בעיה בטלוויזיה חדשה Samsung Q95T

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
קיבלתי לפני שבוע את הQ95T ואני מאוד מרוצה מהאיכות שלה, גם במשחקים בסוני וגם בhdr רואים מדהים,
יש לה רק בעיה אחת ששמתי לב אליה והיא מתרחשת בזמן צפייה בכדורגל/משחק בהיר מאוד,
אני לא יודע אם זו ההגדרה המדוייקת של DSE אבל רואים בתנועות מהירות (pan של המצלמה) את המטריצה של הFald ממש מחולק לאיזורים,
בדקתי גם עם הסרטון המצורף הבא וגם שם זה מופיע:

זה קורה לעוד מישהו? האם זו תקלה ונדרש להחזיר את הטלוויזיה?
חוץ מזה האחידות של הצבעים תקינה ולא ראיתי עננות כלשהי, פשוט זה קצת מפריע שרואים קווים בתזוזות מהירות.

תודה מראש לעוזרים.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1794
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #2 

תלוי כמה זה חמור , זה קיים אצל כולם בחלק יותר ובחלק פחות ,אם לא הייתה מודע לבעיה הזו ולא היית מחפש אותה המסך היה נראה לך תקין ?

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אני מניח שזה לא חמור מאוד, אבל כן מפריע בעין בצפייה בכדורגל בעיקר ובגלל זה התחלתי לבדוק (לא רצתי ישר למבחנים השונים)
צירפתי תמונה, כדי לראות על מה אני מדבר נדרש להגביר את הבהירות של המסך/טלפון שבו אתם צופים בתמונה כדי לראות את המטריצה/קווים.
מה אומרים להתקשר לסמליין/אלקטרוניקס פרו?

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אתה יודע שכל מסך זה הגרלה , לא בטוח שיחליפו לך אבל אם יחליפו יש סיכוי שתקבל משהו פחות טוב

1UVIB
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

@dudis
·אולי זה קשור לאפקט ופרת סבון?
תבדוק כאן:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q90t-qled

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

שיחקתי עם כל ההגדרות האפשריות, זה לא הפחית את התופעה,
יש עוד מישהו עם הדגם הזה שחווה את התופעה הנ"ל?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20178
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@HdrPro
·
בטח.
אפילו בפורום, תריץ חיפוש.

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

פה בפורום לא מצאתי, אבל בפורום של סמסונג מצאתי תלונות דומות למי שיקרא את הפוסט בעתיד שימו לב שיש בעיה כזו ובידקו את המסך ישר איך שאתם מקבלים אותו.
מה שיש לבחור בפוסט זה ממש מה שיש לי, מטריצה של תאורה אחורית שניתן לראות בבירור שכנראה גורמת לdse:

https://us.community.samsung.com/t5/Qle ... 5062#M7355

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #9 

צר לי לאכזב אותך.
אנשים לא קוראים כלום
ואלו שקוראים, זה נכנס להם באוזן אחת ויוצא בעין השניה.

אתה למשל... קראת את הביקורות על סמסונג לפי שרכשת את המכשיר?

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@ahersko
·
ברור, תמיד לפני קניה אני מחפש owner's thread של דגם מסויים כי שם אפשר למצוא את כל המחלות של הדגם,
בדקתי גם על הcx של lg וגם שם יש בעיות, כל דגם והמחלות שלו,
הבעיה שציינתי מתרחשת למעט אנשים כך שלא הייתי פוסל קניה רק על בסיס זה בלבד, בלינק ששלחתי יש תגובה של בחור שאצלו אין את הבעיה.
בכל מקרה פניתי לסמליין ואמור להגיע אליי טכנאי.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@HdrPro
·משהו כתב שהחליפו לו מסך ועדיין התופעה היתה , זה כמו לוטו ,
קצת מדאיג אני יריץ אצלי שוב לבדוק , אני מבין שרואים במרכז כתמים שחורים אנכיים ?

