LG CX OLED TV vs. Samsung Q90T - איזה טלוויזית דגל שווה לכם לרכוש
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- pearljam5000
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 0
הlg כמה רמות מעל לפי הביקורת הזאת, הq90 של שנה שעברה הרבה יותר טובה
אף אחד בבית לא מעמיד אולד לייד LCD ורואה סרטים כך שההבדל יהיה מינורי ,
אולד תמיד הייתה טכנולוגיה עם תמונה יותר טובה מLCD עם שחורים אמיתיים למרות שהיום הפער מצטמצם ,
לדעתי הפער באכות לא שווה את הפחד מצריבה ,אכן 6 שנים של אחריות זה יפה אבל יש טלויזיות שעובדות גם 12 שנה ללא החלפה
אולד תמיד הייתה טכנולוגיה עם תמונה יותר טובה מLCD עם שחורים אמיתיים למרות שהיום הפער מצטמצם ,
לדעתי הפער באכות לא שווה את הפחד מצריבה ,אכן 6 שנים של אחריות זה יפה אבל יש טלויזיות שעובדות גם 12 שנה ללא החלפה
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
·dudis כתב:אף אחד בבית לא מעמיד אולד לייד LCD ורואה סרטים כך שההבדל יהיה מינורי ,
לדעתי הפער באכות לא שווה את הפחד מצריבה ,אכן 6 שנים של אחריות זה יפה אבל יש טלויזיות שעובדות גם 12 שנה ללא החלפה...
את זה אתה רושם כרגיל כבעל QLED Q90R שרוצה לרצות את עצמו ולומר שהוא קנה את ההכי טוב לעצמו ולהיות רגוע..
אז אני אגיד קצת אחרת, יש הבדל גדול בין הQLED ל OLED באיכות התמונה, הפער קיים וכל טלווזיה מציעה יתרון אחר.
בכל פוסט שלך אתה דואג להפחיד מצריבות ונכון גם אני חושש מהם, אבל לזרוע כל פעם מחדש פחד ורעל מהפחד לצריבות,
אם הטכנולוגייה הייתה כלכך גרועה וכלכך בעייתית לא היינו רואים את זה כלכך נפוץ
קח בחשבון שאם היום תתקלקל לך הQ90R שלך, לא תקבל במקומה Q90R אלא אולי Q95T שהיא מוגדרת פחות טובה והשחורים שלה עוד יותר רחוקים מהOLED.
ככה או ככה ל2 המסכים הOLED והLED LCD שנקראית QLED יש חסרונות ואין צורך בכל פוסט לרשום על הצריבות,
לא קנית OLED מהפחד, אז תהיה רגוע שאצלך לא יהיו צריבות וגם אתה משתמש במסך שהוא נחות יותר באיכות התמונה.
@gechts
·לא ניסיתי להפחיד אף אחד ולא כתבתי משהו חדש שלא ידוע , התגובה שלך מראה רק את הלחץ שלך מצריבת הGX ,
גם לא כתבתי שבLCD רואים יותר טוב מאולד , אבל אם ב70 אחוז מהזמן רואים את הערוצים בישראל שבקושי משדרים FULL HD גם המסך עם השחורים הכי טובים לא יוכל לשפר את האיכות ושתי הטכנולוגיות יודעות לבצע UPSCALE דומה ,
אין צורך להגיב , ברור שOLED יותר איכותי מLCD ולכל אחד היתרונות והחסרונות שלו
·לא ניסיתי להפחיד אף אחד ולא כתבתי משהו חדש שלא ידוע , התגובה שלך מראה רק את הלחץ שלך מצריבת הGX ,
גם לא כתבתי שבLCD רואים יותר טוב מאולד , אבל אם ב70 אחוז מהזמן רואים את הערוצים בישראל שבקושי משדרים FULL HD גם המסך עם השחורים הכי טובים לא יוכל לשפר את האיכות ושתי הטכנולוגיות יודעות לבצע UPSCALE דומה ,
אין צורך להגיב , ברור שOLED יותר איכותי מLCD ולכל אחד היתרונות והחסרונות שלו
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
·dudis כתב:@gechts
· אבל אם ב70 אחוז מהזמן רואים את הערוצים בישראל שבקושי משדרים FULL HD גם המסך עם השחורים הכי טובים לא יוכל לשפר את האיכות ,
...
