חווית מימוש אחריות על מסך OLED של LG שהתקלקל בתקופת האחריות המורחבת

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
ravnadal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

רכשנו לפני כמה שנים מסך LG מדגם LG EC9300 OLED
ביחד עם אחריות מורחבת ל5 שנים שעלתה עוד כ2K
לפני כשבוע המסך התקלקל ולא נדלק עוד. הוזמן טכנאי שלא הצליח לתקן, שלחו למעבדה ולא הצליחו לתקן.
כעת מציעים לנו דגם חליפי כלשהו (אעדכן בהמשך) שאינו קעור, מכיוון וLG לא מייצרת מסכים קעורים
וגם שלא תומך בתלת מימד, זה עוד ניחא אבל המסך שהוצע לנו הוא מחודש (ככל הנראה מתוקן או מתצוגה) בשווי של 6K (וזה שהוא חדש בניילון, דגם 2019 לטענתם)

לא מבין גדול במסכי טלוויזיה אבל בכל מה שקשור לחלקי מחשב כולל מסכים מחשב עם אחריות ל3-5 שנים תמיד קיבלתי חדש מהניילונים אם זה לוח אם, אם זה כרטיס מסך (גם כאלה שעולים 3 אלף ויותר הוחלפו לדגם עדכני ודנדש מהניילונים) לא מחודש לא מתוקן ובלי שום סיפורים. החברות עושות RMA ומקבלות עליו זיכוי מלא , מחלק שעולה 500 שקל וחלק שעולה 5000.

האם אפשר להתעקש עם היבואן או להיכנס איתם לתביעה וכו' על זה שהוא מחוייב לספק לי חדש או לתקן את המסך הקיים במידה ואני מוכן להמתין ויהי מה?
האם אנחנו יכולים במעמד המסירה להגיד לטכנאי שאנחנו לא מרוצים מהחדות\איכות תמונה ולסרב לחתום ולקבל את הטלוויזיה החליפית?
מה בעצם האופציות שעומדות בפנינו. ביררנו עם חבר שגם התקלקלה לו הטלוויזיה והפלא ופלא גם לו היה LG אז כבר הבנתי שזה רק עניין של זמן עד שהמסך הבא יתקלקל מה עוד שהוא עמד דלוק תמידית בתצוגה מה שבטוח לא יוסיף לאמינות שלו. ולסיכום מה לדעתכם מימוש אחריות ראוי למסך שכזה? (ארשום פה בהמשך את הדגם שהוצע לנו)
לטעמי מן הראוי להציע חלופה באותו סדר גודל של הקניה המקורית כלומר 9K גם אם זה אומר מסך יותר גדול וכו'

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

מה כתוב בתעודת האחריות המורחבת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20178
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@ravnadal
·
מסכים קעורים לא מייצרים כבר 4 שנים או יותר. דגם C6 (של 2016) היה האחרון שהיה קעור מ-LG.
כנ"ל תלת מימד, ה-C6 ו-E6 היו האחרונים שתמכו בזה. וכבר לא קיימים במלאי.

באחריות לא נכתב שום דבר על מסך חדש, הם מחויבים לספק לך מסך תקין, הוא לא בהכרח חייב להיות חדש.

על טלוויזיות, LG נותנת אחריות של שנה, כל מה שמעבר לשנה מטופל\ממומן ע"י היבואן עצמו. בנוגע לחלקים, אולי זה שונה, אבל EC9300 זה דגם של 2015, אז לך תדע מה קורה עם זה.

למרות שמעניין איזה דגם הוצע לכם, כל דגם שהוא של 2017 ומעלה יהווה שיפור ענק מהמסך שיש לך כרגע (גם כשהיה תקין).

