פורמט DTS מטלוויזיה חכמה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
YA_AZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
שולח פה שאלה ששאלתי בפורום טלוויזיות, אולי פה יהיה מענה (מקווה שאני לא עובר פה על חוקי הפורום וכאלה)

מחפש לקנות טלוויזיה 65' שתתחבר לרסיבר denon x1200w ומערכת רמקולים 5.1.
שימוש בטלוויזיה לצפיה בנטפליקס ואפל TV (אין יס, הוט, סלקום TV וחבריהם) שיופעלו דרך מערכת הפעלה של הטלוויזיה (ללא סטרימר חיצוני)
כבר הייתי סגור על samsung TU8000 עד שקראתי פה בפורום על בעיות פורמט DTS.
חייב להגיד שאין לי ידע נרחב בנושא טלוויזיות וסאונד, לאחר חיפוש וקריאה בפורום טוולזיות ובפורום אודיו (ק"ב) עדיין נשארתי עם סימני שאלה.

אשמח אם מישהו יכול להסביר מה המשמעות של חוסר בפורמט בשימושים שתיארתי והאם יש חלופה עדיפה בסדר גודל אותו מחיר?

תודה!

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

@YA_AZ
·
היי גבר,

ליבי יוצא אל ליבך - אני גם גיליתי לא מזמן, להפתעתי הרבה מאד שהטלוויזיה שלי ( LG 8600) לא תומכת בתכני DTS.
עד לא מזמן הייתי מחבר דיסק חיצוני ישירות לטלוויזיה ומנגן משם. הטלוויזיה מחוברת באמצעות ARC לרסיבר. שמתי לב שבמספר סרטים אני שומע מהקדמיים בלבד אפילו שיש לי סיגנאל DTS מוצג ברסיבר.

מפה לשם, אין לה יכולת לפענח DTS ויותר גרוע מזה לדעתי - אין לי יכולת העברת pass-through. לבסוף קניתי את השילד טיוי פרו שסגר לי פינה בצורה הכי טובה שיש, הוא מדהים!

היה פה שרשור לא מזמן (לא מצאתי אותו) שדיבר על אותו הדבר בדיוק ומישהו פה העלה את הלינק הזה שאומר שהיצרניות הגדולות כבר משנת 2018 לא מכניסות את פענוח ה- DTS בטלוויזיות.
משיחה עם עוד בחור מהפורום שיותר פריק של תמונה ולא אודיו, הוא הסביר לי (יתקנו אותי המבינים אם אני טועה) שקידוד DTS יותר בעייתי בסטרימינג ולכן כבר פחות נפוץ לראות אותו. כנראה זה גם מסביר למה נטפליקס עובדים על דולבי על כל סוגיו. לכן, אין טעם ליצרניותלהוסיף את הרכיבים של פענוח DTS כאשר יש בעיות או חוסר שימוש, חבל על הכסף ועל ההשקעה. ובצדק.

תחשוב מה זה, קניתי טלוויזיה חכמה בת פחות משנה ולחבר שלי יש סמסונג חכמה בת 5 ואצלה כן יש פענוח DTS. נגנבתי, לא הבנתי איך זה יכול להיות.
התחדשתי בשילד פרו וכל הבעיות שלי נפתרו :)

מקווה שעזרתי!

YA_AZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@Dannino
·

תודה רבה על העזרה והתמיכה אחי.
מעריך מאוד.🙏🏻

הצצתי על השילד פרו שאמרת, לא הכרתי, טוב שיש פתרון.
אתחיל עם שימוש במערכת הפעלה של הטלוויזיה ואם לא יספק נזמין אחד כזה, נשמע שסוגר את הפינה.

טנקס

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

@YA_AZ
·
בשמחה רבה אח יקר :)

אגב יש לך גם את השילד טיוי ולא הפרו. יש כמה הבדלים אבל לא משמעותיים כמו תמיכה בשרת פלקס, חיבורי יו אס בי, זיכרון ראם (2 לעומת 3 ג'יגה) ואחסון על המכשיר (8 במקום 16 ג'יגה).
אני קניתי את הפרו כי הייתי צריך לחבר את הדיסק שלי עם כל הסרטים. לא הרבה זמן אחרי הבנתי איך לעבוד עם פלקס והכל מתנהל על גבי הרשת ואין לי שימוש יותר בחיבורי ה- usb חח אבל הכל טוב. הוא מכשיר מדהים.

מבחינת תמיכה בכל פורמטי האודיו והוידאו, אין ההבדל בינהם. שניהם חיות רעות.

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”