מפסקים חכמים לבית
שלום לכולם,
אני רוצה להחליף מתגים של לגרנד במפסקים חכמים על מנת לשלוט על תאורה מרחוק.
איזו חברה הכי מומלצת?
התרשמתי מהמוצרים של ניסקו אבל לא הבנתי אם הם מתחברים ל HUB שמתחבר לראוטר, וגם לא מצאתי היכן הם נמכרים. האם מישהו יודע?
בנוסף, מה דעתכם על המתגים של SwitchBee?
תודה לעונים
אני רוצה להחליף מתגים של לגרנד במפסקים חכמים על מנת לשלוט על תאורה מרחוק.
איזו חברה הכי מומלצת?
התרשמתי מהמוצרים של ניסקו אבל לא הבנתי אם הם מתחברים ל HUB שמתחבר לראוטר, וגם לא מצאתי היכן הם נמכרים. האם מישהו יודע?
בנוסף, מה דעתכם על המתגים של SwitchBee?
תודה לעונים
- shmulikmazor
-
- מוקפא

- תגובות: 198
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לנו יש את המוצרים של החברה הזו (קיבלנו עם הדירה החדשה)
https://smartswitchs.co.il/
סה"כ מתפקדים, הבאסה היא שאי לא מצליח לממשק אותם (כנראה שאני חסר הבנה) ל-SmartThings של סמסונג. יש לחברה אפליקציה שסה"כ דיי ידידותית ונוחה.
https://smartswitchs.co.il/
סה"כ מתפקדים, הבאסה היא שאי לא מצליח לממשק אותם (כנראה שאני חסר הבנה) ל-SmartThings של סמסונג. יש לחברה אפליקציה שסה"כ דיי ידידותית ונוחה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
@1Matan20
קודם כל השאלה היא אם יש לך קו 0 במפסקים. אם לא, תצטרך להעביר כדי שתוכל לשלוט עליהם. אתה לא חייב להחליף את המתגים, אתה יכול להתקין מודולים מאחוריהם, ואז לבצע פריסה הדרגתית בלי לשנות את המראה החיצוני.
@shmulikmazor
המפסקים שהם מוכרים נראים כמו מפסקים של Livolo (חפש ב-AliExpress), וה״בקר״ שלהם זה Broadlink. הם לא כותבים בשום מקום באיזו טכנולוגיה הם משתמשים. בהינתן שהשליטה היא דרך Broadlink, כנראה שזה RF. אבל כדאי לשאול אותם.
קודם כל השאלה היא אם יש לך קו 0 במפסקים. אם לא, תצטרך להעביר כדי שתוכל לשלוט עליהם. אתה לא חייב להחליף את המתגים, אתה יכול להתקין מודולים מאחוריהם, ואז לבצע פריסה הדרגתית בלי לשנות את המראה החיצוני.
@shmulikmazor
המפסקים שהם מוכרים נראים כמו מפסקים של Livolo (חפש ב-AliExpress), וה״בקר״ שלהם זה Broadlink. הם לא כותבים בשום מקום באיזו טכנולוגיה הם משתמשים. בהינתן שהשליטה היא דרך Broadlink, כנראה שזה RF. אבל כדאי לשאול אותם.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
ממליץ מאוד לעבוד עם מפסקים ״טיפשים״ ולהרכיב מאחוריהם מודול חכם.
מפסק רגיל מאפשר לחוש את המפסק ולכן הרבה יותר נוח לתפעול. אצלי בבית המפסקים הוחלפו למפסקים קפיציים עם מנורה כך שיש חיווי על המצב של המנורה גם על המתג (בדומה למתג חכם) ומכיוון שהמפסק קפיצי אין בעיות סנכרון של מונרה דולקת אבל מפסק כבוי.
אני בדרך להרכיב עוד מפסקים קפיציים דו כיוניים (בדומה למפסק תריס) בשביל לשלוט במאוורר תקרה ומזגן בחדרים (לחיצה למעלה = מאורר, למטה = מזגן, ויש אפשרות גם ללחיצה ארוכה, דאבל קליק וכו׳).
אצלי הכל מחובר ל Shelly.