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

בוא נתחיל מזה שהפיצוי שמגיע לך הוא לא הערך בו רכשת את המכשיר, כל מוצר חשמלי מאבד ערך אחרי X זמן, כמו כן כפי שציינו, הטכנולוגיה השתפרה במרבית הדגמים והדגמים החדשים משופרים לעומת מה שיש לך.
לדעתי השווי של המכשיר הוא השווי שהיית מקבל עליו אם היית מוכר אותו, זה כמו עסקאות רכב לצורך העניין. כמה היית מקבל עליו הוא נושא נפרד לדיון.
לדעתי הכי הוגן מצד היבואן, להכיר בכך שהמכשיר שלך שווה אחוז כלשהו מהשווי ששלמת עליו ולהציע א לך את השווי הכספי שלו שאתה יכול להמיר לאיזה דגם שאתה רוצה, ולא דגם משומש או חדש כזה או אחר. מה שאתה בוחר לעשות עם השווי ואיזה דגם לבחור זה עניין שלך.
הייתי מציע לך לעשות את הדבר הבא, לנסות לברר ביד 2 כמה פחות או יותר שווה דגם כמו שלך תקין ובכמה הוא נמכר ולפנות ליבואן בדרישה שיכיר בשווי של המכשיר כפי שהוא שהוא תקין. משם תוכל להתמקח על בחירת מסך שמתאים לך בין אם להוסיף או לקחת מכשיר באותו השווי (שכנראה יהיה פחות טוב ממה שהיה לך אם חדש או יותר טוב אם משומש)

ravnadal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

באחריות רשום. "היות ומסיבה כלשהי לא נצליח לבצע תיקון\החלפה מתאימים, כי אז הסעד היחיד לו תהיה זכאי הוא החלפה של המוצר במוצר שיהיה חדש,זהה או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך או, נשיב לך את התמורה ששולמה על ידך עבור המוצר, כשהיא צמודה למדד המחירים לצרכן מיום רכישת המוצר ועד יום ההחזר; הכל על פי שיקול דעתנו המוחלט והכל כנגד קבלת המוצר לידינו והעברתו לבעלותנו (כשהוא במצב טוב ותקין - למעט הקלקול - וללא זכויות צד ג' כלשהן) מוסכם ומובהר בזה כי למעט אם תחול עלינו החובה המפורשת על פי הדין, חובת ההחלפה של המוצר לא תהיה במוצר חדש אלא , אלא במוצר במצב דומה."

בקיצור האחריות הזאת מקנה להם לעשות מה שבא להם.
מי לא היה רוצה פשוט לקבל זיכוי בצמוד למדד?
המשפט האחרון ממש נותן רמז לאיך לקבל מוצר חדש
נראה לי שאם מתעקשים איתם בבית משפט על "שווה ערך" אפשר להוציא את הכסף או מסך חדש.
חוץ מזה מעבר למה שרשום באחריות צריך לראות מה קורה מבחינת חוקי הגנת הצרכן כי זה לא נראה לי תקין שהם יכולים להציע "לפי שיקול דעתם"
הרי לפי כתב האחריות הם יכולים להחליף במוצר משומש ששווה אפילו חמישית מהמקורי כי זה לפי שיקול דעתם
ואני צריך להגיד תודה בכלל שנותנים לי לממש אחריות, לא נשמע לי סביר. לא תמיד דגמים חדשים הם בהכרח יותר טובים ע"ע מגברי VINTAGE.

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #6 

הם אמרו שהמסך המשומש הוא בשווי 6K?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

בשנת האחריות הראשונה אין ספק שהם מחוייבים לספק מוצר חדש.
בשנות האחריות הבאות הם לא חייבים להציע את אותה אחריות שהם מחוייבים בה לפי חוק לשנה הראשונה, אבל הם מחוייבים להציג את זה במפורש כך שהאחריות בשנים הבאות היא לא אחריות כפי שנכפה עליהם בחוק בשנה הראשונה.
זו דעתי.

