סוף עידן מדפסות לייזר ? או מה עושים עם מדפסת בקבוקי דיו ?
מי שלא שם לב בשנה האחרונה פרחו להן מדפסות המיכלים. כן , כן , אלה שממלאים בבקבוק קטן שמספיק לכמה אלפי דפים. כל היצרניות הגדולות כבר שם.
עלות הבקבוקים והמדפסות מעמיד בצל כבד את כדאיות הכלכלית של מדפסות לייזר לשוק הבייתי לטווח ארוך (וגם הקצר): פחות מאגורה לדף.
גם מבחינת משקל: מדפסות הדיו האלה קלות משקל. עניין התייבשות ראש הדפסה בבית שבו מדפיסים מעט: כבר נפתר בשנים האחרונות (אבל יצר בעיה אחרת... על כך בהמשך)
לליזר יש עדיין נישה בתחום העיסקי שם צריך בעיקר שחור לבן + מהירות הדפסה גבוהה + מחסניות דפים משולבות. אבל לשוק הבייתי :בקבוקים זו בשורה של ממש. הלייזר סובל כמובן מאיכות תמונות ירודה אבל איכות טקסט מצויינת.
לתמונות אפשר להתקדם למדפסת פרה-דפוס : איכות תמונה מצויינת (למשל מדפסות שעווה) אבל גם שם : המחיר לדף גבוה ומחיר הרכישה : עוד יותר מלייזר צבעונית.
ולכן נשאלת השאלה איזו מדפסת מיכלי דיו (CISS) עדיפה כיום בשוק הבייתי . שוק ששם דגש על הדפסה ממובייל . שוק שהתמיכה ברשת אלחוטית וכמובן Airprint ושאר רשתות חברתיות הרבה יותר חשובה מקצב הדפסה.
ברדר יצאו עם מדפסות ה InkVestment (שם מדליק) אבל היבואן החליט לא להביא לארץ.
אפסון יצאו ראשונים עם מדפסות ה EcoTank אבל בשנתיים האחרונות החדירו מונה סודי שאחרי X הדפסות מבקש להחליף את Ink Waste pad (עלות לא קטנה כי צריך טכנאי מעבדה - למרות שאפשר להוריד תוכנה מטורנט שתפרוץ את החסימה במדפסת). אתם שואלים למה שמיכל הפסולת יתמלא ? אז ככה: בכדי למנוע התייבשות בצנרת : המדפסת מבצעת ניקוי עצמי כל תקופה קצובה.
canon יצאו עם סדרת G pixma שלהם - אבל גם הם הכניסו את הטריק של EPSON + תמיכה ירודה במערכות הפעלה +מחיר רכישה גבוה. יתרון קטן: יש להם דגמים עם 6 צבעים לשיפור התמונה.
HP
יצאו עם סדרת Smart Tank - מחירים מאד תחותיים , מחפש עדיין איפה הקאצ'. בכללי שמתי לב שיש ירידה באיכות הבנייה של מדפסות HP , החל מגלגלות, מזיני דפים ודברים קטנים כאלו...
מישהו פה התנסה ?
עלות הבקבוקים והמדפסות מעמיד בצל כבד את כדאיות הכלכלית של מדפסות לייזר לשוק הבייתי לטווח ארוך (וגם הקצר): פחות מאגורה לדף.
גם מבחינת משקל: מדפסות הדיו האלה קלות משקל. עניין התייבשות ראש הדפסה בבית שבו מדפיסים מעט: כבר נפתר בשנים האחרונות (אבל יצר בעיה אחרת... על כך בהמשך)
לליזר יש עדיין נישה בתחום העיסקי שם צריך בעיקר שחור לבן + מהירות הדפסה גבוהה + מחסניות דפים משולבות. אבל לשוק הבייתי :בקבוקים זו בשורה של ממש. הלייזר סובל כמובן מאיכות תמונות ירודה אבל איכות טקסט מצויינת.
לתמונות אפשר להתקדם למדפסת פרה-דפוס : איכות תמונה מצויינת (למשל מדפסות שעווה) אבל גם שם : המחיר לדף גבוה ומחיר הרכישה : עוד יותר מלייזר צבעונית.
ולכן נשאלת השאלה איזו מדפסת מיכלי דיו (CISS) עדיפה כיום בשוק הבייתי . שוק ששם דגש על הדפסה ממובייל . שוק שהתמיכה ברשת אלחוטית וכמובן Airprint ושאר רשתות חברתיות הרבה יותר חשובה מקצב הדפסה.
