שיתוף דיסק USB ברשת מסטרימר אנדרויד
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
הי, אני שואל פה למרות שזה לא בדיוק קשור לנושא, אבל ליד.
אם יש לי הארד דיסק חיצוני 3.5 אינצ' של WD (ללא כניסת רשת), האם אני יכול איכשהו לחבר אותו לרשת הביתית שלי ולהעביר אליו קבצים ממחשב נייד שמחובר אלחוטית ? אני יכול לחבר את ההארד דיסק לסטרימר אנדרואיד לצורך העניין בשביל "שייגשר" בין כל המכשירים.
אין אפשרות לחבר את ההארד דיסק למחשב נייח.
או אולי לחבר את ההארד דיסק ישירות לראוטר ? האם זו גם אפשרות ?
אם יש לי הארד דיסק חיצוני 3.5 אינצ' של WD (ללא כניסת רשת), האם אני יכול איכשהו לחבר אותו לרשת הביתית שלי ולהעביר אליו קבצים ממחשב נייד שמחובר אלחוטית ? אני יכול לחבר את ההארד דיסק לסטרימר אנדרואיד לצורך העניין בשביל "שייגשר" בין כל המכשירים.
אין אפשרות לחבר את ההארד דיסק למחשב נייח.
או אולי לחבר את ההארד דיסק ישירות לראוטר ? האם זו גם אפשרות ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2611 פעמים
- יצירת קשר:
@avihuli
·
אפשר לראוטר. אפשר לסטרימר, אבל תלוי אם הוא תומך בשיתוף הדיסק ברשת. עם CoreELEC זה אפשרי.
·
אפשר לראוטר. אפשר לסטרימר, אבל תלוי אם הוא תומך בשיתוף הדיסק ברשת. עם CoreELEC זה אפשרי.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה, אשמח אם מישהו יוכל לרשום לי בנקודות עיקריות איך אני עושה את זה.TheCoolest כתב:ף@avihuli
·
אפשר לראוטר. אפשר לסטרימר, אבל תלוי אם הוא תומך בשיתוף הדיסק ברשת. עם CoreELEC זה אפשרי....
אפשר גם בהודעה פרטית בשביל לא להסיט את הדיון מהשרשור או אף לפצל את השרשור לחדש ואז אני גם ארשום בצורה מסודרת את כל התהליך שאעשה בפועל למי שגם הפתרון הזה יכול לסייע לו.
נראה לי זה בסיס ראשוני טוב יותר להתחיל ממנו מאשר לפזר כספים על רכישת NAS שלא בטוח שיש בזה צורך.
אפרט מה אני רוצה לעשות ברמת החיבורים:
אני רוצה לחבר באמצעות USB כונן WD MY BOOK דיסק 3.5 אינץ שעובד על חשמל לסטרימר שמריץ אנדרואיד מדגם tronsmart vega s95 telos. מידע לגביו יש כאן: https://www.geekbuying.com/item/Tronsma ... 59700.html
הסטרימר מחובר בכבל רשת לרשת הביתית וכן באמצעות כבל HDMI לרסיבר.
מה אני רוצה להשיג ?
- יכולת להעברת קבצים בצורה אלחוטית ממחשבים ניידים ישירות לכונן ה-WD.
- יכולת להוריד סרטים מהרשת ולשמור אותם גם על ה-WD (הבנתי שיש אפליקציה בשם ביטורנט שמתאימה לאנדרואיד וזה מה שהיא עושה).
- בהקשר לסעיף הקודם, לא הבנתי האם ניתן לתת לסטרימר או לאפליקצית הביטורנט "פקודות לביצוע" באמצעות הלפטופ, כי לא כ"כ נוח לעבוד עם הממשק של האנדרואיד והשלט שמגיע איתו. אז השאלה איך אני מתחבר מהווינדוס לאנדרואיד ?
