מקרר חדש, מאיפה מתחילים?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #1 

חג שמח ושנה טובה לכולם,
עקב התרחבות המשפחה מחפשים המלצה למקרר של גדולים :)
האישה רוצה 3 או 4 דלתות ושיהיה בצבע שחור.

הציעו לנו כמה דגמים:
הייסנס rq81
שארפ fs85

אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון עם אחד מהדגמים ו/או המלצה על דגם אחר.
המטרה הייתה לחפש מקרר של כ-700 ליטר אבל ברוב הדגמים לפי הנתונים אני מוצא רק 600-630 ליטרים.

תודה מראש לעוזרים

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

מתחילים מהבנת גודל המקרר שיכול להיכנס לך במטבח. מה הרוחב, גובה והעומק האפשריים במטבח שלך.
משם ממשיכים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 704
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #3 

וגם להוציא מהרשימה מקררים של סמסונג!

אם מדובר במקרר שחור וודא היטב שהוא מזכוכית שחורה ולא צבע שחור שעם הזמן פשוט מתקלף.

ליאור

shmulikmazor
מוקפא
מוקפא
תגובות: 198
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

אני גם באותו הסיפור ואני כנראה אקנה בחודש הקניות. שמתי עין על מקרר היטאצ'י (מדחס יפני). מניסיון אישי שלי עם היטאצ'י, לא הייתה לי תקלה אחת ב-6 שנים האחרונות ולכן אני כנראה אמשיך עם אותו המותג. הסיבה שאני מעוניין להחליף היא כי גם אנחנו צריכים מקרר גדול יותר.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4791
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #5 

איינשטיין כתב:מתחילים מהבנת גודל המקרר שיכול להיכנס לך במטבח. מה הרוחב, גובה והעומק האפשריים במטבח שלך.
משם ממשיכים.
...
לגמרי. זה הדבר הראשון שצריך לוודא.

כל נושא הנפח המוצג הוא לא באמת רלוונטי. הרבה יותר חשוב הסידור בתוך המקרר עצמו. הרבה פעמים הנפח המוצג באמת מעולה אבל המקרר חסר מימד עומק למשל מה שלא מאפשר לסדר סירים גדולים בנוחות או להכניס אבטיח (למשל). אני הייתי מחפש את הדגם אצל אנשים.
נכנסנו לבית חדש לפני כחצי שנה והלכנו על מקרר קו אפס (עומק 60). היה חשש גדול מהנוחות, למרות שהרבה אנשים אמרו שלמעשה זה הרבה יותר נוח, ופשוט הלכתי לחנות עם כמה סירים גדולים והכנסתי פנימה למקרר לבדוק איך מסתדר.
אני באופן אישי מאד מאד מאד מרוצה מהליבהר הזה (יש תא ביו ששומר על ירקות בצורה שלא תאמן).
·

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

איינשטיין כתב:מתחילים מהבנת גודל המקרר שיכול להיכנס לך במטבח. מה הרוחב, גובה והעומק האפשריים במטבח שלך.
משם ממשיכים.
...
·

תודה,
רוחב הנישה היא 1.00 מטר, גובה 1.86, עומק - צד השיש משמאל הוא 65 אבל יש קיר בצד הימני שהוא 80. [הקלאפה מעל המקרר היא 65 גם.]

אשמח לעזרה.
נערך לאחרונה על ידי adirbooking ב 22/09/2020 10:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

@ChinggisKhan
·
אני באופן אישי מאד מאד מאד מרוצה מהליבהר הזה (יש תא ביו ששומר על ירקות בצורה שלא תאמן).
...
ליבהר ליבהר גם לי יש את הצעצוע היקר הזה שמנסיוני מדובר במקרר שהוא פשוט אסון .
ידיות הדלתות נדפקות
מכשיר הקרח נדפק אחת לשנה .
ועדין לא דיברנו על ״הפטנט״ הדפוק של גב המקרר הפנימי שמזיע. ברגע שאתה לא שם לב ושקית נילון למשל נוגעת בגב המקרר ובאותו זמן יש הפשרה ואז כל המים בגב המקרר, במקום לגלוש לניקוז, פשוט גולשים לשקית הנילון ומשם למדף. הזיה תכנונית של מקרר, מלפני 50 שנה.

כששאלתי את הטכנאי שהגיע להחליף את מתקן הקרח, מה הקטע של המים ? ענה לי שהגרמנים האלו רגילים שלא מכניסים הרבה דברים למקרר חחחחח ולכן קל להם לדאוג שהקופסאות והנילונים לא יגעו בגב המקרר.