ברדר יצאו עם מדפסות ה InkVestment (שם מדליק) אבל היבואן החליט לא להביא לארץ.
אפסון יצאו ראשונים עם מדפסות ה EcoTank אבל בשנתיים האחרונות החדירו מונה סודי שאחרי X הדפסות מבקש להחליף את Ink Waste pad (עלות לא קטנה כי צריך טכנאי מעבדה - למרות שאפשר להוריד תוכנה מטורנט שתפרוץ את החסימה במדפסת). אתם שואלים למה שמיכל הפסולת יתמלא ? אז ככה: בכדי למנוע התייבשות בצנרת : המדפסת מבצעת ניקוי עצמי כל תקופה קצובה.
canon יצאו עם סדרת G pixma שלהם - אבל גם הם הכניסו את הטריק של EPSON + תמיכה ירודה במערכות הפעלה +מחיר רכישה גבוה. יתרון קטן: יש להם דגמים עם 6 צבעים לשיפור התמונה.
HP
יצאו עם סדרת Smart Tank - מחירים מאד תחותיים , מחפש עדיין איפה הקאצ'. בכללי שמתי לב שיש ירידה באיכות הבנייה של מדפסות HP , החל מגלגלות, מזיני דפים ודברים קטנים כאלו...
מישהו פה התנסה ?
נערך לאחרונה על ידי moked ב 21/09/2020 7:41, נערך 7 פעמים בסך הכל.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1603
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
Re: סוף עידן מדפסות לייזר לבית ? תחליף ראוי
·moked כתב: עלות הבקבוקים והמדפסות מעמיד בצל כבד את כדאיות הכלכלית של מדפסות לייזר לשוק הביתי...
לדעתי זה פשוט לא נכון בהקשר בסיסי אחד והוא תדירות ההדפסות. היתרון "האדיר" של לייזר הוא האפשרות להדפיס פעם בכמה חודשים מבלי שמנגנון ההדפסה במדפסת (הדיו) ייתקע עקב דיו שיבש בצינורות ובחרירים.
מבחינת מחיר, בפעם האחרונה שבדקתי, לייזר צבעונית סביבות ה-1000 ש"ח שזה ממש זול.
לא השתכנעתי.
ג'יימס
@JamesStone, התייבשות מדפסות דיו זה כל כך 2011 .
היום , כל עוד הן בחשמל, יש להן מנגנון הגנה נגד התייבשות.
לגבי המחיר לדף: תבדוק שוב. בקבוק ל 5000 דף בכיסוי של 20% כתוב : יעלה כ 70 ש"ח (בקבוק מקורי. בכלל לא הזכרתי בקבוק תחליפי). CPP או עלות דף במדפסת מיכלים יכולה להגיע בקלות ל 0.06 סנט לדף שחור לבן. תלוי ביצרן. עלות כזו שוברת הרבה מדפסות לייזר.
תעשה את החישוב לדף (רכישה+עלות מתכלים+עלות חשמל ) תגלה פתאום שהלייזר מאד יקר.
לייזר עדיף רק למי שצריך קצב הדפסה מסחרר.
משתמש בייתי עלול להכנס היום לאופיס דיפו ולרכוש מדפסת לייזר ש/ל של pantum P2500 ב 300 ש"ח. נשמע זול נכון ? עד שהוא מגלה כמה עולה טונר חדש...
וזה בלי להזכיר את הטריק השיווקי שהמדפסת מגיעה עם טונר מוקטן מאד.אם רוצים מדפסת צבעונית אז בכלל יש קפיצה בפערים.
במדפסות המיכלים: לא רק שאתה מקבל סט בקבוקים מלא: בחלק מהיצרנים אתה מקבל שני סטים בקרטון או עוד שני בקבוקים שחורים וכו'
היום , כל עוד הן בחשמל, יש להן מנגנון הגנה נגד התייבשות.
לגבי המחיר לדף: תבדוק שוב. בקבוק ל 5000 דף בכיסוי של 20% כתוב : יעלה כ 70 ש"ח (בקבוק מקורי. בכלל לא הזכרתי בקבוק תחליפי). CPP או עלות דף במדפסת מיכלים יכולה להגיע בקלות ל 0.06 סנט לדף שחור לבן. תלוי ביצרן. עלות כזו שוברת הרבה מדפסות לייזר.
