האם בחדר מוחשך לגמרי יש יתרון משמעותי לcx לעומת bx ב תוכן HDR?
היי,
ממה שקראתי בפורום, ההבדל בין C לB בא לידי ביטוי בעיקר בעוצמת ההארה בHDR.
אני מבין שסדרה B לא משווקת עדיין בארץ, אבל אם תשווק בקרוב, ותהיה לי את האפשרות לבחור בין CX לBX, האם יש הבדל בין הדגמים בחדר מוחשך לחלוטין (ממ"ד אטום, דלת סגורה, תריס מוחשך)?
ראיתי אפילו תגובה שבחדר חשוך, סדרה C9 יכולה להיות מסנוורת מאוד וגם ככה דורשת החלשת עוצמה.
ממה שקראתי בפורום, ההבדל בין C לB בא לידי ביטוי בעיקר בעוצמת ההארה בHDR.
אני מבין שסדרה B לא משווקת עדיין בארץ, אבל אם תשווק בקרוב, ותהיה לי את האפשרות לבחור בין CX לBX, האם יש הבדל בין הדגמים בחדר מוחשך לחלוטין (ממ"ד אטום, דלת סגורה, תריס מוחשך)?
ראיתי אפילו תגובה שבחדר חשוך, סדרה C9 יכולה להיות מסנוורת מאוד וגם ככה דורשת החלשת עוצמה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@avirez
·
א. ב-HDR התמונה לא דורשת שום דבר.
ב. עדיף לא לצפות בחושך מוחלט, גם עם OLED. רצוי שתאורת החדר תהיה באיזור ה-5 ניט.
ג. הבעיה של סדרות ה-B9\BX היא עוצמת הארה חלשה, לא רק בסצינות בהירות, אלא גם בהארה של איזורים קטנים במסך, כמו השתקפויות וכו', מה שחשוב עבור אפקט HDR טוב.
לסיכום: אם אפשר, עדיף לקחת את סדרת C.
·
ג. הבעיה של סדרות ה-B9\BX היא עוצמת הארה חלשה, לא רק בסצינות בהירות, אלא גם בהארה של איזורים קטנים במסך, כמו השתקפויות וכו', מה שחשוב עבור אפקט HDR טוב.
לסיכום: אם אפשר, עדיף לקחת את סדרת C.
·היי ארתור, תודה על התשובה.TheCoolest כתב:@avirez
·
לסיכום: אם אפשר, עדיף לקחת את סדרת C....
א. לא הבנתי למה התכוונת "ב-HDR התמונה לא דורשת שום דבר". אני התייחסתי לתגובות בפורום שציינו כי ההבדל המהותי בין סדרת C לסדרת B הוא בעוצמת ההארה בצפייה בתוכן HDR. בעיקר שם בסדרת B מאבדים את אפקט הPOP של התמונה בגלל עוצמת הארה חלשה מבC. טעיתי?
ב. מעניין, חשבתי שכמה שיותר חשוך יותר טוב, איך אתה מייצר מקור אור עקבי של 5 ניטס?
ג. אני יכול להבין למה במסך שממוקם בסלון באור יום, יהיה יתרון לסדרה C כשהתאורה המירבית שתופק בפיקסל בוהק בסרט תהיה בהירה יותר מפיקסל מקביל בסדרה B אבל אני לא מבין למה בממ"ד מוחשך בו התאורה של שני המסכים תונמך כדי לא לסנוור באופן כללי, עדיין יש יתרון לסדרה C.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@avirez
·
ב-א כנראה שהתכוונתי לעניין הסינוור. לא יודע על מה מדובר, ב-HDR התמונה נראת כמו שהיא אמורה להיראות, במגבלות היכולות של המסך.
5 ניט זה מה שאומרים בתקן, אני מניח שללא ציוד מדידה כלשהו, יהיה קצת קשה לקבוע מקור אור בעוצמה כזו ספיצפית.
עם זאת יש ערכות bias lighting שניתן לכוון בהן את הבהירות. בעיקרון החדר לא אמור להיות חשוך לחלוטין.
עבור SDR זה לא כזה משנה, למרות שזה תלוי בהגדרות המסך. את שלי כיילתי ל-120 ניט ב-SDR. במצב כזה אין חשיבות לדגם.
ב-HDR זה חשוב, מאחר ואתה רוצה שהמסך יוכל להגיע לרמת בהירות הכי גבוהה שאפשר. עבור ה-pop וגם באופן כללי עבור תמונה מדויקת יותר.
·
ב-א כנראה שהתכוונתי לעניין הסינוור. לא יודע על מה מדובר, ב-HDR התמונה נראת כמו שהיא אמורה להיראות, במגבלות היכולות של המסך.
5 ניט זה מה שאומרים בתקן, אני מניח שללא ציוד מדידה כלשהו, יהיה קצת קשה לקבוע מקור אור בעוצמה כזו ספיצפית.
עם זאת יש ערכות bias lighting שניתן לכוון בהן את הבהירות. בעיקרון החדר לא אמור להיות חשוך לחלוטין.
עבור SDR זה לא כזה משנה, למרות שזה תלוי בהגדרות המסך. את שלי כיילתי ל-120 ניט ב-SDR. במצב כזה אין חשיבות לדגם.
ב-HDR זה חשוב, מאחר ואתה רוצה שהמסך יוכל להגיע לרמת בהירות הכי גבוהה שאפשר. עבור ה-pop וגם באופן כללי עבור תמונה מדויקת יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הפאנל הוא אותו פאנל. לא חושב שראיתי הבדל מורגש בפופ בסדרות ה B לעומת ה C. מעבר לשינוי העיצובי, בד״כ מעבד התמונה בסדרות ה B חלש יותר מה C.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@oferlaor
·
אמנם אין לי ניסיון אישי עם B9 ו-BX, אבל מדיווחים של משתמשים שהיה להם B9, היו מאוכזבים מעוצמת הארה של המסך וטענו ש-C9 היווה שיפור משמעותי.
בנוסף, גם rtings מדדו הבדלים משמעותיים גם בסצינות אמיתיות וגם במדידות עם patterns.
·
אמנם אין לי ניסיון אישי עם B9 ו-BX, אבל מדיווחים של משתמשים שהיה להם B9, היו מאוכזבים מעוצמת הארה של המסך וטענו ש-C9 היווה שיפור משמעותי.
בנוסף, גם rtings מדדו הבדלים משמעותיים גם בסצינות אמיתיות וגם במדידות עם patterns.