מפסק רגיל מאפשר לחוש את המפסק ולכן הרבה יותר נוח לתפעול. אצלי בבית המפסקים הוחלפו למפסקים קפיציים עם מנורה כך שיש חיווי על המצב של המנורה גם על המתג (בדומה למתג חכם) ומכיוון שהמפסק קפיצי אין בעיות סנכרון של מונרה דולקת אבל מפסק כבוי.
אני בדרך להרכיב עוד מפסקים קפיציים דו כיוניים (בדומה למפסק תריס) בשביל לשלוט במאוורר תקרה ומזגן בחדרים (לחיצה למעלה = מאורר, למטה = מזגן, ויש אפשרות גם ללחיצה ארוכה, דאבל קליק וכו׳).
אצלי הכל מחובר ל Shelly.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
לא מכיר את החנות ולא קניתי מהם, סתם חיפוש בגוגל:tomer_h כתב:@PCingAddict
יש לך לינקים למפסקים קפיציים כאלה? אני בדיוק גם מתעניין.
יש לי כיום כמה מפסקים שהעברתי אליהם קו 0 עם שלי 2.5 מאחורה.
לחלק שלא ניתן היה להעביר קו 0 אני גם מחפש מתגים כאלה שלא דורשים קו 0...
https://www.ziud.co.il/items/1742237-%D ... %9D-Gewiss
https://www.ziud.co.il/items/1742235
אין לי קו 0 במפסקים
אהלן, אין קווי 0 במפקסים לכן ואינני מתכוון לעשות, אין לזה צורך, מחפש פיתרון כמו SwitchBee שלא מצריך קו 0. אבל מה עוד יש בשוק חוץ מ SwitchBee?dr0r כתב:@1Matan20
@shmulikmazor
המפסקים שהם מוכרים נראים כמו מפסקים של Livolo (חפש ב-AliExpress), וה״בקר״ שלהם זה Broadlink. הם לא כותבים בשום מקום באיזו טכנולוגיה הם משתמשים. בהינתן שהשליטה היא דרך Broadlink, כנראה שזה RF. אבל כדאי לשאול אותם....
- dr0r
-
- חבר ותיק

Re: אין לי קו 0 במפסקים
@1Matan20
יש מפסקים מבוססי RF או Zigbee שעובדים בלי קו 0, אבל זה לא בטיחותי, וממש לא מומלץ.
הדרך שהמפסקים האלה עובדים היא ע״י הנחתת הזרם למנורה (בזמן שהמנורה ״כבויה״), אבל עדיין מעבירים מספיק כדי שהם יוכלו להמשיך לעבוד. זה אומר שבמנורה עדיין יש מתח, ואפשר להתחשמל בזמן החלפת נורה אם לא מנתקים את החצי-אוטומטי. זה גם אומר שהנורות למעשה כל הזמן עובדות, ואורך החיים שלהן מתקצר (חלק מנורות הלד מהבהבות במקום להיות כבויות).
פתרון הרבה יותר בטוח היה מפסק Zigbee עם סוללה, אבל היחידים שאני מכיר הם מפסקי מדבקה לוגיים (כלומר יכולים לשלוט ברכיבים רק דרך בקר).
תבדוק אם יש לך את כל החוטים הרלוונטיים בקופסת הבקרה. אם כן, תוכל לחבר שם מודול כמו Shelly - או שתעבוד מפסקי מדבקה.
יש מפסקים מבוססי RF או Zigbee שעובדים בלי קו 0, אבל זה לא בטיחותי, וממש לא מומלץ.
הדרך שהמפסקים האלה עובדים היא ע״י הנחתת הזרם למנורה (בזמן שהמנורה ״כבויה״), אבל עדיין מעבירים מספיק כדי שהם יוכלו להמשיך לעבוד. זה אומר שבמנורה עדיין יש מתח, ואפשר להתחשמל בזמן החלפת נורה אם לא מנתקים את החצי-אוטומטי. זה גם אומר שהנורות למעשה כל הזמן עובדות, ואורך החיים שלהן מתקצר (חלק מנורות הלד מהבהבות במקום להיות כבויות).
פתרון הרבה יותר בטוח היה מפסק Zigbee עם סוללה, אבל היחידים שאני מכיר הם מפסקי מדבקה לוגיים (כלומר יכולים לשלוט ברכיבים רק דרך בקר).
