עזרה ברשת הביתית: לאגים במשחקים Ruckus

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי שלום,

יש לי בעיה בפלייסטיישן של לאגים המפריעים לשחק.. אולי packet loss... וגם במשחקים בוויפי מהאייפון..
קראתי שיש עוד אנשים עם מערכת של Ruckus שיש להם בעיות כאלה... אבל הידע שלי בדברים האלה הוא ממש מינימלי.. וזה גדול עליי לפענח את זה לבד. ניסיתי ללמוד על QOS אבל המערכת הזאת של RUCKUS מסובכת לי. יש לי הרגשה גם שאולי הswitch פשוטים מידי..

אשמח לדעה כי ניראה לי התכנון של הרשת הביתית לקוי. וזה מקור הבעיה.

https://i.ibb.co/NTKCdyG/networklayout.png

יש לי על הוויפי 10 מכשירים מחוברים בו זמנית רוב הזמן... 5 מתוכם אייפונים.
אני עם בזק ובזק בינלאומי.. TOP 100 שמביא 60mb
תודה רבה על העזרה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

מה הקשר לרקאס אם יש לך בעיה גם שאתה מחובר קווית ?, אין לך מה לגעת ברקאס
קודם כל לא מבין מי החסכן הזה שהתקין לכם רקאס ושם כאלו סויטשים מעפנים
תנסה לנתק הכל מלבד הפשלייסטשן שמחובר קווית ותראה אם זה עזר, אם כן אז תחבר נקודות קצה אחד אחד ותראה מה גורם לבעיה

liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

סבבה אנסה ואעדכן. כן הפלייסטיישן מחובר קווית.

פשוט יש לרקאס רק 2 פורטים ואחד מהם זה הזנה מהbridge.. אמרתי אולי בגלל שהכל יושב על פורט אחד והפלייסטיישן עובר דרך 2 switch אולי יש ירידה בביצועים?

יש לך switch שאתה ממליץ?

https://c.shld.net/rpx/i/s/i/mp/23627/p ... _sharpen=1

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@liorg16
·

האם יש לך סיבה להאמין שהבעיה ברשת המקומית? יותר סביר לדעתי שהבעיה בכלל בתשתית של בזק או בחיבור בין הספק לשרתים של המשחק.

הייתי מתחיל מלהצליח לשחזר את ההבעיה בבדיקת טרייס ולהמשיך לפי המידע בטרייס. למקרה שאתה לא מכיר ראה את ההודעה הזאת (ואולי גם את כל השירשור):
https://www.hometheater.co.il/vp3100056#3100056

באופן כללי אם אתה רוצה לבדוק את הרשת המקומית אתה יכול להריץ פינג בין המחשבים המקומיים ולוודא שהפינג יציב ואין איבודים (אני ממליץ להשתמש ב-WinMTR גם בשביל זה בגלל שהוא מציג בצורה נוחה את ה-best/average/worst ואת אחוז האיבודים אם יש כאלה). בחיבור קווי, כולל דרך מספר סוייצ'ים אתה אמור לקבל מקסימום 1ms וכמובן ללא איבודים בכלל גם בבדיקות ארוכות. בנוסף אפשר להשתמש ב-iperf3 לבדוק את הרוחב פס בין שני מכשירים ברשת המקומית (תקפיד לבדוק עם ובלי R- בשביל לבדוק את שני הכיוונים). על פני חיבור קווי ללא שימושים אחרים ברשת אתה אמור לקבל תוצאה בין 930 ל-950.

ברגע שאתה יודע לעשות את הבדיקות הנ"ל ואתה רואה בעיה כלשהי (ברשת המקומית), אתה יכול לבצע בידוד של התקלה ע"י בדיקות של חלקים יותר קטנים מהרשת (לדוגמא חיבור לסוויץ בחדר לעומת חיבור לכבל שמגיע לחדר מהסוויץ הראשי לעומת חיבור לאותו הפורט בסוויץ הראשי עם כבל קצר ותקין וכו').

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

@liorg16
אה עכשיו אני רואה בציור מה שרשמת.

