מתלבט לגבי טלויזיה 65" עם קצב רענון של 120hz ועוד כמה שאלות על קצב רענון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני עומד לפני רכישה של טלויזיה חדשה של 65" הייתי כבר סגור על LG נחמדה עם 4K אבל אז הבנתי שאחד השימושים שלי הולך להיות גם שימוש ב-PS5 שלפי המפרט תומך ב-4K עם FPS של 120.

ברור לי שכמעט ואין תוכן ב-120hz השאלה איך יראה תוכן רגיל נגיד של netflix שמשודר בקצב רענון נמוך יותר על טלויזיה עם שמשדרת בקצב רענון גבוה יותר?

חוץ מזה לפי מה שאני מבין בשביל באמת להנות מ-120hz צריך HDMI 2.1. כשאני מסתכל על טלויזיה של סומסונג, נגיד דגם QE65Q60T אז בתאור מוצר רשום :תמיכה בתקן HDCP 2.2/HDMI2.1/eARC/Dolby Digital Plus™" האם מכן אפשר להביןשה-HDMI הוא 2.1?

עוד משהו שלא ברור לי עד הסוף הוא למה קצב הרענון של טלויזיות ה-LG הוא לרוב 50hz בזמן שקצב הטלויזיות של סומסונג הוא 60hz?

תודה.

dol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

אחד החידושים ש hdmi 2.1 מביא הוא תמיכה ב4k עם 120hz, קונסולות הדור הבא יתמכו ברזולוציה זו. מספר המשחקים שירוצו בפועל ב120 fps 4k לא ידוע כרגע. בהחלט פיצ'ר חלומי. מאמין שנקבל את האופציה בקונסלות החדשות בחלק מהמשחקים לבחור בין לשחק 4k 60fps או 1080 120fps.
60t של סמסונג תומכת בהצגת תוכן עד 60hz, בעוד שהדגם של שנה שעברה, 60r, ידע להציג תוכן ב 120hz. השנה q70t תומכת בקצב רענון 120hz אבל בחיבור חיצוני מוגבלת לרזולוציה 1440 בקצב זה, ו q80t תומכת בhdmi 2.1 ויכולה להציג 4k 120hz מחיבור חיצוני.
יתרון נוסף של מסך בעל קצב רענון 120hz הוא היכולת להציג וידיאו שצולם ב24 פריימים לשניה (התקן קולנועי הבסיסי והנפוץ ביותר) בצורה חלקה יותר מאשר מסך 60hz. ישנה דרך למסכי 60hz להציג תוכן כזה בצורה חלקה על ידי עיבוד תמונה (הכפלת מספר הפריימים בשניה פי 10 או 5, ואז חלוקה שלהם ל60), אך לא כל מסכי 60hz תומכים בזה, q60t במקרה הזה כן תומכת.

לשאלתך האחרונה 60hz או 50hz שרשום במפרט הטלוויזיה זה בעצם מסך 60hz. זה נובע מזה שבעבר התקן האמריקאי היה 60hz והאירופאי היה 50hz, אבל בתכלס היום זה תמיד מגיע עד 60hz.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה עח התשובה המפורטת.
כשאתה אומר 60r אתה מתכוון ל-QE65Q60R? ואהם אני יכול להבין ממה שאתה כותב שיש לה חיבור hdmi 2.1? כי אין לי שום בעיה לרכוש דגם של שנה שעברה.

למה בעצם אין כמעט דגמים דומים ל-lg באותו טווח מחירים שתומכים ב-120hz עם חיבור hdmi 2.1?

שאלה נוספת מה עם תוכן שמשודר ב-60hz האם הוא יראה בסדר עם טלויזיה של 120hz? יצא לי פשוט להיתקל בתצוגה שנראת כמו אופרת סבון, אבל להבנתי מדבור במנגנון להחלקת תמונה ולא קשור לקצב רענון.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

Bigb0bco כתב:ברור לי שכמעט ואין תוכן ב-120hz השאלה איך יראה תוכן רגיל נגיד של netflix שמשודר בקצב רענון נמוך יותר על טלויזיה עם שמשדרת בקצב רענון גבוה יותר?
...
·
אין עם זה שום בעיה.
כל טלויזיה יודעת להציג תוכן 60Hz בצורה מושלמת, כי 100% מהטכנים של הטלויזיות כיום מגיעים ב-60Hz.