במקרר הזה הגומיות אטימה יצוקות עם הדלת ולכן,כשמגיע הצורך להחליף יש לחתוך את היקף הגומיה ולהתקין גומיה של ליבהר, שנצמדת בהדבקה.
המחיר של הגומיה ? זול, רק 1000 ש״ח חחחחח

בקיצור מקרר יפה שמשתלב בקו הארונות אבל מחיר מפגר ואמינות על הפנים והכי מעצבן טכנולוגיה על הפנים .

שומר כספו ירחק

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@istarmini
·
האמת שקראתי המון ביקורות כאלו אבל כשהלכתי לראות, אצל 3 אנשים שונים שאני מכיר (עדות המזרח, לא גרמנים, מקררים מפוצצים) היו מרוצים מאד ודיווחו על אפס תקלות אחרי 3, 5 ו-8 שנים.
לא הרגיע אותי לגמרי, אבל בנתיים, כמעט שנה שלמה עם המקרר ועובד נפלא. מקווה לא ליפול בצד שלך בסטטיסטיקה.

אני כן אומר שכמעט הרבצתי לטכנאי החוצפן של אלקטרה שירד עלי ושאל האם אני בטוח שאני רוצה שהוא יפתח אותו ולא לשדרג למקרר של מילה (פי 2.4 במחיר).

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

ChinggisKhan כתב:@istarmini
·
האמת שקראתי המון ביקורות כאלו אבל כשהלכתי לראות, אצל 3 אנשים שונים שאני מכיר (עדות המזרח, לא גרמנים, מקררים מפוצצים) היו מרוצים מאד ודיווחו על אפס תקלות אחרי 3, 5 ו-8 שנים.
לא הרגיע אותי לגמרי, אבל בנתיים, כמעט שנה שלמה עם המקרר ועובד נפלא. מקווה לא ליפול בצד שלך בסטטיסטיקה.

אני כן אומר שכמעט הרבצתי לטכנאי החוצפן של אלקטרה שירד עלי ושאל האם אני בטוח שאני רוצה שהוא יפתח אותו ולא לשדרג למקרר של מילה (פי 2.4 במחיר).
...
·

מחזיק לך אצבעות.
סוגית ידיות הדלתות ידועה ומוכרת ,מדובר בידיות שלא מתאימות, כי כשהדלת נסגרת יש ואקום וכשאתה מנסה לפתוח שוב ,מבלי להמתין כמה שניות, זה יוצר לחץ על הידיות והן נדפקות.
כשפניתי לאלקטרה בזמנו אמרו לי, כן ידוע והפתרון ? תמתין בין סגירה לפתיחה.חחחחח אמרתי להם הבנתי אני יעשה הדרכה לכל יושבי הבית לענין פתיחת דלתות המקרר.

אצלך גב המקרר לא מזיע ? כשאתה מצמיד נילון/מכסה לגב כשהמקרר מלא ויש הפשרה המים לא מגיעים למדף ? (המעצור שהתקינו בקצה המדף לא ממש עוזר)

ממליץ לך אחת לחודשים כזה תתדוף קשית לחור הניקוז למטה ותוודא שהוא פתוח כדי שלא תקבל בריכת שחיה במקרר.

שכנה ממולי לא ויתרה ואז החליפו לה את כל הידית לאחת שלא ממש עשתה טוב ללוק של המקרר.

כאמור שומר כספו ועצביו ירחק.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

istarmini כתב:
...
...
·

מחזיק לך אצבעות.
סוגית ידיות הדלתות ידועה ומוכרת ,מדובר בידיות שלא מתאימות, כי כשהדלת נסגרת יש ואקום וכשאתה מנסה לפתוח שוב ,מבלי להמתין כמה שניות, זה יוצר לחץ על הידיות והן נדפקות.
כשפניתי לאלקטרה בזמנו אמרו לי, כן ידוע והפתרון ? תמתין בין סגירה לפתיחה.חחחחח אמרתי להם הבנתי אני יעשה הדרכה לכל יושבי הבית לענין פתיחת דלתות המקרר.

אצלך גב המקרר לא מזיע ? כשאתה מצמיד נילון/מכסה לגב כשהמקרר מלא ויש הפשרה המים לא מגיעים למדף ? (המעצור שהתקינו בקצה המדף לא ממש עוזר)

ממליץ לך אחת לחודשים כזה תתדוף קשית לחור הניקוז למטה ותוודא שהוא פתוח כדי שלא תקבל בריכת שחיה במקרר.

שכנה ממולי לא ויתרה ואז החליפו לה את כל הידית לאחת שלא ממש עשתה טוב ללוק של המקרר.

