אטמוס ניסיון מספר 3
לאחר 2 נסיונות קודמים עם זוג רמקולים של קליפש 140 מונחים על גבי הרצפתיים וגם תלויים על הקיר הקדמי בצמוד לתקרה, החלטתי לנסות שוב והפעם עם זוג רמקולים תלויים מהתקרה מעליי.
הפעם בחרתי בזוג אליפסון פלאנט M. בקרוב תמונות ומסקנות ראשונות.
בינתיים אם יש למישהו המלצות למיקום הכי טוב... בדיוק מעליי, מטר קדימה ? עדיין מתלבט.
בינתיים אם יש למישהו המלצות למיקום הכי טוב... בדיוק מעליי, מטר קדימה ? עדיין מתלבט.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9056
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
@lion77
הופה, זה משהו ששווה לעקוב אחריו מבחינתי. הם גם היו אצלי מועמדים פוטנציאליים ביותר להחלפה עבור התקנה שלהם בתקרה.
מבחינת המרחק, אם אתה הולך רק על תצורה של זוג, אז אין בעיה למקם בדיוק מעלייך או אפילו טיפה קדימה, מכוונים אלייך.
אם בעתיד תשקול רביעייה, אז יש למקם אפילו מאחורייך.
הנה לדוגמא עבור זוג אטמוס מבחינת הזווית: https://www.dolby.com/about/support/gui ... 0otherwise.
וכן עבור רביעיית אטמוס: https://www.dolby.com/about/support/gui ... tup-guide/
הופה, זה משהו ששווה לעקוב אחריו מבחינתי. הם גם היו אצלי מועמדים פוטנציאליים ביותר להחלפה עבור התקנה שלהם בתקרה.
מבחינת המרחק, אם אתה הולך רק על תצורה של זוג, אז אין בעיה למקם בדיוק מעלייך או אפילו טיפה קדימה, מכוונים אלייך.
אם בעתיד תשקול רביעייה, אז יש למקם אפילו מאחורייך.
הנה לדוגמא עבור זוג אטמוס מבחינת הזווית: https://www.dolby.com/about/support/gui ... 0otherwise.
וכן עבור רביעיית אטמוס: https://www.dolby.com/about/support/gui ... tup-guide/
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מדליק !! הפתעת דווקא.
הייתי בטוח שתשתמש במתקן ולא בבסיס התלייה.
נראה אחלה של רעיון וגם נראה טוב בשטח.
תתחדש !!
הייתי בטוח שתשתמש במתקן ולא בבסיס התלייה.
נראה אחלה של רעיון וגם נראה טוב בשטח.
תתחדש !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
סיימתי לכייל, ניסיתי להעלות עוד תמונות לא מסתדר עם האתר החדש בפלאפון.
לאחר כמה ימים של צפייה והאזנה במערך החדש 4.1.2, אני יכול להגיד בוודאות שכרגע האטמוס הכי מורגש מבין 3 הנסיונות. וזה רק מצפייה בתוכן של נטפליקס, עדיין לא הספקתי לנגן תוכן אטמוס שהורדתי. אפילו צפייה במוזיקה ביו טיוב דרך השילד או בספוטיפיי נשמעת פתאום יותר טוב מקודם.
האם זה שווה את הטרחה ? לא בטוח. אולי בחדר יותר מטופל אקוסטית ועם 4 רמקולים בתקרה זה יהיה יותר מורגש. אבל מאחר וכל הסיפור היה בתקציב סביר זה לא כזה סיפור...
מה שבטוח שכנראה בעתיד אם אשדרג זה יהיה ל 6.1.4 עם אותם אליפסונים תואמים כמובן, יש איזה צליל מאוזן שאני לא יודע להסביר אותו כאשר כל הרמקולים תואמים מאותה המשפחה.
לסיכום אני מרוצה מהתוצאה בימים הקרובים אנסה לצפות בכמה סרטי אטמוס שהורדתי ואבדוק את האפקט יותר לעומק.
לאחר כמה ימים של צפייה והאזנה במערך החדש 4.1.2, אני יכול להגיד בוודאות שכרגע האטמוס הכי מורגש מבין 3 הנסיונות. וזה רק מצפייה בתוכן של נטפליקס, עדיין לא הספקתי לנגן תוכן אטמוס שהורדתי. אפילו צפייה במוזיקה ביו טיוב דרך השילד או בספוטיפיי נשמעת פתאום יותר טוב מקודם.
האם זה שווה את הטרחה ? לא בטוח. אולי בחדר יותר מטופל אקוסטית ועם 4 רמקולים בתקרה זה יהיה יותר מורגש. אבל מאחר וכל הסיפור היה בתקציב סביר זה לא כזה סיפור...
מה שבטוח שכנראה בעתיד אם אשדרג זה יהיה ל 6.1.4 עם אותם אליפסונים תואמים כמובן, יש איזה צליל מאוזן שאני לא יודע להסביר אותו כאשר כל הרמקולים תואמים מאותה המשפחה.
