GalBrill כתב:oferlaor - "אם בארזים נפלה שלהבת..."
ידידי היקר, הבעיה שלך היא לא ויסטה היא עצם הטעות הנוראית המקדימה לויסטה וקוראים לה HP.
שקונים צעצועים ומצפים שהם יעבדו בלי בעיות נתקלים בבעיה שלך - צר לי אין מחשב נייד מלבד IBM.
...
לא קונה, אין יותר יצרן כזה של לפטופים (ולא, לנובו זה לא ממש יצרן...).
חוץ מזה, הלפטופ האמין ביותר שהיה לי אי פעם הוא הקודם (כמובן גם של HP...)
GalBrill כתב:
1. חום - פונקציה של עיצוב מחשב (שים לב שלמרות שיש לך ילדים מחשב נייד יכול לאיים על המשכיות הדור הבא שלך) - שוב לא ויסטה אלא מכשיר.
...
צודק.
GalBrill כתב:
2. "מבריקות" - אחד הדברים הכי מטומטים שהומצאו לדעתי ו HP מובילה את השטות הזו.
...
כל המחשבים האחרים שראיתי עבור VISTA כולם בעלי תכונה זו...
GalBrill כתב:
3. אלחוט - שים לב שהויסטה תנהל את החיבור שלך, הרבה מניידים באים עם תוכנת ניהול שלהם (כולל ה IBM) ושמתי לב שלרוב התוכנות האלו הרבה פחות טובות מאשר המקורית של חלונות - לדעתי.
...
ב-HP הקודם שלי, דווקא ניהול שלו של ה-WIFI נותן ביצועים של בערך 30% יותר מאשר ה-XP המובנה (בדוק...).
במקרה הזה, אני בפירוש משתמש בניהול של VISTA של רשתות ואיך לומר... זה לא משהו...
GalBrill כתב:
5. TS אצלי ממחשב אחר רץ כמו מלך, האם אתה מנסה אלחוטית או רשת קווית?
...
אפילו מקומית זה מגמגם... יש לי קטע של TS שהורדתי ממצלמת הוידאו HDTV שלי (הורדתי אותה דרך המחשב הזה!!) והוא מגמגם כאילו אין מחר...
GalBrill כתב:
6. אתה מפתיע אותי לרעה איש, נכון - מק חדש דורש התמצאות ולימוד מחדש, למה מקובעות??? הניווט שאתה מחפש עם לחץ UP קיים אבל בצורה הרבה יותר מעניינת ונוחה (שוב אחרי שלומדים ומתרגלים) - שים לב שכל מחיצה מופרדת בחץ הצידה לחיצה עליו או על השם פותחת לך תפריט נופל שמכיל קדימה או אחרונה מה שאתה לא רוצה וככה אפשר לדלג רמות בעץ ולא ללחוץ 3 פעמים UP להגיע שתי רמות אחורה - לדוגמא.
מה לעשות הוחלט להתקדם ואנחנו יכולים (או לא) להסתגל לחדשנות, רוב האנשים נתקעים ונהנים להגיד "פעם.... היה יותר טוב".
...
אני לא זורק סתם, אני מדבר על חודש (המעבר לויסטה נעשה ב-25/6, אני יכול לדעת לפי הדואל האחרון שקיבלתי במחשב השני...).
אני יכול ללכת אחורה, זה נכון, אבל מה לעשות שאני מקליד את ה-PATH בעצמי המון פעמים, כלומר, לאחור לא ממש עוזר לי. אני צריך גם חץ למעלה. הפיתרון הוא לבחור מה-PATH את החלק שמעניין אותי ואז ללחוץ עליו ב-ADDRESS (חרשתי על VISTA, אני מכיר אותו היטב, אל חשש...) אבל זה פשוט לא זה...
GalBrill כתב:
7. רזולוציה - מה קשור לויסטה - שוב המחשב שלך, לא מערכת ההפעלה.
...
צודק, התלונה שלי היא על המכלול שהוא הלפטופ הספציפי הזה. היאוש מורכב לא רק מויסטה אלא מכל המחשב הזה...