תחבר בקומה 0 את הסויטש ישירות לראוטר ואת הסויטש ישירות לראוטר

מי התקין לכם את הרשת ככה?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #6 

אים D-Link של בזק במצב גשר
לא ברור בכלל ע''י מה מתבצע ניתוב ברשת ביתית.
לא רואה שום נתב.
ז''א במצב,שמשורטט לא אמור לעבוד.

liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

mescaline

יש לראוטר רק 2 פורטים.. כי בעקרון זה AP.. פשוט בתוכנה של Ruckus unleashed אתה יכול להגדיר אותו כחייגן.
ככה שאני לא יכול לחבר אליו שתי סוויצ'ים כי פורט אחד כבר בא מהbridge.. אנסה לחבר את הפלייסטיישן ישירות לפורט ואבדוק.

הכניסות של הruckus:
https://c.shld.net/rpx/i/s/i/mp/23627/p ... _sharpen=1

אני התקנתי תרשת חח... הידע שלי ממש מינימלי... המצב היה הרבה יותר גרוע... עד לפני חצי שנה הכל עבד על הdlink של בזק עם מלא ניתוקים.
כל הruckus היו זרוקים לאבא שלי בעבודה בלי שימוש אז לקחתי אותם.

amdr1 -

יש לRuckus בתוכנה של הAP אפשרות לשמש כחייגן וכראוטר. ככה שהיחידה שליד הbridge זה הmaster

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #8 

יש סיכוי,שביצעוים של rokus בתור נתב של כל הרשת שלך לא מספיקים.
לא יותר טוב לתת לנתב לdlink אושלרכוש נתב אחר?

liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@amdr1
·

@mescaline
·

שיחקתי עם זה כל היום...

כשניתקתי הכל מהכל...

והשארתי רק נתב Bridge - ראקס - PS4

אי אפשר לחבר לראקס שתי סוויצים. פורט אחד שלו חייב ליהיות הbridge בלבד.

עבד הרבה יותר טוב 9 מתוך 10 נגיד

מה ההמלצות לתכנון הרשת מחדש?

נגיד ראוטר ללא וויפי ואז לפרוס את הAPS שיש לי?

ראיתי את זה: Ubiquiti EdgeRouter 12P

https://www.senetic.co.il/product/ER-12P

בנוסף אצטרך 4 סוויצים של 8 פורטים שיחליפו את מה שיש לי..

מה אומרים על הראוטרים של אסוס? ראיתי הולך לצאת דגם חדש ל-ASUS ROG Rapture GT-AX11000
עם 6GHZ אולי אפשר לקנות פשוט 2 כאלה ולפרוס אותם?

שם פה עוד פעם תתמונה של מה שיש לי בבית היום:

https://i.ibb.co/NTKCdyG/networklayout.png

הציור מובן בכלל?
חוץ מקומה 2 שזה רק הAP... יש לי 8 כבל רשת בכל קומה מחוברים לסוויץ

תודה רבה על העזרה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@liorg16
·

אני חוזר וממליץ לך דבר ראשון להבין איפה הבעיה ברשת הנוכחית, אחרת גם אם תוציא 10 אלף ש"ח על ציוד רשת יתכן שיחזרו אותם בעיות. אחרי "שיחקתי עם זה כל היום" הייתי מצפה לבדיקות אובייקטיביות עם לפטופ (לדוגמא כמו מה שפירטתי לעיל), ובידוד תקלה במובן שאתה יודע איזה ציוד או כבל גורם לבעיה. לדוגמא אם יש כבל תקול אז אולי פשוט צריך ללחוץ את שני הצדדים שלו מחדש, ובכל מקרה החלפת ציוד הרשת לא יעזור.

אני לא מכיר את ראקס באופן אישי אבל קראתי עליהם דברים טובים, אז אם היחידות שיש לך עובדות טוב, שווה כנראה להשאיר אותם ורק להוסיף ראוטר קווי מתאים, אבל אם בקווי הכל 100% תקין ויש רק בעיות באלחוטי אז זה בכלל עניין של "לשחק" עם הגדרות, גירסאות קושחה וכו' ובמקרה הגרוע להחליף אותם. בלי מידע טכני רלוונטי זה הכל הימורים.