תעשה את החישוב לדף (רכישה+עלות מתכלים+עלות חשמל ) תגלה פתאום שהלייזר מאד יקר.
לייזר עדיף רק למי שצריך קצב הדפסה מסחרר.
משתמש בייתי עלול להכנס היום לאופיס דיפו ולרכוש מדפסת לייזר ש/ל של pantum P2500 ב 300 ש"ח. נשמע זול נכון ? עד שהוא מגלה כמה עולה טונר חדש...
וזה בלי להזכיר את הטריק השיווקי שהמדפסת מגיעה עם טונר מוקטן מאד.אם רוצים מדפסת צבעונית אז בכלל יש קפיצה בפערים.
במדפסות המיכלים: לא רק שאתה מקבל סט בקבוקים מלא: בחלק מהיצרנים אתה מקבל שני סטים בקרטון או עוד שני בקבוקים שחורים וכו'
נערך לאחרונה על ידי moked ב 21/09/2020 7:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
מדפסת לייזר צבעונית משולבת עם מצלמה/סורק של ברדר (דגם MFC-L3710CW) עלתה לי השנה 1,200 ש"ח
צרכים ביתיים, לא חשובה מהירות הדפסה, יש wifi ותמיכה בשירות הדפסה של גוגל כך שאפשר לשלוח הדפסות מכל מכשיר נייד או נייח.
טונר חליפי ש/ל של 3,000 דפים עלה לי 100 ש"ח, ז"א: 3.33 אגורות לדף, קצת יותר יקר מבקבוקים אבל המחיר כבר פחות משמעותי בסדרי גודל האלה.
אם הייתי צריך לקנות מחר מדפסת לייזר צבעונית משולבת, הייתי קונה אותו דבר
למכשיר יש 2 חסרונות בלבד בעיניי:
1. המדפסת גדולה מאוד בגלל שיש 4 טונרים בפנים וגם הסורק מוסיף נפח
2. לחברת brother יש קטע מלוכלך שהם מודיעים כל כמות דיו נמוכה מוקדם מידי וברוב חוצפתם חוסמים הדפסה באותו טונר.
ניתן לעקוף את הבעיה ב 2 דקות ע"י איפוס המונה, יש הדרכה בגוגל ולהינות מאוד מאות דפים באותו טונר. בכל זאת מרגיז
צרכים ביתיים, לא חשובה מהירות הדפסה, יש wifi ותמיכה בשירות הדפסה של גוגל כך שאפשר לשלוח הדפסות מכל מכשיר נייד או נייח.
טונר חליפי ש/ל של 3,000 דפים עלה לי 100 ש"ח, ז"א: 3.33 אגורות לדף, קצת יותר יקר מבקבוקים אבל המחיר כבר פחות משמעותי בסדרי גודל האלה.
אם הייתי צריך לקנות מחר מדפסת לייזר צבעונית משולבת, הייתי קונה אותו דבר
למכשיר יש 2 חסרונות בלבד בעיניי:
1. המדפסת גדולה מאוד בגלל שיש 4 טונרים בפנים וגם הסורק מוסיף נפח
2. לחברת brother יש קטע מלוכלך שהם מודיעים כל כמות דיו נמוכה מוקדם מידי וברוב חוצפתם חוסמים הדפסה באותו טונר.
ניתן לעקוף את הבעיה ב 2 דקות ע"י איפוס המונה, יש הדרכה בגוגל ולהינות מאוד מאות דפים באותו טונר. בכל זאת מרגיז
·לא בטוח עד כמה זה חדש. עוד בשנות התשעים מילאתי ראשי דיו ריקים של HP600 באמצעות קסת דיו שמיכל שלה עולה גרוש וחצי. זה היה מעל ומעבר בשביל הדפסה בשחור לבן.moked כתב:מי שלא שם לב בשנה האחרונה פרחו להן מדפסות המיכלים. כן , כן , אלה שממלאים בבקבוק קטן שמספיק לכמה אלפי דפים. כל היצרניות הגדולות כבר שם....
באתר של HP הם טוענים שעלות דף של מדפסת מיכלים כזו היא פחות מ 1 אגורה. אני תמיד סקפטי בנתוני ייצרן ולכן מכפיל ומשלש את הנתון.
אני כן חושב שזה טרנד של השנתיים האחרונות. תמיד היו כאלו שבנו בבית מדפסת על עיקרון דומה.
