עזרה בקבלת החלטה לגבי מערכת קולנוע ביתית של רמקולים + מגבר
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

- תגובות: 51
שלום חברים יקרים.
אני קורא יםםם בפורום ופשוט נהנה מכל רגע ,
חוכמת האנשים פה וכל מיני ויכוחים של ידע פשוט תענוג
נכנסתי לדירה חדשה והתחדשתי בטלויזיה של LG CX65
ואיתה אני רוכש את הסוני 5
לכן אני צריך את עזרתכם.
אני מעונין במערכת קולנוע ביתית שתיתן ל יWOW אבל במחיר שאוכל לעמוד בו ובאמת להנות מהשמע
כרגע יש לי בבית מגבר של ימאהה דגם HTR-5540
אין לו שלט, אבל הוא עובד סבבה נראה לי ( היה מחובר על רמקולים פח ולא היה בשימוש ממש)
חשוב לציין הידע שלי הוא לא גדול ולא ממש מבין ולכן כל מה שתגידו ייספג כמו מים בספוג ואלמד מכם כדי להבין שאני רוכש נכון
עכשיו אני מעונין ברמקולים 5.1 לא אכפת לי גם 7.1 אם יעמוד בתקציב ( ואם המגבר תומך בזה)
השימשו שלי הוא לסדרות וסרטים בעיקר גם למוזיקה ולסוני אבל לא עיקרי
החלל בו הסלון נמצא זה אופן ספייס זאת אומרת שהספה נמאת באמצע הבית מאחורי המטבח מלפני הוטלויזיה.
מעל הספה יש 2 צינורות לטובת רמקולים אחוריים.
אשמח להמלצה שלכם לגבי מערכת מה טוב מה לא טוב ממה להתחרק ומה כדאי להשקיע, מה יתאים לחלל ומה יתיאם לשימושים .
התקציב שלי הוא אזור ה 5 אלף אם אקנה גם רסיבר או 3 אלף פחות או יותר אם לא אקנה רסיבר
תודה רבה לכולם ושיהיה לנו חג שמח ובריא
אני קורא יםםם בפורום ופשוט נהנה מכל רגע ,
חוכמת האנשים פה וכל מיני ויכוחים של ידע פשוט תענוג
נכנסתי לדירה חדשה והתחדשתי בטלויזיה של LG CX65
ואיתה אני רוכש את הסוני 5
לכן אני צריך את עזרתכם.
אני מעונין במערכת קולנוע ביתית שתיתן ל יWOW אבל במחיר שאוכל לעמוד בו ובאמת להנות מהשמע
כרגע יש לי בבית מגבר של ימאהה דגם HTR-5540
אין לו שלט, אבל הוא עובד סבבה נראה לי ( היה מחובר על רמקולים פח ולא היה בשימוש ממש)
חשוב לציין הידע שלי הוא לא גדול ולא ממש מבין ולכן כל מה שתגידו ייספג כמו מים בספוג ואלמד מכם כדי להבין שאני רוכש נכון
עכשיו אני מעונין ברמקולים 5.1 לא אכפת לי גם 7.1 אם יעמוד בתקציב ( ואם המגבר תומך בזה)
השימשו שלי הוא לסדרות וסרטים בעיקר גם למוזיקה ולסוני אבל לא עיקרי
החלל בו הסלון נמצא זה אופן ספייס זאת אומרת שהספה נמאת באמצע הבית מאחורי המטבח מלפני הוטלויזיה.
מעל הספה יש 2 צינורות לטובת רמקולים אחוריים.
אשמח להמלצה שלכם לגבי מערכת מה טוב מה לא טוב ממה להתחרק ומה כדאי להשקיע, מה יתאים לחלל ומה יתיאם לשימושים .
התקציב שלי הוא אזור ה 5 אלף אם אקנה גם רסיבר או 3 אלף פחות או יותר אם לא אקנה רסיבר
תודה רבה לכולם ושיהיה לנו חג שמח ובריא
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
הרסיבר שלך מיושן ולא תומך בפורמטי הסאונד השולטים היום וגם לא ב 4k ולכן אני ממליץ לרכוש רסיבר חדש.
קטונתי מלהמליץ על דגם ספציפי אני ממליץ לך לגשת לחנויות ולהתרשם(דנון/ימאהה שולטים בתקציבים שאתה מדבר עליהם) כנ״ל לגבי הרמקולים.
7.1 תמיד מומלץ כל עוד יש לך מבנה סלון שמתאים או במילים אחרות מרווח ישיבה של כ 1.5-2.0 מטר מגב הספה לקיר האחורי .במידה והספה צמודה לקיר 5.1 יספיק בהחלט.
בהצלחה
קטונתי מלהמליץ על דגם ספציפי אני ממליץ לך לגשת לחנויות ולהתרשם(דנון/ימאהה שולטים בתקציבים שאתה מדבר עליהם) כנ״ל לגבי הרמקולים.
7.1 תמיד מומלץ כל עוד יש לך מבנה סלון שמתאים או במילים אחרות מרווח ישיבה של כ 1.5-2.0 מטר מגב הספה לקיר האחורי .במידה והספה צמודה לקיר 5.1 יספיק בהחלט.
בהצלחה
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