לגבי הראוטר 12P שציינת, האם יש לך סיבה "לקפוץ" ישר לציוד כזה יקר? האם יש לך צורך ב-PoE וביכולות האחרות שלו (ובנוסף לעוד 4 סוויצ'ים "פשוטים")? האם יש לך ניסיון אם edgerouters ואתה יודע למה אתה נכנס? שלא תבין לא נכון אני חובב גדול של סדרת ה-edgerouters וחושב שלאנשים עם רקע ועניין ברשתות הם נותנים תמורה מצויינת למחיר, אבל לדעתי זה לא ציוד שמתאים לכל אחד.

לדעתי בשלב הזה, במיוחד אם אתה לא משקיע את המעט שצריך בשביל להבין איפה הבעיה ברשת הנוכחית, הכי טוב ללכת על ER-X גמיש, טוב וזול. יש לך צורך ספציפי שאתה חושב שה-ER-X לא יעמוד בו? ה-ER-X כל כך זול שזה לא נורא אם בעתיד, אפילו הקרוב, יהיה צורך לשדרג אותו ואז בתקווה תהיה לך הבנה של מה הצרכים שלך והאם לדוגמא ER-12P זה הדגם במתאים בשבילך או אולי בכלל תרצה לעבור לציוד של חברה אחרת וכו'. דרך אגב אפשר להפוך את ה-ER-X לסווויץ עם תמיכה ב-VLANs אם בעתיד לא תצטרך אותו כראוטר.

liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·

הידע שלי אפסי. אנסה לעשות מה שאמרת.

ראיתי פה בפורום מישהו שרשם שהוא משחק אונליין ומוריד טורנטים וזה לא מזיז לחווית משחק שלו..
סיפר שם מה עשה... צריך למצוא את זה.. אבל זה מה שאני צריך בעקרון...

אין לי ניסיון עם edgerouter אבל הרבה אמרו פה שזה מה שפתר להם בעיות.

יש לך מישהו לסדר לי בתשלום שיפתור לי תעניין?

תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@liorg16
·

דבר ראשון, לגבי בעל מקצוע רלוונטי אולי מישהו אחר יכול להמליץ. יעזור אם תציין איזור בארץ....

שימושים כבדים או אפילו קלים ברשת במקביל למשחק ברשת זה כבר נושא אחר, שלצערי הרבה יותר מסובך. במיוחד השילוב של upload נמוך, עם שימוש כבד ב-upload כמו טונרטים הוא מאד בעייתי.

הייתי פועל לפי הסדר הזה:

א. מתחיל מהבדיקות שציינתי, ובודק את הביצועים ברשת הפנימית ללא כל שימוש אחר ברשת במקביל. אם אפשר תנתק כמה שיותר מהמכשירים האחרים מהרשת הקווית והאלחוטית ותבדוק לדוגמא רק בין לפטופ שמחובר לאותו הכבל שנכנס כרגיל ל-PS. תבדוק פינג/iperf וכו' בין הלפטופ לבין מחשב שמחובר כמה שיותר קרוב לראוטר הראשי. אם אני מבין נכון בטופולגיה שלך "השרת" יחובר לסוויץ הראשון שמתחבר לראקס הראשי. אם הכל תקין אפשר לחבר רק את ה-PS ולוודא שגם במשחק ברשת הכל תקין. שווה גם לעשות לפחות בדיקת שפיות לרשת האלחוטית ללא כל שימוש אחר במקביל מאזורים שונים בבית.

בבדיקה נקיה שכזאת, ללא כל שימוש אחר ברשת, גם כשכל ציוד הרשת שלך מחובר ופעיל אתה לא אמור לראות שום ירידה בביצועים ובטח לא פאקט לוס. אם יש בעיות בתוך הרשת המקומית, אזי זה רק עניין של בידוד התקלה. אם אין בעיות ברשת המקומית אבל יש במשחקי רשת אז כמעט בטוח שהבעיה בתשתית של בזק או אצל הספק. במקרה כזה, בשביל לפסול בעיה בראקס, הייתי מנתק אותו ומחזיר את המודם/ראוטר של בזק למצב של מודם + ראוטר (זמנית רק בשביל הבדיקה).