אבל פה מדובר על ייצור המוני רישמי . בלי טריקים בלי פריצות , בלי התעסקות.
לגבי רעלים ואיכות הסביבה : זה לא מעניין את הצרכן הפרטי על פי רוב.
אני כן חושב שזה טרנד של השנתיים האחרונות. תמיד היו כאלו שבנו בבית מדפסת על עיקרון דומה.
אבל פה מדובר על ייצור המוני רישמי . בלי טריקים בלי פריצות , בלי התעסקות.
לגבי רעלים ואיכות הסביבה : זה לא מעניין את הצרכן הפרטי על פי רוב.
יש לי Brother J650DW מזה 5 שנים, מכשיר משולב עם סורק ופקס.
אף פעם לא הייתה בעיה עם התייבשות דיו, למרות שתדירות השימוש די נמוכה, לפעמים חודש+ ללא שימוש.
שולחים להדפסה מכל מכשיר בבית, טלפונים, טאבלטים ומחשבים.
המדפסת עלתה פחות מ-500 שקל, לא זוכר בדיוק כמה,
לפני כמה שבועות קניתי 4 סטים מלאים של דיו ב-116 ש"ח כולל משלוח, זה 16 מחנסיות דיו, 7.25 ש"ח למחסנית !
אני לא חושב פעמיים לפני ששולחים משהו להדפסה, כל שטות שאחד הילדים רוצה להדפיס מהטאבלט שלו נשלח להדפסה כי העלות אפסית, מאות דפים של לימודים של אשתי וכו'.
פעם אהבתי מדפסות לייזר, היו לי כמה כשהייתי סטודנט, היום לשימוש ביתי לא רואה סיבה ללייזר, יותר יקר, יותר גדול ומסורבל.
מה שכן, איכות הדפסה יותר טובה בלייזר, אבל לצרכים ביתיים אני מסתפק בהזרקת דיו.
אף פעם לא הייתה בעיה עם התייבשות דיו, למרות שתדירות השימוש די נמוכה, לפעמים חודש+ ללא שימוש.
שולחים להדפסה מכל מכשיר בבית, טלפונים, טאבלטים ומחשבים.
המדפסת עלתה פחות מ-500 שקל, לא זוכר בדיוק כמה,
לפני כמה שבועות קניתי 4 סטים מלאים של דיו ב-116 ש"ח כולל משלוח, זה 16 מחנסיות דיו, 7.25 ש"ח למחסנית !
אני לא חושב פעמיים לפני ששולחים משהו להדפסה, כל שטות שאחד הילדים רוצה להדפיס מהטאבלט שלו נשלח להדפסה כי העלות אפסית, מאות דפים של לימודים של אשתי וכו'.
פעם אהבתי מדפסות לייזר, היו לי כמה כשהייתי סטודנט, היום לשימוש ביתי לא רואה סיבה ללייזר, יותר יקר, יותר גדול ומסורבל.
מה שכן, איכות הדפסה יותר טובה בלייזר, אבל לצרכים ביתיים אני מסתפק בהזרקת דיו.
במרבית הדגמים ניתן לשלוף את מיכל הפסולת. לשטוף את הספוג , לייבש ולהחזיר למקום. ממש כמו שהיה פעם במדפסות לייזר.
אז במחיר דומה ל Brother J650DW שהוזכרה פה : אתה רוכש מדפסת מיכלי דיו ושוכח בכלל להזמין דיו נוסף. כי לא צריך.
אז במחיר דומה ל Brother J650DW שהוזכרה פה : אתה רוכש מדפסת מיכלי דיו ושוכח בכלל להזמין דיו נוסף. כי לא צריך.
כן, הדיו ככ בריא למגע שצריך אקסטרא מגע איתו, מציע לקרוא תSDS לפני הצעות הזויות.
שום מדפסת לא מיועדת לזה (למעט עסקיות גדולות) וזה מבטל אחריות, זה המצב בכל החברות.
עריכה:אפסון בעבר מכרו את זה כחלק להחלפה, לא בדקתי מה המצב בדגמים הנוכחיים
5:07
[url=?t=306]
שום מדפסת לא מיועדת לזה (למעט עסקיות גדולות) וזה מבטל אחריות, זה המצב בכל החברות.
עריכה:אפסון בעבר מכרו את זה כחלק להחלפה, לא בדקתי מה המצב בדגמים הנוכחיים
5:07
[url=?t=306]