לא מצליח לחבר מתג כפול - WIFI
מודה באשמה פעם ראשונה עם מתג חכם
קניתי דרך הקישור הזה
https://www.aliexpress.com/item/4000955514941.html
יש לי שתי מתגים פשוטים ואני רוצה להפוך למתג חכה ( בעיקר כי אני לא הרבה בבית)
למתגים שקניתי יש N אני מבין שאולי זו בעיה
אשמח להכוונה
קניתי דרך הקישור הזה
https://www.aliexpress.com/item/4000955514941.html
יש לי שתי מתגים פשוטים ואני רוצה להפוך למתג חכה ( בעיקר כי אני לא הרבה בבית)
למתגים שקניתי יש N אני מבין שאולי זו בעיה
אשמח להכוונה
תודה על התגובהdr0r כתב:מתגים חכמים כעקרון אכן זקוקים לקו 0. יש לך באחד מהם?...
·אני חושב שיש לי בצד אחד
במתגים הישנים
מתג ראשון - חוט כחול + שתי חוטים סגולים + חוט חום (משורשר אבל לא מחובר למתג הישן)
מתג שני - שתי חוטים סגולים + חוט חום
במתגים החכמים
A הראשי כן אני מקבל "חיווי" במתג
B המשני לא מקבל חיווי
לא הגעתי לשלב אני מצליח להדליק את הנורה ע"י לחיצה על המתג
(עניין האפליקיה ב WIFI אח"כ אבדוק)
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2193
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
@bezzat
החוטים הסגולים זה ה-travel system.
אתה בטוח שהכחול היה מחובר? אתה יודע לאן הוא הולך? הייתי מזמין חשמלאי לבדוק מה קורה שם, ובהינתן שאין שם 0 (כי כנראה שהכחול זה הפאזה הממותגת, למרות שזה לא הצבע הנכון), גם להעביר לך 0 מנקודת הבקרה.
אתה בטוח שהכחול היה מחובר? אתה יודע לאן הוא הולך? הייתי מזמין חשמלאי לבדוק מה קורה שם, ובהינתן שאין שם 0 (כי כנראה שהכחול זה הפאזה הממותגת, למרות שזה לא הצבע הנכון), גם להעביר לך 0 מנקודת הבקרה.
תודה על העזרהdr0r כתב:@bezzat
אתה בטוח שהכחול היה מחובר? אתה יודע לאן הוא הולך? הייתי מזמין חשמלאי לבדוק מה קורה שם, ובהינתן שאין שם 0 (כי כנראה שהכחול זה הפאזה הממותגת, למרות שזה לא הצבע הנכון), גם להעביר לך 0 מנקודת הבקרה....
עוד מידע שיכול לעזור ·הכחול אצלי מחובר לשחור ( בית ישן)
0 = לאיזה צבע ?
יש לי מולטימר UNI-T UT210D - אשמח להכוונה
בוא נשאיר לבנתיים את החשמלאים בבית
לאdr0r כתב:@bezzat
רגע: הכחול מחובר לשחור שמגיע מהלוח??
בטוח שהוא היה מחובר למפסק? חיבור מפסק על ה-N זה רעיון רע מאוד (מאוד!)....
כתבתי בהודעה מס' 3
מתג ראשון - חוט כחול + שתי חוטים סגולים + חוט חום (משורשר אבל לא מחובר למתג הישן)
מה שמחובר למתג הראשון ( הישן ) שתי חוטים סגולים + כבל כחול / שחור
- dr0r
-
- חבר ותיק

@bezzat
אנסה להסביר: במערכת Travel System של מפסקים מתחלפים, הפאזה מהלוח מגיעה למפסק הראשון, ממנו יוצאים 2 חוטים למפסק השני (כל פעם אחד אחר מהם מחובר), והמפסק השני מחבר כל פעם אחד משני החוטים הללו אל המנורה. אני משער שבמקרה שלך, החוטים בין המפסקים הם הסגולים. השאלה לאן הולכים החוטים האחרים שמחוברים למפסקים.
אנסה להסביר: במערכת Travel System של מפסקים מתחלפים, הפאזה מהלוח מגיעה למפסק הראשון, ממנו יוצאים 2 חוטים למפסק השני (כל פעם אחד אחר מהם מחובר), והמפסק השני מחבר כל פעם אחד משני החוטים הללו אל המנורה. אני משער שבמקרה שלך, החוטים בין המפסקים הם הסגולים. השאלה לאן הולכים החוטים האחרים שמחוברים למפסקים.
- dr0r
-
- חבר ותיק

איפה החיבור למקור המתח בציור שלך?
ככה עובדים מפסקים מחליפים בשיטת Traveler System (הציור מ-wikipedia, אני עצלן מדי לצייר את זה בעצמי).
כמו שאתה רואה, ה-N בכלל לא אמור להיות במשחק, ונדרש רק בנורה.
ככה עובדים מפסקים מחליפים בשיטת Traveler System (הציור מ-wikipedia, אני עצלן מדי לצייר את זה בעצמי).
כמו שאתה רואה, ה-N בכלל לא אמור להיות במשחק, ונדרש רק בנורה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

אוקיי, בוא ננסה למפות מה הולך לאן. כמובן, שחשמלאי יוכל לעשות זאת ביתר קלות, ולפי החוק רק לו מותר לעשות את העבודה הזו.
ממה שאני רואה יש כאן 3 צינורות, שהחוטים החומים (והארקה) מתפצלים לחיבור ביניהם. לא כל כך ברור מה קורה עם הכחולים. האם הסגולים נכנסים לאותו צינור כמו אחד או יותר מהחוטים האחרים? מה קורה במפסק השני?
ממה שאני רואה יש כאן 3 צינורות, שהחוטים החומים (והארקה) מתפצלים לחיבור ביניהם. לא כל כך ברור מה קורה עם הכחולים. האם הסגולים נכנסים לאותו צינור כמו אחד או יותר מהחוטים האחרים? מה קורה במפסק השני?
- dr0r
-
- חבר ותיק

@bezzat
בשביל להבין מה הולך שם, צריך למפות את כל החוטים, גם אלה שלא מחוברים למפסק, ולאן הם הולכים. אילו חוטים נכנסים לאותו צינור יחד, ואיזה צינורות עולים למעלה ואילו יורדים למטה. העובדה שהמפסק היה מחובר לקו ה-0 (כנראה) מאוד מפוקפקת.
בשביל להבין מה הולך שם, צריך למפות את כל החוטים, גם אלה שלא מחוברים למפסק, ולאן הם הולכים. אילו חוטים נכנסים לאותו צינור יחד, ואיזה צינורות עולים למעלה ואילו יורדים למטה. העובדה שהמפסק היה מחובר לקו ה-0 (כנראה) מאוד מפוקפקת.