ב. אחרי שללא שימושים אחרים ברשת הכל פיקס, אפשר להתקדם לבדוק מה קורה במקביל לשימושים אחרים באינטרנט. במידת האפשר תנסה להבין איזה שימושים אחרים במקביל מפריעים למשחק ברשת (לגבי טורנטים ראה סעיף ג'). שם לב שהצוואר בקבוק יהיה כנראה ה-upload המוגבל של תשתית בזק ולכן לא סביר שתראה בעיות בבדיקות ברשת המקומית, אבל שווה לחזור על הבדיקות ברשת המקומית במצב עבודה "רגיל" ולוודא שאין הפתעות.

ככה או ככה, גם אם שימושים אחרים ברשת פוגעים לך בצורה משמעותית בפינג/latency והורסים לך את חווית המשחק לא אמורים להיות איבודים. אם יש פאקט לוס צריך להבין מה גורם לו (הכי סביר מגיע מתשתית בזק, כרגיל בצורה לא קונסיטנטית מה שיכול לבלבל ולגרום להאמין בטעות שהבעיה במקום אחר).

ג. ספציפית לגבי טורנטים עם אפלוד מוגבל של תשתית בזק/הוט, חשוב להגביל את ה-upload בקליינט (גם ללא קשר למשחקי רשת). ראה לדוגמא את ההסבר שלי כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp3050630#3050630
בהנחה שיש לך אפלוד של 3 מגה ורוצה גם לשחק ברשת הייתי הולך על מגבלה של 300 קילובייט או אפילו פחות (שם לב ליחידות). תבדוק עד כמה אתה יכול להרים את המגבלה ללא הרעה משמעותית בשימושים אחרים באינטרנט. זה צעד מאד פשוט, אבל הוא יכול לעזור בצורה מאד גדולה, במיוחד אם כיום אתה בכלל בלי הגבלה על ה-upload של הטורנטים!

ד. באופן כללי, אכן QoS זה כלי שמיועד בדיוק בשביל צרכים כאלה, אבל גם כאן הדברים לא כאלה פשוטים. ככל שהראוטר יותר "פשוט" ושהפתרון QoS הוא ברמה של לסמן V פחות סביר שהוא יעשה הבדל משמעותי (ואולי אפילו יעשה הבדל לרעה). ככל שהפתרון יותר קונפיגורבילי, אז בהחלט אפשר אם הבנה והשקעה מתאימה לתת עדיפות בדיוק לשימושים/תחנות שאתה רוצה על חשבון שימושים אחרים אבל זה כבר יותר מסובך וידרוש עקומת לימוד.

ספציפית לגבי קניה של edgerouter תנסה להתרשם מהפוסט כאן האם ציוד כזה יכול להתאים לך, תתעלם מהדברים לגבי load balancing, אבל זה כנראה דומה גם לגבי QoS: אופציות "בסיסיות" בממשק web ואופציות יותר מתקדמות ב-CLI (שלאוו דווקא חובה להגיע לשימוש ב-CLI אפילו שזה מבחינתי הצד היותר חזק של ה-edgerouters).

לצרכים יותר "בסיסיים", קשה לי להמליץ על edgerouter בשביל אנשים פחות טכניים (אם אתה כזה). אבל במקרה הזה, מהמעט שאני מכיר לגבי פתרונות QoS בציודי רשת ביתיים, הפתרון ב-edgerouter נחשב יחסית טוב גם ללא התעסקות עם אופציות מתקדמות (CLI וכו'). אם כן הייתי הולך על ה-ER-X, ומתחיל מ-QoS ה-smart queue:
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/2 ... ice-QoS-#3

אולי אחרים שמשחקים ברשת במקביל לשימושים כבדים ברשת יכולים לשתף את הפתרונות שלהם (אני לא משחק ברשת).

liorg16 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

• אם מישהו יכול להמליץ על מישהו באיזור המרכז - תל אביב. שיכול לבצע את כל ההגדרות האלה בשבילי. אשמח.