כאמור שומר כספו ועצביו ירחק.
...
מזיע. ידעתי מראש שזו השיטה שלהם. החור עדין לא נסתם מעולם. יש בקצה במדפים מעין מסילה שמונעת הצמדה של דברים לדופן האחורית. ניילונים אני לא שם במקרר.
בעיקר הטרידו אותי דיווחים על קורוזיה. נתקלת בזה ?
·

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

ChinggisKhan כתב:
...
...
מזיע. ידעתי מראש שזו השיטה שלהם. החור עדין לא נסתם מעולם. יש בקצה במדפים מעין מסילה שמונעת הצמדה של דברים לדופן האחורית. ניילונים אני לא שם במקרר.
בעיקר הטרידו אותי דיווחים על קורוזיה. נתקלת בזה ?
·
...
·

חור ניקוז סופו להסתם לכן קבל את המלצתי ואחת לחודשים שלושה תכניס קשית אתה תברך אותי חחחחח

קורוזיה ? נתקלתי במשהו שנראה כמו אבל יש חומר מיוחד לניקוי הנירוסטה להבנתי זו לא באמת קורוזיה.

אני שמח בשבילך שאתה מצליח למנוע מסירים/קופסאות /אריזות לגעת בגב המקרר אני לא תמיד מצליח ולכן מקבל לעיתים מים במדפים.
מה שיש בקצה המדפים זה נחמד אבל לא ממש עוזר אצלי.
בקיצור זה מקרר יפה יקר לרכישה ומאודדדד יקר לתחזוקה (מאחל לך שלא תזדקק) ומיועד למשפחות בלי הרבה ילדים שפותחים את הדלתות בלי להמתין כמה שניות בין פתיחה לפתיחה חחחחח.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #12 

איכות השרות במילה\ליבהר לא יוצאת דופן והאחריות קצרה בשילוב מחיר רכישה מאוד גבוה, זה לא שילוב משתלם.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

shaked כתב:איכות השרות במילה\ליבהר לא יוצאת דופן והאחריות קצרה בשילוב מחיר רכישה מאוד גבוה, זה לא שילוב משתלם.
...
·

תראה כשאתה מבקש מקרר שמשתלב בקו הארונות אין הרבה אופציות ומה שיש כולן יקרות, הבעיה ? אמינות .

לא איכפת לי לשלם רק מרגיז אותי שהאמינות על הפנים לפחות אצלי.

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

istarmini כתב:
...
...
·

תראה כשאתה מבקש מקרר שמשתלב בקו הארונות אין הרבה אופציות ומה שיש כולן יקרות, הבעיה ? אמינות .

...
·

יואב,

תנסה לעזור לי למצוא מקרר ואז אוכל לקרר את הבירה כשתבוא מתישהו לביקור :)

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:
...
...
·

...
·מצטרף לחוות הדעת לגבי ליהבר. נראה נפלא ומתפקד מצויין בשנה-שנתיים הראשונות. אצלי הוחלפו כבר 3 מתקני קרח. חורי הניקוז נסתמים בערך פעם בשנה, 2 גומיות לא ניתנות להחלפה והטכנאי המליץ לי לא להחליף אלא לשים מסקנטייפ במקום(נוצרו חורים בגומיות)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

eyalron כתב:
...
...
·מצטרף לחוות הדעת לגבי ליהבר. נראה נפלא ומתפקד מצויין בשנה-שנתיים הראשונות. אצלי הוחלפו כבר 3 מתקני קרח. חורי הניקוז נסתמים בערך פעם בשנה, 2 גומיות לא ניתנות להחלפה והטכנאי המליץ לי לא להחליף אלא לשים מסקנטייפ במקום(נוצרו חורים בגומיות)
...
·

סוף סוף צדיק בסדום חחחחח
אני שמתי תזכורת בנייד ואחת לחודש אני מכניס קשית לניקוז ומאז אין סתימות.
גם לי הומלץ לא להחליף את הגומיות כי עדין יש אטימה אבל כשלא תהיה זה קנס של 1000 ש״ח לגומיה אחת לא לכל ה 3 חחחחח.

את מתקן הקרח אני נאלץ להחליף אחת לשנתיים לערך קנס של כ 700 ש״ח.

לפני שבוע החליפו לי רגש בתא הביו בום עוד כמה מאות ש״ח חחחחח

העיקר הוא יפה חחחחח

בקיצור
שומר כספו ועצביו ירחק.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 22/09/2020 16:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

adirbooking כתב:
...
...
·

יואב,

תנסה לעזור לי למצוא מקרר ואז אוכל לקרר את הבירה כשתבוא מתישהו לביקור :)
...
·

הלואי ויכולתי אני מתמחה, לצערי, במקררים יקרים וגרועים אתה לא רוצה אחד מהם.חחחחח

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

istarmini כתב:
...
...
·

...
·
את זה צריך לבדוק לפני שמתכננים מטבח "מעוצב", עם מבחר מצומצם ויקר של מוצרים,התלונות על המוצרים והשרות לא חדשות.