- יכולת לנגן סרטים באמצעות הסטרימר ולהעביר לרסיבר (באמצעות נגן קודי לדוגמא שזה אני כבר יודע לעשות היום, חחח...)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@avihuli
·
לפי גוגל יש בסטרימר מעבד של S905, כך שאפשר להתקין עליו CoreELEC.
·
לפי גוגל יש בסטרימר מעבד של S905, כך שאפשר להתקין עליו CoreELEC.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
אני אשמח אם ניתן לפצל את השרשור עם ההודעות הרלוונטיות שלי כי אני רואה כבר איך מתחילות לי השאלות.
אני לא יודע מה זה ה-CoreELEC הזה ? מה הוא עושה ? מה הוא פותר לי מבחינת הדברים שאני רוצה להשיג ?
זו מערכת הפעלה בנוסף לאנדרואיד ? במקום ?
מרגיש אבוד בזה, אפילו לא יודע מאיפה להתחיל...
אני אשמח אם ניתן לפצל את השרשור עם ההודעות הרלוונטיות שלי כי אני רואה כבר איך מתחילות לי השאלות.
אני לא יודע מה זה ה-CoreELEC הזה ? מה הוא עושה ? מה הוא פותר לי מבחינת הדברים שאני רוצה להשיג ?
זו מערכת הפעלה בנוסף לאנדרואיד ? במקום ?
מרגיש אבוד בזה, אפילו לא יודע מאיפה להתחיל...
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@avihuli
·
את CoreELEC אפשר להתקין על כרטיס SD, ואז ניתן לעשות דואל-בוט עם האנדרויד שעל המכשיר.
המערכת תומכת רק במעבדים של Amlogic, סדרות S905 ומעלה.
איך להתקין ופרטים נוספים אפשר למצוא באתר\פורום של CE.
ברגע שאתה מחבר כונן USB, אז CE מזהה אותו, ומשתפת אותו ב-SMB. בנוסף, ניתן להפעיל שיתוף DLNA בקודי, ואז אפשר לנגן מטלוויזיה ונגני DLNA אחרים.
כמובן עם תוספים לקודי אפשר להתקין כל דבר שקיים עבור קודי.
·
את CoreELEC אפשר להתקין על כרטיס SD, ואז ניתן לעשות דואל-בוט עם האנדרויד שעל המכשיר.
המערכת תומכת רק במעבדים של Amlogic, סדרות S905 ומעלה.
איך להתקין ופרטים נוספים אפשר למצוא באתר\פורום של CE.
ברגע שאתה מחבר כונן USB, אז CE מזהה אותו, ומשתפת אותו ב-SMB. בנוסף, ניתן להפעיל שיתוף DLNA בקודי, ואז אפשר לנגן מטלוויזיה ונגני DLNA אחרים.
כמובן עם תוספים לקודי אפשר להתקין כל דבר שקיים עבור קודי.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על פיצול השרשור, הנה יש לי פרויקט חדש לטיפול...
שאלות:
למה אני צריך להתקין CE ? האם אי אפשר לעשות את מה שאני רוצה על בסיס האנדרואיד שכבר קיים ?
אם אני מבין נכון בין השורות, אז כנראה שה-CE יעמיס על המעבד...
דואל בוט - זה אומר ששתי מערכות ההפעלה עובדות במקביל גם האנדרואיד וגם ה-CE ? אם כן, איך אני בוחר איזו להעלות בעת ההדלקה של הסטרימר ?
איזו אפליקצית אנדרואיד מומלצת להתקנת של SMB על הסטרימר ?
מה אני צריך להתקין על הלפטופ בשביל "לכתוב" על כונן ה-WD ?
שאלות:
למה אני צריך להתקין CE ? האם אי אפשר לעשות את מה שאני רוצה על בסיס האנדרואיד שכבר קיים ?
אם אני מבין נכון בין השורות, אז כנראה שה-CE יעמיס על המעבד...
דואל בוט - זה אומר ששתי מערכות ההפעלה עובדות במקביל גם האנדרואיד וגם ה-CE ? אם כן, איך אני בוחר איזו להעלות בעת ההדלקה של הסטרימר ?