GalBrill כתב:
8. MAIL - בחיאת עפר, זה outlook exprees עטוף יפה, אתה רוצה כלי חזק? יש לך באופיס, יש לך קוד חופשי, מה אתה נתקע עם התוכנה הכי מעפנה - פה אני מסכים לחלוטין שהיא חלשה, יחד עם זאת מעולם לא אהבתי את ה OE ותמיד השתמשתי ב OUTLOOK רגיל שהוא מעולה לדעתי, אבל זו תוכנה ולא מערכת הפעלה...
...
אוי, כמה שאתה טועה. זה אכן נראה כך ב-5 דקות הראשונות עד שהאמת מתחילה לחלחל. אני מסרב להשתמש ב-OUTLOOK (כן, יש לי OFFICE 2003 וגם OFFICE 2007 חוקיים). זה שמן וגדול ונפוח ולא עושה את מה שאני צריך... OUTLOOK EXPRESS תפור עלי מעולה.
עכשיו עברתי ל-VISTA. כמוך חשבתי שזה רק חזות חדשה ושלא הרבה השתנה מתחת למנוע. האמת העצובה היא שהקשר היחיד בין OE לבין WM הוא שהוא נראה דומה. מתחת למכסה המנוע יש מנוע חדש לחלוטין, ולצערי דפוק מהיסוד.
הרעיון היה יפה. במקום להחזיק את התוכן ב-DATABASES (קבצי DBX) שיכולים בקלות להשתבש ודורשים COMPACTING ובעיות כאלה, מחזיקים כל דואל בקובץ נפרד. עד כאן יפה מאוד, זה הרי מאפשר מיונים חכמים יותר וחיפושים מהירים ויעילים יותר (להזכירכם שיש INDEXING חזק מאוד ב-VISTA).
הבעיה הקשה יותר היא ברשימת ה-ADDRESS BOOK. ב-XP יש לי ב-ADDRESS BOOK כמה אלפי כתובות. ב-VISTA, כל CONTACT כזה מקבל קובץ משלו. כאשר שולחים דואל, לוחצים על כפתור NEW MAIL ולאחר כחמש דקות (אני לא צוחק) אפשר באמת להקליד כתובות דואל (כאשר גם כאן, יש המתנה של לא מעט שניות עד שהוא מוצא את היעד). מצאתי את עצמי מחזיק 2-3 פרטי דואל ריקים בכל זמן נתון כי הפרש הזמנים מהרגע שאני לוחץ על NEW MAIL ועד שאני יכול להקליד כתובת ותוכן זה טיפה יותר זמן מכפי שהזיכרון שלי מחזיק את המידע שאני צריך לשלוח...
למה כל זה? בעיקר בגלל ניהול CONTACTS לקוי לחלוטין. במקום להחזיק אותם כל הזמן בזיכרון, כל העלאת חלון דואל חדש דורשת קריאה של אלפי קבצים שכוללים כתובות דואל... יעילות? לא אצלנו בביה"ס...
לאחר כמה ימים בשיטה הזו החלטתי לצמצם את מס' ה-CONTACTS שלי למינימום ההכרחי. הורדתי את הרשימה לבערך 1700 איש (שזה המינימום של המינימום אצלי). לאחר מכן, הגעתי לזמן טעינה "סביר" יותר של בערך 45 שניות ועד 2 דקות (תלוי מה עוד פתוח במחשב) לפתיחת דואל חדש. בלתי סביר לחלוטין.
להזכיר ששני הדברים שאני עושה בעיקר במחשב הזה הוא לדפדף באינטרנט ולכתוב דואל...
לטעמי הבעיה היא משולבת, כלומר, בחירת מחשב בעייתית (זה היה IMPULSE BUY כשהייתי בארה"ב, לצערי, ולא משהו שבדקתי וחרשתי עליו בבדיקה מה הכי מתאים לצרכי). אבל בפירוש המשמעות היא שצריך לפחות 2GB במחשב כזה וש-VISTA דורש OVERHAUL והרבה תיקוני פונקציונליות.
אני גם ממש ממליץ לבדוק היטב לגבי נושא החום (לדעתי יש לי נזק בלתי הפיך בקצות האצבעות, למרות שבאמת החדר שאני יושב בו הוא לא מהמקוררים ביותר בעולם).