הגדרת RGB ביס מקס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tomerm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה

האם כדי להגדיר RGB בממיר יס מקס אני צריך להכנס להגדרות ממיר ,ושם להגדיר RGB לאשר וזהו זה?
או שיש פעולות נוספות שצריך להגדיר בעניין הזה?

הממיר מחובר סקארט לסקארט

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

זה בדיוק ככה. נכנסים לתפריט האיתחול המתקדם, בוחרים בהגדרות ה SCART ומשנים ל RGB. יש 2 מחברי SCART ורק הראשון יכול להעביר RGB השני מוגבל ל PAL שזה composite ול S-Video
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tomerm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה

Catskinner כתב:זה בדיוק ככה. נכנסים לתפריט האיתחול המתקדם, בוחרים בהגדרות ה SCART ומשנים ל RGB. יש 2 מחברי SCART ורק הראשון יכול להעביר RGB השני מוגבל ל PAL שזה composite ול S-Video
...
הם אחד מעל השני אז איזה מהם הוא תומך RGB?

התחתון שכתוב עליו TV?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כן. זה שכתוב עליו VCR לא תומך ב RGB

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

חיברתי עכשיו בממיר רגיל SCART תומך FULL RGB איכותי ב240 שקל ואין שינוי באיכות תמונה זה ממש לא הגיוני

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מי שמכר לך את הרעיון שמעבר ל RGB וקניית כבל יקר ישפר לך את חווית הצפייה בטלוויזיה באופן מוחשי גזר עליך קופון. יש כאן מספיק שרשורים והפניות למאמרים המסבירים את העניין למי שמוכן לחפש ולקרוא.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594

שליחה

Catskinner כתב:מי שמכר לך את הרעיון שמעבר ל RGB וקניית כבל יקר ישפר לך את חווית הצפייה בטלוויזיה באופן מוחשי גזר עליך קופון. יש כאן מספיק שרשורים והפניות למאמרים המסבירים את העניין למי שמוכן לחפש ולקרוא.
...
Catskinner

בלי להתייחס למחיר הכבל (שגם בעיניי הוא מוגזם): אם גודל המסך עולה על "21 - ההבדל בין Composite ל-RGB הוא מוחשי מאוד, וככול שמסך גדול יותר כך גם ההבדל בין החיבורים בולט יותר לעין.
יש 2 מחברי SCART ורק הראשון יכול להעביר RGB השני מוגבל ל PAL שזה composite ול S-Video
...
PAL היא שיטת הקידוד של אות צבע בשידור אות טלוויזיוני מלא ולא קשורה לאופן החיבור (גם NTSC ניתן להעביר ב-Composite).
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא אמרתי שההבדל אינו מוחשי. הטענה שלי היא שההפרדה הטובה יותר בצבעים וקווי מיתאר מעצימה את כל הבעיות שיש בשידור נחות וגרוע בעוד ש composite דווקא מטשטש את הכיעור. ולכן מי שחושב שהמעבר ל RGB יגרום אוטומאטית לראות תמונה טובה יותר עשוי להתאכזב קשות. דרך אגב, אני יודע מה ההבדל בין PAL ל composite, הבעיה היא שמי שכתב את ממשק המשתמש של הממירים לא עשה שעורי בית ובכך גרם לבלבול שכנראה יישאר איתנו עוד כמה דורות. מצד שני אין לי בעיה עם המאמצים לחנך ולהסביר את ההבדלים בין שקע RCA, קומפוזיט ו PAL רק שאני חושב שזה קרב אבוד.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא מבין אז אתה אומר שבLCD שיש לי 32 אינצ של שארפ GA8 אני לא יראה הבדל בין כבל איכותי תומך RGB לבין קומפוזיט?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

uknowmy כתב:אני לא מבין אז אתה אומר שבLCD שיש לי 32 אינצ של שארפ GA8 אני לא יראה הבדל בין כבל איכותי תומך RGB לבין קומפוזיט?
...
תראה היטב, אבל מה ש- Catskinner אומר (ויש צדק מסוים בדבריו) שחיבור RGB יבליט את כל חסרונות השידור. לעומת זאת, חיבור composite ייתן טשטוש יתר של תמונה. בפלזמה חיבור הממיר דרך RGB (או Component באמצעות טרנסקודר) נותן את התוצאה הטובה ביותר. ב-LCD החיבור האופטימאלי הוא S-Video - לפחות ב"פיליפס" שיש לי .
ויטלי

boazsh5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

האם שינת בתפריט Option בטלוויזיה באופציה Input Select ל-RGB ..?