@istarmini
·
ידעתי שהרסיבר ישן, אכן צריך להחליף אותו ומכאן מגיע הפוסט.
תחילה תודה על התגובה
כמו שאמרתי הסספה שלי נמצאת באמצע ומאחורי יש את המטבח כבר. מעל הספה יש 2 צינורות כל אחד בצד לטובת רמקולים אחוריים.
אני רוצה להוציא הת האופטימליות הגבוה ביותר מהמצב הקיים ולכן נעזר בחברי הפורום.
אשמח להסבר לגבי עניין ה 4K של הסאונד אם אפשר
·
תחילה תודה על התגובה
כמו שאמרתי הסספה שלי נמצאת באמצע ומאחורי יש את המטבח כבר. מעל הספה יש 2 צינורות כל אחד בצד לטובת רמקולים אחוריים.
אשמח להסבר לגבי עניין ה 4K של הסאונד אם אפשר
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·Bank-of-pain כתב:@istarmini
·
תחילה תודה על התגובה
אשמח להסבר לגבי עניין ה 4K של הסאונד אם אפשר...
אין קשר טכני בין 4k, שזה וידאו, לבין אודיו לפורמטיו השונים אבל אפשר להגיד שהיום, כל רסיבר בסיסי שתומך ב 4k, יתמוך גם בכל פורמטי הסאונד הקיימים כמו
atmos/dts-x/
dts hd/dolby hd
אטמוס, כדי להשמע במיטבו , דורש התקנת רמקולים בתקרה ,אתה בענין ?
רמקולי סראונד רגילים, בקונפיגורציה של 5.1 או 7.1 ,נדרש להתקין בגובה של כ 50 ס״מ מעל הראש, במצב ישיבה .
לא מכיר את החלל שלך לא יודע מה ניתן להתקין ואיך ניתן להתקין.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2469
לא כל דגמי הבסיס תומכים באטמוס וDTS:X, אולי דגמים של 2020. ל5.1 הם לא ממש נחוצים, אבל אני היתי בכל זאת קונה רסיבר עם תמיכה למקרה ש"עם האוכל בא התאבון" ויש אפשרות ריאלית לשדרג לקונפיגורציות כאלו בעתיד.istarmini כתב:
·......
אין קשר טכני בין 4k, שזה וידאו, לבין אודיו לפורמטיו השונים אבל אפשר להגיד שהיום, כל רסיבר בסיסי שתומך ב 4k, יתמוך גם בכל פורמטי הסאונד הקיימים כמו
atmos/dts-x/
dts hd/dolby hd
...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·Avi_Dagan כתב:לא כל דגמי הבסיס תומכים באטמוס וDTS:X, אולי דגמים של 2020..........
תזכיר לי באיזו שנה אנחנו ? אה נכון 2020
יש בשנה המקוללת הזו רסיברים של ימאהה/דנון בטווח ה 2000 ש״ח שלא תומך ? במידה וכן אז שלא יקנה אותו
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

@istarmini
זה נכון. אבל לא כל דגמי הבסיס זכו לשדרוג ולא תמיד חייבים לקנות דגמים של 2020 כשהשינוי המשמעותי הוא 8K שתכלס מיותר לחלוטין כרגע.
זה נכון. אבל לא כל דגמי הבסיס זכו לשדרוג ולא תמיד חייבים לקנות דגמים של 2020 כשהשינוי המשמעותי הוא 8K שתכלס מיותר לחלוטין כרגע.
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

אז מה הוחלט?
יש כיוון להמלצות?
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