תבדוק אם יש לך את כל החוטים הרלוונטיים בקופסת הבקרה. אם כן, תוכל לחבר שם מודול כמו Shelly - או שתעבוד מפסקי מדבקה.
לא הבנתי... מתגי מדבקה זה בדיוק מה שרציתי... SwitchBee, מה רע בהם? אני מכיר המון שמשתמשים ומעולם לא קרתה תקלה... האם אתה אישית לא ממליץ?dr0r כתב:@1Matan20
תבדוק אם יש לך את כל החוטים הרלוונטיים בקופסת הבקרה. אם כן, תוכל לחבר שם מודול כמו Shelly - או שתעבוד מפסקי מדבקה....
- dr0r
-
- חבר ותיק

@1Matan20
אם תצליח לשרוד את כל הקשקשת הפרסומית באתר של SwitchBee, תראה שהם מוכרים מתגי RF (מופיע בתרשים), "ללא סוללות וללא קו 0". הדרך היחידה שזה יכול לעבוד היא ע"י הנחתת המעגל במקום כיבוי - לא "פתרון ייחודי" ולא נעליים. כן פתרון שמגדיל את סכנת ההתחשמלות, ומקטין את חיי הנורות.
אם תצליח לשרוד את כל הקשקשת הפרסומית באתר של SwitchBee, תראה שהם מוכרים מתגי RF (מופיע בתרשים), "ללא סוללות וללא קו 0". הדרך היחידה שזה יכול לעבוד היא ע"י הנחתת המעגל במקום כיבוי - לא "פתרון ייחודי" ולא נעליים. כן פתרון שמגדיל את סכנת ההתחשמלות, ומקטין את חיי הנורות.
כבר שנים כל הבית שלי עם מפסקים בלי 0 של broadlink, כל הנורות בבית שלי לד, ומעולם לא קרה שנורה הבהבה, גם לא שמתי לב לאורך חיים קצר שלהן.
לא ניסיתי לבדוק אם זה מחשמל, אבל אני מסופק אם יש סכנת התחשמלות, אם היו בבית נורה מתח וזרם מספיק חזקים כדי לחשמל, מן הסתם המנורה היתה דולקת.
החסרון היחיד שמצאתי עד עכשיו, לעיתים די נדירות קורה שמתג נסגר באופן ספונטאני.
לא ניסיתי לבדוק אם זה מחשמל, אבל אני מסופק אם יש סכנת התחשמלות, אם היו בבית נורה מתח וזרם מספיק חזקים כדי לחשמל, מן הסתם המנורה היתה דולקת.
החסרון היחיד שמצאתי עד עכשיו, לעיתים די נדירות קורה שמתג נסגר באופן ספונטאני.
- dr0r
-
- חבר ותיק

@kodi
מבחינה חשמלית, מה שדימר עושה (ומה שהמפסקים האלה עושים) הוא לקטום את הסינוס של המתח בזרם החילופין. כל עוד הדימר משאיר את המעגל סגור, המשרעת של גל המתח (הקטום) נותרת 220v, והתדירות עודנה 50Hz. זה לגמרי מספיק בשביל להתחשמל.
מבחינה חשמלית, מה שדימר עושה (ומה שהמפסקים האלה עושים) הוא לקטום את הסינוס של המתח בזרם החילופין. כל עוד הדימר משאיר את המעגל סגור, המשרעת של גל המתח (הקטום) נותרת 220v, והתדירות עודנה 50Hz. זה לגמרי מספיק בשביל להתחשמל.
אני גם מתעניין בנושא ובחיפושיי הגעתי לסדרה החדשה של BTICINO שאמורה לעבוד עם כל הסייעות הקוליות (סירי, אלקסה, גוגל):
https://www.bticino.com/living-now/
מדובר בחברה מוכרת, עם יבוא סדיר לארץ (אם כי לא ראיתי שמייבאים את הסדרה הספציפית הזאת).
למישהו יצא להיתקל בזה?
https://www.bticino.com/living-now/
מדובר בחברה מוכרת, עם יבוא סדיר לארץ (אם כי לא ראיתי שמייבאים את הסדרה הספציפית הזאת).
למישהו יצא להיתקל בזה?