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן אבל איך כל הדיבורים שלי על כבלים וחיבורים ורק עכשיו נזכרתם להגיד לי אחרי חודשיים של בלבול שבLCD החיבור האופטימלי הוא SVIDEO ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

uknowmy, תן לי לנסות לעשות לך סדר בראש. התמונה שאתה מקבל במסך מורכבת מ 3 אותות: קונטרסט, צבע וסנכרון. ככל שמפרידים בין מרכיבי האות מקבלים חדות גבוהה יותר וצבע נקי יותר. ב composite כל 3 האותות משולבים ולכן התמונה חסרת חדות והצבעים מלאכותיים. ב S-Video הקונטרסט כבר מופרד מהצבע וב RGB הצבע מופרד למרכיבים הבסיסיים שלו ולכל צבע רמת בהירות משלו.

מה שנותן את חדות התמונה זה בעיקר הקונטרסט, זאת אומרת שאין הבדל רב בחדות התמונה בין S-Video ל RGB. העין האנושית רואה הבדל בחדות בגלל הפרדת הצבעים הטובה יותר ובגלל שככה העין בנויה. בוא לא ניכנס להסברים מדוע העין האנושית רואה את העולם כפי שהיא רואה אותו.

(זה על רגל אחת ומאוד פשטני. הסבר מלא משתרע על 2 דפים לפחות).

מה זה נוגע אליך? אז ככה: נכון ש RGB נותן את הפרדת הצבעים הטובה ביותר ואת התמונה החדה ביותר והקרובה ביותר לשידור המקורי. אבל איך באמת נראה השידור מקורי? ב DVD השידור מאוד מפורט ונקי ולכן שווה לעשות מאמץ ולהתקרב אליו כמה שאפשר. שידורי טלוויזיה לעומת זאת הם באיכות מאוד גרועה, מותאמים לתצוגה על מסך של 576 שורות interlaced ואם הם מועברים בכבלים או ביס אז הם גם סובלים מפגמים שנגרמו מדחיסת השידור. כדי לקחת את הגועל נפש הזה ולהפוך אותו למשהו ראוי לצפייה צריך להשקיע עשרות אלפי שקלים במעבדי ווידאו ייעודיים ולכן האמונה התמימה שכבל - ולא חשוב כמה עלה - ומעבר ל RGB ייתן תמונה חדה, נקיה וברורה היא פשוט אמונה הגובלת בגיחוך.

אז מה החלופה? או שמתרגלים לגועל ומקווים שזה ישתפר או שבכוונה משתמשים בחיבור נחות כמו composite כי טשטוש התמונה שהוא גורם מצליח להסתיר את הפגמים של השידור המקורי. זה לא הופך את התמונה ליותר טובה, בדיוק כמו שאיפור טוב לא יהפוך אישה מכוערת למלכת יופי. וזה גם לא פתרון קסם ובטח שלא כולם יסכימו איתי.

מה הקשר ל LCD? האמת שאין לי מושג למה טוענים ש S-Video מתאים לו יותר. העיבוד הפנימי של התמונה מתבצע ב RGB בדיוק כמו בכל מסך ואני חושד שאין שום דבר מאחורי הטענה הזאת. אני אישית הייתי מתחבר ב RGB או ב component ומשתדל שלא לצפות בשידורי הטלוויזיה הרגילים כי זה מביא לי עצבים כל פעם.

מה אתה צריך לעשות? האמת שעם מסך 32 אינטש והרגלי צפייה שכוללים טלוויזיה אתה לא צריך לשבור את הראש יותר מידי. אני מאוד בספק אם תראה הבדל בין S-Video ל RGB ממרחק של 2-3 מטר ומעלה וזה ממש לא משנה כמה כסף תשפוך על כבלים.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Catskinner כתב: מה הקשר ל LCD? האמת שאין לי מושג למה טוענים ש S-Video מתאים לו יותר. העיבוד הפנימי של התמונה מתבצע ב RGB בדיוק כמו בכל מסך ואני חושד שאין שום דבר מאחורי הטענה הזאת.
...
תמונה של מסכי LCD ב-"רמת הכניסה +" מתאפיינת בגרעיניות (זה לא קיים בפלזמה), הגרעיניות הזו יותר בולטת לעין בחיבור RGB. ממרחק של שלושה מטרים באמת לא מבחינים בהבדל בין RGB ל-S-Video, מהמרחק של 2 מטרים - עדיין כן (אצלי LCD נמצאת בחדר השינה).
לגבי מעבדי התמונה שעולים עשרות אלפי שקלים - יש גם כאלה, אבל ניתן לקבל תוצאה טובה (ב-SDTV) גם ב-2000$ (אחד הדגמים של Lumagen). ב-3000$ אפשר לקבל תוצאה מעולה (DVDO עם הכרטיס ABT102D).
ויטלי

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי אז אתם אומרים עד שלא יהיו שידורים בארץ של HD או שידורים ברמה יותר גבוה עדיף לחבר בקומופוזיט כדי שיתן לי הרגשה שרואים יותר טוב ובנתיים לחבר את הDVD לסקארט ? או שעדיף לחבר את הDVD לקומפוננט?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

