תמיכת פיוניר טוענים שאף DVD לא מסוגל לעבוד עם HDMI ארוך מ10מ

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

האם זה נכון? קראתי פה שאנשים חיברו כבלים של 15 מ וזה עבד להם. האם מעבדות ט.ר. אלקטרוניקה לא מבינות או האם הם פשוט מתנערים מבעיות שיווצרו כשכבל הHDMI יהיה ארוך מ 10 מ?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הם צודקים והם טועים...

יש כמה דרגות של משדרי HDMI. הפשוטים (שמשתמשים בעצם בצ'יפים שתוכננו עבור DVI) יכולים להגיע באופן אפקטיבי ל-8 מ' בערץ.

ברמה גבוהה יותר, יש גם כאלה שיכולים לעבור 15מ'.

ההבדלים הם גם בצ'יפים (גם של המקלט וגם של המשדר) אבל גם באיכות של הכבלים.

כלומר, מרחק כמו 10מ' יכול להיות באמת גבולי מאוד במקרים רבים. צריך לזכור שמדובר בקצבי מידע מטורפים למדי (בגלל שהם משודרים ללא כיווץ!).

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קודם נתחיל מזה שהם טועים. ע"פ מה שאתה אומר יש מקלטים + כבלים + משדרים באיכויות גבוהות כאלה שגם כבל שארוך מ 10 מ', יעבוד איתם. כלומר, ע"פ מה שהוא אמר "אין די וי די בעולם שיכול לעבוד עם כבל HDMI שארוך מ 10 מ'". משמע, הם טועים!!
בחנות מסוימת אמרו לי שאם אני אשדרג מפיוניר 490 ל 696, זה כנראה יעבוד. אני לא יכול לעשות דבר כזה כי בחנות שקניתי אין את ה 696 והם לא מוכנים להחזיר לי את כספי. הפתרון כנראה הוא לקנות כבל קומפוננט ולסגור את הסיפור אבל אז אני מוותר על ה UPSCALING. בכל מקרה, אני מזמין היום טכנאי. נראה מה הוא יגיד.

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

kingikra,

נכון. אגב, מאוד יכול להיות שהצד הקולט עושה לך את הבעיה, או אפילו הכבל!

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הצד הקולט הוא מקרן מסוג פאנאסוניק 900. אני הייתי מהמר דווקא על הכבל או על הדי וי די. אגב, מה הסיבה שכל תפריטי ה HDMI בדי וי די נמצאים במצב של DISABLE? האם התפריטים האלה מצריכים HANDSHAKE מלא בין המקלט למשדר כדי לעבור למצב ENABLE?

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

טוב אז הבעיה היא בכבל. חיברתי כבל קצר וזה עבד.
האם כדאי לחבר בכבל קומפוננט ארוך או לשים את המכשיר מתחת למקרן (לא כל כך אסטתי) עם כבל HDMI קצר ומשם קואקסלי ארוך לרסיבר?
תודה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”