אורך חיים מתוכנן של טלוויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה

כל כמה זמן אתם מחליפים טלוויזיה?

רק כשמתקלקלת
13
34%
פחות מ-3 שנים
4
11%
כל 10 שנים בערך
21
55%

סך הכול הצבעות: 38

kushkush פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

או: כל כמה זמן בערך אתם מחליפים טלוויזיה? גם לעשות רוטציה בין החדרים זה נחשב (לשים את הטלוויזיה מהסלון בחדר שינה/חדר ילדים).

מנסה לשכנע את עצמי להוציא יותר ע״י חישוב של עלות לשנה (בערך)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #2 

נחמד הסקר, אבל מה תעזור לך הסטטיסטיקה אם אתה לא נכלל בה ?
תבדוק מתי פעם אחרונה החלפת מסך ואז תשקלל את העלות הממוצעת השנתית שיוצאת לך.
ולפי זה תחליט בכמה להשקיע יותר.

אגב, לטעמי השאלה צריכה להיות מתי בפעם האחרונה החלפתם טלוויזיה ולא כל כמה זמן אתם מחליפים.
כיוון שבשנים האחרונות הטכנולוגיות מאוד השתנו (טובות יותר), מחירים ירדו - מה שיגרום לאנשים כנראה להחליף בתדירות גבוהה יותר.
אם הנורמה לפני כמה שנים הייתה מסך 55, הרי שהיום לקנות מתח ל-65 כבר לא נחשב והרוח נושבת יותר לכיוונים של 75 ומעלה שבעבר לא היו נגישים עקב מחיר גבוה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

avihuli כתב:כיוון שבשנים האחרונות הטכנולוגיות מאוד השתנו (טובות יותר), מחירים ירדו - מה שיגרום לאנשים כנראה להחליף בתדירות גבוהה יותר.
אם הנורמה לפני כמה שנים הייתה מסך 55, הרי שהיום לקנות מתח ל-65 כבר לא נחשב והרוח נושבת יותר לכיוונים של 75 ומעלה שבעבר לא היו נגישים עקב מחיר גבוה.
...
·
יכול להיות גם הפוך.
יכול להיות שהטכנולוגיות החדשות אמינות פחות - ונצתרך להחליף יותר.
טלויזיות CRT היית מתקן במקום להחליף, אז טלויזיה אחת יכלה לשרוד עשרות שנים.
הטלויזיה האחרונה שלי היתה פיליפס HD, והיא שרדה עשור בערך בסלון (ועכשיו תלויה בחדר השינה).
ולפני זה היה לי הייסנס LCD, שהיתה לה אחריות 7 שנים. אז אמנם היא היתה פעמיים בתיקון, אבל בסופו של דבר שרדה עשור בערך.
אבל אני ממש לא בטוח שזה יהיה נכון גם לטלויזיה הנוכחית שלי...

kushkush פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

avihuli כתב:נחמד הסקר, אבל מה תעזור לך הסטטיסטיקה אם אתה לא נכלל בה ?
תבדוק מתי פעם אחרונה החלפת מסך ואז תשקלל את העלות הממוצעת השנתית שיוצאת לך.
ולפי זה תחליט בכמה להשקיע יותר.
...
למה לא? דווקא הצבעתי. חוצמזה אני מנסה להבין דעות של אחרים.

אגב, לטעמי השאלה צריכה להיות מתי בפעם האחרונה החלפתם טלוויזיה ולא כל כמה זמן אתם מחליפים.
כיוון שבשנים האחרונות הטכנולוגיות מאוד השתנו (טובות יותר), מחירים ירדו - מה שיגרום לאנשים כנראה להחליף בתדירות גבוהה יותר.
...
כמו ש- @mdk_25 אמר, יש גם שיקולים אחרים כמו חילופי טכנולוגיה/גודל סטנדרטי וכו׳. מעניין אותי אם זה שיקול כשבאים לקנות. לדוגמא, אני קונה X ומתכנן להחליף אותה תוך 5 שנים - ואז המחיר יהיה בהתאם.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #5 

בסדר, רק נתתי כיוון מחשבה.
בכל מקרה גם הצבעתי כמובן.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #6 

רק כשמתקלקלת זה טעות כי איכות התמנה יורדת עם שעות השימוש עד שהתמונה ניראת כמו בית שימוש, בגלל שהירידה ההדרגתית באיכות התמונה, בעלי הטלויזיה לא שמים לב ומתרגלים.
מניסיון עגום הטלויזיות בשנים האחרונות לא שורדות מעבר ל 5 שנים ולרוב גם פחות מ 4.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1794
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #7 

צריך לחלק את התקופה , כי כמו שכתבו לי בעבר עד היום הרוטציה הייתה אפשרית כי בסלון הייתה טלויזיה 55 אינץ אבל היום מתחיל להיות 75-85 אינץ וזה כבר הרבה יותר בעיתי לרוטציה,

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

@kushkush
בעבר הייתי גם 6-7 שנים עם מסך והכל היה בסדר, היום הדברים שונים. הטכנולוגיה מתקדמת כ"כ מהר שאי אפשר יותר לחכות כ"כ הרבה שנים בין הרכישות אחרת תהיה תקוע בעבר לא מעט זמן. מסכים שלא היו נגישים לרוב הציבור לפני שנתיים היום נמכרים כמו לחמניות... 4K 8K, תקני וידאו ואודיו חדשים .. גדלים של מסכים שפעם עלו יותר ממאה אלף ש"ח עולים היום כמה אלפים. לדעתי בהתקדמות של היום אני נשאר עם מסך (וגם פלאפון אגב..זה לא כ"כ שונה) בערך 3 שנים פלוס מינוס.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

יש לנו 2 פלזמות של פנסוניק: אחת בת 7 שנים, והשנייה, HD READY, אחת עשרה שנים. שניהם עדיין רצות יופי.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #10 

כשאני קונה טלוויזיה אני מקווה שהיא תחזיק לפחות 5 שנים, כלומר קלקול אחרי 5 שנים נלקח בחשבון. אשקול להחליף כנראה אחרי 7-8 שנים תלוי בהתקדמות הטכנולוגית.

Tom1998
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

מתי שהיא מתקלקלת
היה לנו טושיבה 49 אינץ 1080 שקנינו לפני 8 שנים היא נהרסה הפאנל נהיה שחור והפסיק להגיב אז החלפנו טלווזיה
בחדר שינה אחד עדיין עובדת אותה גדם טושיבה אבל 42 אינץ שעובדת יופי
יש לנו גם טלווזיה של סאמסונג 32 אינץ שזה הטלווזיה הראשונה הרזה שקנינו ב 2008 שעדיין עובדת אבל כבר לא בשימוש
לפני זה היה לנו טלווזיות שמנות אחת עבדה מעל 30 שנה ועדיין עבדה גם אחרי שזרקנו אותה
ועוד טלווזיה שמה ענקית כזאת 29 אינץ שקנו אותה בסוף שנות ה 90 וזרקו אותה 2008 מתי שהיא עוד עבדה פיקס

נקווה שהסאמסונג החדש שקנינו יחזיק יותר מהטושיבה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”