איזו אפליקצית אנדרואיד מומלצת להתקנת של SMB על הסטרימר ?
מה אני צריך להתקין על הלפטופ בשביל "לכתוב" על כונן ה-WD ?
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@avihuli
·
- CE יעבוד הרבה יותר טוב מהאנדרויד.
- דואל-בוט אומר שאתה יכול לעבוד עם אנדרויד או עם CE, לא שתיהן בבת אחת. אלו מערכות הפעלה, לא תוכנות.
אתה עושה ריבוט לאנדרויד או ריבוט ל-CE.
- לא מכיר אפליקציות כאלה לאנדרויד, אני לא משתמש באנדרויד.
- כלום.
·
- CE יעבוד הרבה יותר טוב מהאנדרויד.
- דואל-בוט אומר שאתה יכול לעבוד עם אנדרויד או עם CE, לא שתיהן בבת אחת. אלו מערכות הפעלה, לא תוכנות.
אתה עושה ריבוט לאנדרויד או ריבוט ל-CE.
- לא מכיר אפליקציות כאלה לאנדרויד, אני לא משתמש באנדרויד.
- כלום.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה.
ריבוט אומר כיבוי והדלקה ?
כלומר שאני מדליק את הסטרימר אני צריך לבחור איזו מערכת הפעלה להעלות ? ככה זה עובד ?
אם אני מבין נכון ה-CE עובד רק מהכרטיס SD למעשה כך שהוא כל הזמן צריך להיות בסטרימר בהנחה ואני רוצה להשתמש ב-CE ?
** מה הנפח של ה-SD CARD שאני צריך על מנת לשים עליו את ה-CE ?
ריבוט אומר כיבוי והדלקה ?
כלומר שאני מדליק את הסטרימר אני צריך לבחור איזו מערכת הפעלה להעלות ? ככה זה עובד ?
אם אני מבין נכון ה-CE עובד רק מהכרטיס SD למעשה כך שהוא כל הזמן צריך להיות בסטרימר בהנחה ואני רוצה להשתמש ב-CE ?
** מה הנפח של ה-SD CARD שאני צריך על מנת לשים עליו את ה-CE ?
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@shmizan
סבבה, תודה. עכשיו מובן לי...
אני אנקה קודם אבק מהשנים הרבות שהסטרימר והכונן יושבים בלי לעשות כלום ואז אני אעשה את מה שרשמתם:
בדיקה ועדכונים לסטרימר, אם יש.
התקנת SMB, אני אבחר משהו מהחנות שנראה לי סבבה.
התקנת ביטורנט.
הגדרות של מה שצריך.
סוגר לי לטפל בזה היום הלילה, תישארו בהאזנה...
אחרי שאני עושה את הכל ובהנחה ועובר תקין, אני אמור לראות את הסטרימר / כונן בלפטופ תחת תיקיית "רשת" ?
סבבה, תודה. עכשיו מובן לי...
אני אנקה קודם אבק מהשנים הרבות שהסטרימר והכונן יושבים בלי לעשות כלום ואז אני אעשה את מה שרשמתם:
בדיקה ועדכונים לסטרימר, אם יש.
התקנת SMB, אני אבחר משהו מהחנות שנראה לי סבבה.
התקנת ביטורנט.
הגדרות של מה שצריך.
סוגר לי לטפל בזה היום הלילה, תישארו בהאזנה...
אחרי שאני עושה את הכל ובהנחה ועובר תקין, אני אמור לראות את הסטרימר / כונן בלפטופ תחת תיקיית "רשת" ?
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@shmizan
·
כשאתה ב-CE אתה יכול לבחור boot from nand, ואז הוא יעלה את אנדרויד.
באנדרויד אתה עושה ריבוט, והוא יעלה ל-CE באופן אוטומטי.
אין צורך להוציא את הכרטיס.
·
כשאתה ב-CE אתה יכול לבחור boot from nand, ואז הוא יעלה את אנדרויד.