בכל אופן, אם נותנים לך OLED דגם 2019 במצב תקין, אישית הייתי לוקח את זה.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #8 

ועוד זה לא קעור אז הרווחת:)

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #9 

לחבר שלי, אחרי שלוש שנות פעילות, התקלקלה טלויזיה סמסונג. הטלויזיה היתה באחריות.
גם כאן היבואן לא רצה לתקן את המכשיר ובתמורה הציע לחבר שידרוג למסך חדש מהסדרות האחרונות, תמורת תוספת מחיר קלה.
החבר הסכים, שילם את ההפרש וקיבל מסך חדש עם אחריות חדשה.
מוטי

NeatNit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #10 

רק כדי שיהיה פה איזשהו ציטוט מבוסס, מהאתר של המועצה לצרכנות:
היצרן/יבואן הבטיח כי יעניק אחריות לשנתיים במקום לשנה. כיצד להוציא לפועל הבטחה זו?

יצרן/יבואן שנטל על עצמו חיובים נוספים מאלו הקבועים בתקנות, לדוגמא, מתן אחריות לתקופה ארוכה יותר – חייב לפרטם בתעודת האחריות. אם נתן אחריות נוספת על הקבועה בתקנות אך סייג את התוספת – חייב לציין זאת בתעודת האחריות בנפרד, באותיות בולטות לעין תחת כותרת "אחריות נוספת מוגבלת".
...
תחת האחריות שבחוק (שתקפה לשנה הראשונה), הם חייבים לספק לך מוצר חדש, או לתקן עם חלקי חילוף חדשים (הכל מפורט בעמוד שקישרתי). אחרי השנה הראשונה, מותר לאחריות להיות "חלשה יותר" אבל חייבים לציין זאת כמו שכתוב בציטוט - תחת כותרת "אחריות נוספת מוגבלת".

אבל כאן מדובר על אחריות מוארכת בתשלום - לא ראיתי פירוט על זה ספציפית.

האם "על פי שיקול דעתנו המוחלט" יכול להיות איזשהו סוג של אחריות? הרי זה באמת נשמע כאילו הם לא מתחייבים לכלום, אז על מה שילמת? זאת כבר שאלה לעורך דין כנראה...

ravnadal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

מעדכן לגבי מה שנסגר. לא יודע אם זה בזכות המייל ששלחנו, הפוסט כאן או השיחות לשירות לקוחות אבל הם הסכימו לשדרג לנו את ההצעה ממסך מתצוגה\מחודש למסך B9 חדש. לפי הקרטון נראה שאכן מדובר במסך B9 חדש שככל הנראה לא הצליח להימכר\עודפים (רואים שהקרטון עבר לא מעט מחסנים)
דגם 2019. לא יודע לגבי הבדלים באיכות כי המסך השני כבר לא איתנו :)
אבל בכל שאר הדברים הטלוויזיה עצמה יותר מוצלחת (מעבר בתפריטים,מהירות תגובה וכו').
מה שכן הוספנו 900 שקלים להמשך האחריות לשנתיים. אפשר לומר שאנחנו מרוצים בסה"כ רק חבל שזה צריך לעבור דרך מיקוח והוצאת אנרגיות כדי לקבל שירות הולם מצד שני לא בטוח שהדשא של השכן ירוק יותר אצל יבואנים אחרים.
הדגם שקיבלנו הוא OLED55B9PVA לא יודע איזה פאנל זה אבל יש לי הרגשה שהקודם היה IPS וזה סוג של VA נדמה שיש לו תדר רענון יותר גבוה או זמן תגובה, שורה תחתונה קטעי אקשן נראים יותר "מהירים". לא חושב שהייתי קונה אותו ככה אבל כמימוש אחריות זה בהחלט הוגן ומספק

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

B9 זה OLED (גם הפאנל הקודם שלך היה OLED ולא IPS).

זה שדרוג משמעותי לעומת מה שהיה לך.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #13 

הלוואי וכל נותני השרות היו נוהגים כמותם

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”