לסיכום אני מרוצה מהתוצאה בימים הקרובים אנסה לצפות בכמה סרטי אטמוס שהורדתי ואבדוק את האפקט יותר לעומק.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תענוג, תתחדש... !!
כן, בעיה עם התמונות, אני גם לא מצליח להעלות...
כן, בעיה עם התמונות, אני גם לא מצליח להעלות...
.
.
יש לי זוג Klipsch RP-140SA לאטמוס שתלויים על הקיר מעל הרצפתיים ועשיתי טסט לבדיקת אטמוס בנטפליקס ובוא נגיד שלא ממש יצאתי מרוצה.17/09/2020 13:23lion77 כתב: לאחר 2 נסיונות קודמים עם זוג רמקולים של קליפש 140 מונחים על גבי הרצפתיים וגם תלויים על הקיר הקדמי בצמוד לתקרה, החלטתי לנסות שוב והפעם עם זוג רמקולים תלויים מהתקרה מעליי.
בינתיים אם יש למישהו המלצות למיקום הכי טוב... בדיוק מעליי, מטר קדימה ? עדיין מתלבט....
איך יצאה הבדיקה שלך?
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אני מתלבט אם לשדרג לאטמוס, יש מישהו שמרוצה מהשדרוג?
יש לי זוג Klipsch RP-140SA לאטמוס שתלויים על הקיר מעל הרצפתיים ועשיתי טסט לבדיקת אטמוס בנטפליקס ובוא נגיד שלא ממש יצאתי מרוצה.
איך יצאה הבדיקה שלך?
[/quote]
האפקט הכי יעיל אם כבר מחליטים להשתמש ברמקולים לאטמוס לדעתי הוא כאשר הרמקולים תלויים מהתקרה, יכול להיות שיש חללים שאפשר להרגיש את האפקט גם בצורה הזאת, אצלי זה לא ממש עבד.
איך יצאה הבדיקה שלך?
[/quote]
האפקט הכי יעיל אם כבר מחליטים להשתמש ברמקולים לאטמוס לדעתי הוא כאשר הרמקולים תלויים מהתקרה, יכול להיות שיש חללים שאפשר להרגיש את האפקט גם בצורה הזאת, אצלי זה לא ממש עבד.
לאיזה מערך אתה רוצה לשדרג ? זוג או 2 זוגות ?...
נטפליקס היא לא בדיוק פסגת האודיו והאטמוס. אם אתה רוצה להתרשם כדאי ללכת על סרט אקשן עתיר תקציב או לחליפין דמואים שהם ספציפיים לאטמוס, זה יחסוך לך לחפש סצינות עם שימוש רב באטמוס בסרט של שעתיים:01/11/2020 16:21tvazana כתב: יש לי זוג Klipsch RP-140SA לאטמוס שתלויים על הקיר מעל הרצפתיים ועשיתי טסט לבדיקת אטמוס בנטפליקס ובוא נגיד שלא ממש יצאתי מרוצה.
איך יצאה הבדיקה שלך?...
https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

מתלבט גם בנושא זה, אבל הכיוון שלי רמקולים בקצה הקיר, לא בתקרה...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

ניסיתי את אחד הקבצים, אין לי עדיין אטמוס.02/11/2020 13:00Avi_Dagan כתב:נטפליקס היא לא בדיוק פסגת האודיו והאטמוס. אם אתה רוצה להתרשם כדאי ללכת על סרט אקשן עתיר תקציב או לחליפין דמואים שהם ספציפיים לאטמוס, זה יחסוך לך לחפש סצינות עם שימוש רב באטמוס בסרט של שעתיים:01/11/2020 16:21tvazana כתב: יש לי זוג Klipsch RP-140SA לאטמוס שתלויים על הקיר מעל הרצפתיים ועשיתי טסט לבדיקת אטמוס בנטפליקס ובוא נגיד שלא ממש יצאתי מרוצה.
איך יצאה הבדיקה שלך?...
https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/...
המגבר זיהה Dolby TrueHD אך לא נשמע כלום.
זאת התנהגות צפויה?
- eladbachar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני התקנתי polk rc80i מעל הראש, כמטר מאחורי הספה ואמור גם להתקין 2 כאלה מקדימה אך כעת מחוברים לקדימה 2 סטלייטים של מורל.
חייב להודות שהאטמוס מאוד מאוד מורגש. סרט מצוין בכדי להרגיש את החוויה: fury.
לפני כן ניסיתי כל מיני סטאפים לאטמוס כמו מלפנים למעלה (svs pe) אבל רק הpolk נתנו לי סוף סוף את ההרגשה הרצויה
חייב להודות שהאטמוס מאוד מאוד מורגש. סרט מצוין בכדי להרגיש את החוויה: fury.
לפני כן ניסיתי כל מיני סטאפים לאטמוס כמו מלפנים למעלה (svs pe) אבל רק הpolk נתנו לי סוף סוף את ההרגשה הרצויה