באנדרויד אתה עושה ריבוט, והוא יעלה ל-CE באופן אוטומטי.
אין צורך להוציא את הכרטיס.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ניסיתי אתמול בלילה... מייאש.
הדלקתי את הסטרימר, בדקתי עדכון למערכת ההפעלה - אין.
עשיתי עדכון לאפליקציות שהיו לי עליו.
חיברתי את ה-WD עם כמה קבצים וסרטים שהיו מראש.
ישבתי על זה משהו כמו שעתיים.
הורדתי קיו-ביטורנט, אבל יש שם הגדרות ראשוניות שצריך לעשות. לא ידעתי. ולהתחיל לחפש סרטונים ביוטיוב לזה - לא היה לי סבלנות.
אבקש מחבר שהמליץ על האפליקציה שיעזור.
לגבי ה-SMB, לא התעסקתי עם זה.
בכל מקרה, לא הצלחתי לראות את ה-WD דרך הלפטופ.
בקודי, מחקתי בטעות את הקטגוריות שיש בצד שמציגות את הסרטים, סדרות וכו'.
מזל שאת הוידיאו לא מחקתי - אז הצלחתי להגיע לקבצים הוידיאו שעל ה-WD.
משום מה הקודי מתחיל לעבוד חלק בניגון חלק של פורמטי האודיו רק אחרי כמה דקות (בהתחלה אין סאונד). אחרי כמה דקות יש סאונד מלא רק ערוצי בפורמטים המתקדמים. יש לי עוד כמה נגני תוכן על הסטרימר. עם כולם אותה בעיה.
קיצור, כל כך לא אינטואיטיבי וידידותי (לטעמי). מיליון הגדרות - אפשרויות בתפריטים.
זוכר שהתקנתי אותו לפני כמה שנים הייתי מול סרטון ביוטיוב אחד לאחד בשביל להגדיר את מה שנדרש.
למה אין פלאג N פליי פשוט ? לא זורם לי.
קיצור, נשארנו באותו מצב, חחח...
עד לפעם הבאה שאתיישב על זה.
הדלקתי את הסטרימר, בדקתי עדכון למערכת ההפעלה - אין.
עשיתי עדכון לאפליקציות שהיו לי עליו.
חיברתי את ה-WD עם כמה קבצים וסרטים שהיו מראש.
ישבתי על זה משהו כמו שעתיים.
הורדתי קיו-ביטורנט, אבל יש שם הגדרות ראשוניות שצריך לעשות. לא ידעתי. ולהתחיל לחפש סרטונים ביוטיוב לזה - לא היה לי סבלנות.
אבקש מחבר שהמליץ על האפליקציה שיעזור.
לגבי ה-SMB, לא התעסקתי עם זה.
בכל מקרה, לא הצלחתי לראות את ה-WD דרך הלפטופ.
בקודי, מחקתי בטעות את הקטגוריות שיש בצד שמציגות את הסרטים, סדרות וכו'.
מזל שאת הוידיאו לא מחקתי - אז הצלחתי להגיע לקבצים הוידיאו שעל ה-WD.
משום מה הקודי מתחיל לעבוד חלק בניגון חלק של פורמטי האודיו רק אחרי כמה דקות (בהתחלה אין סאונד). אחרי כמה דקות יש סאונד מלא רק ערוצי בפורמטים המתקדמים. יש לי עוד כמה נגני תוכן על הסטרימר. עם כולם אותה בעיה.
קיצור, כל כך לא אינטואיטיבי וידידותי (לטעמי). מיליון הגדרות - אפשרויות בתפריטים.
זוכר שהתקנתי אותו לפני כמה שנים הייתי מול סרטון ביוטיוב אחד לאחד בשביל להגדיר את מה שנדרש.
למה אין פלאג N פליי פשוט ? לא זורם לי.
קיצור, נשארנו באותו מצב, חחח...
עד לפעם הבאה שאתיישב על זה.
.
.