אם 70 אחוז מהתוכן שלך מגיע ברמה שכזו - אין לדעתי סיבה להשקיע במסך יקר בכל מקרה. אבל יש כאלו מאיתנו ואני בנהם שמעל ל 90 אחוז מהתוכן שלהם הוא 4K HDR איכותי ושם השאיפה היא למסך עם איכות התמונה הכי גבוהה, ולי אישית זה היה ה OLED.
- jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
פתחת תיבת פנדורה..חחח
עזוב, הנה 2 סנט שלי:
בשני המסכים רואים פצצה, אתה תהנה מאוד מהתכנים של נטפליקס, אמזון, בלוריי או אם אתה משחק באקסבוק או סוני.
כמובן איכות השידור בארץ, אינה באה לידי ביטוי באף אחד מהמסכים הנ"ל ואם אינך בונה על נטפליקס / אמזון / בלוריי אז אולי בכלל לא שווה לבזבז את הכסף על מסך פרימיום.
בחירת המסך תלויה, לא רק במי נותנת תמונה טובה יותר או למי יש יותר שחורים שהם שחורים יותר, אלא בראש ובראשונה, מה התקציב, תתחיל משם. כמה אתה יכול ורוצה להשקיע. כמובן בליוי של איזה תוכן אתה מתכנן לצפות לרוב, (שוב, יס, הוט וכו' לא באמת משדרים באיכות כזו שמסך פרימיום בא לידי ביטוי.. בחיי.. אני עברתי כבר את כולם, ומכולם אני מאוכזב)... האם הסביבה מאורת, מאורת פחות וכמון מרחק צפיה. לכל מסך והטכנולוגיה שלו יש יתרונות וחסרונות...
שיהיה בהצלחה,
תקנה OLED או QLED מבטיח לך שאתה תהנה מאוד משניהם. תכלס, כנראה שבאותה מידה.
עזוב, הנה 2 סנט שלי:
בשני המסכים רואים פצצה, אתה תהנה מאוד מהתכנים של נטפליקס, אמזון, בלוריי או אם אתה משחק באקסבוק או סוני.
כמובן איכות השידור בארץ, אינה באה לידי ביטוי באף אחד מהמסכים הנ"ל ואם אינך בונה על נטפליקס / אמזון / בלוריי אז אולי בכלל לא שווה לבזבז את הכסף על מסך פרימיום.
בחירת המסך תלויה, לא רק במי נותנת תמונה טובה יותר או למי יש יותר שחורים שהם שחורים יותר, אלא בראש ובראשונה, מה התקציב, תתחיל משם. כמה אתה יכול ורוצה להשקיע. כמובן בליוי של איזה תוכן אתה מתכנן לצפות לרוב, (שוב, יס, הוט וכו' לא באמת משדרים באיכות כזו שמסך פרימיום בא לידי ביטוי.. בחיי.. אני עברתי כבר את כולם, ומכולם אני מאוכזב)... האם הסביבה מאורת, מאורת פחות וכמון מרחק צפיה. לכל מסך והטכנולוגיה שלו יש יתרונות וחסרונות...
שיהיה בהצלחה,
תקנה OLED או QLED מבטיח לך שאתה תהנה מאוד משניהם. תכלס, כנראה שבאותה מידה.
בברכה קובי כהן
- gechts
- חבר ותיק

אין צורך להגיב , ברור שOLED יותר איכותי מLCD ולכל אחד היתרונות והחסרונות שלו...
אין ולו טיפת לחץ נהפוכו, אני יודע להיזהר ממה שצריך והכל בסדר,
מה שבטוח שאתה כל הזמן מנסה להצדיק דרך הפוסטים את הרכישה שלך...של ה Q90R ובעצם התפשרת עליה כי פחדת לקנות OLED, ולכן לי אין פחד כי התגברתי עליו ולמרות החששות (כהגדרתך) עדיין יש לי OLED ולא QLED...
וכדאי ששוב תסתכל מה רשמת... "לדעתי הפער באכות לא שווה את הפחד מצריבה"
@gechts
·הכל בסדר כתבתי לדעתי ,בסופו של דבר כולם כותבים את אותו דבר,
כמו ש @jaksirak כתב ,אצלי גם הפרש הכסף גם סלון מואר וגם הצריבה הביאו אותי להחלטה לרכוש LCD למרות שתמיד רציתי אולד ...
