בחברה שאני עובד בה, חברת סטארטאפ עם כמאה אישנוצרה בעיה לא פשוטה. הארגון, כמו חברות מוכרות רבות, מנוהל בעיקר בענן ומשתמשים באופן מאוד כבד בשירותים של גוגל, אמזון ופה ושם טיפה מיקרוסופט. השירות הכי פופולרי הוא google drive וכולם מחוברים אצלנו לשירות.
אבל יש מחלקות שסובלות מזה. מחלקת מרקטינג שלנו שהעובדים שלה יוצרים המון תוכן וידאו ושימוש בדיסק בענן פשוט לא עובד להם. לוקח להם מלא זמן לשתף תכנים והם יושבים מקומית לכולם על הדיסק. רובם עם מחשבי מק, וחלקנו עם PC - יחס של 70/30. כשהם במשרד הכל עובד טוב, לאחרונה ובזכותי הם התחילו להשתמש ב-Synology NAS. ולכן הם התחילו לעבוד בשיטה מעניינת. כשהם עובדים מקומית יש להם זמין הכל ב-NAS, וזה עובד מהר מאוד.
את התכנים שהם באמצע העבודה עליהם סידרתי להם Synology drive. ההתקנה ממש פשוטה - מתקינים על ה-Synology את ה-package ומחלקים אותו לאיזורים. אפשר כמובן ליצור את האזורים השונים לחלקים שונים בחברה.
כמו Google drive העסק עובד ומסתנכרן אבל יושב מקומית על ה-Drive של כל עובד בלי קשר אם הוא במשרד או מחוץ למשרד. עבורם, הכל מקומי. כאשר הם עובדים מקומית, זה מסתנכרן מקומית ולכן המהירות דרמטית יותר גבוהה ממה ש-Google drive או Dropbox יכולים לתת. קבצי עריכת וידאו יורדים להם במהירות בשל הרשת המקומית והם הפסיקו להעביר בינהם דיסקים ניידים.
הכי יפה? אלה שדחוף להם גם בבית לקבל סינכרונים מקבלים הרשאה ממני להכנס מרחוק בעזרת שירות Quickconnect ויש כאלה שאני לא סומך עליהם ופשוט מקבלים את הכתובת המקומית של ה-NAS ולכן מסתנכרנים עם השרת רק כשהם פיזית במקום.
לתוכנה של Synology drive יש גם אפשרות לגבות קבצים מקומיים. זה לא תחליף ל-time machine עבור מי שיש לו מק (יש גם את זה ב-NAS) אלא לאותם קבצים שהם רלוונטים לנו. כמובן שאפשר להגדיר גם בסינכרון של ה-Drive וגם בגיבוי איזה סוגי קבצים לשמור ומאיזה להתעלם. כך מחלקת השיווק מגבים רק את הסרטונים עצמם ולא כל מני קבצי ביניים שתוכנות העריכה שלהם בונות על הדרך.
לי זה עושה חיים ממש פשוטים. לפני זה הייתי צריך לספק להם כל הזמן פתרונות של storage, דיסקים ניידים ובמיוחד לפתור את הצרה של אלה שיש להם PC וצריכים לקבל את הקבצים מאנשי המק (שמעבירים בינהם בקלות קבצים עם AirDrop וכל מני כאלה). כל הבעיות האלה עברו ונעלמו לנו לשמחתי.
מבחינת ההגדרות זה ממש פשוט. גם ההתקנה על המחשב מאוד מאוד פשוטה. התוכנה עובדת כמעט אותו הדבר כמו Dropbox והיא נוחה יותר משירותים דומים. אם הארגון שלכם חושש משירותים דומים בענן או שבגלל בעיות ביצועים אתם חושבים שאתם לא יכולים להתסנכרן מחוץ למשרד - זה הפיתרון. עכשיו שאנחנו עובדים בקפסולות, חייבים לעבוד חכם.