עכשיו שאלה... יש לי ירידה באיכות של המשחק אחרי המעבר דרך 2 הסוויצים.
זה ככה זה עם כל סוויץ? יש ירידה באיכות ברגע שאני שולח תפלייסטיישן דרך 2 סוויצים?

הסוויצים שלי הכי זולים שיש..

זה מה שיש לי היום:

https://ksp.co.il/?uin=12706&select=.26 ... xt_search=

שדרוג לזה יכול לשפר תביצועים?

https://www.senetic.co.il/product/SG110D-08-EU

תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

@liorg16
·

לא, אין שום ירידה ב"איכות" בשירשור תקין של סוויצ'ים ובאופן כללי אין שום בעיה עם הדגמים היותר זולים שיש בחניות כמו ksp.

במקרה שלך:

א. מה בדיוק אתה מתכוון ירידה ב"איכות" והאם עשית בדיקה אובייקטיבית ומה התוצאות שלה? יש לך מספיק סווויצ'ים לבידוד התקלה, לא סביר שיותר מאחד מהם תקול: אם אתה משרשר מחשב -> סוויץ -> סוויץ -> מחשב (בצורה נקיה ללא כל ציוד או חיבור לאינטרנט וכו'), תראה שהביצועים בדיוק אותו הדבר כמו חיבור דרך סוויץ אחד בודד, ובמקרה של סוויץ של 1 גיגה גם אמור להיות שקול לחיבור ישיר בין המחשבים ללא סוויץ באמצע (במקרה של סוויץ של 100 מגה החיבור מן הסתם יהיה מוגבל ל-100 מגה).

ב. אם הבנתי נכון כל הסוויצ'ים שיש לך היום הם של 100 מגה בלבד. אם 100 מגה מספק את הצרכים שלך זה לאוו דווקא בעיה, במיוחד אם כל השימוש ברשת הביתית הינו יציאה לאינטרנט. אם יש ברשת המקומית גם תעבורה מקומית אז די חובה להחליף את כל הסוויצ'ים לכאלה של 1 גיגה (לדוגמא סטרימנג משרת בתוך הרשת המקומית או גישה לשיתופים בין מכשירים ברשת המוקמית וכו').

שם לב שזה מגביל את התעבורה על גבי החיבורים בין הסוויצ'ים ל-100 מגה, לדוגמא החיבור בין הסוויץ הראשי בקומה 0 לבין הסוויץ של קומה 1 מוגבל ל-100 מגה. כלומר הרוחב פס של כל המכשירים שמחוברים בקומות 1 ו-2 ביחד יהיה מוגבל ל-100 מגה. מהסיבה הזאת צריך לשדרג ללפחות 1 גיגה אם אתה הולך על פתרון של QoS בראוטר (שהרי QoS בראוטר מופעל ביציאה לאינטרנט, אם יש צוואר בקבוק כבר בכבל בין הסוויצ'ים אז QoS בראוטר לא יעזור).

אם אתה בוחר לשדרג את כל סוויצ'ים (אין טעם לשדרג רק אחד כי החיבור ביניהם עדיין יהיה מוגבל ל-100 מגה), הייתי בודק האם יש סוויצ'ים שאפשר לבטל, לדוגמא האם אפשר להסתפק בסוויץ ראשי אחד, אולי גדול יותר, בשביל כל קומה 0 וקומה 1-, ורק עוד סוויץ אחד בשביל קומות 1 ו-2.

לצרכים שלך סוויץ פשוט של 1 גיגה אמור להספיק, לדוגמא:
https://ksp.co.il/?uin=21972 (5 פורטים)
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=32563 (8 פורטים)
ויש גם אם יותר פורטים..

במוקדם או מאוחר תצטרך להחליף את הסוויצ'ים המיושנים של 100 מגה, וכמו שאתה רואה סוויצ'ים פשוטים וטובים עולים גרושים (במיוחד אם אתה מוותר על המימון ללא סיבה ל-cisco). תנסה שיהיו כמה שפחות סוויצ'ים וחיבור של לפחות 1 גיגה בין סוויץ לסוויץ (סוויץ אחד גדול תמיד יותר טוב משירשור של שני סוויצ'ים יותר קטנים).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”