@Bank-of-pain
הכי פשוט יהיה לקנות מדגמי 2020 של דנון או יאמהה או דגם אחד אחורה. 5.1 יהיה לך בכולם, 7.1 נדמה לי יש בכל ה2020 וגם תמיכה אטמוס. אתה יכול ללכת על 5.1, 7.1, 5.1.2. ב2020 יהיה לך גם תמיכה ב8K שיש גם בPS5, אבל מאחר ורק עכשיו קנית טלויזיה 4K, אני מניח שזה לא יהיה רלוונטי לך לשנים הקרובות.
בהנחה שאתה רוצה לקנות חדש:
אם דנון: נראה שיתאימו לך בתקציב AVR-X2600-2700-3600-3700-4500-4700 (אלו עם ה7 הם דגמי 2020),
אם ימאהה: החדשים אני חושב שעדיין לא יצאו למכירה אז אני פחות זוכר את הדגמים, אבל יש פה שרשור עליהם. מהדגמי 2018 (אני חושב שהם דילגו על 2019) יכול לבדוק את RX-V585-685, RX-A680-780-880-1080
עוד אפשרות זה מרנץ אבל נדמה לי שהם יותר יקרים לרוב והם כמעט זהים לדנון בתכונות. יש שאומרים שהם נשמעים טוב יותר ועשויים טוב יותר.
אתה יכול להשתמש באתר הזה להשוות בין דגמים שונים והתכונות שלהם ולנסות לצמצם את הבחירה לפי זה:
https://www.zkelectronics.com/receivers/
תעשה טוב טוב השוואת מחירים ואל תקנה על עיוור באתר כי בחנות בפועל יש סיכוי מצויין שתוכל להשיג הנחות נוספות. גם אם מופיע מחיר עם באנר של 30% הנחה אל תתפתה. יש אפילו חנויות שמדגישות שהמחירים באתר הם לא מחירים סופיים.
הכי פשוט יהיה לקנות מדגמי 2020 של דנון או יאמהה או דגם אחד אחורה. 5.1 יהיה לך בכולם, 7.1 נדמה לי יש בכל ה2020 וגם תמיכה אטמוס. אתה יכול ללכת על 5.1, 7.1, 5.1.2. ב2020 יהיה לך גם תמיכה ב8K שיש גם בPS5, אבל מאחר ורק עכשיו קנית טלויזיה 4K, אני מניח שזה לא יהיה רלוונטי לך לשנים הקרובות.
בהנחה שאתה רוצה לקנות חדש:
אם דנון: נראה שיתאימו לך בתקציב AVR-X2600-2700-3600-3700-4500-4700 (אלו עם ה7 הם דגמי 2020),
אם ימאהה: החדשים אני חושב שעדיין לא יצאו למכירה אז אני פחות זוכר את הדגמים, אבל יש פה שרשור עליהם. מהדגמי 2018 (אני חושב שהם דילגו על 2019) יכול לבדוק את RX-V585-685, RX-A680-780-880-1080
עוד אפשרות זה מרנץ אבל נדמה לי שהם יותר יקרים לרוב והם כמעט זהים לדנון בתכונות. יש שאומרים שהם נשמעים טוב יותר ועשויים טוב יותר.
אתה יכול להשתמש באתר הזה להשוות בין דגמים שונים והתכונות שלהם ולנסות לצמצם את הבחירה לפי זה:
https://www.zkelectronics.com/receivers/
תעשה טוב טוב השוואת מחירים ואל תקנה על עיוור באתר כי בחנות בפועל יש סיכוי מצויין שתוכל להשיג הנחות נוספות. גם אם מופיע מחיר עם באנר של 30% הנחה אל תתפתה. יש אפילו חנויות שמדגישות שהמחירים באתר הם לא מחירים סופיים.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

@Bank-of-pain
לא שמתי לב שאתה גם מחפש רמקולים.
יש כאן שני שרשורים מהימים האחרונים עם בערך אותה בקשה. תעבור עליהם ותוכל לראות מה הוצע שם:
https://www.hometheater.co.il/vt349402.html
https://www.hometheater.co.il/vt349440.html
איזה רמקולים יש לך כרגע?
לא שמתי לב שאתה גם מחפש רמקולים.
יש כאן שני שרשורים מהימים האחרונים עם בערך אותה בקשה. תעבור עליהם ותוכל לראות מה הוצע שם:
https://www.hometheater.co.il/vt349402.html
https://www.hometheater.co.il/vt349440.html
איזה רמקולים יש לך כרגע?
- Dannino
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 710
@Bank-of-pain
·
לגבי רמקולים קשה להמליץ כי מאד עניין של טעם. בטח נתקלת פה לא מעט במשפט "תן לאוזן להחליט" ולכן לך לכמה חנויות, תשמע תתרשם תראה בעין. כל זאת כמובן עם תקציב מוגדר מראש כי אחרת....אתה מאבד את זה כי אין סוף
לגבי רסיברים כנ"ל - לחנויות יש מטריצה שמדלגת בין הרכיבים ואז אתה תוכל לשמוע הבדלים (מינוריים כנראה) בסאונד בין רסיברים. אבל רסיבר זה יותר תכונות מאשר אופי צליל לדעתי כי בסופו של יום הרמקול הוא שמוציא לך את הצליל.
תהנה במסע
·
לגבי רמקולים קשה להמליץ כי מאד עניין של טעם. בטח נתקלת פה לא מעט במשפט "תן לאוזן להחליט" ולכן לך לכמה חנויות, תשמע תתרשם תראה בעין. כל זאת כמובן עם תקציב מוגדר מראש כי אחרת....אתה מאבד את זה כי אין סוף
לגבי רסיברים כנ"ל - לחנויות יש מטריצה שמדלגת בין הרכיבים ואז אתה תוכל לשמוע הבדלים (מינוריים כנראה) בסאונד בין רסיברים. אבל רסיבר זה יותר תכונות מאשר אופי צליל לדעתי כי בסופו של יום הרמקול הוא שמוציא לך את הצליל.
תהנה במסע