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@dudis

כן קווים לאורך ולרוחב שיוצרים ריבועים קטנים, ממש מטריצה,
הקווים האנכיים יותר בולטים לעין במיוחד בצפייה בכדורגל/ משחק בפיפא.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #13 

אם קראת את התלונות על היצרן והיבואן ובכל זאת החלטת לרכוש...
אני מסיר בפניך את הכובע

סחתן על האומץ

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

@ahersko
·
לא הבנתי, מה קשור אומץ, מסביר שקראתי תגובות לכאן ולכאן מדיונים מפורומים שונים בארץ ובחו"ל לשני הדגמים שרציתי לבדוק, גם תלונות על LG יש וגם על סוני, ואם הייתי יושב על הגדר מחכה לטלוויזיה המושלמת לא הייתי קונה אף פעם,
השיקול שלי בקניית הטלוויזיה הזו היה הבהירות שהיא מביאה ואני נהנה ממנה מאוד, גם לקנות טלוויזיה עם פוטנציאל לצריבת מסך צריך "אומץ"
יש לי 3 טלוויזיות של סמסונג בבית והכל עובד בהם כמו שצריך (לפני זה היה לי lg שעובדות עד היום)
זה שסמליין עושה בעיות זה ידוע, אני עדיין לא נתקלתי באחת כזו וכל המתקינים שלהם שהגיעו אליי היו מאוד נחמדים ואפילו התקינו את הטלוויזיה בצורה מקצועית ולפי בקשתי, כן כן אני יודע שקשה להאמין, לכן הרשמים שלי מהם טובים כרגע,
עכשיו זו שעת המבחן שלהם אצלי ונראה מה הם באמת שווים.

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #15 

@HdrPro
·עזוב...כבר כתבתי פה לא מזמן שאנשים פה הפכו את הירידות על סמסונג והיבואן שלו לספורט לאומי, לא שאני מצדיק את הדברים המביכים שכותבים עליהם פה, אבל מי שחושב שהם שונים מהיבואן של LG שגם עליו עלו פה הרבה תלונות לאחרונה או יבואן SONY שאני אישית חטפתי מהם התנהלות ביזיונית - צריך להתעורר ומהר. כולם אותו *רא, לוקחים לך כסף מהר מאד ולא ממהרים להכניס חזרה את היד לכיס כשצריך. ככה זה ישראלים אין מה לעשות - אין תרבות שירות.
לגביי המסכים עצמם יש בעיות בכל היצרנים, לאבא שלי יש LG B7 (Oled( עם פס ענק באמצע המסך וסימן צריבה של לוגו בצד ימין למעלה..אם מישהו חושב שהיבואן עזר לו הוא טועה (המסך בן 3)

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #16 

@yuvalsap
·דרך אגב אם מישהו חושב שהמסכים של סמסונג ברמה נמוכה כי רואים פה יותר פוסטים של תלונות עליהם הוא טועה, סמסונג עדיין יצרנית המסכים הגדולה בעולם וכנראה שלא סתם קונים את המסכים שלהם הכי הרבה,אבל מה לעשות כשאתה מוכר יותר יש גם יותר מסכים תקולים. כמות התקלות שמופיעות פה בפורום היא נגזרת של כמות המסכים הגדולה יותר שלהם לעומת היצרנים האחרים

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

השרות של lg הכי טוב מכל ספקי השירות כרגע
נערך לאחרונה על ידי dudis ב 23/09/2020 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

