התלבטות בשדרוג

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

העניין במקור קשור לדו ערוצי אך לאור ההתפחויות אני חושב שחלק זה קשור לרב ערוצי, ולכן נכתב כאן אף על פי שמשלב גם תוכן הנוגע לתחום האודיו הדו ערוצי.

אז ככה,

כפי שניתן לקרוא על גבי הפורום אני משדרג את הרמקולים הקדמיים שלי, והיו כמה מועמדים.
בסופו של דבר הוחלט על Focal JMlab Chorus 816V כאשר חלק ניכר מהזמן יהיה גם לסרטים.

עכשיו מגיעה ההתלבטות - המערכת הצנועה שלי כיום הינה:

Wharfedale Modus-8
Pioneer DV-490
YAMAHA RX-V740

הפיוניר משמש כמקור ומחובר דיגיטלית לרסיבר.

את הרמקולים שמעתי עם רסיבר DENON 3806 וגם עם YAMAHA RX-V575 ונוכחתי בהבדלים (המהותיים, יש לציין) והגעתי למסקנה שיש לשדרג הגברה.

הוצע לי ללכת על מגבר משולב Audiolab 8000S אשר כולל Pre-in שיחובר ל-Pre-out של הרסיבר.

אופציה נוספת אשר הוצעה לי היא ללכת על רסיבר Denon 2807, ואז אני גם מקבל (או יותר נכון אמור לקבל) שיפור בתחום הקולנוע הביתי.

בכל מקרה, ה-Denon 3806 יחד עם הרמקול הזה נשמע מצויין לדעתי, ואני מאמין שכך גם עם ה-2807.

הבעיה היא כשמגיעים ל-Blu-ray ו-HD-DVD עם הפורמטים החדשים, אותם ניתן להעביר על גבי HDMI ב-2 דרכים:

1. כ-bitstream ע"י HDMI 1.3
2. כ-LPCM (לאחר שהנגן עצמו ביצע את הפענוח) ע"י HDMI בגרסאות המוקדמות יותר.

ה-Denon 2807 אינו בעל חיבור HDMI 1.3 ככה שבמקרה ואלך על האופציה הזו אוכל להעביר רק כ-LPCM.

מה אתם ממליצים לעשות ?

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

קודם תחליט עם עצמך על איזה תחום אתה מעוניין לשים דגש - כיצד מתחלק הזמן שלך בין הקולנוע הביתי ובין המוזיקה נטו.

לדוגמה נניח 80% סרטים ו- 20% מוזיקה או ההיפך.

לאחר ההחלטה מה חשוב לך יותר הקולנוע הביתי או הסטריאו התשובות יהיו פשוטות יותר.

אני משער שאם החלטת לשדרג את הרמקולים הקדמיים בלבד אז כנראה שאתה נותן דגש לתחום המוזיקה נטו. בכזה מקרה הייתי נשאר עם הרסיבר שיש לך כבר ומשרשר/ מחבר אליו מגבר.

שלמה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

תחשוב גם באיזה מסך תצפה בתכנים האלו וכמה הם באמת זמינים עבורך . מקסימום אם יש לך נגן טוב אתה מחבר אותו בכניסת 7.1 ושלום על ישראל .
2.לגבי האודיולאב - הוא מגבר ממש נהדר , ומאוד רב גוני בשימושיות שלו , אבל אל תבנה עליו בתור פאוור , הוא לא כל כך חזק

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

אפשר להגיד שהשימושים הם 60% סרטים ו-40% מוסיקה.

ההתלבטות שלי היא לא בנוגע ל-Audiolab מול ה-Denon במוסיקה אלא לגבי 2 האופציות בנוגע לתחום הרב ערוצי.

כלומר, זה או לקחת את ה-Audiolab ובעתיד לשדרג את הרסיבר (אם יהיה משהו בתקציב, כי ה-Audiolab יאכל חלק מהתקציב) או לקחת עכשיו את הרסיבר.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

שדרג בעתיד את הרסיבר.. :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”