מצטרף להמלצה על היטאצי, החסרון שכרגע האחריות די קצרה.

erez67
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #19 

istarmini כתב:
...
...
·

סוף סוף צדיק בסדום חחחחח
אני שמתי תזכורת בנייד ואחת לחודש אני מכניס קשית לניקוז ומאז אין סתימות.
גם לי הומלץ לא להחליף את הגומיות כי עדין יש אטימה אבל כשלא תהיה זה קנס של 1000 ש״ח לגומיה אחת לא לכל ה 3 חחחחח.

את מתקן הקרח אני נאלץ להחליף אחת לשנתיים לערך קנס של כ 700 ש״ח.

לפני שבוע החליפו לי רגש בתא הביו בום עוד כמה מאות ש״ח חחחחח

העיקר הוא יפה חחחחח

בקיצור
שומר כספו ועצביו ירחק.
...
יש לי שניים כאלה ואכן מקרר בעייתי ביותר.
את השני קניתי מתצוגה שישמש לי חלקי חילוף.
דווקא עם מתקן הקרח ועם היידיות אין לי בעיות (היו במקרר הראשון ממש בהתחלה וזהו - הבנתי שפתרו אותן באמצעות החלפת מגש קוביות הקרח ושיפור צירי הידיות)
הבעיה העיקרית שיש לי בשניהם הם סתימה בניקוז של המקפיא דווקא ואין לזה ממש פתרון כי הוא נסתם מקרח ואז מצטבר קרח מתחת למגירה האחרונה כי המים בסוף תהליך ההפשרה גולשים לשם.
טכנאי אמר לי ללפף חוט חשמל מגולף על גוף החימום ולהכניס לחור של הניקוז - לא עזר.
בעיה נוספת במקרר היא הפלסטיקה הגרועה ולכן המגירות והחזיתות שלהם נשברות שוב ושוב וכך גם המכסים של התאים שבדלת.
לעניין הלחות בגב המקרר אז זה אחד מיתרונותיו של המקרר מאחר ושיטה זו שומרת על טריות פירות וירקות למשך זמנים ארוכים פי 3 ואפילו יותר ממקרר רגיל.
בקיצור צודק יואב - שומר נפשו ירחק.
גם השירות שעבר מאלקטרה לפלרום רחוק מלהיות טוב - לפחות בעיני.
כשהשירות היה בידי אלקטרה לקוחות מילה וליבר קיבלו יחס VIP של ממש.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

erez67 כתב:
...
...
יש לי שניים כאלה ואכן מקרר בעייתי ביותר.
את השני קניתי מתצוגה שישמש לי חלקי חילוף.
דווקא עם מתקן הקרח ועם היידיות אין לי בעיות (היו במקרר הראשון ממש בהתחלה וזהו - הבנתי שפתרו אותן באמצעות החלפת מגש קוביות הקרח ושיפור צירי הידיות)
הבעיה העיקרית שיש לי בשניהם הם סתימה בניקוז של המקפיא דווקא ואין לזה ממש פתרון כי הוא נסתם מקרח ואז מצטבר קרח מתחת למגירה האחרונה כי המים בסוף תהליך ההפשרה גולשים לשם.
טכנאי אמר לי ללפף חוט חשמל מגולף על גוף החימום ולהכניס לחור של הניקוז - לא עזר.
בעיה נוספת במקרר היא הפלסטיקה הגרועה ולכן המגירות והחזיתות שלהם נשברות שוב ושוב וכך גם המכסים של התאים שבדלת.
לעניין הלחות בגב המקרר אז זה אחד מיתרונותיו של המקרר מאחר ושיטה זו שומרת על טריות פירות וירקות למשך זמנים ארוכים פי 3 ואפילו יותר ממקרר רגיל.
בקיצור צודק יואב - שומר נפשו ירחק.
גם השירות שעבר מאלקטרה לפלרום רחוק מלהיות טוב - לפחות בעיני.
כשהשירות היה בידי אלקטרה לקוחות מילה וליבר קיבלו יחס VIP של ממש.
...
·

מה שווה שהירקות מחזיקים יותר זמן כשאתה כל הזמן צריך לדאוג שכלום לא יגע בגב אחרת תקבל שיטפון במדפים ?

טוב יעשו במידה ויחשבו על פתרון טכנולוגי אחר.

בעיה בהפשרת הפרייזר עדין לא הייתה אצלי אבל עכשיו אני כבר בכוננות חחחחח

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”