חוץ מזה לפי מה שאני מבין בשביל באמת להנות מ-120hz צריך HDMI 2.1.
...
זה לא מדויק.
גם ב-HDMI2.0 אתה יכול להנות מ-120Hz ברזולוציה עד 1440p. שזה כמעט 4K.
אז כדי לקבל 4K@120Hz אכן יש צורך ב-HDMI2.1
אבל את כל השאר אפשר לקבל גם ב-HDMI2.0

למה בעצם אין כמעט דגמים דומים ל-lg באותו טווח מחירים שתומכים ב-120hz עם חיבור hdmi 2.1?
...
אתה שואל למה LG יקרים יותר מסמסונג?
כי הם נותנים שירות/אחריות טובים יותר בארץ, אז הם מאפשרים לעצמם לגבות מחרים גבוהים יותר.

dol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

כן התכוונתי לq60r אין תמיכה בhdmi 2.1, הפנאל תומך 120hz, ולכן מחיבור חיצוני לא תוכל לקבל 4k ב 120fps. תוכל 1080 ואפילו 1440 ב120fps.
לlg יש את nano90 שתומכת hdmi 2.1 ומסך בקצב רענון 120hz.
מסך עם קצב רענון טבעי של 120hz יציג לך את כל התכנים בצורה מעולה. אפקט אופרת סבון ניתן לשליטה ולביטול בכל מסך שיש לו את היכולת הזאת, ונכון קשור למנגנון החלקת תנועה.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה לשניכם על התושבות עזרתם לי מאוד.

לפי מה שאני רואה, ניתן לרכוש LG (שאיתם יש לי נסיון טוב לאורך השנים) עם קצב רענון של 50hz בסביבות ה-3K ואילו הדגם עם קצב רענון גבוהה יותר ו-HDMI 2.0 בטווח המחירים האלה הוא -QE65Q60R שנמכר בבסביבות ה-3.7K

ה-LG 65NANO90VNA 4K ‏ קצת מחוץ לטווח המחירים שלי ונמכרת תמורת 5.5K

מה שמעלה לי 2 שאלות נוספות.
1. האם שווה להוסיף את ה-700 שקל בשביל לקבל קצב רענון גבוה יותר ורזולוציה שמוגבלת על ידי ה-HDMI 2.0?
2. האם ה-65NANO90VNA היא התמורה הכי טובה לכסף, למי שרוצה 120hz עם HDMI 2.0? ואם לא אז אשמח לשמוע עוד המלצות.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@Bigb0bco
·
אתה כל הזמן מדבר על 120Hz - אבל אתה לא מדבר על החלק היותר חשוב - VRR.
יש לך קצת הסבר פה:
https://www.hometheater.co.il/vp2993514#2993514

זה שטלויזיה מסוימת תומכת ב-120Hz, לאו דווקא אומר שהיא תומכת ב-VRR באותו מימוש כמו הכרטיס מסך שלך...

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@mdk_25
·דווקא קראתי על זה וזה מזכיר לי את freesync של AMD (ל-NVIDIA יש טכנולוגיה דומה ששמה ברח לי).
אם נסתכל דווקא על טלויזיה של 60hz ו-4K אז דווקא שם יש פחות סיכוי לבעיה של tearing כי אתה מראש לא מאתגר את הקונסולה שלך (הדור הבא). שפשוט תרוץ על קצב רענון אחיד.

זו כן יכולה להיות בעיה אם המשחק יורד מ-60fps נגיד ל-30fps בקטעים הכבדים.

במקביל לאשכול הזה קראתי לא מעט. לפי מה שאני מבין ה-HDMI 2.1 רק עכשיו מתחיל להיכנס וגם זה רק בדגמים היקרים יותר. יקח הרבה מאוד זמן עד שהוא יהפוך לסטנדרט. פלח האוכלוסיה שיהיה לו אותו הוא מזערי. אני בספק שיהיו הרבה מפתחים שיתנו דגש דווקא על קצב רענון של 120fps כאשר גם 60fps הוא מספר מכובד ודפקטו הסטדרט.
ככל שאני קורה יותר ככה אני מקבל את הרושם שה-HDMI 2.1 יהיה רלוונטי רק לדור הבא של הקונסולות או אולי לדור הביניים של קונסולות ה-PRO.

בלי ספק יש יתרונות ל-120hz ולטכנולוגיית VRR אבל לדעתי יקח לפחות 3-4 שנים ואולי יותר עד שהם יבשילו.
*פלוס להבנתי VRR הוא לא חלק מחייב בסטנדרט ה-HDMI (ותקנו אותי אם אני טועה) ככה שלא בטוח עד כמה יאמצו אותו,

בקיצור כרגע אני לא בטוח עד כמה שווה לשלם אקסטרה 2K שקל בשביל זה. זה קצת כמו לרכוש טלויזיה 4K על ההתחלה כשהיה אפס תוכן.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Bigb0bco כתב:@mdk_25
·דווקא קראתי על זה וזה מזכיר לי את freesync של AMD (ל-NVIDIA יש טכנולוגיה דומה ששמה ברח לי).
אם נסתכל דווקא על טלויזיה של 60hz ו-4K אז דווקא שם יש פחות סיכוי לבעיה של tearing כי אתה מראש לא מאתגר את הקונסולה שלך (הדור הבא). שפשוט תרוץ על קצב רענון אחיד.

