הצגת סרטי HD ב-DVD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
The-wizard פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

אני קצת חדש בכל התחום, ואני מצטער על הבורות מראש :roll: , אז אני פשוט אנסה...
איך, אם בכלל, אפשר לנגן סרט שהורדתי באיכות 720p או 1080p במכשיר DVD? הוא צריך לתמוך ב-HD?

ולשאלה שקצת לא כ"כ קשורה, מה זה X264 ואיך זה קשור ל-HD?...

תודה על העזרה...!

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

בעיקרון אי אפשר, שהרי ה-output של מכשיר ה-DVD שלך איננו יכול לעבד סיגנל ברזולוציות HD, אינו תואם לפורמטים וביטרייטים של HD ואינו יכול גם הוציא סיגנל ברזולוציות HD (בהסתייגות קלה במקרה של מכשיר שמבצע upconversion, ראה בהמשך).

אני לא חושב שיש דבר כזה "DVD תומך HD" - אתה כנראה מתכוון לאחד מהמכשירים האלה:

- DVD שמבצע Upconversion לרזולוציות HD אבל עדיין התוכן במקור הוא SD, היינו 480p או 576p (בהתאם לשיטת השידור PAL או NTSC). במכשיר כזה נמצא מעבד תמונה שכל מטרתו לקחת את סיגנל ה-MPEG2 שבתוך ה-DVD ולהגדיל אותו ל-720p/1080i/1080p בסיוע אלגוריתמים שמשפרים את התוצאה הסופית (חדות, ניקוי ארטיפקטים וכו').

- נגני HD מבוססי מדיות אופטיות Blu-ray ו-HD-DVD, שאמנם נראים כמו DVD אבל למעשה מכילים הרבה יותר מידע במבנה ובפורמטים שונים לחלוטין מה-DVD הסטנדרטי שאתה מכיר.

לגבי H.264 - זה לא ממש קשור או הכרחי לתוכן HD, אבל נכון להיום מאוד מקובל למצוא תכנים כאלה בפורמט הנ"ל משום היכולת הגבוהה שלו לאחסן הרבה מאוד מידע ברזולוציות גבוהות ובצורה יעילה מאוד, ומאפשר קבצים קטנים תוך שמירה על איכות תמונה גבוהה למדי ביחס למקור.
x264 הוא אחד הכלים מבוססי קוד פתוח המיועדים לדחיסה לפורמט H.264.

במקרה או שלא במקרה גם H.264 (שנקרא גם AVC) וגם VC1 (שהוא פורמט "מקביל" ל-H.264 מבית מיקרוסופט) הם שניים משלושת הפורמטים הרשמיים שאומצו ע"י המדיות האופטיות שהזכרתי קודם לשימוש על ידן, בנוסף ל-MPEG2 הוותיק.

The-wizard פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

תודה רבה! עזרת לי מאוד...

אז רק כדי לחדד מעט, בעצם כל מכשירי הדי וי די שנמכרים היום עם כותרות של "תומך ב HDMI" בעצם עושים upconversing?...

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598

שליחה

רק תיקון קטן:
Upconversion
...
לא Upconversion, אלא Upscale.
Upconversion הוא "שדרוג" של סוג החיבור ברסיברים בד"כ, כלומר חיבור בקומפוזיט לדוגמא לרסיבר שמבצע Upconversion לקומפוננט, וחיבור הרסיבר בקומפוננט למסך.
בעצם כל מכשירי הדי וי די שנמכרים היום עם כותרות של "תומך ב HDMI" בעצם עושים upconversing?...
...
זה אומר שיש להם חיבור HDMI, אשר דרכו מתבצע Upscale בDVD. טכנית ניתן לבצע Upscale גם דרך Component אבל זה לא נעשה בעקבות הגבלה כלשהי, אם אני לא טועה כנגד העתקה או זכויות יוצרים, אבל אני לא בטוח. עד היום לא נתקלתי בDVD עם HDMI שאינו עושה Upscale, אבל יכול להיות שיש כאלו, תבדוק שכתוב במפורש שהמכשיר מבצע Upscale.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”