Snirrrr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

אני ״הבחור״ שכתב שהיה לו את הבעיה והחליפו לו מסך, היה לי Q80t בהתחלה והיה לי ממש בצורה מוגזמת התלוננתי וקצת צעקות ובלאגן והחליפו,לא רצו בהתחלה. גם בQ80t השניה היה את הבעיה למרות שפחות היה בולט לעין, אבל עדיין בכדורגל ו פיפא זה בלתי נסבל.שוב שיחות עם מי שאתה לא רוצה מנהל הטכני של אלקטרוניקס פרו סמליין אמרו לי תשדרג לQ95t שמה יש יותר אזורי תאורה פחות אתה תראה את זה בעין הסיכוי שתראה את זה מאוד קטן, הלאה עוד תוספת כסף מהפרה החולבת שרוצה להינות ממסך טוב בלי קווים ובלי לכלוכים. גם בQ95t יש לי את הבעיה הזאת ועוד שיחות וניסיונות שימצאו לי אחד נקי יותר. עכשיו אחרי כל הברדק הזה והזמן ניהייתי מומחה לעניין ולצערי הגעתי למסקנה שנקי לגמרי לא תקבל לא אתה ולא אני,כמו שנביא 6 בלוטו בערך. זה בדיחה טובה מה שקורה כאן ואנשים יכולים לצחוק מהיום עד מחר זה כאב לב שמי שקנה את הסדרה הזאת בכל כך הרבה כסף וזה מה שהוא מקבל!. לא מקבל את המושג פאנל מזל לא מבין אותו ולא מקבל אותו שילמתי על מוצר פרימיום, שיהיה פרימיום. כמו שאם אני ואתה נקנה אייפון או מרצדס מסוג מסויים זהה,נקבל בידיוק אותו דבר נכון? לא תקבל אייפון אם פחות זיכרון או מרצדס אם פחות כוח סוס במנוע. נקבל מוצר זהה וגם אם היה פאק בייצור אז בהבא שתקבל הוא יהיה זהה כי קורות פאדיחות בפס ייצור מקובל. פאנל מזל ? פאנל שיש לו חוסר מזל תגזנו אותו תזרקו אותו ואם לא, אז תתמחרו במחיר של הייסנס לא שיש משהו רע נגדם. שיהיה בקרת איכות של פרימיום, מה שקרה זה שסמסונג כבר לא מייצרת פאנלים לסדרות שלה היא קונה אותם מצד שלישי וזה הגיע לסדרות הגבוהות שלה לצערי וצערך. והבקרה ברצפה ויש קונים אז למה לא?
עכשיו ישאלו כל יפי הנפש למה לקחת? מישהו הכריח אותך? אז כן!! במקרה שלי אלקטרוניקס פרו שברו לי מסך שכבר לא היה להם במלאי לספק שוב, הציעו לי מסך נחות ממה שהיה לי והחלטתי שאני יוסיף כסף ולא ייקח את מהה שהציעו,הגענו לפשרה הוספתי כסף וככה התגלגלתי. במקרה שלך אחי עם קנית והמסך אצלך חדש הצעה חברית תחזיר ותברח פאנל מזל לא עליך!.
דרוש כסך חזרה תקנה oled נצרב? רק אחרי שנתיים שלוש זה עדיף מאשר לקבל מסך מלוכלך שנראה יוצר גרוע מצריבה מהיום הראשון ולחיות איתו ולשלם אותו כסף כמעט. ממה שקראתי כאן גם לאנשים שנצרב להם היבואן נותן הצעות וחלופות מאוד הוגנות.
זה דעתי!... חוץ מהפסים האלה וזה שהמסך מנמיך תאורה אחורית במצב game mode כל שש דקות בידיוק ( תבדוק) שזה יעבור בעדכון תוכנה. תמונה מדהימה ובהירות שלא תמצא בשום מקום אחר שחורים יפים אין מילים. אבל אני שונא להרגיש פראייר ומשחקים על המזל שלי אז לא מתאים קצת.

HdrPro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

הבנתי, וזה באמת מבעס כל עניין המזל הזה, יש כל כך הרבה פוטנציאל לדגם הזה, הבהירות גבוה מאוד השחורים עמוקים, חבל שככה זה.
יש לך תמונה במקרה איך נראה הפאנל שלך של הq95t? מאוד יעזור לי להשוות ולהבין איך אני מתקדם.

Snirrrr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #20 

@HdrPro
·לא יודע איך לעלות תמונה פה זה רושם משהו על גודל התמונה אני עם אייפון!
שלח טלפון בפרטי אני ישלח לך בוואסטאפ

אין לך מה להתקדם לדעתי אחי המסך חדש תחזיר אותו זה מסך. תקנה משהו אחר או שאתה חי עם זה אני זה מחרפן אותי

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”