באג ב-WebOS - אין דרך לבטל overscan בריבוי תצוגות?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
NeatNit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה

מדובר בטלוויזיה LG OLED 65 C8

בטלוויזיה קיימת אפליקציה של ריבוי תצוגות - הצגת שני קלטים אחד ליד השני (HDMI או עידן+). אבל חבל מאוד... למה לעשות אפשרות כזאת ולא לעשות אותה כמו שצריך?

התמונות שמוצגות תמיד יהיו חתוכות עם overscan, ואין שום דרך לבטל את זה. חוץ מזה, תמיד יהיה איזשהו אלמנט במסך שמסומן בורוד (כאילו בחרת אותו עם החצים של השלט), ואפילו אם לא נוגעים בשלט הרבה זמן זה עדיין נשאר ורוד.

בתמונות:
1. תמונה שמוצגת במחשב, ברזולוציה 4K דרך HDMI. איכות צילום גרועה, אבל..
2. קירוב של אחת הפינות באותו מסך. ניתן לראות שהחץ הכתום מגיע רק עד לפיקסל הפינתי ביותר, כל שאר הפיקסלים שבקצוות המסך הם ירוקים
3. מסך כיול של overscan ב-Nintendo Switch, ברזולוציה 1080p דרך HDMI. ניתן לראות שהחצים בפינות המסך נראים באופן מלא.
4. שתי הכניסות הנ"ל, אחת ליד השניה באפליקציית ריבוי תצוגות. ניתן לראות שהקצוות של התמונות חתוכות, כלומר יש overscan.
5. קירוב של הפינות באותו מסך. ניתן לראות בבירור ששתיהן חתוכות עם overscan.

ניתן לראות: זה משפיע על 1080p הרבה יותר משזה משפיע על 4k.
בנוסף על כך (לא ניתן לראות בתמונות כדי לא להגזים במספר התמונות) באופן מפתיע, אם מבטלים את האפשרות של "הזזת מסך" תחת "הגדרות לוח OLED", הקלט של 4K הוא קצת יותר טוב אבל עדיין יש קצת overscan. גיליתי את זה בטעות. לא רואה סיבה שהאפשרות הזו תשפיע, אבל הנה.

נראה לי ש-LG בטח אפילו לא מודעים לבאגים בתוכנה שלהם.. יש דרך ליידע אותם כדי שיתקנו את זה בעדכונים הבאים? האפשרות הזאת של ריבוי תצוגה אמנם לא מעניינת בשימוש יומיומי, אבל ישנם כמה מקרים שאני כן רוצה להשתמש בה, ובגלל הבאג הזה אני לא יכול. מאוד חבל ש-99% מהעבודה הקשה כבר נעשתה אבל רק בגלל ה-1% הנותרים נשארנו אם אפליקציה חסרת תועלת.

האם גם בדגמים חדשים יותר קיימת ההתנהגות הזו?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

NeatNit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

התמונות הנוספות:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

NeatNit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בנושא קשור (מצטער על triple post אבל אני ממש רוצה שהשאלה הזו תהיה אחרי התמונות אז זה בלתי נמנע)

האם הפסיקו העדכונים ל-WebOS ב-C8? קראתי איפשהו באינטרנט (לא מוצא את זה כרגע) שהעדכון הנוכחי יהיה האחרון. לא יודע איפה ממש לחפש אימות של זה.

חזור אל “מסכי OLED”