כונן Western Digital 240GB WD Green SSD SATA - כ 128 ש"ח
כללי הפורום
מבצעים אלה מוגשים כשירות לחברי האתר, האתר מרוויח דמי אפיליאציה מהדילים שבפורום. עם זאת, אין האתר קשור לאמזון ואינו אחראי באף אופן לנכונות המבצעים, כדאיות המבצעים או הרלוונטיות שלהם. אנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים ושהמחירים הוגנים.
מבצעים אלה מוגשים כשירות לחברי האתר, האתר מרוויח דמי אפיליאציה מהדילים שבפורום. עם זאת, אין האתר קשור לאמזון ואינו אחראי באף אופן לנכונות המבצעים, כדאיות המבצעים או הרלוונטיות שלהם. אנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים ושהמחירים הוגנים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
[left]Western Digital 240GB WD Green Internal PC SSD - SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm - WDS240T2G0A
[/left]
https://www.amazon.com/gp/product/B076Y ... =glouds-20
[/left]
https://www.amazon.com/gp/product/B076Y ... =glouds-20
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן, זה רלוונטי להרבה מאוד מוצרים (בעיקר קטנים/לא נפחיים), המשלוח על 2- תמיד יותר זול מאשר על 1X3 
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
זה מתאים ללפטופ ישן? איזה נתון במפרט אני מחפש לוודא את זה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
ברמה העקרונית, זה יכול להתאים גם ל-NAS ?
עזבו בצד את הנפח...
עזבו בצד את הנפח...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@avihuli
·פיזית אפשר לחבר ל NAS אבל זה לא מומלץ מכמה סיבות שהעיקריות שבהן :
1. בלאי גבוה יותר מדיסק רגיל (כמות כתיבות מוגבלת)
2. נפח/מחיר לא משתלם
3. הגנה פחותה במקרה של הפסקת חשמל (תלוי בפרמטרים רבים, אבל בד"כ בעייתי בדיסקים SSD הזולים)
ואני בטוח שיש חברים שיוסיפו עוד, אבל מקווה שהבנת את העקרון
·פיזית אפשר לחבר ל NAS אבל זה לא מומלץ מכמה סיבות שהעיקריות שבהן :
1. בלאי גבוה יותר מדיסק רגיל (כמות כתיבות מוגבלת)
2. נפח/מחיר לא משתלם
3. הגנה פחותה במקרה של הפסקת חשמל (תלוי בפרמטרים רבים, אבל בד"כ בעייתי בדיסקים SSD הזולים)
ואני בטוח שיש חברים שיוסיפו עוד, אבל מקווה שהבנת את העקרון
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
@Fish72
תודה.
1. לא כל כך מובן לי מדוע. הרי ב-ssd אין רכיבים שעובדים מכנית, אז מדוע הבלאי גבוה יותר ?
2. מובן
3. בהקשר של אותו סעיף 1, זה לא אמור להיות יתרון ל-ssd כאשר יש הפסקת חשמל (שבלי קשר אני יודע שזה משהו שלרוב דופק דיסקים לא משנה איזה)
תודה.
1. לא כל כך מובן לי מדוע. הרי ב-ssd אין רכיבים שעובדים מכנית, אז מדוע הבלאי גבוה יותר ?
2. מובן
3. בהקשר של אותו סעיף 1, זה לא אמור להיות יתרון ל-ssd כאשר יש הפסקת חשמל (שבלי קשר אני יודע שזה משהו שלרוב דופק דיסקים לא משנה איזה)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@avihuli
·1. יש בלאי של רכיב הזכרון עצמו שמוגבל למספר פעמים של כתיבות
3. ל SSD זולים אין מנגנונים שאמורים לספק חשמל בעת כתיבה ואז עלול להיווצר מצב של נתונים שנכתבו חלקית או בצורה משובשת. דווקא בדיסקים מכניים הסיכוי שזה ייקרה קטן יותר אבל זה מתוך נסיוני הכללי ולא מחייב באופן גורף.
·1. יש בלאי של רכיב הזכרון עצמו שמוגבל למספר פעמים של כתיבות
3. ל SSD זולים אין מנגנונים שאמורים לספק חשמל בעת כתיבה ואז עלול להיווצר מצב של נתונים שנכתבו חלקית או בצורה משובשת. דווקא בדיסקים מכניים הסיכוי שזה ייקרה קטן יותר אבל זה מתוך נסיוני הכללי ולא מחייב באופן גורף.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·avihuli כתב:ברמה העקרונית, זה יכול להתאים גם ל-NAS ?
עזבו בצד את הנפח......
כפי שדיסק קשיח מכני שלא מיועד לנאס יעבוד בנאס, גם זה יעבוד בנאס. אם המידע שאתה כותב שם קריטי היית שם את הדיסקים ב RAID 1/5/6 (מה שהנאס תומך ותלוי בכמות הדיסקים) ליתירות והגנה. אם אתה רוצה להיות בראש שקט ואתה מאלו שקונים דיסקים יעודיים לנאס מלכתחילה, גם פה יש דיסקים יעודיים:
https://www.amazon.com/Seagate-IronWolf ... 297&sr=8-3
https://www.amazon.com/Seagate-Nytro-XA ... B01LYJMRC6
-
Huber
- חבר במועדון HT

·vivi כתב:זה מתאים ללפטופ ישן? איזה נתון במפרט אני מחפש לוודא את זה...
רב הסיכויים שכן כי לאפטופים באים עם מקום לכונן 2.5" וזה כונן כזה. אם תתן דגם מדוייק נוכל יותר לעזור.