אשמח לעזרת המומחים, בטוח שאני עושה פה טעות של מתחילים
shield pro 2019 מחובר בכבל hdmi תומך yuv4:4:4 של מונופרייס לרסיבר onkyo 494 שמחובר בכבל מאותו סוג לטלוויזיה sony xf9005 בחיבור hdmi arc. כל המוצרים מעודכנים להכי עדכני, וכולם תומכים בdolby vision ו hdr.
סהכ הכל נראה ונשמע נהדר. יש לי כמה דק פנויות אז מנסה לפתור שתי בעיות די קטנות.
1. אין לי אפשרות לראות תכני dv בנטפליקס.
פתרון שניסיתי- בהגדרות של הסוני הגדרתי לה להוציא אות בתבנית משופרת (הגדרות-כניסות חיצוניות-תבנית אות hdmi-שיפור תבנית מופעל).
עדיין בשילד יש לי אפשרות לבחור בהגדרות תצוגה בdolby vision and hdr 10 ready רק ב23.976hzולא ב60hz.
ניסיתי לחבר את השילד ישירות למסך ונפתחה לי האםשרות ל60hz. אבל אז אין לי איך לחבר את הרסיבר.
לפי נתוני היצרן של כל שלושת המוצרים,הםתומכים ב4:4:4 כך שאמורה להיות אפשרות לצפות בתכני dv וhdr10 ב60hz.
רעיונות?
2. ייתכן וזה נושא נפרד. לא בטוח. כשאני צופה בתכני hdr בplex התמונה חשוכה נורא ונראית לא טוב. גם כשאני מעלה את הגאמה.
אם אני מבטל את הhdr (הגדרות תמונה-הגדרות מתקדמות-אפשרויות hdr-כבוי) התמונה נראית מעולה מבחינתי. לא יודע אם היא hdr או לא,אבל בהחלט מספקת.
זה קשור לבעיה הראשונה?
אחרי חפירות ארוכות כאן ובפורומים אחרים,נדמה לי שאני בפלונטר שאין ממנו יציאה, ובסוף בסוף כנראה שהשיפור באיכות התמונה לא יהיה מבחינתי כזה מורגש.
ועדיין-רגע לפני שאני משחרר, אשמח לשמוע רעיונות לפתרונות.
תודה,
שחר