בטלוויזיה איכותית ( לי יש לווה 29 אינץ), שיודעת לקבל RGB על סקארט, מרגישים בהבדל עצום לעומת composite. ההשמצות הפרועות על איכות השידורים לא נכונות. הוט באמת משדרים באיכות נמוכה (כנראה בגלל מגבלות רוחב פס - הם חייבים להמשיך לשדר גם אנלוגית ,וכל ערוץ אנלוגי שקול ל 8 ערוצים דיגיטליים באיכות *טובה*), אבל יס משדרים באיכות מצוינת לפחות חלק מהערוצים. כמובן ש"מצויין" זה ביחס לשידור בהפרדה נמוכה.
לי אישית ברור שברגע שאעבור ל LCD, וזה יקרה בחודש הקרוב - איכות התמונה בקליטת YES תרד.
הטיעון שקומפוזיט עוזר להחביא את הבעיות, הוא מופרך - לפחות מנסיוני האישי.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

uknowmy כתב:אוקיי אז אתם אומרים עד שלא יהיו שידורים בארץ של HD או שידורים ברמה יותר גבוה עדיף לחבר בקומופוזיט כדי שיתן לי הרגשה שרואים יותר טוב ובנתיים לחבר את הDVD לסקארט ? או שעדיף לחבר את הDVD לקומפוננט?
...
חיבור composite נותן תוצאה מזעזעת ולא הייתי ממליץ עליו גם עבור איכות השידור הנוכחית. לגבי DVD - לא תבחין בהבדל בין RGB ן-COMPONENT.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

vitalyi כתב:
Catskinner כתב: מה הקשר ל LCD? האמת שאין לי מושג למה טוענים ש S-Video מתאים לו יותר. העיבוד הפנימי של התמונה מתבצע ב RGB בדיוק כמו בכל מסך ואני חושד שאין שום דבר מאחורי הטענה הזאת.
...
תמונה של מסכי LCD ב-"רמת הכניסה +" מתאפיינת בגרעיניות (זה לא קיים בפלזמה), הגרעיניות הזו יותר בולטת לעין בחיבור RGB. ממרחק של שלושה מטרים באמת לא מבחינים בהבדל בין RGB ל-S-Video, מהמרחק של 2 מטרים - עדיין כן (אצלי LCD נמצאת בחדר השינה).
לגבי מעבדי התמונה שעולים עשרות אלפי שקלים - יש גם כאלה, אבל ניתן לקבל תוצאה טובה (ב-SDTV) גם ב-2000$ (אחד הדגמים של Lumagen). ב-3000$ אפשר לקבל תוצאה מעולה (DVDO עם הכרטיס ABT102D).
...
זה בדיוק העניין - 3000$ זה כבר סף הפתיחה לעשרות אלפי שקלים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

uknowmy כתב:אוקיי אז אתם אומרים עד שלא יהיו שידורים בארץ של HD או שידורים ברמה יותר גבוה עדיף לחבר בקומופוזיט כדי שיתן לי הרגשה שרואים יותר טוב ובנתיים לחבר את הDVD לסקארט ? או שעדיף לחבר את הDVD לקומפוננט?
...
זה כבר שאלה של טעם אישי. יש כאלה שמעדיפים את התמונה המרוככת שמקבלים בקומפוזיט ואחרים מעדיפים את החדות והצבעים הפחות צעקניים שמקבלים ב S-Video ו RGB.

בקשר ל DVD: אין שום הבדל נראה לעין בין קומפוננט ל RGB שמועבר דרך ה SCART מבחינת איכות התמונה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

nir11 כתב:בטלוויזיה איכותית ( לי יש לווה 29 אינץ), שיודעת לקבל RGB על סקארט, מרגישים בהבדל עצום לעומת composite. ההשמצות הפרועות על איכות השידורים לא נכונות. הוט באמת משדרים באיכות נמוכה (כנראה בגלל מגבלות רוחב פס - הם חייבים להמשיך לשדר גם אנלוגית ,וכל ערוץ אנלוגי שקול ל 8 ערוצים דיגיטליים באיכות *טובה*), אבל יס משדרים באיכות מצוינת לפחות חלק מהערוצים. כמובן ש"מצויין" זה ביחס לשידור בהפרדה נמוכה.
לי אישית ברור שברגע שאעבור ל LCD, וזה יקרה בחודש הקרוב - איכות התמונה בקליטת YES תרד.
הטיעון שקומפוזיט עוזר להחביא את הבעיות, הוא מופרך - לפחות מנסיוני האישי.
...
אתה לא משווה תפוחים בתפוחים, אי אפשר להשוות CRT ו- LCD

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”