זו כן יכולה להיות בעיה אם המשחק יורד מ-60fps נגיד ל-30fps בקטעים הכבדים.

במקביל לאשכול הזה קראתי לא מעט. לפי מה שאני מבין ה-HDMI 2.1 רק עכשיו מתחיל להיכנס וגם זה רק בדגמים היקרים יותר. יקח הרבה מאוד זמן עד שהוא יהפוך לסטנדרט. פלח האוכלוסיה שיהיה לו אותו הוא מזערי. אני בספק שיהיו הרבה מפתחים שיתנו דגש דווקא על קצב רענון של 120fps כאשר גם 60fps הוא מספר מכובד ודפקטו הסטדרט.
ככל שאני קורה יותר ככה אני מקבל את הרושם שה-HDMI 2.1 יהיה רלוונטי רק לדור הבא של הקונסולות או אולי לדור הביניים של קונסולות ה-PRO.

בלי ספק יש יתרונות ל-120hz ולטכנולוגיית VRR אבל לדעתי יקח לפחות 3-4 שנים ואולי יותר עד שהם יבשילו.
*פלוס להבנתי VRR הוא לא חלק מחייב בסטנדרט ה-HDMI (ותקנו אותי אם אני טועה) ככה שלא בטוח עד כמה יאמצו אותו,

בקיצור כרגע אני לא בטוח עד כמה שווה לשלם אקסטרה 2K שקל בשביל זה. זה קצת כמו לרכוש טלויזיה 4K על ההתחלה כשהיה אפס תוכן.
...
·
אתה ב-100% צודק.
והמצב אפילו גרוע יותר:
למיטב ידיעתי אף אחת מהחברות שמוכרות טלויזיות עם HDMI2.1 לא מימשו את יכולת ה-VRR, וכולן מבטיחות להוסיף את היכולת בעדכוני תוכנה עתידיים.
כך שזה בכלל לא מובטח מתי זה יקרה, ואם זה יקרה בכלל.
והאם זה יעבוד כמו שצריך או שיהיו בזה באגים, כמו פה למשל:
https://www.forbes.com/sites/johnarcher ... da33e3267a
או פה:
https://www.forbes.com/sites/johnarcher ... dace8d13af

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@mdk_25
תודה על הקישורים!

יש לי עוד שאלה אחת.(ואני מעדיף לא לפתוח עוד נושא נפרד), אני רואה שה-LG נמכרות עם LED בזמן שהסמסונג לפחות בחלק מהדגמים נמכרות עם QLED. אני מבין ש-QLED לא מתחרה ב-OLED ושהוא הרבה יותר קרוב ל-LED במהות שלו(לשניהם תאורה אחורית).

האם יש סיבה להעדיף טלויזיות של סמסונג עם QLED על פני טלויזיות של LG עם LED?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Bigb0bco כתב:@mdk_25
תודה על הקישורים!

יש לי עוד שאלה אחת.(ואני מעדיף לא לפתוח עוד נושא נפרד), אני רואה שה-LG נמכרות עם LED בזמן שהסמסונג לפחות בחלק מהדגמים נמכרות עם QLED. אני מבין ש-QLED לא מתחרה ב-OLED ושהוא הרבה יותר קרוב ל-LED במהות שלו(לשניהם תאורה אחורית).

האם יש סיבה להעדיף טלויזיות של סמסונג עם QLED על פני טלויזיות של LG עם LED?
...
·
QLED זה סוג של LED, מובילים אותו סמסונג.
כמו שננו-סל של LG הוא גם סוג של LED.
ולסוני יש מסכי LED טובים.
בשורה התחתונה זה תלוי בדגם.
יש מסכי LED בסיסיים, ויש מעולים.
ויש מסכי QLED בסיסיים ויש מעולים.
אף אחד לא מתעלה על האחר - ככל שהדגם שתיקח יהיה מתקדם יותר, כך הוא יציג תמונה טובה יותר, לא משנה אם הוא LED, QLED או ננו-סל.

Tom1998
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

סליחה שאני שואל באשכול הזה אבל אני חושב שזה באותו נושא
האם יש ל Q95T
כניסה HDMI 2.1
ויש שם VRR ?

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@mdk_25
·אני מבין, תודה.
אתה חושב ששווה לשלם 700+ שקל יותר בשביל NANO80 של LG בזמן שטלויזיות LED אחרות של LG נמכרות סביב 3000 שקל?

@Tom1998
קח את זה בערבון מוגבל כי בעמוד המפרט של סמסונג אין שום מקום שבו כתוב HDMI 2.1

הם כן מציינים תחת
spec>show all spes>Connectivity
משהו שהם קוראים לו Game Mode
ותחתיו יש את:
4K@120Hz (HDMI Port 4))

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1798
נתן תודות: 104 פעמים