נמתין לטכנולוגיה הבאה ונראה מה החסרונות שם ונחליט
כמו ש @jaksirak כתב ,אצלי גם הפרש הכסף גם סלון מואר וגם הצריבה הביאו אותי להחלטה לרכוש LCD למרות שתמיד רציתי אולד ...
נמתין לטכנולוגיה הבאה ונראה מה החסרונות שם ונחליט
- gechts
- חבר ותיק

נמתין לטכנולוגיה הבאה ונראה מה החסרונות שם ונחליט...
עוד משהו שחובה לומר בהקשר ל"טכנולוגיה הבאה" ולזה שרשמת שיש טלווזיות שמחזיקות 12 שנה,
זה כמובן נכון, אבל, אתה באמת חושב שאנשים שקונים מסכי פרימיום מחכים 12 שנה בין שדרוג לשדרוג?
@gechts
·מחכים , לא אבל תלוי במה שונה הטכנולוגיה החדשה , אני למשל עברתי מFULL HD ל 4K HDR .... ועוד כמה שנים 8K +++ ...או טכנולוגיה שהיום לא קיימת,
כשאני כותב 12 שנים בדרך כלל הטלויזיות עושות בבית סבב , מתחילות בסלון ....חדר שינה ..... חדר ילדים ובסוף חייה במרפסת
כשאתה רוכש טלויזיה פרימיום ומשקיע עליה כל כך הרבה כסף אתה מצפה שתחזיק לאורך שנים וכפי שאמרתי זאת רק דעתי
·מחכים , לא אבל תלוי במה שונה הטכנולוגיה החדשה , אני למשל עברתי מFULL HD ל 4K HDR .... ועוד כמה שנים 8K +++ ...או טכנולוגיה שהיום לא קיימת,
כשאני כותב 12 שנים בדרך כלל הטלויזיות עושות בבית סבב , מתחילות בסלון ....חדר שינה ..... חדר ילדים ובסוף חייה במרפסת
כשאתה רוכש טלויזיה פרימיום ומשקיע עליה כל כך הרבה כסף אתה מצפה שתחזיק לאורך שנים וכפי שאמרתי זאת רק דעתי
- gechts
- חבר ותיק

כשאתה רוכש טלויזיה פרימיום ומשקיע עליה כל כך הרבה כסף אתה מצפה שתחזיק לאורך שנים וכפי שאמרתי זאת רק דעתי...
לא יודע איזה חדר שינה יש לך, אבל אני לא רואה את עצמי מעביר 75 וגם לא 65 לחדר השינה,
לרוב אנשים משדרגים ומוכרים כיד-2
- gechts
- חבר ותיק

·לפני שנים חשבתי שמי שיש לו 55" בחדר שינה משוגע , לא יודע שנים יגידו אולי 75 יהיה סטנדרט (-:...
לי גם יש "55 בחדר השינה, ועדיין יש גבול, חדר שינה ממוצע (לא של בית פרטי ענקי) לא תכניס מסך "75 לחדר השינה,
זה בדיוק היה הדלימה שלי אני האמת רציתי אולד כי בכל סרטון השוואה הם נראים הרבה יותר טוב החשש היחיד שהיה לי זה מהצריבה במיוחד שההורים שלי רוצים טלווזיה לכמה שיותר שנים ולא להחליף כל כמה שנים כי הם בקרוב יוצאים לפנסיה וכבר לא ישתכרו כמו פעם אז בלית ברירה הלכתי על Q95T
האמת אני לא מבואס אולי רק מזה שאם הייתי ממשיך להתקשר לכל החנויות בארץ אולי הייתי מצליח להשיג דיל יותר טוב אבל חוץ מזה מבסוט האמת מהאיכות שלה במיוחד שעברנו מטלווזיה 1080 ל 4K
האמת אני לא מבואס אולי רק מזה שאם הייתי ממשיך להתקשר לכל החנויות בארץ אולי הייתי מצליח להשיג דיל יותר טוב אבל חוץ מזה מבסוט האמת מהאיכות שלה במיוחד שעברנו מטלווזיה 1080 ל 4K