתיות להעברת כבלים בצורה נוחה,
הכבלים שאני מעוניין להעביר הם DVI ו-composite, ה-DVI ישמש למחשב ול-Input'ים עתידיים, ה-composite ישמש לממיר של yes (עם הקופסא שהופכת את הקלט מ-scart לשלושה כניסות component).
אנחנו לא מעוניינים לכל הכבלים הנ"ל יתרוצצו לנו חשופים, על התקרה מה שמביא אותי לשאלה שלי - האם המקרן חייב להיות על התקרה ? האם הוא יכול על התקרה צמוד לקיר האחורי (ואז אני לא צריך לדאוג לכבלים על התקרה אלא רק עד התקרה), האם הוא יכול להיות על מדף גבוה ?
גובה התקרה הוא בערך 2.50מטר, מרחק הצפייה הוא כ-4 מטר, גודל המסך הרצוי הוא כ-92".

אשמח אם תסבירו לי אם אפשר לשים את המקרן על מדף, מה צריך להיות הגובה שלו מעל פני הרצפה ואיך מחשבים את זה.
הבנתי שיש עדשות שיודעות לתקן/לשנות את זוית הצפייה, ראיתי במפרט של ה-optoma שיש לו lens shift, מה זה בדיוק אומר ? ואיך זה יכול לעזור לי ?

המטרה שלי היא שהחוטים יגיעו מהקיר מאחורה ולא מהתקרה.

תודה,
חגי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי חגי
1. אני לא בטוח שלאופטומה הזה יש LENS SHIFT. תוכל להביא את הציטוט מה-MANUAL ?
2. אין בעיה לשים את זה על מדף בקיר האחורי. ככל הנראה תצטרך לשים אותו הפוך בכל מקרה כדי שהמדף יהיה גבוה ואנשים לא יסתירו את התמונה.
הבעיה היא שרוב הכפתורים של המקרן נמצאים בד"כ בחלק העליון וזה יכול ליצור בעיה ולכן ניתן לההשתמש בפתרון יצירתי וזול כמו זרוע ברקן תלוי הפוך ואת המקרן לתלות הפוך תמוד לקיר.
פתרון זה ייתן לך עוד משהו שסתם מדף יכול להוות בעיה והוא נושא האיוורור. יש מקרנים שפליטת האויר החם נעשה אחורה ולכן אסור להצמידו לקיר אחורי, שים לב אצלך במקרן.
3. לא כ"כ הבנתי איך אתה מעביר כבל COMPOSITE ומחבר אותו לממיר RGB ל-COMPONENT (טראנסקודר).
אני מניח שהתכוונת שאתה צריך להעביר 3 כבלי קומפוננט (שכל אחד מהם יכול להיות קומפוזיט).
4. כדי לחשב את מרחק ההצבה וגודל התמונה שתתקבל, אתה צריך להשתמש במחשבון/טבלא שבא ב-MANUAL של המקרן או להסתכל במחשבון שיש באתר PROJECTORCENTRAL.COM.

בהצלחה
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

julian2003 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

כבלים

שליחה #3 

אכן התכוונתי ל-component, את ה-scart שיוצא מ-YES אהפוך ל-component.
כל השמות האלה מבלבלים, כבר קשה לעקוב.

http://www.projectorcentral.com/Optoma-H31.htm

רשום שם lens shift=yes וגם ב-product sheet רשום, אבל עכשיו אני רואה שרשום digital lens shift, אז אולי זה ההבדל? ב-ae700 ראיתי שיש ממש ג'ויסטיק שאני יכול להזיז בעזרתו את העדשה, זה משהו מכני כנראה, וב-optoma זה דיגיטלי?
טוב, אני כבר לא בטוח אם זה משנה לי, אולי בכל זאת אלך על תקרה וזהו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

באותו אתר קרא את
http://www.projectorcentral.com/optoma_h31.htm
יש שם הסבר מפורט על הפונקציה הזו והוא לא מלהיב.
בקיצור, כל דבר שהוא דיגיטלי בהקשר של ויסות אופטי גיאומטרי (keystone, lens-shift, zoom) הוא לא אידיאלי.
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אין לו LENS SHIFT, כמו שזכרתי.
את ההפיכה של ה-SCART תוכל לעשות עם TRANSCODER.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”